Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Dolezitost zalohovania
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ferks
Medium Expert
Medium Expert

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 03.10.2005

PríspevokZaslal: 11 Okt 2006, 17:28    Predmet: Dolezitost zalohovania Odpovedať s citátom  

nikdy by som nepovedal, ze je to tak dolezite ako dnes. staci len mala nepozornost a rychle prsty a cele usilie je prec.

pracoval som na jednom projekte pre svojho sefa, islo o sice jednoduchy program na zaznamenavanie prichodov a odchodov zamestnancov, ale dost zdlhavy na vypracovanie.
po jednomesacnom kodovani vo volnom case a tym padom obcasnej odluke od kamaratov a priatelky bol program hotovy a pripraveny na odovzdanie.

vkladam do PC USB kluc, otvaram salamander, preklikavam sa k odresaru a chybne stlacenie tlacidla "Delete" namiesto "End" a hned po tom "Enter". a kur*a...

neviem ako dokladne som to vymazal, ale na obnovu tych dat mi nepomohli ani 2 programy co som mal na disku, clastre uz boli prepisane.

pred sefom budem mozno vyzerat ako debil a mozem na vsetkom zacat odznova.

myslim si, ze vela ludi sa o dolezitosti zalohovani presvedcilo az takymto sposobom. je tak?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 01.08.2006

PríspevokZaslal: 11 Okt 2006, 17:39    Predmet: Odpovedať s citátom  

mne sa nastastie este nic nestratilo, ale zalohujem pravidelne a poctivo vsetko, poznam cenu svojich dat:)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
schw33k
Guru
Guru

Založený: 24.05.2006

PríspevokZaslal: 11 Okt 2006, 19:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

uprimne ta lutujem ....
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 21.06.2006

PríspevokZaslal: 11 Okt 2006, 19:39    Predmet: Odpovedať s citátom  

Správne, treba jednoznačne zálohovať!

Tiež sa mi prihodila jedna situácia, keď som stále masovo presúval súbory len na čítanie vo Windowsáckom Exploreri, vždy sa pýta, či chcem presunúť súbor len na čítanie, a pri jednom dll som bez dlhého uvažovania stlačil Shift + Del a už zo zvyku stlačil Enter ... Embarassed .
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Založený: 05.10.2005

PríspevokZaslal: 11 Okt 2006, 21:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

OMG! Ferks, uprimne, je mi to luto aj za teba. Ja osobne by som sa uz niekde na suchom javore hompalal Smile ale nie. A ano, zaloha je dnes nesmierne dolezita. Zazil som, ked sestre v robote odisiel hdd, kde mala uctovnictvo a sklady za 3 roky. Co vam poviem, obsahovalo to niekolko desiatok tisic poloziek. Nahadzovali to s5 do systemu niekolko mesiacov. Ponaucenie? Zalohovat vsetko!!!
Ferks, v sobotu si dam na teba jeden riadny fernetush-citrush ; )
Návrat hore
deblasco
Guru
Guru

Založený: 17.05.2005

PríspevokZaslal: 11 Okt 2006, 22:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

mne pomohlo toto:
http://www.officerecovery.com/download/freeundelete.exe
obnovoval som notebook po jednom userovi ktory ked bol vyrazeny z prace, pomazal kompletne vsetko...
zachranil som cca 4gb dat...
a je to freeware... Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
IgiPoP
Medium Star
Medium Star

Založený: 12.09.2005

PríspevokZaslal: 12 Okt 2006, 10:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

este sa mi nic podobne nestalo, pretoze neustale zalohujem.

ked som kedysi robil admina, tak som pochytil dobre zalohovacie navyky.

vela ludi si hovori, ze vsak naco zalohovat, ved hadam nie som sprosty, viem co robim. a tu sa hla vynori nejaky virus, alebo "Partition Magic", pripadne neuvazeny klik, rutinny <ENTER>.

pre ostatnych: radsej sa poucte na chybach druhych ako na svojich!
Návrat hore
Racius
Light Professional
Light Professional

Založený: 18.01.2006

PríspevokZaslal: 12 Okt 2006, 13:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

Akosi nedokážem pochopiť, ako tak velký mozog ako je pán Ferks môže spraviť takúto fatálnu chybu. Shocked
No ale aj tí najlepší sa niekedy pomýlia, to je pravda. Neutral

Zálohovanie samozrejme považujem tiež za nasmierne dôležité, mne osobne sa niekoľko raz stalo pár prešľapov, našťastie to nebolo nič životne dôležité, len niekoľko savov a pár somarín. Smile

Najväčší prehmat, aký sa mi kedy stal, bolo asi kompletné zničenie môjho mestečka v The Sims 2, niekoľko mesačná práca. Podarilo sa mi zachrániť simákov, ich domy a pod., ale mesto a susedské vzťahy navždy v ťahu.....

