Fibernet ?
-
shanoy
Star
- Kontaktovať používateľa:
Moj otec je domovnikom a bol na schodzy takej velkej a tam aj rozoberali, ze ako a kde budu tahat kable Orange. Najprv s Senici a potom Brezova. Takze ja dufam, ze to bude coskoro.hojko napísal:shanoy: Podla mna tak skoro nie, pretoze je nevyhodne tahat tam optiku a kto vie, ci by sa to oplatilo. Optika sa sustreduje najma na sidliska a velke panelakove zastavby. Ci by sa im to oplatilo v Senici, tak to je otazke. Musis sa uskromnit aj s DSL.
A povedzte ako to tahali do Kosic? To sa im ako chcelo? a kolko to vobec trvalo?
Orange preferuje a bude ešte dlhu dobu preferovať sidliskové pripojenia s vysokou koncetraciou obyvatelov na meter štvorcovy... čo sa tyka menších oblasti tie maju pokryte 3G netom kde zvyšili rychlosť na 7,2 Mbits... takže to neriešia...
Osobne som ťahal par inštalacii fibernetu... akože tolko problemov čo mali spočiatku a komunkacia s CISCOM a strediskom v orange otras...
Momentalne sa tym už nezaoberam tak neviem posudiť ako su na tom teraz s kvalitou.
btw moj nazor na fiber TV a magio TV .. su to šity aj na LCD aj na CRT... pokial nebudu vysielať všetky stanice na FULL HD tak nema zmysel kupovať si LCD TV... preto som verny CRT a DIGI TV !
Osobne som ťahal par inštalacii fibernetu... akože tolko problemov čo mali spočiatku a komunkacia s CISCOM a strediskom v orange otras...
Momentalne sa tym už nezaoberam tak neviem posudiť ako su na tom teraz s kvalitou.
btw moj nazor na fiber TV a magio TV .. su to šity aj na LCD aj na CRT... pokial nebudu vysielať všetky stanice na FULL HD tak nema zmysel kupovať si LCD TV... preto som verny CRT a DIGI TV !
Bavme sa ale takto Fajn fibernet aj magio maju super datovy tok jedno je po optike a už aj druhe sa robi.. ale otazka znie načo mi je to ked stale možem pozerať cca 2 - 3 z 50 programov v HD kvalite...hojko napísal:sebci: Povazujes Fibernet (Triple Play) ci Magio za za shit a pritom ficis na DigiTV, ktore ma biedny datovy tok a kazis si oci na CRT??? Zaujimave tvrdenie.
Dalšia vec na LCD pri magiu aj fiberTV vždy vidim jednotlivé BODY pokial to nieje vo FULL HD alebo to nekukam na CRT čo posobi dosť rušivim dojmom... dalšia nevyhoda MAGIO aj FIBERTV neponuka možnosť pripojenia dvoch nezavislých TV staníc (televizorov) a v neposlednom rade CENA...... za tych 290 korun mesačne za DIGITV dostavam adekvatnu kvalitu na CRT s pohode ponukou aj tak pozeram CCA 6 programov len z tych 50tich kdež to pri fiberTV a Magiu ti ponukaju za vyšie ceny kvalitu ktora je len pri tych 2 - 3 staniciach ako napr STV2 alebo iné veci ktore človek nepozera....
už v inom prispevku som niekde pisal vždy rok dva počkam a až potom kupujem tie minuloročné novinky pretože jedine tak dostanem adekvatnu kvalitu za super cenu to sa tyka ako fyzickych veci tak aj nehmotných...
Nechapem ludi, co dokazu toto napisat ... Take televizory sa nekupuju na to aby si na nich pozeral tretotriedne serialy z STVcky alebo 1000 dielove telenovely na Markize/JOJke. Kto si moze dovolit taku obrazovku, ten vie, pre co ju kupuje a doma ma minimalne DVD prehravac. Ani STVcka zatial nevysiela v HD, to, ze obraz v Orangei zvacsuju specialnymi zariadeniami, neznamena ze je to HD kvalita.sebci napísal:pokial nebudu vysielať všetky stanice na FULL HD tak nema zmysel kupovať si LCD TV
Inak pokial viem tak ani u digiTV nemas moznost sledovat programy na viac ako 1dnej TV, bez toho aby si dokupil dalsi konvertor... Ja mam uhlopriecku 72cm, jedina vec co v telke pozeram je futbal ( Euro 08 ) a obraz je priserny, porovnatelny s kvalitami videi na youtube ked ich natiahnes na celu obrazovku .. holt ale za tu cenu je tolko programov az vela
Tento rok by sa v meste malo robit nove osvetlenie a ked budu rozkopane cele ulice, Orange + jeden sukromnik sa s mestom dohodol ze si tam da opticke kable (Ziar nad Hronom), dufam ze buduci rok, ked mi skonci viazanost u Telekomu to uz bude hotove
to miso03
Bacha LCD a DVD a LCD a tvvysielanie.. dve sakra rozdielne veci vidiš že by som tam niekde spominal DVD prehravače v kombinacii s LCD alebo CRT? mne ide len o TV vysielanie... STV2 ma začať teraz vysielať v HD kvalite... niečo ako predbežná skuška pre vysielanie celej STV v HD.
Digi TV ma DUAL zariadenie pre prijojenie dvoch uplne nezavislych TV na sledovanie DVOCH nezavislych kanalov... študuj poriadne ! a toto všetko maš v cene 290sk /mes.
Digi TV ak aj niečo vysiela v HD tak je to nepodstatné nezaujima ma to... mam CRT aj som pisal že je to pre mna momentalne nepodstatný taky FORMAT TEDA FULL HD
Čo sa tyka toho žiaru neviem o čom vraviš či o optike pre NET ( lebo ta už je tam poťahana chodil som to zapajať znamy to ma) alebo o optike pre TV lebo o tom nič neviem tak do toho sa nestariem...
to Hojko : btw. ď za vyjadrenie sa k mojej teme vo volnej diskusii. Bola to len menšia snaha o vytvorenie komplexnej temy a tym padom dosiahnuť zmazanie ostatných čiaskovych tém. Ale kedže šef povedal inak tak pomaž mi aj vo volnej aj v hardware sekcii čo mam.
Bacha LCD a DVD a LCD a tvvysielanie.. dve sakra rozdielne veci vidiš že by som tam niekde spominal DVD prehravače v kombinacii s LCD alebo CRT? mne ide len o TV vysielanie... STV2 ma začať teraz vysielať v HD kvalite... niečo ako predbežná skuška pre vysielanie celej STV v HD.
Digi TV ma DUAL zariadenie pre prijojenie dvoch uplne nezavislych TV na sledovanie DVOCH nezavislych kanalov... študuj poriadne ! a toto všetko maš v cene 290sk /mes.
Digi TV ak aj niečo vysiela v HD tak je to nepodstatné nezaujima ma to... mam CRT aj som pisal že je to pre mna momentalne nepodstatný taky FORMAT TEDA FULL HD
Čo sa tyka toho žiaru neviem o čom vraviš či o optike pre NET ( lebo ta už je tam poťahana chodil som to zapajať znamy to ma) alebo o optike pre TV lebo o tom nič neviem tak do toho sa nestariem...
to Hojko : btw. ď za vyjadrenie sa k mojej teme vo volnej diskusii. Bola to len menšia snaha o vytvorenie komplexnej temy a tym padom dosiahnuť zmazanie ostatných čiaskovych tém. Ale kedže šef povedal inak tak pomaž mi aj vo volnej aj v hardware sekcii čo mam.
sebci : tym padom si myslel, ze niekto kupi novy LCD TV pre to, aby mal lepsi obraz analogoveho/digitalneho vysielania ? Potom ano, mas pravdu neoplati sa to, ale fullHD televizory sa vacsinou za tymto ucelom nekupuju. Aj ked ..
Na ten dual box som sa pytal, odpovedal mi, ze by som musel mat dva satelity, alebo platit mesacne +290sk, dalej som sa nezaujimal...
Optika pre net je v centre mesta, kable vsak nevlastni Orange, takze fiberNET je zatial nerealny... je to tusim pc3000, alebo ti idu cez wifi ? netusim ..
Na ten dual box som sa pytal, odpovedal mi, ze by som musel mat dva satelity, alebo platit mesacne +290sk, dalej som sa nezaujimal...
Optika pre net je v centre mesta, kable vsak nevlastni Orange, takze fiberNET je zatial nerealny... je to tusim pc3000, alebo ti idu cez wifi ? netusim ..
to kukiak: ano je ma ju PC300.sk maju fajn ceny a slušne rychlosti navyšuju rychlosť dvakrat ročne...
to Miso03: ten dualbox mam doma platim 290 korun mesačne som viazany na jeden rok zariadenie(dualbox+parabola+2x karta) mi ostane a je plne zadarmo kedže ročna viazanosť... mam v ňom dve karty a vonku mam jednu parabolu na ktorej konci mam reciever s dvoma vystupmi (bezproblemov sa da kupiť aj quadro reciever) takže ten kto ti to vravel tak ti trepal....
dalej ten net od PC300 ano je to v centre mesta a je to optika a maju aj wifi body ( či už pre domy, byty, alebo celé panelaky) ak je v centre napichnu na optiku ak je mimo centra optiky tak ak si v panelaku a ma zaujem o net viacero ludi z vchodu tak bezprolemov položia wifi a rozdelia rychlosť medzi ludi... samozrejme je tam garant rychlosť pod ktoru nepadneš....možeš mať iba rychlejši ak ostatný niesu pripojený
//ešte som zabudol aktivačny poplatok je 800 korun kvoli tomu dualboxu.... to je snad jediny poplatok mimo mesačného....
to Miso03: ten dualbox mam doma platim 290 korun mesačne som viazany na jeden rok zariadenie(dualbox+parabola+2x karta) mi ostane a je plne zadarmo kedže ročna viazanosť... mam v ňom dve karty a vonku mam jednu parabolu na ktorej konci mam reciever s dvoma vystupmi (bezproblemov sa da kupiť aj quadro reciever) takže ten kto ti to vravel tak ti trepal....
dalej ten net od PC300 ano je to v centre mesta a je to optika a maju aj wifi body ( či už pre domy, byty, alebo celé panelaky) ak je v centre napichnu na optiku ak je mimo centra optiky tak ak si v panelaku a ma zaujem o net viacero ludi z vchodu tak bezprolemov položia wifi a rozdelia rychlosť medzi ludi... samozrejme je tam garant rychlosť pod ktoru nepadneš....možeš mať iba rychlejši ak ostatný niesu pripojený
//ešte som zabudol aktivačny poplatok je 800 korun kvoli tomu dualboxu.... to je snad jediny poplatok mimo mesačného....
-
FreeZeFiRe
Light Expert
-
Hellboy248
Guru wannabe
-
Hellboy248
Guru wannabe