|
| Autor |
Správa |
vannate Amateur

Stav:  Založený: 08.01.2007 Príspevky: 10
Zaslal: 14 Jan 2007, 13:17 Predmet: do akej miery je ucinne heslo v biose...? |
|
|
Zdravim,
zaujimalo by ma aka je sanca ze niekto sa mi dostane do systemu(alebo k suborom na disku atd.) ak mam nastavene v biose heslo, takze ho pri kazdom starte pc musim zadat....  |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 7373 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 14 Jan 2007, 13:19 Predmet: |
|
|
| šak ak máš heslo v biose, tak ho pýta iba pri vstupe do biosu a nie pri štarte systému, nie? |
|
| Návrat hore |
|
 |
chrono VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.12.2006 Príspevky: 5569
Zaslal: 14 Jan 2007, 13:31 Predmet: |
|
|
| audiotrack napísal: |
| šak ak máš heslo v biose, tak ho pýta iba pri vstupe do biosu a nie pri štarte systému, nie? |
V niektorých biosoch sa dá nastaviť heslo vyžadované pri vstupe do biosu a aj heslo potrebné na štart počítača.
vannate: bios sa dá resetovať (na základnej doske), takže ak sa niekto chce dostať do toho počítača, tak sa do neho dostane. Ak sú tam súbory, ktoré nemá nikto vidieť, najlepšie je zašifrovať ich (a nezabudnúť heslo ). |
|
| Návrat hore |
|
 |
SpermoS Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.11.2006 Príspevky: 274 Bydlisko: Presov Karma: 
|
Zaslal: 14 Jan 2007, 15:14 Predmet: |
|
|
| Mne raz tak otec zahesloval BIOS , a som bol odpisany...som zapol PC naskocil BIOS a zrazu mi naskocilo Write a Password , alebo nieco take...takze ked das na BIOS heslo, PC sa ti bez hesla nespusti a svoje subory mas dost dobre chranene.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ppt Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.05.2006 Príspevky: 1548
Zaslal: 14 Jan 2007, 15:21 Predmet: |
|
|
| SpermoS napísal: |
| Mne raz tak otec zahesloval BIOS , a som bol odpisany...som zapol PC naskocil BIOS a zrazu mi naskocilo Write a Password , alebo nieco take...takze ked das na BIOS heslo, PC sa ti bez hesla nespusti a svoje subory mas dost dobre chranene.. |
Az dovtedy, kym niekto neotvori bednu a nezresetuje cmos! Ako napisal chrono  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vannate Amateur

Stav:  Založený: 08.01.2007 Príspevky: 10
Zaslal: 14 Jan 2007, 15:34 Predmet: |
|
|
| aha ok...toto presne som cel vediet....takze iba ak fyzyckym zmazanim cmos... diky za odpovede |
|
| Návrat hore |
|
 |
tuti Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.10.2006 Príspevky: 323 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 14 Jan 2007, 15:59 Predmet: |
|
|
| pripadne sa k datam moze dostat tak ze vymontuje HDD a pripoji ho k inemu PC |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jimbo Light Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 19.09.2006 Príspevky: 62 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 04 Feb 2007, 21:52 Predmet: |
|
|
| pripadne existuje na niektorych "underground" strankach zoznam par hesiel do biosu co vzdy funguju...samozrejme zalezi od verzie a znacky biosu |
|
| Návrat hore |
|
 |
mishenko King

Stav:  Založený: 20.06.2005 Príspevky: 1824
Zaslal: 05 Feb 2007, 7:16 Predmet: |
|
|
na novych biosoch to uz nefunguje, ale staci vybrat baterku (prip pouzit switch) na tych par sekund... takze ochrana ziadna. |
|
| Návrat hore |
|
 |
GothaR Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2005 Príspevky: 6578 Bydlisko: Vault 13 Karma: 
|
Zaslal: 05 Feb 2007, 9:49 Predmet: |
|
|
| mishenko napísal: |
na novych biosoch to uz nefunguje, ale staci vybrat baterku (prip pouzit switch) na tych par sekund... takze ochrana ziadna. |
Presne tak, ja som raz mal kamosovi formatnut disk a mal zaheslovany bios... vybral som baterku a uz fical ako novy - minimalna ochrana dat.
Najlepsie je to sifrovanie alebo aj rar archiv na heslo(ak chces chranit iba menej suborov) |
|
| Návrat hore |
|
 |
slay Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.07.2006 Príspevky: 1049 Bydlisko: california, los angeles Karma: 
|
Zaslal: 10 Feb 2007, 12:48 Predmet: |
|
|
| a ak uz RAR archiv z heslom...tak s pekne dlhym heslom lebo ak bude mat 5 znakov iba napr v malych pismenach abecedy... tak to je dost jednoducha zalezitost... ale ak das 15-2o znakove s VELKYMI aj malymi aj s cislami....tak to uz bude hodnu chvilku trvat pokial to nikto zlomi... ale aj tak by som RARku a ZIPKu velmi neveril... su prilis caste a vela ludi sa zaobera ich lamanim... skor zvol nieco netypicke... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Element Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.12.2006 Príspevky: 159
Zaslal: 11 Feb 2007, 12:05 Predmet: Re: do akej miery je ucinne heslo v biose...? |
|
|
| vannate napísal: |
Zdravim,
zaujimalo by ma aka je sanca ze niekto sa mi dostane do systemu(alebo k suborom na disku atd.) ak mam nastavene v biose heslo, takze ho pri kazdom starte pc musim zadat....  |
ako bolo vyššie spominane daj do do winraru daj heslo male/velke pismena cislice,znaky... nieco taketo oľžéOé16*954íJ A NEMA šANCU!!!!  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|