Preto od vtedy, keď idem inštalovať nejaké nové doplnky alebo nový datáč, adresár EA Games/The Sims 2 vždy skopírujem na iný disk a ešte aj prepálim na DVD-RAM. Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
sundevil
VIP
VIP

Založený: 18.03.2005

PríspevokZaslal: 12 Okt 2006, 16:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja som dnes v skole pisal jeden program na 3x lebo prvz raz po dokonceni programu a naslednom spusteni zamrzol windows a druhy krat chudak mal v sebe nejaku vadu, ze sa tak zacyklil ze nebolo navratu, a na 3x som to konecne zbuchal, sice ten program bol program primitiv na 30 riadkov, ale ked som ho pisal 3x mal som toho plne zuby
Návrat hore
ferks
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 12 Okt 2006, 17:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

no stava sa...
paradoxom je, ze ten program, ktory som omylom vymazal mal zabudovanu funciu zalohovanie databaze Smile

a ostatne projekty uz mam zalohovane. takze napr. v pripade mega grabbera sa to uz stat nemoze, to by bol len pruser, keby megac nieco zmenil a by trebalo vykonat aktualizaciu a zdrojaky nikde Smile
Návrat hore
hojko
Site Admin
Site Admin

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 13 Okt 2006, 0:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

Zazil som uz nieco podobne, teda myslim zalohovanie. Ked som pred dvomi rokmi siel formatovat disk, zalohoval som si vsetko okrem slozky document & seetings, co pri rocnej praci na pc aj nieco obsahovalo. Kedze tu slozku pouzivam len na dokumenty, prisiel som nastastie len o tie dokumenty, ale to som zistil az ked som nainstaloval new win a zistil som, ze na druhom disku chybaju dokumenty.

Kedze si to zmazal z USB kluca, tak si to nemal uz v PC alebo co??? Lebo mne sa uz zo dva krat stalo, ze som nahral veci na USB kluc, odpojil som ho, zmazal veci z disku, zapojil kluc do druheho PC a kluc prazdy.
Návrat hore
ferks
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 13 Okt 2006, 5:38    Predmet: Odpovedať s citátom  

hojko napísal:
Kedze si to zmazal z USB kluca, tak si to nemal uz v PC alebo co??? Lebo mne sa uz zo dva krat stalo, ze som nahral veci na USB kluc, odpojil som ho, zmazal veci z disku, zapojil kluc do druheho PC a kluc prazdy.

k nahravaniu som sa ani nedostal, kluc som mal iba pripraveny a zapichnuty v PC
Návrat hore
Playboy
Expert
Expert

Založený: 10.08.2005

PríspevokZaslal: 13 Okt 2006, 6:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

Zalohovat zalohovat zalohovat. Nic ine sa neda napisat. Mne raz zhorelo PC tyzden pred odovzdanim diplomovky a to si asi neviete predstavit. Stastie od Boha, ze som to mal nahodou na USB kluci.
Návrat hore
Mek
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 23.03.2005

PríspevokZaslal: 13 Okt 2006, 21:23    Predmet: Odpovedať s citátom  

mne sa stalo v robote ked som mal brigadicku:
cely tyzden som progcil v PHP helpdesk, pricom som nezalohoval na server (admin bol na dovolenke a ja som nemal pristup). V piatok cca o 11:00 sekol windows, spadol s modrou obrazovkou a uz nenabehol - problem bol evidentne v disku a komp bol notebook, takze sa s tym moc robit nedalo. Skusal som rozne bootovacie diskety a tak, ale napokon mi pomohlo live cd linuxu, z ktoreho som si cez konzolu data nejakym stastnym sposobom zachranil na usb kluc. ale mi pekne odlahlo (a to uz bolo cca 14:00)

a v pondelok ked som prisiel do roboty, akurat tam bol sef a dozvedel sa, co sa stalo (minuly tyzden bol tiez na dovolenke) tak vraj u toho typu notebooku je toto bezne, ze sa prehrieva disk a potom zlyha system a tak treba notas iba niecim podlozit, aby bola lepsia cirkulacia vzduchu Very Happy
tak tolko stresu som zazil, ked som o tom nevedel... Rolling Eyes
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
tuti
Medium Star
Medium Star

Založený: 01.10.2006

PríspevokZaslal: 13 Okt 2006, 23:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

Playboy napísal:
Zalohovat zalohovat zalohovat. Nic ine sa neda napisat.
len treba mat aj zalohy nejak systematicky usporiadane.Ja som mal raz tak 3 rozne verzie jedneho programu (obsahoval asi tak 8 suborov) a potom clovek nevedel ktora je ta spravna a ktoru dalej upravovat.
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: