EU

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Boli ste za clenstvo SR v EU?

Ano
56
56%
Nie
18
18%
bolo mi to ukradnuté
15
15%
Nebol som volit
11
11%

Celkom hlasov: 100

Retsko
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Retsko »

Tomasito napísal:Napr. Svajciari ani Rakusania v NATO nie su a neda sa povedat, ze by boli viac ohrozeni... Moj nazor, EU - ANO, NATO - NIE.
OK, neberiem ti ho... Moj nazor je ANO, ANO...
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Tomasito napísal:Napr. Svajciari ani Rakusania v NATO nie su a neda sa povedat, ze by boli viac ohrozeni... Moj nazor, EU - ANO, NATO - NIE.
Co sa tyka toho Rakuska, tak netreba zabudat, ze ruski vojaci Rakusko opustili len v 50-tych rokoch... Mohli tam aj kludne zostat a dnes by Rakusko bolo asi na takej urovni, ako je Bielorusko.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Les napísal:Co sa tyka toho Rakuska, tak netreba zabudat, ze ruski vojaci Rakusko opustili len v 50-tych rokoch... Mohli tam aj kludne zostat a dnes by Rakusko bolo asi na takej urovni, ako je Bielorusko.
Co s tym ma NATO?
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Tomasito napísal:Co s tym ma NATO?
Heh, lepsia otazka je, co s tym ma EU, uz ked sme v tej teme...
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

Ano retsko pisal si o peniazoch v suvisloti s tym ze by sme namali na vlastnu obranu ale tu si platime aj tak sami akurat zo vstupom do nato narastal pocet hrozieb. Jedine plus si napisal zkooperovanie ktore podla teba prispieva k lepsej vycivcenosti a pocit bezpecia.
Ja som napisal ze tato "zkooperaovanost" sa civici aj mimo nato takze to nepovazujem za nejaky extra prinos obvzlast ak mimoriadne vzrastly naklady na trebars na komunikaciu (mimo ineho)
" V podstate keby sme neboli v NATO, boli by sme bezmocni" absolutny nesuhlas. Neexistovala ziadna realna hrozba z ktorej by mala vyst nasa neskorsia bezmocnost. Momenatalne trend pestovania zavyslosti na armadach nato vobec nepovazujem za dobry. Uvedom si sa male krajiny ako mi zo vstupom do nato stavaju zavysle od velkych a porozmyslaj ake to moze mat dalsie vplyvy aj napriklad vraci eu, rozhodne nie male. Obvzlast ak vecsina clenov nato je clenmi eu a naopak.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

Retsko napísal:Vies vobec co hovoris??? Tak po 1. tu ide o spolocne cvicenia, modelove situacie, rozne strategie, precvicovanie a precvicovanie technik boja a ver, ze na tieto veci Slovensko nemalo, nema a ani v blizkej buducnosti nebude mat peniaze!!! Navyse je v tom zahrnuta aj vybavenost vojska...
My sme spoluzodpovedni za vrazdenie v byv. juhoslavii? Tak po 1. este sme v NATO a ak sa nemylim, tato vojna bola este pred nasim vstupom do NATO...
Najviac prachov z toho amici urcite nemaju, myslim ze prave naopak, podielaju sa najvacsou castou na zlozkach NATO, kedze maju najvacsie vojsko zo vsetkych clenskych statov...
ja som proti akemukolvek nasiliu, zbraniam a vojnam... defacto pacifista...
preto si myslim co si myslim...
keby je to podla mna SK armadu nema... nie je ju tu treba...
stacila by CO ako jednotky pre "boj" ci uz so snehom alebo zaplavami...
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

je to moj nazor, ako mi ho chces zobrat??? tymto uzasne intelektualnym prispevkom?
:arrow:
p4ra napísal:Kokoz, ty o com rozpravas? Hlavne ta druha cast. Precitaj po sebe, lebo si napisal neskutocnu blbost. :roll:
:roll:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

deblasco napísal:je to moj nazor, ako mi ho chces zobrat??? tymto uzasne intelektualnym prispevkom?
:arrow:
:roll:
Narazam na toto:
deblasco napísal:uvedomujes si ze tym ze sme boli v nato sme sa stali spoluzodpovedny za vrazdenie v byvalej juhoslavii?
Toto nemoze povedat jeden normalny clovek.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

p4ra napísal:Toto nemoze povedat jeden normalny clovek.
preco by to nemohol povedat jeden normalny clovek? mozno ma na mysli moralnu spoluzodpovednost
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

psycho napísal:Ano retsko pisal si o peniazoch v suvisloti s tym ze by sme namali na vlastnu obranu ale tu si platime aj tak sami akurat zo vstupom do nato narastal pocet hrozieb. Jedine plus si napisal zkooperovanie ktore podla teba prispieva k lepsej vycivcenosti a pocit bezpecia.
Ja som napisal ze tato "zkooperaovanost" sa civici aj mimo nato takze to nepovazujem za nejaky extra prinos obvzlast ak mimoriadne vzrastly naklady na trebars na komunikaciu (mimo ineho)
" V podstate keby sme neboli v NATO, boli by sme bezmocni" absolutny nesuhlas. Neexistovala ziadna realna hrozba z ktorej by mala vyst nasa neskorsia bezmocnost. Momenatalne trend pestovania zavyslosti na armadach nato vobec nepovazujem za dobry. Uvedom si sa male krajiny ako mi zo vstupom do nato stavaju zavysle od velkych a porozmyslaj ake to moze mat dalsie vplyvy aj napriklad vraci eu, rozhodne nie male. Obvzlast ak vecsina clenov nato je clenmi eu a naopak.
Na to ti odpoviem ked si este raz precitam nejake veci... Momentalne nemam cas ani chut citat nieco ine okrem materialov na nasledujucu skusku... Ale pozriem sa na tie financie...;)
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

mastermind napísal:preco by to nemohol povedat jeden normalny clovek? mozno ma na mysli moralnu spoluzodpovednost
Co odpovedas za neho??? A este stylom "mozno"?
mastermind
VIP
VIP

Retsko napísal:Co odpovedas za neho??? A este stylom "mozno"?
dal som jednu z moznosti vysvetlenia ako to myslel. dokonca taku co je mne najblizsia
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:preco by to nemohol povedat jeden normalny clovek? mozno ma na mysli moralnu spoluzodpovednost
Pretoze to normalne nie je. Simple. Ty a stans si podajte ruky. Dvaja zaslepenci. Milujte si svoje bezchybne Slovensko, kt. nikdy nikoho nepotrebovalo, ani nikdy nebude. Kvoli takym ludom, ako ste vy dvaja sa na Slovensku vyvoj ubera centrimetrovymi krokmi a normalneho rozmyslania sa ludom dostavi tak o 100 rokov.
mastermind
VIP
VIP

p4ra napísal:Pretoze to normalne nie je. Simple. Ty a stans si podajte ruky. Dvaja zaslepenci. Milujte si svoje bezchybne Slovensko, kt. nikdy nikoho nepotrebovalo, ani nikdy nebude. Kvoli takym ludom, ako ste vy dvaja sa na Slovensku vyvoj ubera centrimetrovymi krokmi a normalneho rozmyslania sa ludom dostavi tak o 100 rokov.
nase bezchybne slovensko? cosi. na to zabudni. uvedomujem si kolko chyb "slovensko" ma. a aj to ako potrebujeme pomoc.
ako ti tu uz na fore niekto povedal. pozeras sa na vec len z jedneho uhla pohladu.
add: co s tym ma stans ked som reagoval na poznamku ktoru si adresoval deblascovi?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:nase bezchybne slovensko? cosi. na to zabudni. uvedomujem si kolko chyb "slovensko" ma. a aj to ako potrebujeme pomoc.
ako ti tu uz na fore niekto povedal. pozeras sa na vec len z jedneho uhla pohladu.
add: co s tym ma stans ked som reagoval na poznamku ktoru si adresoval deblascovi?
Tak ked vies kolko chyb ma a aku pomoc potrebuje, preco si protirecis sam v temach, ked sa vyjadrujes? Ved sa pocuvaj, respektive citaj po sebe. A so stansa som spomenul, lebo s nazormi si mozete podat ruku. Whatever, ukoncime to, lebo sa len zbytocne flamujeme. Ja som sa na temu EU uz vyjadril.
mastermind
VIP
VIP

p4ra napísal:Tak ked vies kolko chyb ma a aku pomoc potrebuje, preco si protirecis sam v temach, ked sa vyjadrujes?
najdi mi nejaky moj prispevok ktorym si protirecim.
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

Tak EU ma svoje vyhody aj nevyhody... napr. tie sankcie za nadprodukciu v polnohospodarstve... Ved ked je niecoho nadbytok, napriklad cukru, tak sa moze predat lacnejsie ne ? Alebo aspon predat niakej inej, chudobnej krajine... Tomuto fakt nerozumiem...

Ale snad ma EU viac pozitiv ako negativ :)
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

nebol som, pretoze som na to nemal vek, alekeby som mohol siel by som a vyjadril by som svoje ano :D
ked mam moznost rozhodnut, tak idem. tak to bolo v pripade zupanov a krajskych poslancov, takisto v pripade parlamentu a urcite pojdem aj na komunalne volby, ktore budu myslim v decembri
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

Jednoznacne som bol hlasovat za vstup do EU a nemyslim ze to budem niekedy lutovat. Bola to super sanca ako sa vyhrabat z toho ekonomickeho trapasu ktori tu bol a este chvilu bude. Verim ze v buducnosti to bude omnoho lepsie, staci sa pozriet na Portugalsko resp. Irsko. Ked som sa v Irsku pytal hocikoho ako vnima vstup do EU, tak som nepostrehol ani naznak nejakeho negativizmu (vsak by boli blazni, ked clovek vidi v TV ako to tu vyzeralo a co je z toho teraz). Jasne ze aj EU ma svoje chyby, to nemozno popierat.

Niekde v tejto teme som cital ze nas EU potrebuje lebo slovakovi zaplati 4-krat menej ako francuzovi. Haha, to je parada. Ked nejaky idiot v zahranici akceptuje mzdu nizsiu ako by v tej istej pozicii mal domaci obcan, tak je to jeho sprostost (ak je niekto nejaky chudak z Filipin tak cert ho ber, ale inak).

To ze som sa konecne po maji 2004 mohol zacat volne pohybovat po Europe a otvorili sa mi moznosti o ktorych som vzdy snival, to je parada. Konecne na mna nejaky brit a ir na pasovej kontrole nevrieska.
johnny171
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnny171 »

bol som za :D
Napísať odpoveď