|
| Autor |
Správa |
Robbie42 Star

Stav:  Založený: 17.12.2005 Príspevky: 508
Zaslal: 07 Apr 2008, 17:19 Predmet: Dioptrické slnečné okuliare |
|
|
Zdravim,
viete mi niekto povedať ako to funguje? Tj kolko to trva, ci to robia len specializovane optiky a pribliznu cenu... Na nete som nasiel len ze sa to da, ale ziadne podrobnejsie info.
Vdaka |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ing. FijoK Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.07.2007 Príspevky: 467 Bydlisko: Zvolen Karma: 
|
Zaslal: 07 Apr 2008, 17:21 Predmet: |
|
|
Mala by to robit takmer kazda optika, ja mam tiez take.
Teda, ono nie su ani tak slnecne, ako skor len to, ze mas proste len farebne skla (ja mam modre).
Trvanie priblizne asi rovnake. Ja mam take dioptrie, ktore mi nespravia zo dna na den, ale musia sa dat nejak vyrobit ci co... no a ked som si daval tie farebne, tak som si len vybral farbu skiel a boli za priblizne taku istu dobu ako normalne okuliare. |
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 13636 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 07 Apr 2008, 17:22 Predmet: |
|
|
| Spytaj sa v ocnej optike, tam ti najlepsie poradia. Urcite sa vsak na tom neoplati setrit, pretoze oci mas len dve a asi tazko ti narastu nove ako v pripade vlasov ked sa das ostrihat, takze urcite by som sa nepozeral na cenu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
k6 VIP

Stav:  Založený: 25.01.2006 Príspevky: 1383
Zaslal: 07 Apr 2008, 17:28 Predmet: |
|
|
| V kazdej optike to robia. Je ale lepsie si vybrat vacsiu - samozrejme, kvoli moznosti vyberu ramika. Imho Ing.Fijok vobec nemusi ist len o "farebne" skla. Skla mozu uplne vpohode obsahovat aj polarizacny filter (nepametam si uz ale kolko som za to priplacal). Ja som mal napriklad skla ktore mali len velmi mierny odtien sivej a mali polarizacnu vrstvu. Jazdit s nimi autom bolo uplne super, a nielen to. |
|
| Návrat hore |
|
 |
bolek King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.03.2007 Príspevky: 1776 Bydlisko: my own off-world Karma: 
|
Zaslal: 07 Apr 2008, 17:29 Predmet: |
|
|
| Môžeš si dať spraviť tie, že sa ti stmavia vplyvom slnka, to vyzerá, podľa mňa, trochu divne, ale je to lacnejšie. Ak chceš mať dioptrické slnečné okuliare, tam je cena už o dosť vyššia. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Robbie42 Star

Zaslal: 07 Apr 2008, 17:49 Predmet: |
|
|
| Dakujem za radu, ale predsa informačne - čo je to vyššia cena? 4-5 tisic? |
|
| Návrat hore |
|
 |
k6 VIP

Stav:  Založený: 25.01.2006 Príspevky: 1383
Zaslal: 07 Apr 2008, 17:58 Predmet: |
|
|
No zhruba, lacnejsie zozenies asi sotva nieco seriozne.
// Tie autostmievacky su tzv. Heliovary. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kibo Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 11.09.2005 Príspevky: 3165 Bydlisko: Blava, ne? Karma: 
|
Zaslal: 07 Apr 2008, 18:03 Predmet: |
|
|
bracho si kupil sportove adidasy a stali ho nieco cez 5000, ale uz po zlave. ram je adidas, ale dovnutra sa vkladaju take specialne dioptricke nasady a nejde to do kazdych brylov. mali by to vediet v kazdej optike trvalo to asi dva tyzdne, ale to chytil dovolenkove obdobie |
|
| Návrat hore |
|
 |
mi-chau Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.01.2007 Príspevky: 2769 Bydlisko: Omicron Persei Eight Karma: 
|
Zaslal: 07 Apr 2008, 18:29 Predmet: |
|
|
| bolek napísal: |
| Môžeš si dať spraviť tie, že sa ti stmavia vplyvom slnka, to vyzerá, podľa mňa, trochu divne, ale je to lacnejšie. |
to su dymove skla to je hovadina
| k6 napísal: |
| ...vobec nemusi ist len o "farebne" skla. Skla mozu uplne vpohode obsahovat aj polarizacny filter (nepametam si uz ale kolko som za to priplacal). Ja som mal napriklad skla ktore mali len velmi mierny odtien sivej a mali polarizacnu vrstvu. Jazdit s nimi autom bolo uplne super, a nielen to. |
Ano do auta je to skvela vec, bracho investoval do Polaroidov 9 papierov a nevie si to vynachvalit.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kibo Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 11.09.2005 Príspevky: 3165 Bydlisko: Blava, ne? Karma: 
|
Zaslal: 07 Apr 2008, 18:33 Predmet: |
|
|
| mi-chau napísal: |
| to su dymove skla to je hovadina |
jj, suhlas. ak mas silne dioptrie, tie skla budu tazsie a nevyzera to az tak dobre. a tiez to nedaju do kazdeho ramu |
|
| Návrat hore |
|
 |
Robbie42 Star

Zaslal: 07 Apr 2008, 18:37 Predmet: |
|
|
Nie nie, dymove skla nechcem v ziadnom pripade, chcem proste dioptricke skla do klasickych slnecnych okuliarov . Pojdem sa pozriet zajtra, aj ked ta cena nie je najnizsia  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kibo Addict

|
Zaslal: 07 Apr 2008, 18:59 Predmet: |
|
|
no hold, za kazdy vystrelok sa plati  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Stoporko VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.12.2005 Príspevky: 619 Bydlisko: Holy Land Karma: 
|
Zaslal: 07 Apr 2008, 20:08 Predmet: |
|
|
hlavne si treba dať pozor na to či máš "štandratné" diptrie alebo ako ja 6dioptrie na diaľku a 2cilinder a to sa už na skladoch nedrží. To sa musí dať vybrúsiť na objednávku a cena je raz taká. Mňa len sklá Rodenstock (super kvalita) stáli cez 7 papierov (možno i viac, bo tam bola zľava po známosti...) a rám za necelé dva. Sú v ňom sklá s úpravou proti prachu, vode, polarizačný filter (či dáka taká blbosť že sa mi nič neleskne) a tmavý klip z polykarbonátu, ktorý sa zvonka na rám pred sklá pripne. Skvelá vec.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lub0$ Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.06.2007 Príspevky: 704 Bydlisko: UK Karma: 
|
Zaslal: 07 Apr 2008, 20:23 Predmet: |
|
|
Ja som si raz v zivote dal spravit v optike dioptricko slnecne okluliare a olutoval som, mal som ich len par krat a uz ich nenosim asi rok alebo dva.
Mne sa to nejak nepacilo, nemam preto specificke objasnenie
Ja som skor za sosvky.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vajda65 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.02.2005 Príspevky: 1105 Bydlisko: hojko.com Karma: 
|
Zaslal: 07 Apr 2008, 20:45 Predmet: |
|
|
| napríklad na r2.cz nájdeš kopu slnečných, kde si môžeš dať dioptrické vložky |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|