Drezina?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

no neviem kolko mas rokov, myslel som ze si uz plnolety, ale asi som sa zmylil. Kazdopadne ti odporucam nieco lahke co sa lahko zhodi z kolajnic. Drevenna konstrukcia, aj kolesa by som dal drevenne, aby ste tam nerobili problemy s zabezpecovacimi zariadeniami. Najlepsie z balzoveho dreva. Ale nie to uz vymyslam...ale rozhodne to nerad pocujem taketo nieco. :?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pershing napísal:kuurna, nerobte zomna debila, sak skocim za vypravcom, pozrem rozpis vlakov :D
chceme to praktizovat hlavne na niecom takom ako je ta detska zeleznica v KE, pretoze tam nieje zabezpecovaci system, tj kebyze sa vozime niekde Cervena skala - Margecany tak si myslim zeby nas ZP poslali velmi rychlo niekde ... z reklamy to nemam, reklama vtedy este nebola ! :D
To jackb: ano o dacom takom sme rozmyslali, mozno aj s gumami, aby nam to pocitace osi nedetekovali :D plus nieco ultra lahke co sa da v pripade nebezpecenstva hodit do priekopy a utekat kade lahsie
btw som rad ze tema sa opat ozivila, ta trat SNV - Levoca sa mi celkom pozdava, keby sme to nalozili niekde v levoci a skoncili dakde pred spiskou, mozno by to ani nikto nezistil...kazdopadne by mohol dakto na nas zavolat pangle a potom?
Tie Margecany - CS: od Dobsinskej ladovej po Telgart nieje v stanicnych domcoch nikto. je to dlhe, zaujimave a adrenalinove...
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

to Grim: mam za par mesiacov 18, ale poznam aj starsich ludi co by robili taketo koniny, a kazdopadne, je to kazdeho osobna vec, a ja mam adrenalin velmi rad, ale taktiez mam aj pud sebazachovy a ostatnych zachovy :) takze myslim zeby to bolo dobre premyslene... :roll:
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

však zober starý bycykel daj dole gumy a navar na jednu stranu pomocne koleso a je to hotove
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

S tym byciklom tiez dobry napad. Inak mam pocit ze by mohla byt pouzitelna cast 168ky ktora je podla mojich vedomosti nepouzivana.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

pershing napísal:kuurna, nerobte zomna debila, sak skocim za vypravcom, pozrem rozpis vlakov :D
chceme to praktizovat hlavne na niecom takom ako je ta detska zeleznica v KE, pretoze tam nieje zabezpecovaci system, tj kebyze sa vozime niekde Cervena skala - Margecany tak si myslim zeby nas ZP poslali velmi rychlo niekde ... z reklamy to nemam, reklama vtedy este nebola ! :D
To jackb: ano o dacom takom sme rozmyslali, mozno aj s gumami, aby nam to pocitace osi nedetekovali :D plus nieco ultra lahke co sa da v pripade nebezpecenstva hodit do priekopy a utekat kade lahsie
btw som rad ze tema sa opat ozivila, ta trat SNV - Levoca sa mi celkom pozdava, keby sme to nalozili niekde v levoci a skoncili dakde pred spiskou, mozno by to ani nikto nezistil...kazdopadne by mohol dakto na nas zavolat pangle a potom?
ale prosimta kto co na teba zavola bezne sa po tych kolajniciach so psom prechadzam a este nikto nikdy na mna nikoho nezavolal asi 3 krat som stretol vlak s drevom siel sakra pomaly som zisiel z kolajnica ako presil znova som siel po kolkajniciach.. to aj keby si za bieleho dna nikto ti nicnespravi.. minule dajaky exot vytrhal 12 m kolajnic a riesilo sa to az ket siel najblizsi vlak a skoro sa vykolajil..
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

vy už nemôžete byť normálni...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pershing napísal:to Grim: mam za par mesiacov 18, ale poznam aj starsich ludi co by robili taketo koniny, a kazdopadne, je to kazdeho osobna vec, a ja mam adrenalin velmi rad, ale taktiez mam aj pud sebazachovy a ostatnych zachovy :) takze myslim zeby to bolo dobre premyslene... :roll:
ja som mal tiez spoluziacku ktora mala skoro 18 a mala spraveny kurz o bezpecnosti pri praci na kolajisku a zrazil ju vlak. Isla v noci peso a vlak ani nevidela ani nepocula. :( Dalsieho spoluziaka skoro zrazil vlak pri vystupovani - vystupoval do kolajiska a na druhej kolaji isiel vlak....len sa snazim predist dalsiemu nestastiu...
pershing
Guru
Guru

ano chapem ta,
ubezpecujem vsetkych uzivatelov fora ze odmietam chodit s drezinou po trati kde je bezna prevadzka, tam kde chodi jeden par manipulakov za tyzden sa to ale da, ajtak mi ako naj alternativa pripada ta detska zeleznica, ...
ad k tym bicyklom: uvazujeme aj o jazde v oblukoch, tj neviem ci by sa to tam nevykolajilo :oops: predsalen tie kolesa musia byt ineho tvaru ako rafik a hrubsie
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pershing napísal:ano chapem ta,
ubezpecujem vsetkych uzivatelov fora ze odmietam chodit s drezinou po trati kde je bezna prevadzka, tam kde chodi jeden par manipulakov za tyzden sa to ale da, ajtak mi ako naj alternativa pripada ta detska zeleznica, ...
ad k tym bicyklom: uvazujeme aj o jazde v oblukoch, tj neviem ci by sa to tam nevykolajilo :oops: predsalen tie kolesa musia byt ineho tvaru ako rafik a hrubsie
tak rob ako myslis. Kolesa musia byt hrubsie a zorvor naprav musi byt o nieco malo mensi ako je vnutorna sirka medzi kolajnicami aby sa to nevykolajilo v zakrutach. Neviem ake zakruty su na tych detskych zelezniciach, ale na normalnej trati sa nemusis prplat s milimetrami. ja by som pouzil ten stary bycikel, na druhu stranu by som dal nejake koleso z ineho bike, alebo este lepsie cely bicykel, zavarit ovladanie, aby si nezabacal a na rafik navarit po celom obvode nejaky hrubsi a sirsi plech + na okolesnik dalsi pas plechu. Jedna strana by mala byt lahsia (ta s tym jednym kolesom), aby si to v pripade nudze dokazal stiahnut na tu druhu stranu z kolajiska.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

pershing napísal:ano chapem ta,
Cujes pershing, zober z kufru auta zdvihak na auto, prid s kamosmi niekde na stanicu, nadvihnite si jeden vagon, odzrubujte styrti kolesa a uz k tomu potom nejaku konstrukciu navarite ne? :D
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

hmm troska OT ale v BA v muzeu dopravi je daka stara kara moskvic ci co upravena na chod po kolajniciach probelm bol v tom ze nemoze cuvat a ked si to chcel otocit tak si zastavil vysunul daco ako hever a otocil auto manualne o 180°. :-ň Sme si robili prdel ze asi ako rychlo budes vysuvat hever a otacat afto ked sa proti tebe zrazu bude rutit rychlik :-D.
BTW neviem ale cela tema sa straac podla man co sa tyka dreziny to by som skusil aj ja ale co tu uz o bikoch a tak trepete heh :-/ btw ten bike na kolaje existuje tez
BTW http://www.railriders.net/railbike_wheels.htm
ale haldal som toto http://blog.makezine.com/odveloc1.jpg pripadne som dakedy davno videl fotku upraveny ten bicykel co mal velke predne male zadne heh dobova fotka to bola.
A co sa kolaji tyka kazda mensia stanica ma posunovaciu odstavnu kolaj a tie su uz dost nevyuzivane kedze uz dako vgony nestoja vacsinou su to slepe kolaje o dlzke 500m a viac tam by sa dalo vozit do nemoty

Spolu s Čiernohronskou železničkou ukážka zanietenosti a láske ľudí k tradíciam i prírode. V skanzene si na svoje určite prišli nielen milovníci prírody, ale aj techniky. Zlatým klincom pre nás všetkých bolo určite vozenie na drezine – koľajovom vozítku na vlastný pohon. citovane z http://sk.diabetacek.cz/view.php?nazevc ... 2008080006
pershing
Guru
Guru

hej tie veci poznam, mna skor napadlo spojit dokopy take 2 vozicky na ktorych sa vozia kolajove polia a z toho to nejako urobit, ale to je fest tazke [vaha]
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pershing napísal:hej tie veci poznam, mna skor napadlo spojit dokopy take 2 vozicky na ktorych sa vozia kolajove polia a z toho to nejako urobit, ale to je fest tazke [vaha]
a kde chces tie vozicky zobrat? Ved tazke netazke, mozes si z nich nechat len kolesa, alebo napravy, ram mozes dat prec a spravit nejaky pevnejsi drevenny.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Drezinu som videl v niekolkych filmoch a stale som to bral len ako formu recesie. Neverim ze by ste nieco take zohnali a vobec vytiahli na trat a vozili sa na tom.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

huh no tak kukni o par prispevkov vysie de som dal link co dakto pisal o dovolenke btw aj v petrzalke ej jedna ked ides pod novym mostom cez trat tam je take male depo je tam ta mala masinka a bola tam aj drezina ci tam je netusim ale bola tam :-) uz som tade nesiel daky ten mesiac ci rok
pershing
Guru
Guru

no tak to je trocha od ruky a kamion nemam :D
Tripmaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tripmaster »

Kukni sa do galerie filmu Život je zázrak
Skoro na spodku je nieco co by ta mohlo zaujimat.
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

keď budem počut na JOJke že tragická dopravná nehoda na železničnom úseku ... tak už viem o kom je reč :)
pershing
Guru
Guru

jasne :roll:
k tomu filmu: presne daco take by to chcelo :P

//autoeditácia príspevku ( 24 Jan 2009, 23:20 )
http://vlaky.net/zeleznice/spravy/00287 ... u-2008.asp
Napísať odpoveď