Drevená mini PC case (vlastná výroba;))

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
funThomasik
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Drevená mini PC case (vlastná výroba;))

Príspevok od používateľa funThomasik »

Takze mojim cielom bolo vyrobit c najmensiu skrinku so standardnymi pc komponentami. Kedze je velmi tazke u mna vypracovat plech do stavu, aky potrebujem... vybral som si za materiál drevo (konkretne bukas lemovany smrekolitom a duplex na bocnice). Dopracovat sa k stavu aky vam tu uvadzam mi trvalo skoro 1 mesiac, co si myslim neni az taka strasna doba. Takze na prednej stene som umiestnil 1 tlacidlo (neni tam reset a ani mi ho netreba lebo bude tam LINUX ;)) 2 ledky (ktovie na co asi :D) a 3 vypinace (jeden je na spomalenie vsetkych ventilatorov z 12 na 5V; druhy na vypnutie 2 z 3 veentilatorov a 3. na zapnuutie vypnutie podsvietenia - ktore tam este nieje) a samozrejme este DVD napka. z 1 bocnice mi kuka okienko (plexi) a z druhej porty, ventilatory a zdroj (ne ventilatory este pridu mriezky). Na prednom paneli je plexisklo so zrk. foliou inak je skrinka cela potiahnuta nabytkarskou lesklou foliou (DC-FIX). okolo okienka je este take gumene tesnenie.

Skinku som teraz zbuchal provizorne supol som tam moj celeron (333MHz z jadrom P2) aby ste videli co teraz doma vo volnom case porabam ;) . este je treba doladit. chcel by som tam este kupit neon, zopar ventilatorov a mriezky na ne neskor zainvestujem do nejkeho priemernejsieho pc (nejaky celeron 1200???mozno vyssie) ale dosly mi prachy :,( Este tam samozrejme doladim niekde trci obcas ta folia :oops:

samozrejme ze nie je vsetko z mojej hlavy cerpal som odtialto (http://area717.wz.cz/clanek.php?idc=54& ... 747b413598)

takze pripajam aj foto
(zatial iba zvonku neskor ju pofotim celu ak chcete)

Obrázok
Obrázok
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

skarede to nieje urcite ti to dalo vela roboty, ale bud si isty ze drevo odvadza teplo omnoho horsie ako hlinik alebo plech :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Velmi pekne spracovane, ale mne tam nejak nesedi ta povrchova uprava... tym, ze je skrinka drevena by mozno nebolo zle skusit navonok predviest, ze to je drevo a nechat ho iba pod priesvitnym lakom. Ale to je len moj vkus :)
K otmu odvadzaniu tepla: u mna je skrinka uplne chladna, o odvod tepla sa staraju chladice a ventilatory. Skirnka by mala byt prave co najlepsie utesnena a mat iba presne umiestnene otvory na privod/vyvod vzduchu.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

GothaR napísal:tym, ze je skrinka drevena by mozno nebolo zle skusit navonok predviest, ze to je drevo a nechat ho iba pod priesvitnym lakom.
FYI: bukas je len "polovičné" drevo (lepšie povedané piliny) zlepené v kope, pod tlakom do plátov.

K drevenému look-u by dopomohla nejaká dýha alebo fólia s motívom dreva na bukase.
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

neni to bukas je to bukas lemovany smrekolitom (neco jako prevny hruby karton) a tam by folia nevyzerala dobre podla mna (potom by to vyzeralo ako kus nabytku a to nechcem) hlavne ked to chcem podsvietit na cerverno
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Z mojej strany to bola len riešenie na nápadu prispievateľa.

Keby išlo o mňa, spravil by som ju z masívu a namoril, nech pekne ladí so stolom.
lio04
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lio04 »

good work. páči sa mi to.. :wink:
marek63
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marek63 »

super praca ale predsa by som ju nechal v povodnom dreve aby to vyznelo :wink:
dj-traktorista
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dj-traktorista »

nahodou je to pekne aj taketo cierne.....paci sa mi to :)
21tomy21
Star
Star

hmm

Príspevok od používateľa 21tomy21 »

Na moj vkus je to vonkajšie spracovanie dosť drsné ja mám radšej nejaké oblé jemné tvary a toto mi pripadá také surové .Nejaká vonkajšia úprava by tomu bodla ale inak je to celkom fajn pokus :wink:
schwaro
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa schwaro »

Original napad, pekny vzhlad , ale ako uz bolo povedane aj mne by sa viac pacilo ked uz je to drevo nech to tak aj vyzera ;)
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Dobry napad :wink:
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

mne sa to tiež páči.. sprav foto aj z vnútra :wink:
martin850
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martin850 »

tiez by som si prosil foto z vnutra, ako si to tam umiestnil

ak sa mozem vyjadrit, paci sa mi to, dal sisi robotu, celkom fajn si to poskladal, ale osobne by som to drevo nelakoval farebne, vylestil by som ho a nalakoval aby to vyzeralo ako drevo. posobilo by to ovela luxusnejsie.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Hm, chcel som uz davnejsie napisat... Pekne spracovanie, urcit to dalo kus roboty a chcelo to aj trosku napad, sikovne ruky a pod. Ale mne prijdu tie rozmery trocha dost neprakticke. Ja viem, ze takto sa tam vsetko vmestilo, ma vsetko svoje miesto. No vsetci sme zvyknuti (okrem ludi pouzivajuci barebonky) na "bezne" rozmery, tzn. vysoky tower. Iste, ked na to mas miesto. Aj mne sa to paci. No stale by som si nevedel na to zvyknut, je to dost rozmerne na sirku... Na stole by mi to zaberalo vela miesta. V tomto je tower lepsi. Chystam sa aj ja asi rok uz taketo nieco spravit, ibaze... mATX doska s vykonnym CPU, dva 2.5" HDD do RAIDu, zdroj bez oplechovania. Proste very very small :) Ale ako sa poznam, na koniec z toho nic nebude, jednak lenivost a low finance... :) Ale pekna robota :wink:
RaTko
Light Expert
Light Expert

o

Príspevok od používateľa RaTko »

Je to pekne musim uznat ale drevo a elektrika mi velmi nepasuje radšej by som to urobil z nejakeho tenkeho plechu a ake je rozmiestnenie vo vnutri?pošli screen.Určite je to tam všetko pokope a dost neprehľadné.Ale to je iba môj názor.Určite ti to dalo zabrat neviem či by som to ja dokázal urobiť :smt023 .Fajn pracička.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

to ma zabudovany subwoofer ?? :lol: :D
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nene ... heh..rozmyslal som sice ze tam zabudujem..ale idem tam teraz kupit nejaky komp do toho potom poslem definitivne obrazky
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

btw... uz tuto skrinku nepouzivam len mi kvasi doma na skrini takze ak by mal niekto zaujem tak mu ju mozem "predat" .... pribudli mriezky na ventilatoroch a porobil som koncoffky na ledky a prepinace a pozarovnaval som foliu taze uz je ako od matela... uz staci len pridat neonku a mozno nejake USB dopredu - to som nevedel.. nechcel som to pokazit... v pripade zaujmu pridam nove fotky
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

mne sa hlavne páčia tie spínače vpredu, skoro ako v lietadle ;) ešte by som tam dal takýto a bolo by to dokonalé :oops: (len iná funkcia samozrejme, napr hlavný vypínač)
Prílohy
Image1.jpg
Napísať odpoveď