|
|
|
| Autor |
Správa |
Key5ers0ze King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.04.2006 Príspevky: 1738 Bydlisko: Offline.. Karma: 
|
Zaslal: 19 Nov 2006, 21:17 Predmet: Dve 15-rocne Zilincanky nasli mrtve.. |
|
|
| SME napísal: |
SME ONLINE / Z DOMOVA
Dve nezvestné 15-ročné Žilinčanky našli mŕtve v lome pri Lietavskej Lúčke
Žilina 19. novembra (TASR) - Telá dvoch nezvestných 15-ročných dievčat zo Žiliny, po ktorých policajti pátrali od minulého týždňa, našiel v sobotu popoludní v lome pri Lietavskej Lúčke v okrese Žilina náhodný chodec.
"Dúfali sme, že sa nájdu a vrátia domov ako veľa mladých ľudí, ktorí túžia po dobrodružstve alebo útekom riešia často banálne problémy, no v tomto prípade došlo k tragédii," povedala pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) SR Marta Bujňáková. Spresnila, že polícia začala prípad vyšetrovať ako trestný čin usmrtenia. Príčinu smrti určí súdna pitva.
Policajti vyhlásili pátranie po Adriáne a Veronike 13. novembra. Obidve dievčatá povedali v sobotu 11. novembra rodičom, že idú spať ku kamarátke a domov sa vrátia v nedeľu okolo obeda. Policajti zistili, že večer boli na diskotéke v obci Ovčiarsko, odkiaľ odcestovali autobusom do obce Lietavská Lúčka. V byte rodinných príbuzných, ktorí neboli doma, nechali svoje identifikačné karty, mobil a listy pre rodičov. Obsah listov bol podľa Bujňákovej veľmi znepokojivý, pričom policajti mali podozrenie, že dievčatá si chcú siahnuť na život.
Copyright © TASR 2006 |
co si o tom myslite? dalo sa tomu zabranit ?kto spravil chybu? mne osobne prislo strasne smutno, ked som to dnes cital.. naco mame na skolach vychovnych poradcov?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Vesper Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.04.2006 Príspevky: 1525 Bydlisko: Praha/BB Karma: 
|
Zaslal: 19 Nov 2006, 21:25 Predmet: |
|
|
Ja osobne si myslím, že v tomto prípade aj keby predtým došlo ku konfrontácii s výchovným poradcom tak to nič nezmení... Proste keď sa tie baby boli ozaj schopné zabiť tak by tomu asi nejaký poradca nezabránil... Ale berme to z tej pozitívnej stránky až tak často sa na Slovensku podobné veci nestávajú... Možno zniem ako nejaký necitlivý sráč alebo čo ale podla mňa boli proste totálne nezodpovedné a sprosté ... To záleží od povahy človeka do akej miery je ovplyvniteľný ostatnými ale v tomto prípade mi to príde ako ich sprostosť
|
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2971 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
pato83 Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.11.2005 Príspevky: 3142
Zaslal: 19 Nov 2006, 21:53 Predmet: |
|
|
| Podobne, je mi ich luto, ako vždy ked niekto zomrie, no tie dievčata týmto nepomohli určite nikomu, tak rodine, ktorá teraz je mimo, hlavne ked sa jedna o deti, ktoré mali pochovať vlastných rodičov s pocitom, že je to to posledne čo im možu dopriat a nie naopak. Mohli mat pred sebou dlhý krásny život a rozhodli sa takto. A kto spravil skutočne chybu je podla mna jasne, mlade hlupe dievčata čo nevedia čo zo sebou. Lebo ak by skutočne ich týrali, alebo čokolvek ine, čo by zanechalo na nich pocit, ktorý si nevedeli inak vyriešit ako takto, tak prečo boli dve, či obidve naraz týrali, ničil im niekto život? Pokial viem, neboli sestri, že by konflikty v rodine mohli postihnut obe. Takže boli hlupe a najskor si ani neuvedomovali čo sposobili rodičom a pribuzným.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
r3sp3ct Light Professional

Stav:  Založený: 27.09.2005 Príspevky: 796 Bydlisko: U hojkovho Joža Karma: 
|
Zaslal: 19 Nov 2006, 21:57 Predmet: |
|
|
| Ešte stále nezverejnili nejaký dôvod ? Som čítal, že nechali dopisy na rozlúčku. Určite napovie niečo viac, lebo zatiaľ je tažko polemizovať, nad tým kde nastala chyba, škola / domácnosť ? Niekedy je väčší tlak zo strany partie kamošov, ako zo strany rodiny či školy, no uvidíme, ale je to smutné.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
fikus-kukis Guru wannabe

Stav:  Založený: 21.06.2006 Príspevky: 2273 Bydlisko: na Slovensku v Pažravej p Karma: 
|
Zaslal: 19 Nov 2006, 22:15 Predmet: |
|
|
Problém konfrontovať sa so skutočným životom. Ja by som vinil rodičov, lebo sa im málo venovali.
Svoj život si nevedeli ceniť, pretože nevedeli, akú má hodnotu, a by som povedal, že ich to nikto nenaučil, inak by takto nekonali.
Rest in peace
|
|
| Návrat hore |
|
 |
pikiliki Medium Expert

Stav:  Založený: 06.07.2006 Príspevky: 100
Zaslal: 19 Nov 2006, 22:31 Predmet: |
|
|
dve 15 ročné baby....... dosť smutne...... problemy v škole mam aj ja.....ale že by som na týždeň ušiel z domu a potom by ma našli mrtveho, zaujimave. Som zvedavý čo ukáže pitva.......lebo len tak umreť na starobu....a také mladé (Rrrr)
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.02.2005 Príspevky: 4544
Zaslal: 19 Nov 2006, 23:55 Predmet: |
|
|
Viete v com je problem?zrejme v tom ze dnes je velmi vela ludi hrozne diskofilnych co sposobuje taketo situacie, isli na disku, tam sa opili, potom ich chytili nejaki nadrzani typci ktori si to nanich vybudili a skoncilo to vrazdou. Je to strasne ale takymto pripadom sa vobec nedivim.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
r3sp3ct Light Professional

Stav:  Založený: 27.09.2005 Príspevky: 796 Bydlisko: U hojkovho Joža Karma: 
|
Zaslal: 20 Nov 2006, 16:19 Predmet: |
|
|
| Sheep napísal: |
Viete v com je problem?zrejme v tom ze dnes je velmi vela ludi hrozne diskofilnych co sposobuje taketo situacie, isli na disku, tam sa opili, potom ich chytili nejaki nadrzani typci ktori si to nanich vybudili a skoncilo to vrazdou. Je to strasne ale takymto pripadom sa vobec nedivim.  |
Veľmi odvážne tvrdenie, ozaj som zvedavý na nové informácie, ktoré, dúfam polícia čo najskôr dá do obehu.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
sundevil VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.03.2005 Príspevky: 2696 Bydlisko: Home: MT Work: BA Karma: 
|
Zaslal: 20 Nov 2006, 17:18 Predmet: |
|
|
| Citácia: |
Samovraždu dvoch dievčat potvrdila súdna pitva
Bratislava 20. novembra (ČTK) - Pravdepodobnú samovraždu dvoch dievčat, ktoré našiel bez známok života náhodný chodec v sobotu v lome neďaleko Žiliny, potvrdila aj dnešná súdna pitva. Súdny lekár zistil, že dievčatá neusmrtil iný človek, povedala ČTK policajná hovorkyňa Marta Bujňáková. Prípad môže podľa odborníka vyprovokovať k samovražde aj ďalších ľudí, pretože slovenské médiá vraj informujú o samovraždách veľmi necitlivo.
"Smrť bola spôsobené zraneniami, ktoré vznikli pádom z výšky," povedala Bujňáková. Dievčatá zomreli podľa nej pravdepodobne vo štvrtok alebo piatok, hoci z domu odišli o niekoľko dní skôr. Kde boli medzičasom, polícia vyšetruje, dodala.
Policajti po dievčatách pátrali už týždeň, pretože v byte príbuzných v Lietavskej Lúčke pri Žiline zanechali rozlúčkové listy, ktoré naznačovali samovražedné úmysly. Pätnásťročné dievčatá napokon podľa Bujňákovej zomreli v lome neďaleko obce.
Slovenské médiá informujú podľa psychiatra Petra Breiera často o podobných nešťastiach necitlivo, čo môže viesť k ďalším samovraždám. "Človek akoby potreboval mať vzor v okolí," povedal už skôr ČTK. Nie je podľa neho výnimočné, že po zverejnení detailov o nešťastí si siahnu na život ďalší ľudia. "V niektorých krajinách sa ani v bulvári nesmú uverejniť rozhovory s príbuznými, pretože tí ľudia sú takisto ohrození samovraždou," tvrdí Breier. Taktiež by sa podľa neho nemali zverejňovať fotografie zosnulých a robiť zo samovraždy senzáciu.
Počet samovrážd na Slovensku v posledných rokoch podľa policajných štatistík klesá. V roku 2003 si na život siahlo 639 ľudí, vlani ich bolo 464. Nemožno to však podľa Breiera brať ako jednoznačné zlepšenie situácie, pretože odborníci vraj zatiaľ nepoznajú presné príčiny poklesu.
grm prl
Copyright © ČTK 2006
[20. 11. 2006 17:01:37] |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
.cov Medium Star

Stav:  Založený: 03.12.2005 Príspevky: 348
Zaslal: 20 Nov 2006, 17:26 Predmet: Re: Dve 15-rocne Zilincanky nasli mrtve.. |
|
|
| miki24686 napísal: |
co si o tom myslite? dalo sa tomu zabranit ?kto spravil chybu? mne osobne prislo strasne smutno, ked som to dnes cital.. naco mame na skolach vychovnych poradcov?  |
je to smutne, ale otazka mala zniet: NACO MAME RODICOV???
Vychovny poradca ma na starosti 100 - 200 - 300 deti. Rodicia 1 -2.
Koho POVINNOSt je starat sa o deti?
Vychovny poradca nemoze chodit od ziaka k ziakovi a pytat sa "nemas problem?" Rodic je dennodenne s dietatom a ma si vsimnut, ze sa nieco deje.
Vzdy je lepsie zvalit vinu na niekoho cudzieho, ako najst chubu u seba.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Frikso Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 2852 Bydlisko: Cífer [19] Karma: 
|
Zaslal: 20 Nov 2006, 17:27 Predmet: |
|
|
| Mohla to byt vrazda alebo nehoda.. alebo boli obe nejake narusene, lebo pud sebazachovy ti nedovoli skocit.. i ked mas nutkanie. Alebo sa zviazali a ked skocila jedna, padla druha.. Uvidime. V liste sa nic zaujimave nepisalo /aspon to tak media vykreslili/ pockajme na pitvu. RIP
|
|
| Návrat hore |
|
 |
sundevil VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.03.2005 Príspevky: 2696 Bydlisko: Home: MT Work: BA Karma: 
|
Zaslal: 20 Nov 2006, 17:30 Predmet: |
|
|
| Frikso napísal: |
| Mohla to byt vrazda alebo nehoda.. alebo boli obe nejake narusene, lebo pud sebazachovy ti nedovoli skocit.. i ked mas nutkanie. Alebo sa zviazali a ked skocila jedna, padla druha.. Uvidime. V liste sa nic zaujimave nepisalo /aspon to tak media vykreslili/ pockajme na pitvu. RIP |
ved pitva uz bola, sa pozri vyssie
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Frikso Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 2852 Bydlisko: Cífer [19] Karma: 
|
Zaslal: 20 Nov 2006, 17:33 Predmet: |
|
|
ooops! Som dneska cital new time a tam pisali, ze este len bude, takze samovrazda?? Neviem, ake hodnoty vyznavali, ale zastavuje sa mi nad tym rozum.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
schw33k Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.05.2006 Príspevky: 2700
Zaslal: 20 Nov 2006, 18:12 Predmet: Re: Dve 15-rocne Zilincanky nasli mrtve.. |
|
|
| .cov napísal: |
je to smutne, ale otazka mala zniet: NACO MAME RODICOV???
Vychovny poradca ma na starosti 100 - 200 - 300 deti. Rodicia 1 -2.
Koho POVINNOSt je starat sa o deti?
Vychovny poradca nemoze chodit od ziaka k ziakovi a pytat sa "nemas problem?" Rodic je dennodenne s dietatom a ma si vsimnut, ze sa nieco deje.
Vzdy je lepsie zvalit vinu na niekoho cudzieho, ako najst chubu u seba. |
komu niet rady , tomu niet pomoci a niekedy sa rodičia môžu aj na hlavu postaviť aj tak to nepomôže .. predpokladám , dievčatá boli typické teenagerky , nejaké to odmietnutie od chlapca , nejaký ten problém v škole , vieš ale to by potom polka sveta spáchala samovraždu .. podľa mňa sú nie na chybe rodičia , sú to typy , ako napr. nedávno tých 5 chlapcov čo ušlo z domu , neviem ako mám nazvať - nemajú čo od radosti robiť tak sa zaoberajú takýmito kktinami , mohla to byť zbrklosť , mohla to byť hlúposť , možno alkohol zaúradoval ..chcem tým povedať , že na chybe sú samotné dievčatá IMHO , nie vždy len rodičia
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|