Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Dovrsim 18 a chcem byt zivnostnikom.
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
--==[Lu-Boss]==--
Medium Expert
Medium Expert

Stav: Odhlásený
Založený: 06.04.2006

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 0:41    Predmet: Dovrsim 18 a chcem byt zivnostnikom. Odpovedať s citátom  

Zdravim chcel by som sa spytat ako je to s tym ked som zivnostnik. Ake su odvody do statu a take blbosti lebo mal by som dobry napad ale aby to bolo legalne tak musim mat na to zivnost len neviem ci sa to oplati ked budu nejake velke odvody kam vsade a tak. Dakujem za odpovede Embarassed
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mystique
VIP
VIP

Založený: 07.03.2005

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 0:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

pokial nevies taketo zakladne veci, tak ani nechci byt zivnostnikom, predpoklad je aby si vedel aspon trivialne ekonomicke pojmy a aspon trochu ovladal ekonomicky system a podstatu... takze jedine co to mozem odporucit - knizky a pekne studovat Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
--==[Lu-Boss]==--
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 0:51    Predmet: Odpovedať s citátom  

mystique napísal:
pokial nevies taketo zakladne veci, tak ani nechci byt zivnostnikom, predpoklad je aby si vedel aspon trivialne ekonomicke pojmy a aspon trochu ovladal ekonomicky system a podstatu... takze jedine co to mozem odporucit - knizky a pekne studovat Wink
-Dam priklad.
Mam stroj za 10.000,- mesacne naklady nan su 1.000,- zisk ktory mi ten stor za mesiac prinesie je 3.000,- cize cisty zisk 2.000,- a co z tych 2.000,- mi ostane. Ale pocul som zas ze ked rocny zisk nepresiahne 96.000 alebo tak nejak tak ziadne odvody neplatim. Co je na tom pravdy?
Návrat hore
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 23.11.2006

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 1:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tak mesacne odvody do socialnej poistovne su nejakych 960 sk.To si ako zivnostnik platis sam.Je v tom zdravotne poistenie a socialne poistenia.Toto si platis sam a pocita sa to prvy rok z minimalnej mzdy.Dalsie roky podla zisku.No a kazdy rok este dan z prijmu-19%.

Odvody si musis platit.Existuje vsak "nenavratna pozicka od statu",ktora ti tie odvody na 2 roky pokryje,ale musis tam splnit urcite podmienky.-www.upsvar.sk
Návrat hore
--==[Lu-Boss]==--
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 2:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

dudo02 napísal:
Tak mesacne odvody do socialnej poistovne su nejakych 960 sk.To si ako zivnostnik platis sam.Je v tom zdravotne poistenie a socialne poistenia.Toto si platis sam a pocita sa to prvy rok z minimalnej mzdy.Dalsie roky podla zisku.No a kazdy rok este dan z prijmu-19%.

Odvody si musis platit.Existuje vsak "nenavratna pozicka od statu",ktora ti tie odvody na 2 roky pokryje,ale musis tam splnit urcite podmienky.-www.upsvar.sk
No vidite tento chlapik sa mi lubi Smile Tych 960,- je fixna sadza alebo ako je to prepocet zisku v precentach?
Návrat hore
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 10:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

Pocita sa to percentualne z minimalnej mzdy(cca.6900sk).Ale to len prvy rok.Potom to uz nie je z min.mzdy,ale zo zisku(v podstate z tvojho platu).Ale z tej min. mzdy je to tych cca 960SK.Najlepsie je prestudovat si zivnostensky zakon,az taky zlozity nie je,alebo sa poradit s nejakym ekonomom-oni to maju v malicku Smile
Návrat hore
zelovoc
Guru
Guru

Založený: 15.10.2005

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 10:12    Predmet: Odpovedať s citátom  

sak ked bude tvoj prijem len velmi nizky tak tu cinnost daj na nejakeho znameho co je zivnostnik, ty nemas papierovacky a mozes sa tomu naplno venovat.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
--==[Lu-Boss]==--
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 10:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

zelovoc napísal:
sak ked bude tvoj prijem len velmi nizky tak tu cinnost daj na nejakeho znameho co je zivnostnik, ty nemas papierovacky a mozes sa tomu naplno venovat.
No hej ale je to legalne ze on to bude akoze robit a pritom to budem robit ja???
Návrat hore
pinco
King
King

Založený: 29.12.2005

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 14:09    Predmet: Odpovedať s citátom  

--==[Lu-Boss]==-- napísal:
No hej ale je to legalne ze on to bude akoze robit a pritom to budem robit ja???
normálne sa choď informovať na úrad práce, tam ti to vysvetlia, to je otázka na 10 minút a budeš v tom mať jasno.
Návrat hore
sundevil
VIP
VIP

Založený: 18.03.2005

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 14:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

ked si zivnostnikom prvy rok tak odvody neplatis, dalsi rok platis podla odvodov z minuleho roka a kedze si rok predtym nic neplatil platis ako keby si zarobil minimalnu ciastku to je tych 12*min mzda -> aspon myslim ze to takto stale je, toto sa meni velmi casto
ale ak chces byt zovnostnikom a zarabat na urovni minimalnej mzdy tak neviem ako chces potom z toho vyzit
radsej zajdi do nejakeho poradenskeho centra pre malych a strednych podnikatelov tam ti o vsetkom povedia
ak chces seriozne podnikat tak sa vykasli na zivnost a rovno si zaloz sro je to 100x vyhodnejsie

odvody:

