|
|
|
| Autor |
Správa |
moham3d Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.07.2006 Príspevky: 338 Bydlisko: v bare s pivom a puldecom Karma: 
|
Zaslal: 10 Okt 2006, 17:40 Predmet: Fajer |
|
|
| potrebujem nejaku stranku kde si pravidla na kartovu hru fajer alebo napiste sem ako sa to hraje |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sajmon Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.06.2005 Príspevky: 2707 Bydlisko: Slovak Republic Karma: 
|
Zaslal: 10 Okt 2006, 18:12 Predmet: |
|
|
| Fajer je aj samostatne kartova hra ?? Ja viem len o Fajeri, ktory sa vyskytuje v BlackJacku ako Dve esa |
|
| Návrat hore |
|
 |
moham3d Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.07.2006 Príspevky: 338 Bydlisko: v bare s pivom a puldecom Karma: 
|
Zaslal: 10 Okt 2006, 18:36 Predmet: |
|
|
| je to aj samostatna hra aspon pokial viem lebo u nas v skole to vsetci mastia |
|
| Návrat hore |
|
 |
Drago Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.03.2006 Príspevky: 2094 Bydlisko: I'll avenge Sara's death! Karma: 
|
Zaslal: 10 Okt 2006, 18:54 Predmet: |
|
|
| fajer je termin pouzivany v hre Oko a znamena dve esa |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sajmon Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.06.2005 Príspevky: 2707 Bydlisko: Slovak Republic Karma: 
|
Zaslal: 10 Okt 2006, 19:27 Predmet: |
|
|
| Drago napísal: |
| fajer je termin pouzivany v hre Oko a znamena dve esa |
Precitaj si moj post  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Drago Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.03.2006 Príspevky: 2094 Bydlisko: I'll avenge Sara's death! Karma: 
|
Zaslal: 11 Okt 2006, 7:32 Predmet: |
|
|
| Sajmon napísal: |
Precitaj si moj post  |
az na to ze ty si tam mal predtym napisane, ze Fajer moze byt aj ked mas Eso a Sedmu....a to nie je fajer...a navyse to nie je samostatna kartova hra teda aspon ja taku nepoznam |
|
| Návrat hore |
|
 |
ONdr3j Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.05.2005 Príspevky: 1168 Bydlisko: Lučenec Karma: 
|
Zaslal: 11 Okt 2006, 13:03 Predmet: |
|
|
fajer je hra so sedmovymi kartam, ten kto je po pravici rozdavajuceho dava vklad (este predtym nez dostane karty, napr.: 2 sk, alebo 2 kekse, to je jedno aj bez toho sa da hrat)), potom ten co rozdava da kazdemu hracovi 3 karty (najlepsie je 4 hraci, viac sa velmi neodporuca), ten co dal vklad tak caka na ostatnych ci sa pridaju k hre (daju taky isty vklad ako dal prvy hrac, ak nie tak karty daju rozdavajucemu), ak je niekto v hre tak prvy moze este zvysit (zas o napr 2 Sk alebo kekse) a rozdavajuci rozda 4 karty do stredu medzi hracov, prvy si moze jednu kartu vymenit za jednu z tych 4-roch
hrac moze zbierat:
farby: (tam sa rataju cisla a spocitaju sa), napr hrac ma zelene IX, X a zalud VII a v kopke je zelene eso, tak vymeni zaludovu VII za to eso a spocitasa to, cize IX,X, eso (11) = 30, nasledujuci hrac musi mat viac alebo presne to co mal hrac prednym (v tomto pripade 30) inak nesmie si vymenit kartu z 4 kariet, sklada karty a ide dalsi, hrac s najvyssim poctom vyhrava
cisla: to je asi samozrejme ze musi mat 3 rovnake cisla, napr. zelenu IX, makovu IX, gulovu IX, tieto porazaju hocijaku ciselnu kombinaciu (napr: 27,28,29,30), potom nasledujuci hrac musi mat vacsiu kombinaciu (napr: X-ny, dolkovia, horkovia, kraly, esa)
ostatne 2 typy: hrac este moze mat tzv, oko, cize X a eso rovnakej farby (najnizsia mozna kombinacia), vyssie du 2 esa (o nieco lepsia kombinacia, tieto sa daju porazit tou najnizsou ciselnou kombinaciu
FAJER: fajer ma hrac v tedy ked ma sucet bodov 31, tj. napr: X,X,eso (11) samozrejme rovnakej farby, toto neprebije nic (iba ak past spoluhraca ), ten kto ma prvy fajera je hned vitaz, nezalezi ak by mal fajera aj druhy hrac, on bol prvy a vyhral
rozdavajuci: rozdava proti smeru hodinovych ruciciek, rozdavaju ci ma pravo ist "na slepo" ked si ako poslednemu rozda svoje karty tak si ich nepozrie, da vklad a ohlasi ze ide na slepo, ked vyhodi 4 karty a je tam nejaka mozna kombinacia (aj fajer) tak si moze vymenit karty (3 za 3) a ak to nieje je fajer (vyherna kombinacia) tak pokracuje prvy hrac
prvy hrac: dava vklad (este predtym nez dostane karty), ak vsetci ostatny hraci zlozili karty ale on sa nehce vzdat svojich kariet tak moze rozdat znovu (on si necha karty) jeho spoluhracom (bank ostava), ak ma prvy hrac fajer na ruke (ako mu rozdavajuci da karty) tak uz nemoze zvysovat bank, lebo by to bolo neferove voci ostatnym lebo je 99.9 % vitaz (preskocit ho moze rozdavaju ked pojde na slepo)
posledna situacia je ked vsetci hraci maju rovnake karty (hodnoti), vtedy sa tomu hovori "zu" (cita sa CU), to znamena ze je remiza a pokracuje sa normalne akoby niekto vyhral, len s tm rozdielom ze bank ostava v strede (kedze ho nik nevyhral)
to je asi vsetko, ak mate otazky pytajte sa  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sajmon Guru

|
Zaslal: 11 Okt 2006, 16:37 Predmet: |
|
|
| Drago napísal: |
az na to ze ty si tam mal predtym napisane, ze Fajer moze byt aj ked mas Eso a Sedmu....a to nie je fajer...a navyse to nie je samostatna kartova hra teda aspon ja taku nepoznam |
jj, hej, mal som napisane ze cervena sedma + eso ale kedze som si pri tejto kombinacii nie som isty, radsej som to zmazal  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|