Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

FLASH: tween nie je plynulý
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
JurijRubanov
Light Star
Light Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 01.09.2006

PríspevokZaslal: 04 Feb 2007, 20:37    Predmet: FLASH: tween nie je plynulý Odpovedať s citátom  

Takže robím s flashom už nejaký ten čas, ale stále sa stretávam s problémom, pri ktorom prestáva plynulosť pohybu. Napr.:
http://www.jurijrubanov.hostuju.cz/
Pohyb je to pekný, len mi tam prekáža to rušenie na hranách stien. Platí to tak pre motion tween ako aj pre shape tween. Doteraz som si to vysvetľoval tým, že nestíha počítač, ale to sa mi zdá nepravdepodobné. Na veľký problém som narazil vtedy, ked som chcel robiť práve s pohybujúcimi sa obdĺžnikmi a výsledný efekt bol otrasný.

Neviete niekto, čo je tomu na príčine?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
uplink
Lama designer
Lama designer

Založený: 22.05.2005

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 11:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

http://www.jurijrubanov.uplink.sk/

kto vie :/ u mna fici ok. Mozno je to tym textom, ale pochybujem.

Soft: Flash 8 Professional
Kvalita: 80
Kompresia: Vector [cize ziadna]
fps: 50 <- imho toto bude pricina
frames in session: 100
fade in 100 @ frame 50
fade out 100 @ frame 100
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
JurijRubanov
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 13:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

Sorry, ale robi to aj na tom tvojom Wink , skus si otvorit toto http://www.jurijrubanov.uplink.sk/jurij.swf v opere alebo firefoxe. Avsak tym, ze si dal vyssi framerate a cely pohyb je pomalsi, tak to nie je tak viditelne, no skus si zmenit farbu toho obdlznika na cierny a uvidis ten rozdiel lepsie. Asi je to problem vo flashi, ze nedokaze dostatocne rychlo vykreslit novy obrazok.

EDIT: nemoze to mat nieco s frekvenciou monitora, ked sa nedokaze obraz zosynchronizovat? Ja frcim na 60Hz a nemam prave moznost vyberu inej frekvencie, takze to nemozes skusit.
Návrat hore
uplink
Lama designer
Lama designer

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 13:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

JurijRubanov napísal:
Sorry, ale robi to aj na tom tvojom Wink , skus si otvorit toto http://www.jurijrubanov.uplink.sk/jurij.swf v opere alebo firefoxe. Avsak tym, ze si dal vyssi framerate a cely pohyb je pomalsi, tak to nie je tak viditelne, no skus si zmenit farbu toho obdlznika na cierny a uvidis ten rozdiel lepsie. Asi je to problem vo flashi, ze nedokaze dostatocne rychlo vykreslit novy obrazok.

EDIT: nemoze to mat nieco s frekvenciou monitora, ked sa nedokaze obraz zosynchronizovat? Ja frcim na 60Hz a nemam prave moznost vyberu inej frekvencie, takze to nemozes skusit.
no ten moj s pevnym rozlisenim to nerozhadzuje, ten zvacseny ano. Skusam aj v opere aj vo firefoxe a vsade mi ten s malym rozliskom fici v pohdode, ten bez parametrov nie.

Mas CRT alebo LCD? Ak LCD tak je to mozno vyriesene.
Návrat hore
JurijRubanov
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 14:38    Predmet: Odpovedať s citátom  

uplink napísal:
Mas CRT alebo LCD? Ak LCD tak je to mozno vyriesene.

Mam LCD s odozvou 4ms. Myslis, ze je to algorytmom na zmenu rozlisenia vektorovej grafiky? Ak sa nemylim, tak by nemalo dochadzat k problemom, kedze flash vzdy rozlisenie prisposobi rozliseniu monitora.
Návrat hore
caesar1987
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 01.10.2005

PríspevokZaslal: 06 Feb 2007, 0:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

u mna na notase to tiez seka...
moznoze je to aj chyba ovladacov, nakolko mam prolemy aj s vykreslenim farebnych skal - nie su plynule...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
uplink
Lama designer
Lama designer

PríspevokZaslal: 06 Feb 2007, 11:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

JurijRubanov napísal:
Mam LCD s odozvou 4ms. Myslis, ze je to algorytmom na zmenu rozlisenia vektorovej grafiky? Ak sa nemylim, tak by nemalo dochadzat k problemom, kedze flash vzdy rozlisenie prisposobi rozliseniu monitora.
Neviem no, len jedno viem ze ked si to prehram v rozlisku 320x240 tak to ide pekne, ked to tam fulscreen tak to hapka, mozno preto sa pouzivaju v animaciach na velke pohyblive casti rastery, skor ako vektory, mozno je to fakt technologicky nedostatok flashu a mozno niekde robime chybu Smile a mozno to robi aj s rasterom Very Happy.

Mozno sa dockame novej feature u VGAciek a pomimo pixel shadrov 12.0 pribudne aj nova funkcia hardware vector drawing acceleration [HVDA] a neskor pridu aj s HVDA XT a HVDA XT Deluxe [extended] a HVA 2.0 Neutral a bude to extra feature pre Flash a SVG [Scalable Vector Graphics]
Návrat hore
JurijRubanov
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 06 Feb 2007, 12:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

Takze robi to aj s rastrom. urobil som si obrazok 1*1 px a zvacsil som si ho a vzniklo toto
http://www.jurijrubanov.hostuju.cz/raster.html
V tomto pripade by pomohla asi len hw podpora vektorovej grafiky.
Návrat hore
uplink
Lama designer
Lama designer

PríspevokZaslal: 06 Feb 2007, 13:38    Predmet: Odpovedať s citátom  

JurijRubanov napísal:
Takze robi to aj s rastrom. urobil som si obrazok 1*1 px a zvacsil som si ho a vzniklo toto
http://www.jurijrubanov.hostuju.cz/raster.html
V tomto pripade by pomohla asi len hw podpora vektorovej grafiky.
alebo lepsia synchronizacia. Nechce sa mi verit ze je take tazke vykreslit tych par pixlov, aj ked je to len flash. Idem mrknut nejake tuty.
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie
Strana 1 z 1

Prejdi na: