|
|
|
| Autor |
Správa |
vladino001 Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.12.2006 Príspevky: 824 Bydlisko: EU Karma: 
|
Zaslal: 22 Jún 2008, 20:31 Predmet: Ext. HDD 2,5 |
|
|
Nenabehne mi na domacom PC, všade mi ide (notebook atď). Zistil som že cez napajaci kabel nejde asi tolko šťavi aby sa spustil.
(ak ten kabel napojim na book a dátový na PC tak ide v poho)
Neaké nápady aby to išlo na pc aj bez booka??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gangy Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.11.2004 Príspevky: 3024 Bydlisko: Žiaľ nad Hrobom Karma: 
|
Zaslal: 23 Jún 2008, 2:54 Predmet: |
|
|
| Minule ked som sa hral s nlite myslim, tak tam bola moznost zmenit napatie v usbckach alebo take nieco. Myslim ze s tymto tvoj problem bude suvisiet, ale budes musiet pockat kym pride niekdo kto o tom vie viac. |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 14510 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 23 Jún 2008, 15:37 Predmet: |
|
|
| Nebola to skor frekvencia USB? Namiesto defaultnych 125MHz, sa da nastavit 250 alebo 500 ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
vilko Light Professional

Stav:  Založený: 29.11.2005 Príspevky: 900 Bydlisko: Martin Karma: 
|
Zaslal: 25 Jún 2008, 7:12 Predmet: Re: Ext. HDD 2,5 |
|
|
| vladino001 napísal: |
Nenabehne mi na domacom PC, všade mi ide (notebook atď). Zistil som že cez napajaci kabel nejde asi tolko šťavi aby sa spustil.
(ak ten kabel napojim na book a dátový na PC tak ide v poho)
Neaké nápady aby to išlo na pc aj bez booka??? |
aku mas zakl. dosku? skus zapojit napajaci a datovy kabel na rozne vetvy usb,, resp si dalsie vyved z pinov zakl. dosky |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 27 Júl 2008, 15:48 Predmet: Re: Ext. HDD 2,5 |
|
|
| vilko napísal: |
| aku mas zakl. dosku? skus zapojit napajaci a datovy kabel na rozne vetvy usb,, resp si dalsie vyved z pinov zakl. dosky |
To som skúšal dokoncaj aj z USB radiča ale nič.
Napadlo ma že by som kúpil túto vecičku :
| Kód: |
| http://www.mp3.sk/acusb-adapter-na-mp3-prehravace-p-6950.html |
len neviem či by mi to išlo či to vlastne pasuje ohladom U a I má stým niekto skúsenosti? |
|
| Návrat hore |
|
 |
vilko Light Professional

|
Zaslal: 27 Júl 2008, 15:58 Predmet: Re: Ext. HDD 2,5 |
|
|
To som skúšal dokoncaj aj z USB radiča ale nič.
Napadlo ma že by som kúpil túto vecičku :
| Kód: |
| http://www.mp3.sk/acusb-adapter-na-mp3-prehravace-p-6950.html |
len neviem či by mi to išlo či to vlastne pasuje ohladom U a I má stým niekto skúsenosti? |
zaujimave,,,a nemas potom slaby zdroj? skus poodpajat co nepotrebujes a skusit to znova..
s tou nabijackou nie je zly napad,, len sa modli,,aby vyrobca dodrzal specifikaciu 500mA,, pri spine presahuje odber na 2,5 diskoch nieco cez 1A -preto su vacsinou nutne 2 kable na ext. radicoch |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 27 Júl 2008, 16:46 Predmet: Re: Ext. HDD 2,5 |
|
|
| vilko napísal: |
zaujimave,,,a nemas potom slaby zdroj? skus poodpajat co nepotrebujes a skusit to znova..
s tou nabijackou nie je zly napad,, len sa modli,,aby vyrobca dodrzal specifikaciu 500mA,, pri spine presahuje odber na 2,5 diskoch nieco cez 1A -preto su vacsinou nutne 2 kable na ext. radicoch |
neviem zdroj je Q-TEC PSU 350W a mam tam iba mechaniku a disk + ostatne odberovo nepodstatne vecičky
jednemu kamošovi som videl kabel že do 2 usb mohol zapojiť a na druhej strane mal usb-mini len nikde na nete som ho nenašiel  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vilko Light Professional

|
Zaslal: 27 Júl 2008, 17:56 Predmet: Re: Ext. HDD 2,5 |
|
|
neviem zdroj je Q-TEC PSU 350W a mam tam iba mechaniku a disk + ostatne odberovo nepodstatne vecičky
jednemu kamošovi som videl kabel že do 2 usb mohol zapojiť a na druhej strane mal usb-mini len nikde na nete som ho nenašiel  |
taky som mal aj na tuneri,,lenze ak ma ext. ramcek 2 vstupy,,tak v jednom mozes mat aj 10 A,stale bude chciet z druheho prud,,,aspon moj tak funguje |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marko5211 Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.12.2005 Príspevky: 847 Bydlisko: Za 7 horami,za 7 dolinami Karma: 
|
Zaslal: 08 Aug 2008, 14:59 Predmet: |
|
|
| na USB si vies nastavit jedine frekvenciu akou rpacuje alebo prudove zatazenie.maximalne prudove zaatazenie jedneho usb je 100mA.po povoleni vecsieho prudu je mozne odoberat az do 500mA za dalsie USB pri pripojeni zariadenia ma maximalny prud niekde na 10mA koli ochrane proti odpaleniu.takze pravdepodobne mas niekde zakazany USB radic alebo sa ti ten disk nechce nainstalovat skus stiahnut nejake ovladace nanho popr skus spravca zariadeni a obnov ho ked pripojis disk.ak ti ho ani tak nenajde skus reinstalovat ovladac na USB....(restartnut ho popr odinstalovat v spravcovi zariadeni a restartnut PC)moze tam byt dalsi milion dovodov preco ti nejde takze zatial skus toto ak ti to nepomoze napis |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 22 Aug 2008, 10:48 Predmet: |
|
|
| Marko5211 napísal: |
| na USB si vies nastavit jedine frekvenciu akou rpacuje alebo prudove zatazenie.maximalne prudove zaatazenie jedneho usb je 100mA.po povoleni vecsieho prudu je mozne odoberat az do 500mA za dalsie USB pri pripojeni zariadenia ma maximalny prud niekde na 10mA koli ochrane proti odpaleniu.takze pravdepodobne mas niekde zakazany USB radic alebo sa ti ten disk nechce nainstalovat skus stiahnut nejake ovladace nanho popr skus spravca zariadeni a obnov ho ked pripojis disk.ak ti ho ani tak nenajde skus reinstalovat ovladac na USB....(restartnut ho popr odinstalovat v spravcovi zariadeni a restartnut PC)moze tam byt dalsi milion dovodov preco ti nejde takze zatial skus toto ak ti to nepomoze napis |
NECHAPEM dokonca aj na prehistorickom pc (family II) to ide v pohodke ale na mojom stále kód 10 - zariadenie nejde spustiť skušal som preinštalovať USB driver ale aj tak nič, iný na to nieje ako ten čo ma Win. Skúšal som zapojiť káble aj na rôzne vetvy (jeden cez radič a druhy zo zakladovky) a aj tak nič. ešte ma napadlo mam starý zdroj z 286-ky neaka redukcia na to aby som na to napojil napajaciu časť USB nieje?
//autoeditácia príspevku ( 14 Aug 2008, 12:22 )
cawko neviete poradiť aký USB adapter mam použiť na ten 2,5 HDD v boxi?
našiel som 400,500,1000mA ktorý bude naj?
//autoeditácia príspevku ( 22 Aug 2008, 11:48 )
ked ten disk chcem napojiť na adapter ktory dava 640mA a 5,42V a o disku som našiel Maximum start current, DC 1.0 amps neodpali mi to? |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|