Dual Core - Mytus silnejsi ako procesor

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

hm kedze dualcore aj pouzivam, viem to posudit z toho pouzivatelskeho hladiska.. V sucasnosti ani nie je dualcore o tom ze je narast vykonu napr v hrach alebo samostatnych aplikaciach, v pripade ze nie su multithread, je prakticky nulovy. (a multithread aplikacii je strasne minimum, a pre beznych domacich pouzivatelov absolutne nevyuzitelne)

Vyhoda dualcore:
- sviznejsi system, kde je spustenych viac procesov/aplikacii (proste ta odozva je omnoho lepsia)
- napriklad skenujete PC antivirakom (pripadne prekodovavanie videa.. proste vsetko co dokaze CPU vytazit naplno ale nie je multithread), co vacsinou pohlti plny vykon CPU, mozte so systemom pracovat rovnako ako keby ste nic neskenovali :) co pri singlecore neprichadza do uvahy..

Uvahy o reverseHT su bezpredmetne, skorej sa to da povazovat za fikciu nejakeho nadsenca AMD, ktora je natolko fascinujuca, ze sa nou perfektne ohuruju davy. Viem si to predstavit ze by to fungovalo na podobnom rieseni ako SLI/CF... avsak ako prilis realne mi to zatial nepripada...

No a co su tu kecy (doslova do pismena dristy) o tom ze intel vie obe jadra pouzit ako jedno - totalne nezmysly :) Chcelo by to viacej citat odborne clanky na internete, ktorych je v pripade C2D azaz.. a neverit kazdej blbosti co tvrdia kamarati aby niecim zaujali.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Specialne pre SSPPYY!!!

Na tychto screenoch mi mozes ukazat ako "krasne funguje" ten antiHT v podani C2D a aky je rozdiel medzi Pentiom D a C2D, prip CoreDuo

http://www.tomase.org/blog/pre-ssppyy/
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

SSPPYY napísal:JJ presne toto som mal namysli.
Intel nieco take chce, ale su to len plany do buducna, zatial sa to ani zdaleka nevyuziva
PS:skusim si spomenut ako sa ta technologia bude volat
Napísať odpoveď