|
|
|
| Autor |
Správa |
uNreal_saTch^ Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.09.2005 Príspevky: 966 Bydlisko: Sereď [24] Karma: 
|
Zaslal: 07 Aug 2008, 19:28 Predmet: Excel RulezZzz |
|
|
hoja, robim taky maly program v exceli, ze ak sa vyplni jedna bunka do druhej sa automaticky priradi "vygenerovane cislo" ktore pozostava z poradoveho cisla (01-99) a 6tich dalsich cisel automaticky vygenerovanych podla aktualneho datumu (DD/MM/YY).
prisiel som po krok, kde mam kazde dvojcislie v jednej bunke.
teda mam 01 07 08 08
potrebujem ich vsak dat do jednej bunky ako jedno cislo...
ked pouzijem funkciu AND, vynecha mi to nuly a napise 1788
ja ale potrebujem 8-miestne cislo aj s tymi nulami.
viete ako na to?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 7373 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 07 Aug 2008, 19:34 Predmet: |
|
|
čílo začínajúce nulou tam nikdy nedáš, budeš to musieť prekonvertovať na reťazec. Ak je v definovane ako číslo (teda var v as integer) tak ho prekonvertuješ na reťazec ako CStr(v)
spájanie reťazcov je cez &
tak by to malo ísť
|
|
| Návrat hore |
|
 |

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.09.2005 Príspevky: 966 Bydlisko: Sereď [24] Karma: 
|
Zaslal: 08 Aug 2008, 6:17 Predmet: |
|
|
mno to by sme mali...problem je uz 'len' v tom, ze to moje vygenerovane cislo sa stale meni s meniacim sa datumom
teda potrebujem teraz, aby sa bunka skopirovala a pastla do vedlajsej ako values...
Cez makro to asi nepojde, to zrejme nevie pracovat zakazdym s inou bunkou.
Prikladam aj file o ktory ide (Ak do stlpca B nieco napisete, v stlpci A sa objavi vygenerovane cislo - len skoda , ze zajtra sa zmeni na ine :] )
|
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 7373 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 09 Aug 2008, 16:15 Predmet: |
|
|
omg, to si ale dosť šialene robil
ja som myslel že to robíš cez makro, preto som ti napísal to čo som písal (a zrejme ti to teda vôbec nepomohlo). Prerobil som ti to do makra, tie tvoje tri pomocné stlpce som zmazal. Teraz to funguje tak, že ak píšeš do stlpca B (je jedno ktorý riadok) tak do stlpca A sa v tom istom riadku vytvorí dané ID. To pozostáva z poradového čísla (nie riadku, ale poradové číslo ID, takže ak píšeš najprv do tridsiateho riadku, potom do prvého, potom do desiateho.. tak nepôjdu zaradom. Ak si to chcel ako číslo riadku, tak povodz a prerobím) a dátumu kedy to zapisuješ. Pri zmazaní riadku sa zmaže aj id, pri upravení riadku sa id neaktualizuje
je to robené cez makro, tak ak ti nepôjde, musíš ich povoliť. V exceli nástroje>makro>zabezpečenie vyber stredná alebo nízka. Zavri a znovu otvor, bude sa ťa pýtať či povoliť, tak daj áno.
| Popis: |
|
 Stiahnúť |
| Názov súboru: |
wtf_upravene.rar |
| Veľkosť prílohy: |
31.48 kB |
| Stiahnutí: |
8 krát |
|
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 09 Aug 2008, 16:51 Predmet: |
|
|
ty kokos to jak si spravil?
jakto ze to tvoje makro neni v zozname makier?
fuha, pekna cista praca, co dodat...skill
//: mno teda az na to ze od riadku 30 to nefunguje :]]] a potrebujem podstatne viac riadkov
|
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

|
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 09 Aug 2008, 17:36 Predmet: |
|
|
| dakujem!!
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|