Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Fajer
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Pomoc  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
moham3d
Medium Star
Medium Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 30.07.2006

PríspevokZaslal: 10 Okt 2006, 17:40    Predmet: Fajer Odpovedať s citátom  

potrebujem nejaku stranku kde si pravidla na kartovu hru fajer alebo napiste sem ako sa to hraje
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Sajmon
Guru
Guru

Založený: 05.06.2005

PríspevokZaslal: 10 Okt 2006, 18:12    Predmet: Odpovedať s citátom  

Fajer je aj samostatne kartova hra ?? Ja viem len o Fajeri, ktory sa vyskytuje v BlackJacku ako Dve esa
Návrat hore
moham3d
Medium Star
Medium Star

Založený: 30.07.2006

PríspevokZaslal: 10 Okt 2006, 18:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

je to aj samostatna hra aspon pokial viem lebo u nas v skole to vsetci mastia
Návrat hore
Drago
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 10.03.2006

PríspevokZaslal: 10 Okt 2006, 18:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

fajer je termin pouzivany v hre Oko a znamena dve esa
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Sajmon
Guru
Guru

PríspevokZaslal: 10 Okt 2006, 19:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

Drago napísal:
fajer je termin pouzivany v hre Oko a znamena dve esa
Precitaj si moj post
Návrat hore
Drago
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 10.03.2006

PríspevokZaslal: 11 Okt 2006, 7:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

Sajmon napísal:
Precitaj si moj post

az na to ze ty si tam mal predtym napisane, ze Fajer moze byt aj ked mas Eso a Sedmu....a to nie je fajer...a navyse to nie je samostatna kartova hra Smile teda aspon ja taku nepoznam
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
ONdr3j
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 13.05.2005

PríspevokZaslal: 11 Okt 2006, 13:03    Predmet: Odpovedať s citátom  

fajer je hra so sedmovymi kartam, ten kto je po pravici rozdavajuceho dava vklad (este predtym nez dostane karty, napr.: 2 sk, alebo 2 kekse, to je jedno aj bez toho sa da hrat)), potom ten co rozdava da kazdemu hracovi 3 karty (najlepsie je 4 hraci, viac sa velmi neodporuca), ten co dal vklad tak caka na ostatnych ci sa pridaju k hre (daju taky isty vklad ako dal prvy hrac, ak nie tak karty daju rozdavajucemu), ak je niekto v hre tak prvy moze este zvysit (zas o napr 2 Sk alebo kekse) a rozdavajuci rozda 4 karty do stredu medzi hracov, prvy si moze jednu kartu vymenit za jednu z tych 4-roch

hrac moze zbierat:
farby: (tam sa rataju cisla a spocitaju sa), napr hrac ma zelene IX, X a zalud VII a v kopke je zelene eso, tak vymeni zaludovu VII za to eso a spocitasa to, cize IX,X, eso (11) = 30, nasledujuci hrac musi mat viac alebo presne to co mal hrac prednym (v tomto pripade 30) inak nesmie si vymenit kartu z 4 kariet, sklada karty a ide dalsi, hrac s najvyssim poctom vyhrava
cisla: to je asi samozrejme ze musi mat 3 rovnake cisla, napr. zelenu IX, makovu IX, gulovu IX, tieto porazaju hocijaku ciselnu kombinaciu (napr: 27,28,29,30), potom nasledujuci hrac musi mat vacsiu kombinaciu (napr: X-ny, dolkovia, horkovia, kraly, esa)
ostatne 2 typy: hrac este moze mat tzv, oko, cize X a eso rovnakej farby (najnizsia mozna kombinacia), vyssie du 2 esa (o nieco lepsia kombinacia, tieto sa daju porazit tou najnizsou ciselnou kombinaciu
FAJER: fajer ma hrac v tedy ked ma sucet bodov 31, tj. napr: X,X,eso (11) samozrejme rovnakej farby, toto neprebije nic (iba ak past spoluhraca Very Happy ), ten kto ma prvy fajera je hned vitaz, nezalezi ak by mal fajera aj druhy hrac, on bol prvy a vyhral
rozdavajuci: rozdava proti smeru hodinovych ruciciek, rozdavaju ci ma pravo ist "na slepo" ked si ako poslednemu rozda svoje karty tak si ich nepozrie, da vklad a ohlasi ze ide na slepo, ked vyhodi 4 karty a je tam nejaka mozna kombinacia (aj fajer) tak si moze vymenit karty (3 za 3) a ak to nieje je fajer (vyherna kombinacia) tak pokracuje prvy hrac
prvy hrac: dava vklad (este predtym nez dostane karty), ak vsetci ostatny hraci zlozili karty ale on sa nehce vzdat svojich kariet tak moze rozdat znovu (on si necha karty) jeho spoluhracom (bank ostava), ak ma prvy hrac fajer na ruke (ako mu rozdavajuci da karty) tak uz nemoze zvysovat bank, lebo by to bolo neferove voci ostatnym lebo je 99.9 % vitaz (preskocit ho moze rozdavaju ked pojde na slepo)
posledna situacia je ked vsetci hraci maju rovnake karty (hodnoti), vtedy sa tomu hovori "zu" (cita sa CU), to znamena ze je remiza a pokracuje sa normalne akoby niekto vyhral, len s tm rozdielom ze bank ostava v strede (kedze ho nik nevyhral)
to je asi vsetko, ak mate otazky pytajte sa Wink
Návrat hore
Sajmon
Guru
Guru

PríspevokZaslal: 11 Okt 2006, 16:37    Predmet: Odpovedať s citátom  

Drago napísal:
az na to ze ty si tam mal predtym napisane, ze Fajer moze byt aj ked mas Eso a Sedmu....a to nie je fajer...a navyse to nie je samostatna kartova hra Smile teda aspon ja taku nepoznam
jj, hej, mal som napisane ze cervena sedma + eso ale kedze som si pri tejto kombinacii nie som isty, radsej som to zmazal Smile
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Pomoc
Strana 1 z 1

Prejdi na: