Drezina?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
no neviem kolko mas rokov, myslel som ze si uz plnolety, ale asi som sa zmylil. Kazdopadne ti odporucam nieco lahke co sa lahko zhodi z kolajnic. Drevenna konstrukcia, aj kolesa by som dal drevenne, aby ste tam nerobili problemy s zabezpecovacimi zariadeniami. Najlepsie z balzoveho dreva. Ale nie to uz vymyslam...ale rozhodne to nerad pocujem taketo nieco. 
Tie Margecany - CS: od Dobsinskej ladovej po Telgart nieje v stanicnych domcoch nikto. je to dlhe, zaujimave a adrenalinove...pershing napísal:kuurna, nerobte zomna debila, sak skocim za vypravcom, pozrem rozpis vlakov![]()
chceme to praktizovat hlavne na niecom takom ako je ta detska zeleznica v KE, pretoze tam nieje zabezpecovaci system, tj kebyze sa vozime niekde Cervena skala - Margecany tak si myslim zeby nas ZP poslali velmi rychlo niekde ... z reklamy to nemam, reklama vtedy este nebola !
To jackb: ano o dacom takom sme rozmyslali, mozno aj s gumami, aby nam to pocitace osi nedetekovaliplus nieco ultra lahke co sa da v pripade nebezpecenstva hodit do priekopy a utekat kade lahsie
btw som rad ze tema sa opat ozivila, ta trat SNV - Levoca sa mi celkom pozdava, keby sme to nalozili niekde v levoci a skoncili dakde pred spiskou, mozno by to ani nikto nezistil...kazdopadne by mohol dakto na nas zavolat pangle a potom?
ale prosimta kto co na teba zavola bezne sa po tych kolajniciach so psom prechadzam a este nikto nikdy na mna nikoho nezavolal asi 3 krat som stretol vlak s drevom siel sakra pomaly som zisiel z kolajnica ako presil znova som siel po kolkajniciach.. to aj keby si za bieleho dna nikto ti nicnespravi.. minule dajaky exot vytrhal 12 m kolajnic a riesilo sa to az ket siel najblizsi vlak a skoro sa vykolajil..pershing napísal:kuurna, nerobte zomna debila, sak skocim za vypravcom, pozrem rozpis vlakov![]()
chceme to praktizovat hlavne na niecom takom ako je ta detska zeleznica v KE, pretoze tam nieje zabezpecovaci system, tj kebyze sa vozime niekde Cervena skala - Margecany tak si myslim zeby nas ZP poslali velmi rychlo niekde ... z reklamy to nemam, reklama vtedy este nebola !
To jackb: ano o dacom takom sme rozmyslali, mozno aj s gumami, aby nam to pocitace osi nedetekovaliplus nieco ultra lahke co sa da v pripade nebezpecenstva hodit do priekopy a utekat kade lahsie
btw som rad ze tema sa opat ozivila, ta trat SNV - Levoca sa mi celkom pozdava, keby sme to nalozili niekde v levoci a skoncili dakde pred spiskou, mozno by to ani nikto nezistil...kazdopadne by mohol dakto na nas zavolat pangle a potom?
-
Grim
Darca
ja som mal tiez spoluziacku ktora mala skoro 18 a mala spraveny kurz o bezpecnosti pri praci na kolajisku a zrazil ju vlak. Isla v noci peso a vlak ani nevidela ani nepocula.pershing napísal:to Grim: mam za par mesiacov 18, ale poznam aj starsich ludi co by robili taketo koniny, a kazdopadne, je to kazdeho osobna vec, a ja mam adrenalin velmi rad, ale taktiez mam aj pud sebazachovy a ostatnych zachovytakze myslim zeby to bolo dobre premyslene...
ano chapem ta,
ubezpecujem vsetkych uzivatelov fora ze odmietam chodit s drezinou po trati kde je bezna prevadzka, tam kde chodi jeden par manipulakov za tyzden sa to ale da, ajtak mi ako naj alternativa pripada ta detska zeleznica, ...
ad k tym bicyklom: uvazujeme aj o jazde v oblukoch, tj neviem ci by sa to tam nevykolajilo
predsalen tie kolesa musia byt ineho tvaru ako rafik a hrubsie
ubezpecujem vsetkych uzivatelov fora ze odmietam chodit s drezinou po trati kde je bezna prevadzka, tam kde chodi jeden par manipulakov za tyzden sa to ale da, ajtak mi ako naj alternativa pripada ta detska zeleznica, ...
ad k tym bicyklom: uvazujeme aj o jazde v oblukoch, tj neviem ci by sa to tam nevykolajilo
-
Grim
Darca
tak rob ako myslis. Kolesa musia byt hrubsie a zorvor naprav musi byt o nieco malo mensi ako je vnutorna sirka medzi kolajnicami aby sa to nevykolajilo v zakrutach. Neviem ake zakruty su na tych detskych zelezniciach, ale na normalnej trati sa nemusis prplat s milimetrami. ja by som pouzil ten stary bycikel, na druhu stranu by som dal nejake koleso z ineho bike, alebo este lepsie cely bicykel, zavarit ovladanie, aby si nezabacal a na rafik navarit po celom obvode nejaky hrubsi a sirsi plech + na okolesnik dalsi pas plechu. Jedna strana by mala byt lahsia (ta s tym jednym kolesom), aby si to v pripade nudze dokazal stiahnut na tu druhu stranu z kolajiska.pershing napísal:ano chapem ta,
ad k tym bicyklom: uvazujeme aj o jazde v oblukoch, tj neviem ci by sa to tam nevykolajilopredsalen tie kolesa musia byt ineho tvaru ako rafik a hrubsie
Cujes pershing, zober z kufru auta zdvihak na auto, prid s kamosmi niekde na stanicu, nadvihnite si jeden vagon, odzrubujte styrti kolesa a uz k tomu potom nejaku konstrukciu navarite ne?pershing napísal:ano chapem ta,
ad k tym bicyklom: uvazujeme aj o jazde v oblukoch, tj neviem ci by sa to tam nevykolajilopredsalen tie kolesa musia byt ineho tvaru ako rafik a hrubsie
-
Runes
Addict
hmm troska OT ale v BA v muzeu dopravi je daka stara kara moskvic ci co upravena na chod po kolajniciach probelm bol v tom ze nemoze cuvat a ked si to chcel otocit tak si zastavil vysunul daco ako hever a otocil auto manualne o 180°. :-ň Sme si robili prdel ze asi ako rychlo budes vysuvat hever a otacat afto ked sa proti tebe zrazu bude rutit rychlik
.
BTW neviem ale cela tema sa straac podla man co sa tyka dreziny to by som skusil aj ja ale co tu uz o bikoch a tak trepete heh :-/ btw ten bike na kolaje existuje tez
BTW http://www.railriders.net/railbike_wheels.htm
ale haldal som toto http://blog.makezine.com/odveloc1.jpg pripadne som dakedy davno videl fotku upraveny ten bicykel co mal velke predne male zadne heh dobova fotka to bola.
A co sa kolaji tyka kazda mensia stanica ma posunovaciu odstavnu kolaj a tie su uz dost nevyuzivane kedze uz dako vgony nestoja vacsinou su to slepe kolaje o dlzke 500m a viac tam by sa dalo vozit do nemoty
Spolu s Čiernohronskou železničkou ukážka zanietenosti a láske ľudí k tradíciam i prírode. V skanzene si na svoje určite prišli nielen milovníci prírody, ale aj techniky. Zlatým klincom pre nás všetkých bolo určite vozenie na drezine – koľajovom vozítku na vlastný pohon. citovane z http://sk.diabetacek.cz/view.php?nazevc ... 2008080006
BTW neviem ale cela tema sa straac podla man co sa tyka dreziny to by som skusil aj ja ale co tu uz o bikoch a tak trepete heh :-/ btw ten bike na kolaje existuje tez
BTW http://www.railriders.net/railbike_wheels.htm
ale haldal som toto http://blog.makezine.com/odveloc1.jpg pripadne som dakedy davno videl fotku upraveny ten bicykel co mal velke predne male zadne heh dobova fotka to bola.
A co sa kolaji tyka kazda mensia stanica ma posunovaciu odstavnu kolaj a tie su uz dost nevyuzivane kedze uz dako vgony nestoja vacsinou su to slepe kolaje o dlzke 500m a viac tam by sa dalo vozit do nemoty
Spolu s Čiernohronskou železničkou ukážka zanietenosti a láske ľudí k tradíciam i prírode. V skanzene si na svoje určite prišli nielen milovníci prírody, ale aj techniky. Zlatým klincom pre nás všetkých bolo určite vozenie na drezine – koľajovom vozítku na vlastný pohon. citovane z http://sk.diabetacek.cz/view.php?nazevc ... 2008080006
-
Grim
Darca
a kde chces tie vozicky zobrat? Ved tazke netazke, mozes si z nich nechat len kolesa, alebo napravy, ram mozes dat prec a spravit nejaky pevnejsi drevenny.pershing napísal:hej tie veci poznam, mna skor napadlo spojit dokopy take 2 vozicky na ktorych sa vozia kolajove polia a z toho to nejako urobit, ale to je fest tazke [vaha]
-
Tripmaster
Light Star
Kukni sa do galerie filmu Život je zázrak
Skoro na spodku je nieco co by ta mohlo zaujimat.
Skoro na spodku je nieco co by ta mohlo zaujimat.
jasne 
k tomu filmu: presne daco take by to chcelo
//autoeditácia príspevku ( 24 Jan 2009, 23:20 )
http://vlaky.net/zeleznice/spravy/00287 ... u-2008.asp
k tomu filmu: presne daco take by to chcelo
//autoeditácia príspevku ( 24 Jan 2009, 23:20 )
http://vlaky.net/zeleznice/spravy/00287 ... u-2008.asp