Billy Joe napísal:Ja osobne si myslím, že je to hotová blbosť! Naco toto je? To že je Euro ma neteší ale čo ma ešte viac štve, je to, že 1eur = 30,126SK. Nestačilo tych30 korun? Teraz to bude ťažké prepočítavať ešte aj pri tých vadných eurokalkulačkách

??? Prečo by to malo byť ťažké prepočítavať? Myslíš v hlave či na kalkulačke? Lebo v hlave to aj tak budeš prepočítavať s kurzom približne 1 € = 30 Sk a keď bude niečo stáť napr. 2,65 €, tak to v hlave spočítaš len približne, takže je to jedno či násobíš 30timi, alebo 30,126. A v kalkulačke, ak si predavač pri pulte, si môžeš zadať číslo 30,126 do pamäte - tak isto, ako by si si zadal číslo 30 - aby sa ti ľahšie počítalo.
Bojíte sa, že budete mať príliš veľa mincí? Ja som bol posledné štyri letá pracovať v Írsku a dá sa na to zvyknúť. Uvidíme o rok, či to bude až také hrozné.
Bojíte sa, že ceny porastú - že inflácia bude oveľa vyššia? Zavedenie eura zvýšilo infláciu iba o
0,1 až 0,3 percentuálneho bodu. Ročne sa inflácia pohybuje na hranici približne 2 - 4%
A načo je dobré zavedenie eura? Tak napríklad, firmám sa prakticky eliminuje kurzové riziko - ak vyvážajú do krajín, ktoré majú tiež euro. Slovensko sa nemusí báť, že mena bude príliš veľmi posilňovať alebo príliš veľmi slabnúť. Môžeš cestovať v západnej Európe bez toho, aby si si musel meniť peniaze. Zavedenie eura prispeje k lepším podnikateľským podmienkam,
prinesie zahraničné investície - pre firmy bude výhoda, že máme euro.