Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 30 Júl 2014, 0:52



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 65 ]  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Choď na stránku
DrayTek Vigor 2700 VGST
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.2.2005
Príspevky: 1999
Bydlisko: BB
Karma: Level +4
Príspevok DrayTek Vigor 2700 VGST
Budem mat tento router a DSL od T-Comu. Chcem poradit ci tento router zvladne toto:
DSL internet sa bude delit na 3 PC cez LAN a zaroven cez WIFI pre kamarata, pofrčí to??
http://www.tcom.sk/Default.aspx?CatID=1 ... &ktzid=170

Pls poradte lebo je to surne


11 Dec 2006, 16:56
Profil  WWW
Guru
Guru
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.10.2004
Príspevky: 2740
Bydlisko: Írsko-dedinka pod horami
Karma: Level +3
Príspevok 
Bezdrôtový prístupový bod:
802.11g podpora (54Mbps priepustnosť)

LAN:
4 portový 10/100 Base-TX Ethernet switch

WAN/Internet:
RJ45 konektor pre ADSL linku
kompatibilné s ADSL linkou až do 8Mb/s
ATM podporované protokoly:
RFC2684 MPoA ( Multiple Protocol over AAL5)
RFC2516 PPPoE ( PPP over Ethernet)
RFC2364 PPPoA ( PPP over AAL5)
PPPoE pass-throuth from LAN/WLAN

toto hovori za seba,..


11 Dec 2006, 18:27
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.2.2005
Príspevky: 1999
Bydlisko: BB
Karma: Level +4
Príspevok 
Ja sa do tychto routrov nevyznam preto sa pytam, diky :)


11 Dec 2006, 18:45
Profil  WWW
Guru
Guru
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.10.2004
Príspevky: 2740
Bydlisko: Írsko-dedinka pod horami
Karma: Level +3
Príspevok 
Syfon píše:
Ja sa do tychto routrov nevyznam preto sa pytam, diky :)
pohoda, ma to v sebe ADSL modem na pripojenie do netu (WAN), 4portovy switch a wifi AP...
takze ti internet pojde cez sietove kable do pocitacov + sa bude dat na net napojit bezdrotovo cez WIFI


11 Dec 2006, 20:02
Profil  ICQ  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.4.2006
Príspevky: 5982
Bydlisko: Šalingrad
Karma: Level +6
Príspevok 
mam 2600 VGST ... a ten absolutne no problem ... mozno si dat pozor na hrube steny ( pocet, hrubka ..ale da sa to vyriesit vyvedenou antenou :-) ... a akoze velice odporucam .. super vec :-) ...


11 Dec 2006, 20:03
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.2.2005
Príspevky: 1999
Bydlisko: BB
Karma: Level +4
Príspevok 
nordkapp_pb píše:
mam 2600 VGST ... a ten absolutne no problem ... mozno si dat pozor na hrube steny ( pocet, hrubka ..ale da sa to vyriesit vyvedenou antenou :-) ... a akoze velice odporucam .. super vec :-) ...


Cez Wifi sa bude pripajat kamos z dediny mame priamu viditelnost a vzdialenost do 200m

Inak diky za komentare :)


11 Dec 2006, 21:02
Profil  WWW
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.4.2006
Príspevky: 5982
Bydlisko: Šalingrad
Karma: Level +6
Príspevok 
.. no tak to aj tak asi budes potrebovat nejaku insiu antenku ... lebo nepredpokladam ze ces mat router na parapete ..ale sak mozno pojde .. mozno ma 2700 uz lepsie anteny ... daj potom vedet ! .. zrob nejaku recenziu :-) ..


11 Dec 2006, 22:05
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.2.2005
Príspevky: 1999
Bydlisko: BB
Karma: Level +4
Príspevok 
nordkapp_pb píše:
.. no tak to aj tak asi budes potrebovat nejaku insiu antenku ... lebo nepredpokladam ze ces mat router na parapete ..ale sak mozno pojde .. mozno ma 2700 uz lepsie anteny ... daj potom vedet ! .. zrob nejaku recenziu :-) ..


Mozno bude aj recenzia :) inak samozrejme, ze nepouzijem ten maly pipík aj ked mam overene, ze to z parapetu funguje :) Mam normalnu antenu ona postaci (mozno bude neskor sektorovka) lebo ja teraz mam wifi lenze som s tym strasne nespokojny...


11 Dec 2006, 23:43
Profil  WWW
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 15223
Karma: Level +6
Príspevok 
Trošku oživím túto starú tému. :)

Známy si do firmy k DSL od T-Comu zobral tento router (samoinštalačný balíček) a požiadal ma, aby som mu ho spojazdnil. Rozbehal som ho (síce s menšími problémami, ale predsa), všetko už funguje, ale keďže som v oblasti routrov úplný amatér, chcel by som sa opýtať na jeho zabezpečenie, čo by som mal urobiť, aby sa len tak niekto do siete nenabúral.

Takže na router je momentálne napojený cez sieťový kábel jeden komp, v dohľadnej dobe pribudne sieťová tlačiareň a na WIFI sa zatiaľ napája jeden notebook, ale mali by sa aj ďalšie. Čiže ide mi hlavne o WIFI zabezpečenie, aby sa len tak každý nedokázal napojiť.

Momentálne študujem manuál, ale každá rada vítaná. :)


13 Sep 2007, 9:15
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.6.2005
Príspevky: 600
Bydlisko: Pandamonia
Karma: Level +2
Príspevok 
Tento router mam... a je dost dobry akurat ze sa prehrieva.

Najlepsie je ked spravis filtrovanie mac adries->das tam obmedzeny pocet IP ktore ma DHCP pridelit a nasledne kazdej mac adrese pridelis IP, a pre wifi WAP kodovanie to je myslim dost slusna ochrana.


13 Sep 2007, 9:28
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 15223
Karma: Level +6
Príspevok 
No len to filtrovanie na MAC adresu veľmi nechcem. Náhodou im tam príde obchodný partner s iným notebookom a chcel by sa dostať na Internet.. a kvôli inej MAC adrese sa nenapojí.. tak?

Nuž z rýchlika som si prezrel manuál.. firewall by nemal byť problém spojazdniť, len mi teraz ide o to WIFI. :)

Spomínal si WAP.. nemyslel si náhodou WEP? :) Sú tam možnosti:
WEP
WPA/PSK
WPA2/PSK
Zmiešaný (WPA+WPA2)/PSK

Správne chápem princípu, že keď v nastavení routra nastavím nejaký kľúč, tak sa žiadne zariadenie nepripojí bez zadania tohto kľúča? Tento kľúč bude treba vložiť niekde v nastaveniach WIFI v notebooku?

Hmm.. ale v tomto prípade sa zase prípadný cudzí notebook nenapojí bez zadania tohto kľúča. Tak to asi predsa vidím na obmedzenie MAC adresy.. :(


13 Sep 2007, 9:44
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.6.2005
Príspevky: 600
Bydlisko: Pandamonia
Karma: Level +2
Príspevok 
hmm to bol preklep myslel som WPA :) ano je to so zadavanim kluca ale neviem ako to chces inak ochranit, vacsina softwerov na notasoch ma predsa pripajacie profily kde to staci nastavit raz a koniec,staci vo firme dat nejaky vseobecny navod ako sa pripojit a mas po probleme.
Este ma napadlo ze je tam moznost skryt SSID- co vie clovek zdatnejsi obist ale lamy to odradi.


13 Sep 2007, 9:59
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 15223
Karma: Level +6
Príspevok 
Oki.. zatiaľ vďaka. Cez víkend by som tam mal nabehnúť, tak sa s tým pohrajem. ;)


13 Sep 2007, 10:24
Profil  
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 6.8.2007
Príspevky: 247
Bydlisko: Hrad Matúša Čáka
Karma: Level +1
Príspevok 
ahoj,
mám doma tento router a ak chceš mať zabezpečené spojenie musíš zadať kód. mal by byť hexadecimenálny, t.j. 16 číslic a písmen a ani jedno by sa tam nemalo opakovať. ak to neurobíš, nebudeš mať veľmi zabezpečené spojenie. takže ak sa nejaký obchodná partner bude chcieť pripojiť na sieť budeš mu musieť dať tento kód (osobne ti to odporúčam). sestra má wifi router a susedia sa pripájajú pomocou tohto kľúča, ktorý im dala ona. počas celého obdobia (cca 1 rok) som nezistil nijaký neoprávnený prístup do siete. nemá však vigor ale nejaký iný. ak potrebuješ úplnú dokumentáciu k routru nájdeš ju na http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=1801

prečítaj si aj toto http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=1166

pekný deň...

//EDIT: trošku sa poopravím: ak chceš mať 64 Bit kódovanie musíš navoliť 5 ASCII znakov alebo 10 hexadecimálnych, pri 128 Bit kódovaní musíš navoliť 13 ASCII znakov alebo 26 hexadecimálnych znakov, začínajúcich 0x....


13 Sep 2007, 20:12
Profil  ICQ  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 15223
Karma: Level +6
Príspevok 
Keso píše:
Este ma napadlo ze je tam moznost skryt SSID- co vie clovek zdatnejsi obist ale lamy to odradi.
Ešte sa na toto chcem opýtať.. keď schovám SSID, budem potom s iným kompom vedieť nájsť túto sieť ak budem vedieť WEP kľúč? :)


16 Sep 2007, 9:50
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.6.2005
Príspevky: 600
Bydlisko: Pandamonia
Karma: Level +2
Príspevok 
brm píše:
Ešte sa na toto chcem opýtať.. keď schovám SSID, budem potom s iným kompom vedieť nájsť túto sieť ak budem vedieť WEP kľúč? :)
Kazdy wifi softwer v dnesnej dobe ma manualne nastavenia bezpectnostnych prvkov to znamena ze SSID sa ti objavi ako "unknown" (ako som vravel obist sa to da ale lamy to odradi) takze nie je problem napisat SSID ked ho vies aj s WEPom. Ak mas zapnute DHCP tak len dostanes ip a ficis.
Takto to mam nastavene doma a fungujem bez problemov.


17 Sep 2007, 10:02
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.11.2005
Príspevky: 15223
Karma: Level +6
Príspevok 
No včera som to rozbehal.. nahodil som WPA a nechal aj SSID.. a zatiaľ všetko funguje, aj majitelia sú spokojní. :)


17 Sep 2007, 13:29
Profil  
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.7.2004
Príspevky: 1198
Bydlisko: St.Petersburg
Karma: Level +2
Príspevok 
chalani skusam zapojit tento router ale ked do neho dam sietovy kabel ktorym je spojeny s pc tak nenacita mi sietovu adresu a dalej sa neviem pohnut neviete v com je problem?

stale vypisuje ze kabel je odpojen...moze byt ten router podrbany?


21 Sep 2007, 20:09
Profil  
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 6.8.2007
Príspevky: 247
Bydlisko: Hrad Matúša Čáka
Karma: Level +1
Príspevok 
možno je. ale po mnohých skúsenostiach (napr. na hojko.com nastavenie-ip-t79364.html) si myslím, že nastali asi tri prípady:
1, nemáš nastavené "získať IP automaticky"
2, máš zle (!) nainštalovaný ovládač sieťovej karty
3, máš vadný kábel alebo sieťovú kartu. aj keď ti svieti na routri, že je zapojené, tak v skutočnosti to nemusí znamenať, že to aj pravda je...


21 Sep 2007, 21:13
Profil  ICQ  
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.7.2004
Príspevky: 1198
Bydlisko: St.Petersburg
Karma: Level +2
Príspevok 
1. ip mam nastavene automaticky
2. sietova karta je funkcna na 100% lebo som mal na nej iny router
3. kabel je tiez funkcny lebo tiez som ho mal na starom routri

Mas nejake ine napady? :wink:


21 Sep 2007, 22:20
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 65 ]  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2014
[ Time : 0.199s | 12 Queries | GZIP : On ]