|
| Autor |
Správa |
marek63 Medium Star

Stav:  Založený: 13.05.2006 Príspevky: 331 Bydlisko: Pezinok/www.tupac.cz Karma: 
|
Zaslal: 26 Okt 2006, 16:26 Predmet: dlhe spuštanie WIN |
|
|
čavte neviem prečo ale naposledy ked spom preinštaloval win tak odvtedy sa mi strašne dlho zapina windows konkretne myslim tu obrazovku "windows sa spušta" alebo nejako tak to tam je.. s MSconfig to určite nič nema spoločne lebo vlastne ešte neni spusteny..nooo vedeli by ste to nekdo vyriešit? okrem toho že reinstal win?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Shrekzv Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.11.2005 Príspevky: 449
Zaslal: 26 Okt 2006, 16:36 Predmet: |
|
|
| mne to robi odkedy som pouzil bootvis...taka utilita od ms........teraz sice menej krat prejde ta somarinka pri starte......ale toto system sa spusta je dlhsie....dost ma to stve..a nepodarilo sa mi to vratit ani obnovou sysemu..........ale ako to dostat spet..aby radsej ta blbost prebehla viacej krat a toto bolo hned nato som este neprisiel...a zacinam to ignorovat.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
deblasco Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.05.2005 Príspevky: 2771
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 7154
Zaslal: 26 Okt 2006, 18:31 Predmet: |
|
|
deblasco.. neviem ako Ty, ale ja som to pochopil tak, že ako preinštaloval Windows, tak odvtedy sa mu pomaly spúšťa.. čiže to má byť čistá inštalácia, čistenie asi nepomôže.
Ja by som videl problém v nejakom zabudnutom nenainštalovanom ovládači. Máš nainštalované všetko? Ovládače na chipset, vga, audio, net.. a iný pripojený hardware? (skener, tlačiareň).. atď. Inak Ti počítač ide normálne, nie je nič pomalšie?
Akú verziu Windowsu si nainštaloval? Nestiahol si niečo nové z netu? Nejaku napr. XP SP3 Super Special Eňoňuňo Edition?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
shanoy Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.09.2006 Príspevky: 454 Bydlisko: Brezovapolis Karma: 
|
Zaslal: 26 Okt 2006, 19:58 Predmet: |
|
|
| Shrekzv napísal: |
| mne to robi odkedy som pouzil bootvis...taka utilita od ms........teraz sice menej krat prejde ta somarinka pri starte......ale toto system sa spusta je dlhsie....dost ma to stve..a nepodarilo sa mi to vratit ani obnovou sysemu..........ale ako to dostat spet..aby radsej ta blbost prebehla viacej krat a toto bolo hned nato som este neprisiel...a zacinam to ignorovat.... |
jj presne taky isty problem no je to fakt fatalnost dlhsie cakat..to ani clovek nespozoruje ale sak niekomu to moze vadit.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
marek63 Medium Star

Stav:  Založený: 13.05.2006 Príspevky: 331 Bydlisko: Pezinok/www.tupac.cz Karma: 
|
Zaslal: 27 Okt 2006, 15:28 Predmet: |
|
|
| tak s netu som žiadne p... nestahoval počitač už nejaku tu dobu mam a viem ako snim zaobchadzat ale stymto si fakt poradit neviem ...a registre a podobne veci už som skušal čistit aj defrag som robil a nič.. všetko mi fiči v pohode ale len toto mi nejde do hlavy ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Shrekzv Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.11.2005 Príspevky: 449
Zaslal: 27 Okt 2006, 15:39 Predmet: |
|
|
| deblasco napísal: |
mas zapraseny windows...
instalujes si pixoviny a potom sa cudujes... aj auto ktore budes iba plnit benzinom, ti raz prdne pod zadkom a nebude jazdit... potrebujes udrzbu...
a vzhladom na to ze nevies ako sa to robi, najdi si cloveka co to vie za hodku dat dokopy a zaplat mu pivo
|
pocuvaj sa mi zdas daky velmi mudry .....a o udrzbe by som ti vedel pol hodinku rozpravat najmenej......uz som co to s winom prezil a nie jeden pocitac precistil a dal dokopy s cistenim mam velmi velke skusenosti........ale ten zasraty soft bootvis od ms to urobil mne.....neviem ake ma skusenosti kolega co zakladal temu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
karajo Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.12.2005 Príspevky: 366
Zaslal: 27 Okt 2006, 15:55 Predmet: |
|
|
| to moze robit aj sietove pripojenie, mozno ho mas zle nastavene |
|
| Návrat hore |
|
 |
iceCream Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.05.2005 Príspevky: 400
Zaslal: 27 Okt 2006, 18:17 Predmet: |
|
|
Tak aku verziu to mas toho winu Nenasiel som to v tvojich prispevkoch. Pokial mas Win98/2000, a mas zapichnutu sietovku, nainstalovane ovladace a nevyuzivas ziadnu lokalnu siet, tak to moze byt tym.. Aspon mne to tak robilo. V tom pripade pomoze odinstalovat ovladace  |
|
| Návrat hore |
|
 |
deblasco Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.05.2005 Príspevky: 2771
Zaslal: 28 Okt 2006, 0:06 Predmet: |
|
|
2 brm, hej pochopil som to zle kedze neuviedol cas kedy si ho reinstaloval a ako dlho mu to robi...
Shrekzv, chlapec mooj, pod ty do mna, pod len, nech sa vac naucim...
marek63, uz si navstivil event viewer? system log? app log?
moze to byt priserne vela veci co ti spomaly takto komp, hladaj chybu najskor v logoch... ak nebudes nejakej rozumiet, postni ju sem, takto ti co mame poradit?
zazil som ked sa services spustaly v zlom poradi a preto spomalovali boot, zazil som zle nakonfigurovane DNS ktore sposobovali 5min boot, zazil som zblbnuty bios ktory sposoboval 10min boot, zazil som problem s dma na diskoch ktore bud odmietli bootovat a ked tak nakazene pomaly, zazil som zavireny komp ktory proste bol zabity ako pocas bootu tak aj po bootovani... zazil som problem s MB, CPU a VGA ktore mali take priznaky ktore popisujes...
a je toho viac ale dnes ti dam na vyber len z toho co som napisal, takze, k comu xces radu?
2 karajo, aj to to moze byt... |
|
| Návrat hore |
|
 |
marek63 Medium Star

|
Zaslal: 21 Nov 2006, 18:49 Predmet: |
|
|
už mi to ide..PC sa pusti hned ale LoL zas mi to začalo robit pri vypnuti.. to zapnutie som vyriešil preinstalovanim SP2 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Šu-Do VIP

Stav:  Založený: 26.07.2006 Príspevky: 9374 Bydlisko: Australia <-!PB!-> Karma: 
|
Zaslal: 21 Nov 2006, 21:25 Predmet: |
|
|
| marek63 napísal: |
už mi to ide..PC sa pusti hned ale LoL zas mi to začalo robit pri vypnuti.. to zapnutie som vyriešil preinstalovanim SP2 |
vies co ?? mne spomaloval Vypnutie PC Kerio Firewall... a ina verzia Keria mi zase spomalovala start... |
|
| Návrat hore |
|
 |
marek63 Medium Star

|
Zaslal: 22 Nov 2006, 0:03 Predmet: |
|
|
kerio mam tak ja ho skusim vypnut a uvidime  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Šu-Do VIP

Stav:  Založený: 26.07.2006 Príspevky: 9374 Bydlisko: Australia <-!PB!-> Karma: 
|
Zaslal: 22 Nov 2006, 0:14 Predmet: |
|
|
| marek63 napísal: |
kerio mam tak ja ho skusim vypnut a uvidime  |
no skus... normalka ho vypni a skus potom... najlepsie skus odinstalovat... ak ti to za to stoji |
|
| Návrat hore |
|
 |
marek63 Medium Star

|
Zaslal: 22 Nov 2006, 23:19 Predmet: |
|
|
| noo tak s keriom to nema nič spoločne ani to nepohlo..asi budem muset urobit defrag. disku |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|