mastermind napísal:zaujimave. mna by zaujimalo kolko tam ma stupnov... napr na procesore... to som sa nedocital na tej stranke..
...že dokonca oddrbal aj chladič a že jediný problém čo má, je cirkulácia oleja, pretože stojaca kvapalina nemá chladiace účinky. Údajne to vyriešil prietokovým čerpadlom....
jjj:s tym olejom to ide, neobsahuje iony a je to nepolarna kvapalina. otazka uz ostava iba tepelna kapacita a schopnost chladit. Voda nie, tu by bolo treba deionizovat, no taka by zas okamzite strhavala iony z kovovych casti...
wolle napísal:....hej ludia ja som to skusil na 286ke..ono to funguje....dal som komplet dosku do lavora so vsetyzmi komponentami okrem disku, zdroja a mechaniky.Pohuyil som na to 5 litrovy olej raciol.pohode to bezi!!!Lenze nezaznamenal som ziadny teplotnmy rozdiel.To asi preto ze to je iba 286.
vyhody to ma, ze to je o daco tychsie.Nevyhody:Bol som s toho cely mastny, zacina to smdiet,a zacina sa to strasne zapachat!!Dobrdele kto to bude potom cistit! .Inac mam aj nachystane foto,ale nemal som este tu moznost to dodat
Ehm.. na 286 nejaky chladic? Tak maximalne pasivny, bcs. preto to pchat do oleja?? Ten celeron asi tiez vela nepece, ja mam celeron a je ako mrtvy prst aj ked je cely den zapaty.. Chcelo by to nejake AMDcko na vysokej voltazi, dal by som tam motorovy olej akvarko mam len kde ten comp zohnat..
Heh, no a? Nech smrdi, ja to len natocim a potom dam prec/vyhodim ten komp...
Keby tam nechas len cisto jadro procaka a na to on-die olej by to nestihalo odoberat to teplo... Cim vacsia plocha tym lepsie... Keby ma plocha jadra procaka 1x1m tak hej, ale nie 1x1cm... Zhorel by
..a chcelo by to este ine vetraky ...tie klasicke su na rozrazanie vzduchu, ale tu by bola potreba rozprudit ten olej - teda vetraky tvaru lodnej skrutky ...a este jedna vec ...preco tak nemoze dat disk? vsade som cital ze disk je hermeticky uzavrety, teda ziadne nasavacie otvory ako spominali oni ...disk je po vetrakoch najhlucnejsie cast kompu, pretoze vytvara vibracie ...v tom oleji by tie vibracie boli tlmene
XilleR napísal:..a chcelo by to este ine vetraky ...tie klasicke su na rozrazanie vzduchu, ale tu by bola potreba rozprudit ten olej - teda vetraky tvaru lodnej skrutky ...a este jedna vec ...preco tak nemoze dat disk? vsade som cital ze disk je hermeticky uzavrety, teda ziadne nasavacie otvory ako spominali oni ...disk je po vetrakoch najhlucnejsie cast kompu, pretoze vytvara vibracie ...v tom oleji by tie vibracie boli tlmene
HDD v kazdom pripade nie je hermeticky/vakuovo uzavrety. Na kazdom disku mas, aspon na starsich "otvor", pri ktorom mas nalepku, ze ho nemozes zapchat. Sluzi na vyrovnanie vnutorneho tlaku s vonkajsim. Akurat je tam brutalna cistota... Kazdopadne kazdy disk je "otvoreny" nie ako si podaktori myslia... A ja ho drbnem do oleja, sak co pokazi sa, pokazi no, disk si do hrobu nezoberem...
fakt dobry napad , este keby niekto prisiel na to ako rozprudit olej, odstranit smrad tak by som drbol to oleja aj svoj comp (jediny pruser, ze by bol potom problem vymienat suciastky alebo nedajboze predat PC )
Poviem vam je to dobry napad aj by som to vyskusal ale nechce sa mi kupovat Olej a najviac by som sa obaval toho smradu a keby sa rozbilo akvarko a to cistenie to by sa ani neoplatilo niaky stary PC tam pchat
LuKKaS napísal:Poviem vam je to dobry napad aj by som to vyskusal ale nechce sa mi kupovat Olej a najviac by som sa obaval toho smradu a keby sa rozbilo akvarko a to cistenie to by sa ani neoplatilo niaky stary PC tam pchat
ked budete doma robit rezne tak si vypitaj od mamy olej ..a vzdy si trochu nechaj ...(neber to ako urazku )
ALE INAK JE TO GOOD NAPAD ZE SI NAPCHAS PC DO AKVARKA KDE MAS OLEJ ..MOZNO TO NIEKEDY BUDE U KAZDEHO KTO MA DOMA PC A OLEJ ...