Odvody poistného na zdravotné a sociálne poistenie
http://www.akopodnikat.sk/index.php?option=com_content&task=section&id=6&Itemid=50

Sociálne poistenie (začínajúci podnikateľ)
http://www.akopodnikat.sk/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=6&id=28&Itemid=50

Zdravotné poistenie (začínajúci podnikateľ)
http://www.akopodnikat.sk/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=6&id=29&Itemid=56
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Frikso
Guru
Guru

Založený: 07.03.2006

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 15:18    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tie odvody sú na podnikaní najväčšia brzda. Okrem toho, že budeš platiť socialku a zdravotnu, tak sa ti časom (ako ti bude narastať robota) zíde aj nejaký účtovník, pretože vyznať sa v tých tlačivách je o hubu.
-Nechcem ťa s tým odstrašiť, ale pokiaľ ti to nebude solídne zarábať, tak to nemá veľkú cenu.
-Ako spomínal sundevil, "eseróčka" je výhodnejšia, ale potrebuješ tam nejaký počiatočný kapitál (minimum je tuším 100 000sk) čo pre teba zohnať bude - predpokladám - problém.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
--==[Lu-Boss]==--
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 15:57    Predmet: Odpovedať s citátom  

Frikso napísal:
Tie odvody sú na podnikaní najväčšia brzda. Okrem toho, že budeš platiť socialku a zdravotnu, tak sa ti časom (ako ti bude narastať robota) zíde aj nejaký účtovník, pretože vyznať sa v tých tlačivách je o hubu.
-Nechcem ťa s tým odstrašiť, ale pokiaľ ti to nebude solídne zarábať, tak to nemá veľkú cenu.
-Ako spomínal sundevil, "eseróčka" je výhodnejšia, ale potrebuješ tam nejaký počiatočný kapitál (minimum je tuším 100 000sk) čo pre teba zohnať bude - predpokladám - problém.
No to som sa cil na ekonomike ucil ale myslim ze tu neni povinna len polovica ale komplet 200.000,- zakladne imanie a to si ja ako 18 rocny student dovolit nemozem jedine ze by som hodil slipy na hlavu a smer banka a dufat ze ma nechytia :/
Návrat hore
sundevil
VIP
VIP

Založený: 18.03.2005

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 16:20    Predmet: Odpovedať s citátom  

No to som sa cil na ekonomike ucil ale myslim ze tu neni povinna len polovica ale komplet 200.000,- zakladne imanie a to si ja ako 18 rocny student dovolit nemozem jedine ze by som hodil slipy na hlavu a smer banka a dufat ze ma nechytia :/
pozri, pises ze mas dobry napad, tak urcite nepodnikaj ako zivnostnik, radsej nech ti napr rodina pozicia nejake tie $ na zaciatok, alebo sa spoj s niekym kto ma tie peniaze
neviem ako pochodis v banke, ale ked spravis slusny podnikatelsky plan a banke sa to bude pozdavat tak je sanca ze dostanes uver, predsa ked chces podnikat tak nejaky ten kapital potrebujes
pripadne zacnes podnikat ako zivnostnik a ked to dobre pojde tak sice zmena pravnej formy nebude len tak, ale mozes si potom zalozit sro
Návrat hore
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 16:40    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ak si zacinajucim zivnostnikom,tak si odvody neplatis iba za urcitych podmienok.Skus napisat v akom smere chces podnikat a kolko budes mat hruby mesacny zisk-samozrejme ak to nie je tajomstvo Wink A never tomu,ze sa neoplati mat zivnost Smile
Návrat hore
--==[Lu-Boss]==--
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 17:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

dudo02 napísal:
Ak si zacinajucim zivnostnikom,tak si odvody neplatis iba za urcitych podmienok.Skus napisat v akom smere chces podnikat a kolko budes mat hruby mesacny zisk-samozrejme ak to nie je tajomstvo Wink A never tomu,ze sa neoplati mat zivnost Smile
Mam plan ist podnikat do IT. Viem ze je toho vela ale ako pozeram tak niektore veci sa este daju vyuzit tak ze by som siel pod cenu velkych firiem ktore si takto nemozu dovolit ist preto lebo maju pod sebou vela zamestnancov, vlastne budovy a podobne veci. Zo zaciatku mam plan ist iba s jednym serverom a zacat hostovat. Co som pocital tak pre zaciatok 2000-3000 zisk (po odratani poplatku za serverhousing) za to ze nic nerobim a mam len server je fayn cize ten server si na seba zarobi ak vsetko dobre pojde za 5-6 mesiacov. A ak sa rozhodnem s tym ist dalej tak zakupim dalsi a na dalsi mam zas o tri mesiace ak budu zakaznici stale narastat. Neviem ci to nevyznieva naivne ale uz som robil nejake tie ankety a dostal som kladne nazory, nasli sa aj negativne to nepopieram, ale viac bolo predsa tych kladnych. Cool
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: