Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

dlhe spuštanie WIN
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Pomoc Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
marek63
Medium Star
Medium Star

Stav: Odhlásený
Založený: 13.05.2006

PríspevokZaslal: 26 Okt 2006, 16:26    Predmet: dlhe spuštanie WIN Odpovedať s citátom  

čavte neviem prečo ale naposledy ked spom preinštaloval win tak odvtedy sa mi strašne dlho zapina windows konkretne myslim tu obrazovku "windows sa spušta" alebo nejako tak to tam je.. s MSconfig to určite nič nema spoločne lebo vlastne ešte neni spusteny..nooo vedeli by ste to nekdo vyriešit? okrem toho že reinstal win? Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Shrekzv
Medium Star
Medium Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 24.11.2005

PríspevokZaslal: 26 Okt 2006, 16:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

mne to robi odkedy som pouzil bootvis...taka utilita od ms........teraz sice menej krat prejde ta somarinka pri starte......ale toto system sa spusta je dlhsie....dost ma to stve..a nepodarilo sa mi to vratit ani obnovou sysemu..........ale ako to dostat spet..aby radsej ta blbost prebehla viacej krat a toto bolo hned nato som este neprisiel...a zacinam to ignorovat....
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
deblasco
Guru
Guru

Založený: 17.05.2005

PríspevokZaslal: 26 Okt 2006, 17:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

mas zapraseny windows...
instalujes si pixoviny a potom sa cudujes... aj auto ktore budes iba plnit benzinom, ti raz prdne pod zadkom a nebude jazdit... potrebujes udrzbu...
a vzhladom na to ze nevies ako sa to robi, najdi si cloveka co to vie za hodku dat dokopy a zaplat mu pivo Very Happy
alebo ked xces skusat pouzi overene zdroje...
zacni tymto:
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/expert/northrup_restoreperf.mspx
a pokracuj napr tymto:
http://www.markusjansson.net/exp.html
alebo
http://www.tweakhound.com/xp/security/page_1.htm
popripade
http://labmice.techtarget.com/articles/winxpsecuritychecklist.htm

neviem aky mas HW ale da sa tym naozaj zrychlit a hlavne zostabilnit OS o bezpecnosti ani nehovorim Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

Založený: 02.11.2005

PríspevokZaslal: 26 Okt 2006, 18:31    Predmet: Odpovedať s citátom  

deblasco.. neviem ako Ty, ale ja som to pochopil tak, že ako preinštaloval Windows, tak odvtedy sa mu pomaly spúšťa.. čiže to má byť čistá inštalácia, čistenie asi nepomôže. Smile

Ja by som videl problém v nejakom zabudnutom nenainštalovanom ovládači. Máš nainštalované všetko? Ovládače na chipset, vga, audio, net.. a iný pripojený hardware? (skener, tlačiareň).. atď. Inak Ti počítač ide normálne, nie je nič pomalšie?

Akú verziu Windowsu si nainštaloval? Nestiahol si niečo nové z netu? Nejaku napr. XP SP3 Super Special Eňoňuňo Edition? Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
shanoy
Medium Star
Medium Star

Založený: 30.09.2006

PríspevokZaslal: 26 Okt 2006, 19:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

Shrekzv napísal:
mne to robi odkedy som pouzil bootvis...taka utilita od ms........teraz sice menej krat prejde ta somarinka pri starte......ale toto system sa spusta je dlhsie....dost ma to stve..a nepodarilo sa mi to vratit ani obnovou sysemu..........ale ako to dostat spet..aby radsej ta blbost prebehla viacej krat a toto bolo hned nato som este neprisiel...a zacinam to ignorovat....
jj presne taky isty problem no je to fakt fatalnost dlhsie cakat..to ani clovek nespozoruje ale sak niekomu to moze vadit..
Návrat hore
marek63
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 27 Okt 2006, 15:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

tak s netu som žiadne p... nestahoval počitač už nejaku tu dobu mam a viem ako snim zaobchadzat ale stymto si fakt poradit neviem ...a registre a podobne veci už som skušal čistit aj defrag som robil a nič.. všetko mi fiči v pohode ale len toto mi nejde do hlavy ...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Shrekzv
Medium Star
Medium Star

Založený: 24.11.2005

PríspevokZaslal: 27 Okt 2006, 15:39    Predmet: Odpovedať s citátom  

deblasco napísal:
mas zapraseny windows...
instalujes si pixoviny a potom sa cudujes... aj auto ktore budes iba plnit benzinom, ti raz prdne pod zadkom a nebude jazdit... potrebujes udrzbu...
a vzhladom na to ze nevies ako sa to robi, najdi si cloveka co to vie za hodku dat dokopy a zaplat mu pivo Very Happy

pocuvaj sa mi zdas daky velmi mudry Mad Mad .....a o udrzbe by som ti vedel pol hodinku rozpravat Wink najmenej......uz som co to s winom prezil a nie jeden pocitac precistil a dal dokopy Cool Wink s cistenim mam velmi velke skusenosti........ale ten zasraty soft bootvis od ms to urobil mne.....neviem ake ma skusenosti kolega co zakladal temu Smile
Návrat hore
karajo
Medium Star
Medium Star

Založený: 28.12.2005

PríspevokZaslal: 27 Okt 2006, 15:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

to moze robit aj sietove pripojenie, mozno ho mas zle nastavene
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
iceCream
Medium Star
Medium Star

Založený: 25.05.2005

PríspevokZaslal: 27 Okt 2006, 18:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tak aku verziu to mas toho winu Question Nenasiel som to v tvojich prispevkoch. Pokial mas Win98/2000, a mas zapichnutu sietovku, nainstalovane ovladace a nevyuzivas ziadnu lokalnu siet, tak to moze byt tym.. Aspon mne to tak robilo. V tom pripade pomoze odinstalovat ovladace Smile
Návrat hore
deblasco
Guru
Guru

Založený: 17.05.2005

PríspevokZaslal: 28 Okt 2006, 0:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

2 brm, hej pochopil som to zle kedze neuviedol cas kedy si ho reinstaloval a ako dlho mu to robi...

Shrekzv, chlapec mooj, pod ty do mna, pod len, nech sa vac naucim... Very Happy

marek63, uz si navstivil event viewer? system log? app log?
moze to byt priserne vela veci co ti spomaly takto komp, hladaj chybu najskor v logoch... ak nebudes nejakej rozumiet, postni ju sem, takto ti co mame poradit?
zazil som ked sa services spustaly v zlom poradi a preto spomalovali boot, zazil som zle nakonfigurovane DNS ktore sposobovali 5min boot, zazil som zblbnuty bios ktory sposoboval 10min boot, zazil som problem s dma na diskoch ktore bud odmietli bootovat a ked tak nakazene pomaly, zazil som zavireny komp ktory proste bol zabity ako pocas bootu tak aj po bootovani... zazil som problem s MB, CPU a VGA ktore mali take priznaky ktore popisujes...
a je toho viac ale dnes ti dam na vyber len z toho co som napisal, takze, k comu xces radu? Very Happy

2 karajo, aj to to moze byt...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
marek63
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 21 Nov 2006, 18:49    Predmet: Odpovedať s citátom  

už mi to ide..PC sa pusti hned ale LoL Laughing Laughing zas mi to začalo robit pri vypnuti.. to zapnutie som vyriešil preinstalovanim SP2
Návrat hore
Šu-Do
VIP
VIP

Založený: 26.07.2006

PríspevokZaslal: 21 Nov 2006, 21:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

marek63 napísal:
už mi to ide..PC sa pusti hned ale LoL Laughing Laughing zas mi to začalo robit pri vypnuti.. to zapnutie som vyriešil preinstalovanim SP2
vies co ?? mne spomaloval Vypnutie PC Kerio Firewall... a ina verzia Keria mi zase spomalovala start...
Návrat hore
marek63
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 22 Nov 2006, 0:03    Predmet: Odpovedať s citátom  

kerio mam tak ja ho skusim vypnut a uvidime Very Happy
Návrat hore
Šu-Do
VIP
VIP

Založený: 26.07.2006

PríspevokZaslal: 22 Nov 2006, 0:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

marek63 napísal:
kerio mam tak ja ho skusim vypnut a uvidime Very Happy
no skus... normalka ho vypni a skus potom... najlepsie skus odinstalovat... ak ti to za to stoji
Návrat hore
marek63
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 22 Nov 2006, 23:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

noo tak s keriom to nema nič spoločne ani to nepohlo..asi budem muset urobit defrag. disku
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Pomoc Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: