|
|
|
| Autor |
Správa |
enter00 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.08.2006 Príspevky: 2047
|
| Návrat hore |
|
 |
kinjeril Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.10.2005 Príspevky: 4749
Zaslal: 07 Jan 2007, 17:46 Predmet: |
|
|
enter00 - tvoja odpoved hovori za vse. Povedal si nou proste vsetko a nic. Naco tam mam reagovat? Len si inymi slovami napisal, resp. prepisal svoj predosli prispevok.
ad tvoji kamarati - ocakaval som neake normalne argumenty a nie detinske veci, ako "a ja mam doma hodinky s vodotryskom". Ty si myslis, ze tie miesta dostali len preto, ze studovali, tam kde studovali? Nie je to nahodou kvoli tomu co vedia? Nebudem ja pisat, aky znamy kde robi, bo sa neznizim na tuto uroven.
ad akreditacie - vidim, ze "mas sajn" o tom, ked nieco taketo napises. Centralny register gestorov predmetov - ten sa este len rozbieha, takze do teraz nemal s akreditaciami jednotlivych predmetov katedier nic spolocne. To sem zatial neplet.
ad tvoje "citacie vo vyskumnych dielach, pocet clankov a publikacii" - synu, toto je to, co hra velku ulohu v tom, ci dany predmet - katedra dostane akreditaciu na iste obdobie. Kazdo rocne sa na Slovensku udeluju ceny za najlepsi odborny prispevok, clanok na danu temu. Vyhodnocuje sa editacna cinnost jednotlivych skol. Len pre tvoju informaciu, minuly rok ziskal cenu v tejto ankete aj doc. Gadus, ktoreho osobne poznam a hraval som s nim futbal. Len tak pre zaujimavost ... Tak len tak na okraj spomeniem, ze ak teda nieco take tvrdis, podloz to niecim. (Nie tvojou domienkou, ci kamaratmi)
ad meno skolstva vo svete - co sa tyka tohto, skoda ti na to nieco napisat. Nevies, nechapes, alebo nechces poznat pomery medzi jednotlivymi vysokymi skolami vo svete, zbytocne nieco pisat. Ale jedno je iste, nie je to tak cierne ako ty uvadzas. Ale to ty vies asi lepsie, ved tebe to kkamarati povedali a ja som len jednu vysku skoncil, sorrac.
A k ostatnym tvojim myslienkam sa mi uz akosi nechce vyjadrovat, pretoze to povazujem za zbytocne. Ak clovek raz niecomu nerozumie, alebo to nechce pochopit, tazko s nim viest dialog. |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Zaslal: 07 Jan 2007, 18:59 Predmet: |
|
|
krasne. na nic si neodpovedal, a ked uz odpovedal, nie k teme...ale dialog sa so mnou neoplati vies. demagog.
tu nie sme pred nejakym vyborom, kde musis vies rec hodnu lobistu, tu sme na fore, kde sa caka odpoved a nie ze ty s niekym hras futbal.
ty povazujes SK vysoke skoly za uzasne, tvoj pohlad. uvidime, kto s ktorym postojom viac uspeje v zivote.
no co uz, uz davno mi bolo o tomto fore nieco povedane, teraz sa to plni do bodky...
//btw, preco si hojko nepamata prihlasenych? zatvorim tab, idem zase na hojko.com a musim sa zase prihlasit. opera 9.01 |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2936 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 07 Jan 2007, 19:00 Predmet: |
|
|
| Tak sa o to s nami podeľ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kesoman Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.06.2005 Príspevky: 448 Bydlisko: In the middle of nowhere Karma: 
|
Zaslal: 07 Jan 2007, 23:32 Predmet: |
|
|
| Step256 napísal: |
hmm a co AUDIT? ak niekto vie co tym myslim tak nech napise kde sa to studuje ake su poziadavky? atd...
thx |
Auditorstvo sa da studovat napr FHI EUBA je tam tato specializacia ale vo vseobecvnosti ked sa rozumies daniam tak to mozes robit...len musis mat auditorksy certifikat ktory sa da robit az po 2 rokoch praxe pod nejakym auditorom t.j. v nejakej firme co stym robi dovtedy sam v tom podnikat nemozes... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Step256 Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.06.2005 Príspevky: 444 Bydlisko: Zlaté Moravce Karma: 
|
Zaslal: 08 Jan 2007, 15:47 Predmet: |
|
|
| Keso napísal: |
| Auditorstvo sa da studovat napr FHI EUBA je tam tato specializacia ale vo vseobecvnosti ked sa rozumies daniam tak to mozes robit...len musis mat auditorksy certifikat ktory sa da robit az po 2 rokoch praxe pod nejakym auditorom t.j. v nejakej firme co stym robi dovtedy sam v tom podnikat nemozes... |
aha okito bo studujem na OA a take nieco by som v bud. chcel robit |
|
| Návrat hore |
|
 |
matus121 Light Professional

Stav:  Založený: 14.01.2006 Príspevky: 873 Bydlisko: Big city Karma: 
|
Zaslal: 10 Jan 2007, 19:27 Predmet: |
|
|
| Niekde som pocul o Eube toto: Je to najtazsia zakladna skola |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.09.2006 Príspevky: 1281 Bydlisko: BA Karma: 
|
Zaslal: 10 Jan 2007, 19:52 Predmet: |
|
|
| MystiQ napísal: |
LOL!to niekto pekne vystihol  |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Zaslal: 11 Jan 2007, 12:17 Predmet: |
|
|
| zuzkazuzka napísal: |
LOL!to niekto pekne vystihol  |
tak zase nezhadzujme to uplne...
stavim sa, ze 90 percent ludi by ju nezvladlo.
v porovnani s inymi skolami je to ale jednoduchsie, samozrejme zalezi na fakulte/obore. kto ale pochopi, ze na tejto skole sa vlastny nazor tresta a teda stacia naspamat poucky co napisal dotycny profesor... |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6636
Zaslal: 11 Jan 2007, 13:33 Predmet: |
|
|
| enter00 napísal: |
| kto ale pochopi, ze na tejto skole sa vlastny nazor tresta a teda stacia naspamat poucky co napisal dotycny profesor... |
Mám diploma z EUKE (PHFKE).. tak len také moje postrehy.. Určite to závisí od ľudí.. niektorí trestali vlastný názor, iní naopak požadovali vlastný názor. Toto nie je záležitosť jednej školy.. je to záležitosť celého školstva na Slovensku.. spolu s ich učiteľmi/profesormi/docentmi.. atď.
Ale inak aj ja považujem túto školu za jednu z ľahších z VŠ.. ale ešte sú aj ľahšie.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ob3l1x Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.10.2004 Príspevky: 3797 Bydlisko: New Zeland Karma: 
|
Zaslal: 11 Jan 2007, 14:19 Predmet: |
|
|
| MystiQ napísal: |
njn toto sa hovori aj o ekonomike na TUKE a hovoria to len na FEI ...
ale je to blbost ...
kedze ekonomiu by 80perc tych co studuju na FEI nezvladli mozno dokonca aj viac
inac k teme ja momentalne studuje manazment predtym fei a musim povedat ze vyuzitie tych vedomosti ktore ziskam bude celkom slusne aspon podla mojho nazoru zacinam mat prehlad ako si zalozit vlastnu firmu a ako na nu cerpat prostriedky z EU a aspon mna to velmi bavi  |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Zaslal: 11 Jan 2007, 14:50 Predmet: |
|
|
| brm napísal: |
to záležitosť celého školstva na Slovensku.. spolu s ich učiteľmi/profesormi/docentmi.. atď.  |
ano, treba reformu, ale od zakladu, urobenu mladymi ludmi - pre mladych ludi. 60 rocny minister predsa nemoze mysliet ako 20rocny clovek co ma ist na vysku.
takze teraz zacat reformu, nabehnut na nu od prvej triedy ZS a teda za 13rokov sa dostane na VS.
proti teorii na skolach nic nemam, ale ovela viac si cenim prax, pri ktorej sa teoriu naucis. tuto prax a realne skusnosti musi ale niekto dokazat posunut, a ked dotycny docent/prof v zivote neopustil akademicku podu... stale je to o teorii. |
|
| Návrat hore |
|
 |
pinacolada Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.07.2006 Príspevky: 2406 Bydlisko: východoslovensko Karma: 
|
Zaslal: 11 Jan 2007, 20:17 Predmet: |
|
|
rodičia sa ma snažia dokopať aby som šiel na ekonomiku no ja radšej by som šiel na právo no tak sa vás chcem požiadať o nejaké rady z prvej ruky o ekonomike.
je to ťažký smer?
aké školy su nalepšie?
ktoré školy sú najtažšie a naopak ktoré sú najľahšie?
dá sa popri štúdiu pracovať?
mám ísť na právo,alebo na ekonomiku?myslíte ,že s ktorou sa lepšie uplatním v živote?
a hlavne,je tam veľmi veľa matematiky?ja totiž matematiku nemôžem ani cítíť.
dopredu vám ďakujem |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Zaslal: 11 Jan 2007, 20:28 Predmet: |
|
|
rodičia sa ma snažia dokopať aby som šiel na ekonomiku no ja radšej by som šiel na právo no tak sa vás chcem požiadať o nejaké rady z prvej ruky o ekonomike.
- ekonomii v prvom rade:) ekonomia je veda, a ekonomika je to co ta veda skuma:)
je to ťažký smer?
ma velmi vela oborov, niektore su lahke, ine ako napr ekonometria v spojeni so statistikou mozu cloveka potrapit.
aké školy su nalepšie?
hm, myslis slovenske?
na sk pomery je dobre hodnoteny obor na matfyze UK, inak asi ekonomia na TUKE alebo potom masovka EUBA. zalezi, odkial si a ci chces cestovat/intrak a pod.
ktoré školy sú najtažšie a naopak ktoré sú najľahšie?
natazsie - kedze nechces matiku, tak asi hospodarska informatika na eube nebude to prave. velmi lahka je Obchodna fakulta EUBA, kockovacky - ale to nie je studium ekonomie, je to skor obchod - commerce.
dá sa popri štúdiu pracovať?
ako kde, ale v principe po prvom rocniku bez problemov.
mám ísť na právo,alebo na ekonomiku?myslíte ,že s ktorou sa lepšie uplatním v živote?
slovenske skoly uplatenenie nedeterminuju, to nie je harvard, yale, oxford, MIT, princeton a pod ktore ti otvaraju dvere do kazdej firmy na svete.
a hlavne,je tam veľmi veľa matematiky?ja totiž matematiku nemôžem ani cítíť.
na kazdej ekonomickej je aj matika a potom aj dost predmetov v dalsich rocnikov ma nieco spolocne s matikou. - statistika, ucto, eko. modely |
|
| Návrat hore |
|
 |
pinacolada Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.07.2006 Príspevky: 2406 Bydlisko: východoslovensko Karma: 
|
Zaslal: 11 Jan 2007, 20:34 Predmet: |
|
|
| no skor uvazujem o ceskej republike.sestra uz studuje v brne takze asi najskot za nou by som chcel ist.takze o CR sa bavme |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|