|
|
|
| Akeho vierovyznania ste? |
| Som evanjelik |
|
12% |
[ 36 ] |
| Som katolik |
|
58% |
[ 168 ] |
| Som bez vyznania |
|
28% |
[ 81 ] |
|
| Celkom hlasov : 285 |
|
| Autor |
Správa |
AXO Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.09.2005 Príspevky: 709 Bydlisko: Žilina Karma: 
|
Zaslal: 04 Jún 2008, 16:36 Predmet: |
|
|
pokrsteny v katolickom, v papieroch mam katolik, na prvom svatom prijimani som bol, pred birmov/ukou to padlo a som bez vyznania(ateista).. neverim ze niekto mal take schopnosti ako jezis z ktoreho je cirkev napichana...
sa mi lubi, ze ak sa niekomu nieco dobre stane, moze sa to boh, a za nieco zle moze diabol(alebo boh ktory dotycneho potrestal), ale nie ten dany clovek...
pokial viem tak ak nepojdem cez cestu JA, tak MNA nezrazi auto(co s tym ma boh/satan) ??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
SRneC Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.09.2005 Príspevky: 2934 Bydlisko: -) Karma: 
|
Zaslal: 04 Jún 2008, 16:48 Predmet: |
|
|
a to je ako argument to s tou cestou? tak to ti dam na rovnakej urovni ..keby boh nestal za tvojim svorenim tak ani nevies co je cesta a auto ...spoko?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
AXO Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.09.2005 Príspevky: 709 Bydlisko: Žilina Karma: 
|
Zaslal: 04 Jún 2008, 17:00 Predmet: |
|
|
| SRneC napísal: |
a to je ako argument to s tou cestou? tak to ti dam na rovnakej urovni ..keby boh nestal za tvojim svorenim tak ani nevies co je cesta a auto ...spoko?  |
a ja naivny som si myslel ze sa v maminej maternici spojilo jej vajicko s otcovim semenom, ze ma mama porodila a ze som sa naucil chodit, som sa ucil v skolke citat pisat pocitat, a podobne...
inak pre takych co sa osobne stretli s bohom su to urcite len dristy...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ujo Marky Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.09.2005 Príspevky: 774 Bydlisko: Dlhe Diely Karma: 
|
Zaslal: 04 Jún 2008, 18:31 Predmet: |
|
|
Takisto ako sa neda dokazat ze Boh existuje, takisto sa neda dokazat ze Boh neexistuje, takze nepis ako keby bolo vseobecne zname ze Boh nieje.
A nikto Ti nekaze co si musis mysliet, to ze za Boha niektory skryvaju svoju zbabelost je len ich vec... Snad Ti to vadi? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Masaker Star

Stav:  Založený: 02.02.2006 Príspevky: 504 Bydlisko: NEMAM Karma: 
|
Zaslal: 09 Jún 2008, 22:07 Predmet: |
|
|
som krestan , katolik.. prijate sv. prijimanie,birmovka(nedavno) ... skratka vsetko ako ma byt.. a ako tak citam tak tu vidim kopu ludi ktory vlastne nevedia preco , ako, a celkovo zakladne nauky viery o bohu a pod.. zuzu ci co si... ak sa nieco stalo tak to bolo mozno zposobene clovekom.. a ty nemozes vinit boha ze nieco co vykonal clovek pri com zneuzival slobodnu volu ktoru dostal ako dar od boha.. niesom navonok nejaky super svaty clovek. .prave naopak.. ale aspon to mam v hlave ako tak usporiadane .. a nedristam tu kktiny stylu.. neverim lebo keby existoval tak by nedopustil to co sa stalo a pod.. vsetko co sa na svete hmotnom deje je sposobene clovekom... alebo si niekto mysli ze ked si nejaky narkoman nici pol zivota zdravie a nakoniec zomre od predavkovania a pod.. boh to nemal dopustit lebo dakomu bude smutno? ten clovek si to sposobil sam a on si zvolil takuto zivotnu cestu.. pre boha daktori ludia by sa mali spamatat.. osobne verim vo vsetky pravdy o bohu a nauke cirkvy.. mal som . .mozno aj budem mat nejake pochybnosti. .ale to su pochybnosti typu skor chyb cirkvi v minulosti. .ale cirkev su ludia a ludia su omylny.. tak asi.. tak.. a v poslednej dobe sa mi nazor len utvrduje... sice mozno niekedy vystupujem naozaj ako vulgarny clovek. .ale v tychto veciach mam jasno.. a ozaj mam otazku... v co verite ze bude po smrti? ci nic tma? toto ma zaujima..
PS : vacsina z vas je tu len zasrana banda spekulantov.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martin44 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2006 Príspevky: 1271 Bydlisko: Petržálka Karma: 
|
Zaslal: 11 Jún 2008, 0:05 Predmet: |
|
|
| Masaker napísal: |
bla bla karička nohy mačacina jozef bla bla
Já vašu pi*u taky nevidel a veřím že ji máte |
Amen
Cirkev využiva strach z toho že clovek si skratka nevie uvedomit, že nic nemusi byt... Lebo pojem nic sa uvedomit neda lebo ked si ho uvedomis tak uz to nieco je....
Ty si myslis ze my ako ludia bez vyznania mame zhltnut tvoje chabe argumenty ak sa to tak da vobec nazvat, za to ze ty to citis, tebe sa zdal sen a podobne.... a my ti mame naoplatku vysvetlovat ako sa po smrti dostanes na K-PAX alebo nikde nebudes... nuz chalan je cas ist na dalsiu spoved  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vigor Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.04.2006 Príspevky: 896 Bydlisko: Paradise City (Trnava) Karma: 
|
Zaslal: 11 Jún 2008, 9:55 Predmet: |
|
|
Masaker ach jaj. Ty si premna typicky priklad istej dost rozsirenej skupiny krestanov, ktoru naozaj mam problem znasat.
Pozri, mam v rodine krestanov. Ono cast nasej rodiny je veriaca, cast nie. Ja som teda v tej neveriacej, resp. ja konkretne som typ, ze je mi to uplne jedno. Ale ta druha cast rodiny, to us skratka uzasni ludia, doslova fantasticki, to treba jedine spoznat. Su naozaj silno veriaci, ale nikdy v zivote si nedovolili mi presadzovat svoju vieru, nikdy v zivote si nedovolili ma presviedcat, ako to v co ja verim/neverim je zle, strasne, nespravne a pod. Pretoze oni maju to co obrovskemu mnozstvu krestanov chyba, toleranciu.
Podla mna, skutocne hlboko veriaci clovek, a takychto uznavam, ( podla mna viera, ktorej clovek naozaj veri a dava mu do zivota nieco dobre je uzasna vec), nema potrebu ukazovat vsade aky je on uzasne veriaci a nema potrebu krituzovat a nadavat, opovrhovat ludmi ktori neveria.
Ale odbocil som, potom su tu krestania typu Masaker. A aby ste nemali pocit, ze kecem len tak, mam s krestanmi velmi velmi zle skusenosti v poslednej dobe. Ale to neznamena, ze budem chodit a stale rozpravat, ako su vsetci krestania strasni, ako je viera strasna vec, ako veria dacomu comu ja nie a podobne. Pretoze podla mna, to aky je clovek je cisto individualne. Ked je niekto svina, je nou ak je ateista a aj ked je krestan. A to je to. Spoznal som vela ludi, co skryvaju svoju hnusnu, namyslenu, protivnu, arogantnu povahu za vieru, lenze pre nich je to len zasterka, lebo sa citia uzasne skveli, pretoze oni su veriaci. A co je najubohejsie, citia sa ako daco viac, pretoze su veriaci.
Takze ako vravim, viera je skvela vec, ale iba ta uprimna. Ta ktora sluzi ako maska je nechutna a hnusi sa mi, a prave s tou mam vela zlych skusenosti.
Ale co mi vadi na skupine krestanov kam patri aj Masaker, je to neskutocna netolerancia. Obrovske mnozstvo neveriacich sa nestara do veriacich, drviva vacsina si zije svoj zivot a nemaju potrebu dokazovat aka je viera pre nich nezmyselna alebo cokolvek. Zato u velkej vacsiny krestanov v mojom okoli toto nevidim, cest vynimkam. Neustale presviedcanie ako jedine viera je spravna. Nech sa staraju o seba. Ako povedal Kirkegaard, ak bude niekto potrebovat Boha, najde ho v sebe. A nepotrebuje ludi okolo, aby ho presviedcali.
P.S. Vacsina nas je zasrana banda spekulantov, pretoze neveriem v to co Ty? No jo, tolerancia je uzasna vec a posuva nas vpred. Skoda, ze Ty budes asi navzdy stat na mieste. |
|
| Návrat hore |
|
 |
slay Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.07.2006 Príspevky: 1016 Bydlisko: california, los angeles Karma: 
|
Zaslal: 11 Jún 2008, 11:17 Predmet: |
|
|
| nikto kto veri v jedno z nabozenstiev nemoze najst boha ak neaky jestvuje.. je to take hlupe tu vies takuto diskusiu.. a ludia su taki sprosti ze sa dokazu hadat, zabijat a viest vojny.. mam len tri slova slepota hlupost naivita.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
pancuska26 Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.09.2006 Príspevky: 182 Bydlisko: ta zatial v bytovke Karma: 
|
Zaslal: 11 Jún 2008, 17:06 Predmet: |
|
|
mala poznamocka trosku off topic:
touto vetou nas obdarovala ucitelka bioly:,,Ak niekto neveri,ze existuje Boh tak mu poradim nech sa pozrie na dokonalu vylucovaciu a pohlavnu sustavu cicavcov."
Myslim,ze dokazov o tom,ze Boh existuje poznam nekonecne vela.Uz len preto,ze som katolik a pocuvam Bozie slovo kazdu nedelu v kostole...
(svata niesom,no ani slepa)....ja nikoho nepresviedcam!!len argumentujem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kaonashi Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.04.2008 Príspevky: 139 Bydlisko: svet Karma: 
|
Zaslal: 11 Jún 2008, 17:36 Predmet: |
|
|
| pancuska26 napísal: |
touto vetou nas obdarovala ucitelka bioly:,,Ak niekto neveri,ze existuje Boh tak mu poradim nech sa pozrie na dokonalu vylucovaciu a pohlavnu sustavu cicavcov."
Myslim,ze dokazov o tom,ze Boh existuje poznam nekonecne vela.Uz len preto,ze som katolik a pocuvam Bozie slovo kazdu nedelu v kostole...
učiteľka je blbá...dokonalé veci nepotrebujú nefrológov, urológov, gynekológov a andrológov...mimochodom, naše obličky obdivuhodne mrhajú telesnými tekutinami a pohlavná sústava? ale no...asi nikdy nepočula o takých menších vadách ako napr. mimomaternicové tehotenstvo či neplodnosť
| Retne napísal: |
Niekedy davno som bol pokrsteny zid.... ale tak viera ma doviedla k ateizmu  |
pokrstený žid? to už si asi žid nebol  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Retne King

Stav:  Založený: 01.08.2004 Príspevky: 1897 Bydlisko: Fr:Toulouse, Sk:Cassovia Karma: 
|
Zaslal: 11 Jún 2008, 17:45 Predmet: |
|
|
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 2725 Bydlisko: mesto kniezata Pribinu Karma: 
|
Zaslal: 11 Jún 2008, 22:44 Predmet: |
|
|
| Retne napísal: |
snad Zid nie? lebo byt pokrsteny zid je ako byt luteransky moslim....  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martin44 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2006 Príspevky: 1271 Bydlisko: Petržálka Karma: 
|
Zaslal: 12 Jún 2008, 0:09 Predmet: |
|
|
Ked nejaky poznas, tak nam ho uved a nenechavaj si ich na svoje nedelne seansy...Ale dokazy typu vylucovacia sustava, alebo ked sa rano zobudim tak ho citim... to nie ... chcem nieco konkretne... a taktiez nechcem pocut slovo biblia, lebo to pisali sarlatani ktori tuto kok**** vymysleli. |
|
| Návrat hore |
|
 |
jamess Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.11.2005 Príspevky: 705 Bydlisko: Bristol, GB Karma: 
|
Zaslal: 12 Jún 2008, 0:16 Predmet: |
|
|
to co povedala dokaz nie je |
|
| Návrat hore |
|
 |
Masaker Star

Stav:  Založený: 02.02.2006 Príspevky: 504 Bydlisko: NEMAM Karma: 
|
Zaslal: 12 Jún 2008, 16:02 Predmet: |
|
|
vigor pozri... poviem ti to tak.. nemam problem kecat s niekym o vede a tak.. aj ked neveri v boha.. to preco som to tak napisal v tom prispevku predtym bolo to ze aj ten kto v nieco neveri spochybnuje cirkev..a vieru v boha ako taku.. a moze tym mat negativny vplyv na veriacich ktory mozno niesu tak upevneny vo viere a maju nejake pochybnosti.. niesom nejaky svetec.. skor taky rebel.. ale krestan som... mam tazke srdce na jedneho mozno dvoch knazov ale to je skor osobne a nema ti nic s bohom a pod... a ked chcete byt ateisti budte.. ale nerypte do viery,krestanstvy , cirkvi a pod...
ked sa vas to netyka a nepoznate vsetko....
niekde bolo napisane ze: nemodlim sa a nerobim podobne pi*ov***..
tak ked su to pi*ov*** tak nech sa ten clovek nevyjadruje...
ani ja sa nemodlim pravidelne ale nebudem tarat kktiny tym ktori sa mozno modlia..
ale koncim s tymito recami.. ide mi len o to aby niekto nespochybnoval nieco o com nema ani paru.. a isiel si svoje.. a ked neznasas tvoj problem..
aj mne sa stava ze nieze by som neznasal ale skratka nemusim.. aniekedy sa stane ze sa patricne spravam tak a maju ma za priameho a hrubeho a pod..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|