Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Digitalny Diktafon
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
seth82
Professional
Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Prihlásený
Založený: 20.12.2004

PríspevokZaslal: 09 Nov 2006, 17:11    Predmet: Digitalny Diktafon Odpovedať s citátom  

Viem ze je to divna poziadavka na radu,ale predsa, planujem kupit tuto vec, pretoze od januara zacinam Uni v UK a na prednaskach fakt nemienim pisat vsetko co budu anglani splietat, plus verim tomu, ze nejake tie slova mi predsa len este chybaju a nechcem to lustit pocas prednasky s rizikom straty nejakej dolezitej informacie...

...preto chcem diktafon, berte do ohladu hlavne kvalitu nahravky, bude to pouzivane len na nahravanie hlasu, aby to malo dobru citlivost na dialku (v pripade nejakej velkej prednaskovej miestnosti) a aby to dokazalo nahrat maximalne 3 hodiny, nonstop, bez skapatej baterie...

Cenova hladina do 130libier (app. 7000sk), na znacke nezalezi, dizajne tiez nie, pokial to nebude nejaka velka krava...piste svoje nazory, ak ma niekto s tymto skusenosti...diky moc (ak su nejake otazky, tak odpovedat budem asi az zajtra...)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
snake2
Medium Professional
Medium Professional

Stav: Odhlásený
Založený: 01.03.2006

PríspevokZaslal: 09 Nov 2006, 17:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

bracha za to kupil dokopy aj dialkovy mikrofon k tomu ... a je to poriadne delo ,,, ale znacku nefim .. zachvilu by mal prist domof z intraku.. povim ti hned ako sa vrati

// ok mam to : typ :http://www.t-online-shop.de/res/product200/resource_59028.jpg olympus vn 960 pc

a mic:
http://www.zalmar.com/images/ECM-Z60.jpg
sony ecm z60

a musim povedat ze ten zvuk co ide z toho je dost husty
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
seth82
Professional
Professional

PríspevokZaslal: 10 Nov 2006, 11:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

snake2 napísal:
bracha za to kupil dokopy aj dialkovy mikrofon k tomu ... a je to poriadne delo ,,, ale znacku nefim .. zachvilu by mal prist domof z intraku.. povim ti hned ako sa vrati

// ok mam to : typ :http://www.t-online-shop.de/res/product200/resource_59028.jpg olympus vn 960 pc

a mic:
http://www.zalmar.com/images/ECM-Z60.jpg
sony ecm z60

a musim povedat ze ten zvuk co ide z toho je dost husty

dik za prispevok...aspon na uvod mi to pomohlo, aj ked by som som bral viac rad...ale dikez
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
uplink
Lama designer
Lama designer

Založený: 22.05.2005

PríspevokZaslal: 10 Nov 2006, 20:51    Predmet: Odpovedať s citátom  

seth82 hmm...si ten typ ziaka co si bude vo volnom case pustat prednasky? Resp. nestacia Ti skripta? :/. Mame na skole takychto par nadsencov a setkych to preslo po prvom-tretom semestri, tak len preto sa pytam. Ale ak si naozaj zaujaty vacsinou toho co sa na tej skole bude prednasat tak len mozem odporucit http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/159062/art/olympus/ws-320m-digital-voice-rec.html alebo to co uviedol snake2 tiez nemusi byt zle.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
seth82
Professional
Professional

PríspevokZaslal: 12 Nov 2006, 13:56    Predmet: Odpovedať s citátom  

uplink napísal:
seth82 hmm...si ten typ ziaka co si bude vo volnom case pustat prednasky? Resp. nestacia Ti skripta? :/. Mame na skole takychto par nadsencov a setkych to preslo po prvom-tretom semestri, tak len preto sa pytam. Ale ak si naozaj zaujaty vacsinou toho co sa na tej skole bude prednasat tak len mozem odporucit http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/159062/art/olympus/ws-320m-digital-voice-rec.html alebo to co uviedol snake2 tiez nemusi byt zle.

...takto, aby som vysvetlil situaciu - je to anglicka univerzita, ja ako slovak zasa nemozem rozumiet vsetkemu, hoci uz by som aj mal...vezmime do uvahy pripad, ked bude profesor prednasat nieco napr o historii filmu (coz zabera cely 1 rok mojeho studia) a keca, keca, a zrazu spravi nejaku len tak mimochodom poznamku, spomenie nejake meno (xavier zutafun yafafa napriklad, nieco komplikovane), a ja napisem na papier maximalne prve pismeno...a nemam sancu potom doma zistit z papiera, ze co to vlastne bolo zac a pride na eseje a skusky a som v riti, tak si to najdem v diktafone, a mozem pouzit google...plus, je lepsie si prednasky prepisovat takto, pretoze priamo na prednaske pises mechanicky, nerozmyslas nad tym co to vlastne toci a pises o 106..(bol som na slovenskej Uni skoro 5 rokov, viem o com pisem), tak na nocnej, kedze robim v Customer Services, vela ludi v noci neotravuje, tak namiesto pozerania filmov a hrania PSP v robote mozem si prepisovat prednasky a nieco sa zaroven aj na mna nalepi, a nemusim sa tomu venovat potom cez den...plus si ich mozem ulozit aj v audio forme ako zalohu...tot vysvetlenie, ak este nejake otazky, ,kludne sa pytajte Smile a dik za link btw...
Návrat hore
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 01.08.2006

PríspevokZaslal: 12 Nov 2006, 15:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

sestra ma olympus, cislo presne neviem ale tusim najvyssiu radu co oni robia, nahrava slusne - pouziva tiez na vyske na prednaskach.
takze znacku mozem len doporucit.
Návrat hore
TOMOO
Medium Star
Medium Star

Založený: 31.07.2005

PríspevokZaslal: 16 Nov 2006, 10:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

Servus, ja mám skúsenosti s Panasonic RR-US360E-S. Je to dobrý stroj, ale má malú pamäť. Dá sa pripojiť k PC. Za 4 000,-
Ešte zopár rád - všetko, čo budeš nahrávať, tak nahrávaj v HQ, hlavne to, čo je cez mikrofón a v prednáškovej hale, lebo tie ostatné typy kvality sú na veľké prd, lebo budeš musieť lúštiť, čo ti hovoria ako ja a to som ešte nahrával po slovensky. K tomu diktafónu je dobré kúpiť aj sluchátka alebo štuple. Menej to žerie baterky, ináč tie vydržia cca 1 mesiac pri používani tých najalcnejších alkalický batérií (2xAAA). Ako to tu už bolo spomenuté, ak máš na to, bolo by dobré dokúpiť si aj smerový mikrofón (cca 3 000,-). A ak tu budeš hádzať do PC alebo do Notebooku dobré by bolo si zohnať nejaký prepisovací program, čo ti to sám prevedie do písanej formy, samozrejme, ak sa budeš učiť s písaného textu.
Tak len toľko. Ten Olympus, čo ti tu poradili vypadá sľubne, keby som mal ja toľko prachou, tak by som si ho kúpil. Ak sa budeš ešte niečo spýtať, tak sa ozvi, hádam tu ešte niekedy prídem. Very Happy
Ináč, mať digitálny diktafón je super. Niekedy ti nestačia skriptá a nemusíš sa po nich tak zháňať. Veď uvidíš sám, ale rátaj s tým, že ak nebudeš mať ten program na prepisovanie, budeš si musieť nájsť čas na prepisovanie a ten čas je dlhší ako trvá prednáška CCA 2-3-krát dlhší. Confused
Návrat hore
seth82
Professional
Professional

PríspevokZaslal: 20 Nov 2006, 12:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

TOMOO napísal:
Servus, ja mám skúsenosti s Panasonic RR-US360E-S. Je to dobrý stroj, ale má malú pamäť. Dá sa pripojiť k PC. Za 4 000,-
Ešte zopár rád - všetko, čo budeš nahrávať, tak nahrávaj v HQ, hlavne to, čo je cez mikrofón a v prednáškovej hale, lebo tie ostatné typy kvality sú na veľké prd, lebo budeš musieť lúštiť, čo ti hovoria ako ja a to som ešte nahrával po slovensky. K tomu diktafónu je dobré kúpiť aj sluchátka alebo štuple. Menej to žerie baterky, ináč tie vydržia cca 1 mesiac pri používani tých najalcnejších alkalický batérií (2xAAA). Ako to tu už bolo spomenuté, ak máš na to, bolo by dobré dokúpiť si aj smerový mikrofón (cca 3 000,-). A ak tu budeš hádzať do PC alebo do Notebooku dobré by bolo si zohnať nejaký prepisovací program, čo ti to sám prevedie do písanej formy, samozrejme, ak sa budeš učiť s písaného textu.
Tak len toľko. Ten Olympus, čo ti tu poradili vypadá sľubne, keby som mal ja toľko prachou, tak by som si ho kúpil. Ak sa budeš ešte niečo spýtať, tak sa ozvi, hádam tu ešte niekedy prídem. Very Happy
Ináč, mať digitálny diktafón je super. Niekedy ti nestačia skriptá a nemusíš sa po nich tak zháňať. Veď uvidíš sám, ale rátaj s tým, že ak nebudeš mať ten program na prepisovanie, budeš si musieť nájsť čas na prepisovanie a ten čas je dlhší ako trvá prednáška CCA 2-3-krát dlhší. Confused

...no problem je ze ja by som tam strasne nerad sibrinkoval so smerovymmikrofonom...nech nevyzeram ako uplny ch*j...by sa tu asi po mne dost divne pozerali...ide o to ze hladam vyrobok ktory ma podla vas najlepsi vstavany smerovy miktorofon, s dobrou citlovostou...a sluchatka uz mam koss tak to neni treba...dik za rady
Návrat hore
TOMOO
Medium Star
Medium Star

Založený: 31.07.2005

PríspevokZaslal: 23 Nov 2006, 10:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

seth82 napísal:
...no problem je ze ja by som tam strasne nerad sibrinkoval so smerovymmikrofonom...nech nevyzeram ako uplny ch*j...by sa tu asi po mne dost divne pozerali...ide o to ze hladam vyrobok ktory ma podla vas najlepsi vstavany smerovy miktorofon, s dobrou citlovostou...a sluchatka uz mam koss tak to neni treba...dik za rady

No takto. Ten diktafón, čo mám ja má celkom dobrý interný mikrofón aj na veľkú vzdialenosť. Samozrejme si musíš zvážiť na akú vzdialenosť to chceš používať. V miestnosti 12x4x3 m nemá problém snímať aj z 5 - 6 m bez toho, aby vyučujúci používal mikrofón, avšak to záleží aj od toho ako hlasno hovorí a aký ruch je v blízkosti diktafónu. V prednáškovej hale je to už zložitejšie, ale tam býva už mikrofón a to je celkom dobré, tam už nezáleží, kde sedíš, avšak musí tam byť reproduktor. To už zistíš sám.
Ja som ti len dal rady ako a čoho by si sa mal vyvarovať a čo by si mal preferovať.
Ja si osobne myslím, že už medzi tými ostatnými diktafónmi nie je veľký rozdiel. Ja mám tú nevýhodu, že mám malú internú pamäť diktafónu tak, že musím každý deň presúvať nahrávky do PC.
Ohľadom toho externého smerového mikrofónu je to celkom dobré, neviem prečo sa do toho nechceš púšťať. Ide o to, že ten mikrofón je menší ako diktafón a pri dôkladnom maskovaní ti ho ani nebude vydno. Je menši asi 1/4 diktafónu. To znamená, že diktafón môžeš mať vo vrecku a mikrofón môžeš smerovať, kde sa ti bude chcieť bez toho, aby si vypadal ako ch...
Ak by si ešte niečo potreboval, ozvi sa. Bezproblémov odpoviem. Ostávam v rade, že ten "Olympus WS-320M Digital Voice Recorder" je celkom slušný.
No aby som nehovoril o tom, čo nemám odskúšané, tak ti poviem radšej si kúp teraz novú radu z tej, čo mám ja, diktafón od Panasonicu: RR-US395E-S, ktorý stojí 3 500,- SK. To je to isté, čo mám ja len má väčšiu pamäť. Ja mám 2:10 hod. a on mám cca 16 hod. pri HQ režíme.
Ak ešte na niečo prídem, odpíšem.
Návrat hore
seth82
Professional
Professional

PríspevokZaslal: 26 Nov 2006, 16:13    Predmet: Odpovedať s citátom  

diky za odpovede....uvidime, musim sa rozhodnut ze co a ako...musim tam najprv nabehnut a urobit check tej miestnosti...na prvej prednaske mi to hadam nebude treba, Historia Filmu ma hadam z uvodu nezabije...a skusim aj ten smerovy a budem sa podla vsetkeho rozhodovat medzi modelmi z najnovsej rady Olympusu, podla vasich nazorov vyzeraju byt celkom schopne...este raz diky..
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe
Strana 1 z 1

Prejdi na: