Evanjelik ci Katolik???

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Akeho vierovyznania ste?

Som evanjelik
38
13%
Som katolik
169
58%
Som bez vyznania
84
29%

Celkom hlasov: 291

maslo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa maslo »

Martin44 napísal: pritom take jednoduche.Verit v nieco co ti nikdy nikdo nemoze vyvratit lebo to nemozes uvidiet,ucitit,odfotit...proste nic.
UPLINK sak mi vysvetli na zaklade coho ty vlastne veris a co je to ten boh podla teba? :shock:
o tom je viera

"Blahoslavení, ktorí nevideli a uverili..."

Precitaj si evanjelium
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Martin44 napísal: pritom take jednoduche.Verit v nieco co ti nikdy nikdo nemoze vyvratit lebo to nemozes uvidiet,ucitit,odfotit...proste nic.
UPLINK sak mi vysvetli na zaklade coho ty vlastne veris a co je to ten boh podla teba? :shock:
Ak by som Ti poviem ze som spoznal Boha, vysmejes ma, ked Ti poviem ze som ho videl, neuveris mi...tak naco sa pytas? :)...kladies zbytocne otazky, ale tema je to dobra ;)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

MYSLIM ZE SA TU NEMA CENU O TOM DOHADOVAT.LEBO KAZDY Z NAS SI BUDE AJ TAK TVRDIT TO SVOJE....
Dodam len tolko ze ked viera je o tom ...co uz sa tu spomenula,tak potom by som uz davno skapal keby som sa na vieru spoliehal.

Uplink ceste jedna otazocka.podporujes nazor ze clovek sa vyvinul z opice?
uplink napísal:Ak by som Ti poviem ze som spoznal Boha, vysmejes ma, ked Ti poviem ze som ho videl, neuveris mi...tak naco sa pytas? :)...kladies zbytocne otazky, ale tema je to dobra ;)
Ked mi povies ze si ho videl tak sa ta spytam : Preco si ho neodfotil?
Ja som materialne zalozeny clovek.Duchovno ma nenaplna.

Obrázok
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:MYSLIM ZE SA TU NEMA CENU O TOM DOHADOVAT.LEBO KAZDY Z NAS SI BUDE AJ TAK TVRDIT TO SVOJE....
Dodam len tolko ze ked viera je o tom ...co uz sa tu spomenula,tak potom by som uz davno skapal keby som sa na vieru spoliehal.

Uplink ceste jedna otazocka.podporujes nazor ze clovek sa vyvinul z opice?
verim v evoluciu, neverim ze som z opice. Evolucia sa nerovna darwinova evolucna teoria. A ked uz sme pri tom. Veci okolo su nedolezite a tymi sa zapodievas...to chce ten druhy, jemu sa to paci. To cim sa mas zapodievat, to zazenies hudbou, kamaratmi, alkoholom, sekzom - proste chvile, ktore sa nazyvaju "jasne" chvile, alebo depresie...clovek ich odhana, lebo su mu cudzie a neprijemne a vracia sa do kazdodenneho zivota, aby si spokojne dozil svoj zivot...uzil si ho.

and that's all [quotation from The S.t.a.l.k.e.r.] :)))
Martin44 napísal:Ked mi povies ze si ho videl tak sa ta spytam : Preco si ho neodfotil?
Ja som materialne zalozeny clovek.Duchovno ma nenaplna.
Heh Boh sa dava aj materialne spoznat, ked ho chces najist a ked mu dovolis aby sa Ti ukazal...v com...to uz je ina kapitolka. Ok koncim tu, lebo tu len posthuntujeme :D...ale reagovat ece budem...

P.S.: Mna to duchovno naplna na 100% 24/7 365 dni v roku...naplnaju Ta tak aj Tvoje veci? Ako laska - ako ju poznas, sekz, alkohol? Ako stale? Alebo mavas aj "prazdne chvilky"...ak ano mas ich rad? :)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Dakujem.Tak preto zijem nadoraz :)
kua mne to neda:oops:
Heh Boh sa dava aj materialne spoznat ...Ak sa ti bude chciet tak mi to napis trebars aj SS.neber to tak ze ti chcem za kazdu cenu protirecit.ale chcem sa dozvediet daco nove. :)

Myslim ze ma naplnaju nonstop.Myslim to tak ze ak ma uz unavuje jedna vec...resp nenaplna,tak proste vzdy sa nieco udeje co ma nejak uz naplni,ak ne tak sa opijem a to ma naplni...teraz ovsem to neberte ze som alkoholik.Ale tak ze je mi vtedy fajn aj ked mam tu spominanu zlu naladu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:Dakujem.Tak preto zijem nadoraz :)
kua mne to neda:oops:
Heh Boh sa dava aj materialne spoznat ...Ak sa ti bude chciet tak mi to napis trebars aj SS.neber to tak ze ti chcem za kazdu cenu protirecit.ale chcem sa dozvediet daco nove. :)

Myslim ze ma naplnaju nonstop.Myslim to tak ze ak ma uz unavuje jedna vec...resp nenaplna,tak proste vzdy sa nieco udeje co ma nejak uz naplni,ak ne tak sa opijem a to ma naplni...teraz ovsem to neberte ze som alkoholik.Ale tak ze je mi vtedy fajn aj ked mam tu spominanu zlu naladu.
jj ale vies ze je to pominutelne. Ide o to ze ja osobne [asi som chory ze?] ale keby som nemal vecny ciel, tak si to mozno hodim, teda uzijem si s babami [myslim si ze s tym by problem nebol :D] a potom po 40ke mozno konec...lebo potom by som si pripadal moc stary, vsetko by zacalo boliet a staroba len trapenie. Proste mne ide o to ze ja viem ze ten chybajuci kusok v nas doplnaju veci ako alkohol, sekz, spolocenstva, stretavky, rodina, deti, priatelky/ia, happeningy, ale vzdy len na kratko. A ked sa tym prestanes plnit, tak sa ides zblaznit od prazdnoty a musis tam daco dat. Ale preco tam davat nedokonaly, docasny kusok? Treba tam dat daco vecne a nemenne ;)...keby sa nestalo par veci v mojom zivote, tak by som mal mozno podobny nazor ako Ty, ale stalo...tak uz niesom ja, ale niekto iny...[ja :)]...uf zlozite a moc filozoficke...pozri len tolko. Ak budes hladat, daco vyssie, da sa Ti to spoznat, Ty to nenajdes, ale On[o] sa Ti to da spoznat...len tolko.

Btw ono vsetko ako alkohol, sekz, spolocenstva, stretavky, rodina, deti priatelky/ia, happeningy - je to ok, ale nie ako main part...len ako secondary happening. Lebo ked najdes tu mainpart, tak sa to od nej odvija, tak...ako je to najlepsie pre Teba...nieco ako kompas. Proste sa nespalis tolko, ako bez Neho...toho Kompasu :) a ece aj ziskas ;)...na case, zdravi, dostatku [nie extremnom nadbytku] a xy dalsich veciach...a hlavne na tom najdolezitejsom v nasich ociach ;)...ale ved raz verim ze zistis/najdes. Ak Ta to zaujima a nemas voci tomu uplne negativny postoj [ze hegemon? :D] tak verim ze mozes najist..."Kto hlada, ten najde..." etc.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

boh=laska ? moze byt? som to tak pochopil z teba.Neber v zlom :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:boh=laska ? moze byt? som to tak pochopil z teba.Neber v zlom :)
Ok k tomuto:

Ludska laska: Verim ze clovek miluje len preto, ze to robi dobre jemu samemu. Nemiluje frajerku preto, ze je uzasne stvorenie, ale preto, ze keby nebola, tak ho to boli a maskuje to [mozno nevedome] tym ze jej hovori ze ju miluje, preto aka je, ako sa sprava, aka je dokonala a pritom clovek mysli, aka je k nemu, ako sa sprava k nemu a aka je dokonala pre neho. Deti milujeme preto, ze su nase "stvorenia". Principialne, ale nemilujeme ich preto, ze nam boli pozehnane a ze je to milost, ale si ich pseudo-privlastnujeme...cize mne z toho vychadza ze ludska laska je sebecka, a maskuje sa tym peknym pozlatkom, ktore hreje pri srdci.

Potom su vynimocne pripady, ktore sa snazia tuto lasku fakt znezistnit, ale nie je to ono.

No a potom je to, v co Ty neveris.

Laska je trpezliva, laska je dobrotiva, nezavidi, laska sa nevystatuje a nenaduva nie je neslusna, nie je sebecka, nerozculuje sa, nezmysla zle,
neraduje sa z nepravosti, ale tesi sa s pravdou, vsetko znasa, vsetkemu veri, vsetkeho sa nadeja vsetko pretrpí...

proste takouto laskou clovek NEDOKAZE milovat, ani keby sa roztrhal. A o to ide. Toto je ten chybajuci kusok, ktori nam chyba. Hladame ho a divime sa ze ho neviem najist, tu medzi nami. Odpoved je ze nie je medzi nami, je mimo nas...ale je nam na dosah...eh ak moc zlozite tak sa ospravedlnujem :oops:

Cize klucom je dostat tuto Lasku, prijat ju a zit nou. A to spravi cloveka kompletnym.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Akoby na mna nejaky Imanuel Kant prehovoril. :)
Da sa na zivot pozerat z viacerych hladisk.Z toho "fyzickeho" by som sa priklonil k mojej pravde no uznavam ze z toho "psychickeho-resp.dusevneho" sa priklanam na tvoju stranu............................ale v boha ako takeho aj tak neverim.
:wink:
urcite v nieco verim no este sa to nevykrystalizovalo ze co to je :P
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:Akoby na mna nejaky Imanuel Kant prehovoril. :)
Da sa na zivot pozerat z viacerych hladisk.Z toho "fyzickeho" by som sa priklonil k mojej pravde no uznavam ze z toho "psychickeho-resp.dusevneho" sa priklanam na tvoju stranu............................ale v boha ako takeho aj tak neverim.
:wink:
urcite v nieco verim no este sa to nevykrystalizovalo ze co to je :P
that's good ;) len sa nezastavuj...hladaj a najdes...
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

len tak OT .. poculi ste o protestanskom alebo aj gregorianskom krestanstve? Bo neviem ci to je blbost alebo nejake vieroviznanie

BTW: som bez vyznania.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

uplink: :aasmile29: dobre pouzity nastroj

protestantske krestanstvo...evanjelici su protestanti, Kalvini, Anglikani, Baptisti, Adventisti, Charizmatici... ale tych cirkvi je, co? a pritom staci iba jedna Cirkev... no v tej nie je ziadny papez a generalny biskup.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

Som pokrsteny
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

Stoporko to je pekne ze mi to tak diplomaticky vysvetlujes ale .. skus to po lopate.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

uplne ale uplne uplne suhlasim s uplinkom

ale!!! su dve rozdielne veci Boh a cirkev

poprve za tyx nevim kolko 1000 rokov bolo cele ucenie cirkvi niekolko krat upravene roznymi panovnikmi a ktovie kym podla ix ega takze z toho co sa kaze v kostolox je podla mna tak 5% pravdive aj to vela!

podruhe dnesna cirkev(myslim nie nas ludi ale tyx co riadia celu cirkev) je podla mna a poviem to rovno zberba ale!!! nemyslim to lokalne ale globalne
teda treba sa pozriet na taky vatikan.... no proste brutal ze si vobec mozu taky luxus dovolit a nevim naco im to je ked aj tak si to nikdy neuziju to by mali bohatstvo rozdat chudobe v afrike(abo mne :D )

tretia vec su veci ktore keby vysli na povrch tak by to narusilo cely build cirkvi a koli takymto veciam cirkev nevaha skoro vzdy ist cez mrtvoly(mnohi si myslite ze to bolo len dakedy ale pravda je ze aj v sucasnosti len sa im to dari lepsie kamuflovat)

a ja osobne xodim do kostola raz do tyzdna ale skoro vobec v nedelu ale kedy pride vecssinou v piatok a neriadim sa tymi dristami ze musis ist do kostola kazdy sviatok ze na svatu spoved a ktovie co ani love nedavam do zvonceku len ket je zbierka na charitu....
myslim ze do kostola mam chodit koli Bohu a jemu si myslim ze je jedno (mne tiez)ci tam pridem v nedelu abo kedy

a take veci ze v celej dedine je najhonosnejsia stavba fara... toto uplne odsudzujem a takisto aj klastory a ine cirkevne institucie.... jasne ze nech sa postavia ale ne tak ze farar ma 25 izbovu faru a vgarazi 3 auta bo u nas na vychde to tak je vo vecssine dedin

neviem ci ste videli horor usvit mrtvyx ale toto co sa tam stalo by sa mohlo stat aj v reali a by sa seci uvedomili (len problem je ze tyx co by sa uvedomili by vela neostalo)

vsetko je presne tak ako tam povedal ten cernossky knaz

ti co nevideli tak "ak v pekle nebude miesta mrtvi budu xodit po zemi" a toto sa tam stalo

Obrázok ;)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

skoro ako Adolf von Harnack: "Dejiny formovania dogmy [cize ustaleneho ucenia] su dejinami upadku krestanstva"...

Ja osobne zastavam Bernhard-a Lohse-ho: "Dogmy su ako semienko, ked je male nevieme co z neho bude o par rokov, az ked vyrastie, uvidime jeho ovocie" daco v tom zmysle. Toto je parafraza, horne je citacia.

Btw v tej "cirkvi" [ako svetskej instititucii] to nie je az take hrozne, musis este rozlisovat krajiny, a v krajinach filie, vo filiach zbory...atd. Sade je to ine. Sade su aj Ti "dobri" aj Ti "zli" ;)...treba hladat a hlavne sa nezatavovat :)
ZenniX
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ZenniX »

som bez vyzvania
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

ja som aj pokrsteny aj mam prijamnie ale ja neverim v boha lebo je to somarina, kostol je taktiez somarina a nabozensky vachova je chu**** a modlitby su pre mna totalna chojovania pri ktorej zaspim
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

Katolik, veriaci.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ad Nevermind: viac polopate? :(

Krestanstvo sa ako nabozenstvo nedeli. Delia sa iba cirkvi ho praktizujuce. A to na Katolicke a Protestantske. ak som sa zmylil, nech ma odbornik opravi :oops:

Teda PROTESTANTSKE krestanstvo je potom take, ktore vyznavaju Protestanti i Katolici, je to IDENTICKE nabozenstvo s trocha odlisnou interpretkou (cirkvou, tradiciami...blabla)

Ak myslis, ze Prot. Krestanstvo je nieco nove a newzvycajne... zabuudni.
Napísať odpoveď