potreboval by som v Exceli do jednej bunky aby mi vypísalo dnešný dátum a v druhej automaticky nasledujuci pracovny(nie vikendovy den ) .Za pomoc ďakujem .
Excel 2013 dátumy
-
gregor123456
Amateur
Excel 2013 dátumy
Dobrý deň,
potreboval by som v Exceli do jednej bunky aby mi vypísalo dnešný dátum a v druhej automaticky nasledujuci pracovny(nie vikendovy den ) .Za pomoc ďakujem .
Re: Excel 2013 dátumy
nazdar, hral som sa s tym trochu, da sa to spravit celkom elegantne, zakladom je uvedomit si, ze excel pocita datum ako hodnotu, pricom hodnota 1 sa rovna datumu 1.1.1900, hodnota 2 sa rovna datumu 2.1.1900 atd, ak ti je toto jasne a este ti poviem, ze aktualny datum sa da ziskat ako funkcia TODAY(), nemal by byt pre teba problem vypocitat si aktualny den v tyzdni, ak pouzijes modulo 7
pohraj sa, daj vediet, ak ti to nepojde
pohraj sa, daj vediet, ak ti to nepojde
Som len na tablete, tak nemozem otestovat, ale co tak skusit funkciu Workday a do podmienok dat bunku s today a do druhej 1. Malo by to vratit pracovny den po today
-
gregor123456
Amateur
ďakujem , ide to cez today aj workday