|
|
|
| Autor |
Správa |
Vesper Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.04.2006 Príspevky: 1525 Bydlisko: Praha/BB Karma: 
|
Zaslal: 21 Nov 2006, 22:44 Predmet: |
|
|
| sundevil napísal: |
| ono je to tak, ze pokial pojdu studovat informatiku, a narazia na predmety typu matematicka analyza a pod, tak pokial nebudu mat sakra stastie na profaka, tak bez poriadnej pripravy tu skolu nedokoncia. Az na VS zistia ze informatika to nie je len hranie CSka po intrakovej sieti. IT odbornikov je stale nedostatok a nielen u nas, takze studium informatiky ma svoj vyznam a este dost dlhu dobu bude mat |
no vsak jasne ja nehovorim ze to nema buducnost ale ze dost ludi si este neuvedomuje ze to nie je med lizat... mna napriklad pocitace nikdy nezaujimali az do takej miery ze by som sa im chcel nejak specialne venovat takze preto chcem ist na Manazment (uz som spominal ze kvoli predmetom).... ale zase sa mi nepaci ked tu niekto zacne kydat na nejaky odbor kvoli tomu ze je podla neho lahsi a viac oceneny (holubar oprav ma ak si myslis nieco ine)... |
|
| Návrat hore |
|
 |
kafiatko Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.10.2006 Príspevky: 294 Bydlisko: Papiernička.... Karma: 
|
Zaslal: 22 Nov 2006, 8:54 Predmet: |
|
|
ekonomika, účtovníctvo, marketing... čo dodať ?
tri predmety ktoré mám na škole každodenne... ale budúcnosť vidím tak že asi veterina.....  |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.08.2006 Príspevky: 2047
Zaslal: 22 Nov 2006, 12:49 Predmet: |
|
|
ono je to tak, ze spojenie kopec teorie + inteligentny clovek, ktory ma zaujem sa naucit byt dobry v danom odbore = odbornik v danom odbore.
ano, na skole ucia hlavne teoriu, preto sa to aj vola skola, prax sa naucis ked pojdes pracovat alebo budes podnikat. ale ten teoreticky zaklad mas, to je hlavne.
samozrejme, okamzite ako zacnes rozmyslat nad tym preco sa to musis ucit a naco ti to bude, pravdepodobne si si vybral zlu skolu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Xantyp Expert

Stav:  Založený: 15.09.2005 Príspevky: 187
Zaslal: 22 Nov 2006, 14:44 Predmet: |
|
|
| enter00 napísal: |
| prax sa naucis ked pojdes pracovat alebo budes podnikat. |
vyzera to velmi jednoducho, ale je to zacarovany kruh. do prace ta nezoberu pokial nemas prax, cize nemas odkial tu prax ziskat aby si sa mohol zamestnat(tu hovorim o vacsine podnikov. poniketore beru aj bez praxe ale takych je strasne malo). |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Zaslal: 22 Nov 2006, 15:06 Predmet: |
|
|
| Xantyp napísal: |
| vyzera to velmi jednoducho, ale je to zacarovany kruh. do prace ta nezoberu pokial nemas prax, cize nemas odkial tu prax ziskat aby si sa mohol zamestnat(tu hovorim o vacsine podnikov. poniketore beru aj bez praxe ale takych je strasne malo). |
nemozes cakat, ze ked sa chces zamestnat hned po vyske budes automaticky riaditel:) a na nizsie pozicie sa isto niekam zamestnas, a kazdym dnom v praci ziskavas prax a mozes postupovat vyssie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
pHysIQ King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.09.2005 Príspevky: 1647 Bydlisko: Tv Karma: 
|
Zaslal: 22 Nov 2006, 15:52 Predmet: |
|
|
| Ja si myslim ze aj Financie, Bankovnictvo a Investovanie (FBI) na UMB nie je od veci odbor. Co si o tom myslite vy? |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Zaslal: 22 Nov 2006, 16:13 Predmet: |
|
|
zase zalezi, ci ta to bavi a mas k tomu prirodzenu zvedavost.
komu to nic nevravi, z toho mnostva cisiel sa zmysi:) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Holubar Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.02.2005 Príspevky: 2890
Zaslal: 22 Nov 2006, 17:01 Predmet: |
|
|
| Vesper napísal: |
| .... ale zase sa mi nepaci ked tu niekto zacne kydat na nejaky odbor kvoli tomu ze je podla neho lahsi a viac oceneny (holubar oprav ma ak si myslis nieco ine)... |
nechcem kydat, mam respekt voci ludom, co do veci naozaj vidia, len mam proste stale pocit, ze vela ludi si mysli, ze ked vyjde ekonomiu, su nieco viac a su predurceni robit riaditela (bohuzial poznam dost takych)...preto tato tema |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 7155
Zaslal: 22 Nov 2006, 17:51 Predmet: |
|
|
| Holubar napísal: |
| nechcem kydat, mam respekt voci ludom, co do veci naozaj vidia, len mam proste stale pocit, ze vela ludi si mysli, ze ked vyjde ekonomiu, su nieco viac a su predurceni robit riaditela (bohuzial poznam dost takych)...preto tato tema |
Asi by si mal zmeniť okruh svojich známych. Z mojich skúseností.. takéto typy študentov boli všetci rozmaznaní synáčikovia a dcérušky nejakých veľkopodnikateľov, ktorí do školy neprišli inak, než len na nejakom tereňáku, či športovom aute.
Ale to podľa mňa neplatí len pre ekonómov..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Zaslal: 22 Nov 2006, 19:44 Predmet: |
|
|
| Holubar napísal: |
| nechcem kydat, mam respekt voci ludom, co do veci naozaj vidia, len mam proste stale pocit, ze vela ludi si mysli, ze ked vyjde ekonomiu, su nieco viac a su predurceni robit riaditela (bohuzial poznam dost takych)...preto tato tema |
to ano, ale takych najdes vsade. a pravda, tym ze ekonomicke vedy su priamo o peniazoch, je tu ich koncentracia vacsia.)
este by som chcel dodat, ze treba rozlisovat studium ekonomie a manazmentu. na prikladoch - "prava" ekonomia sa uci na urcitych oboroch Narodohospodarskej fakulty EUBA. Manazment v pravom slova zmysle asi najviac uci Fakulta managmentu UK, teda najlepsie to splna jeden z oborov magisterskeho studia na tejto fakulte.
Kombinaciou tychto a takym "vylepsenim" su obory na Fakulte podnikoveho manazmentu EUBA, kde sa ucia aj ekonomicke discipliny - mikro, makroekonomia, dalej nieco o samotnych podnikoch a veci s tym spojene - uctovnictvo, potom nieco z oblasti celeho systemu - financie a mena napr. A z manazerskych disciplin - statistika, psychologia, ludske zdroje atd.
p.s - popisujem na BA skolach, lebo tie poznam. |
|
| Návrat hore |
|
 |
piston Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.06.2005 Príspevky: 372 Bydlisko: Bé-á Karma: 
|
Zaslal: 23 Nov 2006, 15:32 Predmet: |
|
|
| ludia ma tu niekto nejake skusenosti s Fakultou hosp. informatiky EUBA? Lebo rozmyslam o nej a tak by som aj rad nieco pocul od ludi ktory tam chodia a tak. |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Zaslal: 23 Nov 2006, 20:09 Predmet: |
|
|
| piston napísal: |
| ludia ma tu niekto nejake skusenosti s Fakultou hosp. informatiky EUBA? Lebo rozmyslam o nej a tak by som aj rad nieco pocul od ludi ktory tam chodia a tak. |
nechodim priamo na tuto fakultu, chodim na inu fak. euba, ale mam tam hodne znamych, mozem teda nieco napisat.
vseobecne - euba ako masova skola moc velku uroven nema.
za druhe, FHI je orientovana na matematiku a IT, teda z toho vyplyvaju predmety, pomerne vela roznych prac(seminarky, zadania).
pokial ta viac bavi ten matematicky a statisticky pohlad na ekonomiu, kludne tam chod, budes spokojny. pokial budes aj sikovny, da sa vyuzit pomerne vela programov a odist na semester/dva na zahranicnu univerzitu, dokonca poznam aj chalana, co presiel prvy rocnik na FHI a potom dva semestre londyn, dva semestre svajciarsko, jeden usa a dokoncil v australii na mba:) |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Zaslal: 27 Dec 2006, 9:35 Predmet: |
|
|
| tato tema nejako zakapala.. skoda, obnovme ju. |
|
| Návrat hore |
|
 |
aaliyah Medium Expert

Stav:  Založený: 24.09.2006 Príspevky: 85
Zaslal: 30 Dec 2006, 13:44 Predmet: |
|
|
| enter00 napísal: |
este by som chcel dodat, ze treba rozlisovat studium ekonomie a manazmentu. na prikladoch - "prava" ekonomia sa uci na urcitych oboroch Narodohospodarskej fakulty EUBA. Manazment v pravom slova zmysle asi najviac uci Fakulta managmentu UK, teda najlepsie to splna jeden z oborov magisterskeho studia na tejto fakulte.
Kombinaciou tychto a takym "vylepsenim" su obory na Fakulte podnikoveho manazmentu EUBA, kde sa ucia aj ekonomicke discipliny - mikro, makroekonomia, dalej nieco o samotnych podnikoch a veci s tym spojene - uctovnictvo, potom nieco z oblasti celeho systemu - financie a mena napr. A z manazerskych disciplin - statistika, psychologia, ludske zdroje atd. |
no, tak ja mam vystudovanu Fakultu managementu UK v Ba, konkretne specializaciu Financny manazment a ako vedlajsiu specku Marketing.. ono, aby som to upresnila, ten obor je stale rovnaky pocas celeho studia - management, od stvrteho rocnika sa to zacina delit na specky, ktore maju ale vela spolocnych predmetov...preto si myslim, ze aj ked clovek skonci specku napr Marketing, kludne moze ist robit aj HR, bo ma urcite na to ekvivalentny stupen vedomosti
Ked som sla na VS, tak som si vyberala medzi viacerymi skolami...EU bola urcite medzi poslednymi...je to celkovo trochu o inom ako UK...ako napisal enter00, uci sa tam ta "prava" ekonomia, a prave preto som tam nesla..
Co sa tyka skola a priprava na zamestnanie....ja pracujem v banke a mozem povedat, ze vyuzivam pomerne dost z toho, co mi dala skola...isteze sa ucim aj kopu novych veci - to je aj jeden z dovodov, preco to robim...pokial by ma to neposuvalo dalej, tak sa tomu nevenujem
A k problemu porovnania s inymi skolami a uplatnenia absolventov tychto skol...tazko povedat...neviem, ci je to v dnesnej dobe len o skole, skor si myslim, ze vela zavisi aj od kontaktov... |
|
| Návrat hore |
|
 |
taurus666 Expert

Stav:  Založený: 14.11.2006 Príspevky: 156
Zaslal: 30 Dec 2006, 14:14 Predmet: Re: Ekonomia, ekonomika, manazment...studium |
|
|
| brm napísal: |
Absolútny favorit určite nie je. Absolvent ekonomickej školy musí mať aké-také vedomosti aj o technológií výroby papiera. Iba tak dokáže správne aplikovať ekonomické vedomosti. Absolvent FEI možno bude viedieť o podniku.. ale keď nebude mať šajnu o riadení podniku.. tak si myslíš, že ho správne povedie do budúcnosti? Bude vedieť z rôznych analýz a ekonomických výsledkov predpovedať budúcnosť podniku na trhu? ..bude vedieť včas rozoznať určité situácie a urobiť potrebné kroky, aby podnik neskrachoval?
Na VŠ nám Doc. Mizla dal podobnú otázku.. je lepšie, aby bol ministrom zdravotníctva (riaditeľom nemocnice) človek s lekárskym vzdelaním alebo ekonomickým vzdelaním?  |
minister zdravotnictva by nemal byt ani ekonom,ani lekar,ale pravnik.tot moj nazor  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|