Obsah fóra www.hojko.com
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Formular javascript kontrola
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
jorg22
Medium Star
Medium Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 12.08.2006

PríspevokZaslal: 06 Máj 2008, 23:08    Predmet: Formular javascript kontrola Odpovedať s citátom  

Cafte cez javascript kontrolujem tymto sposobom ci je zadana nejaka hodnota v inpute:
Kód:
 if (!document.formular.email_1.value){alert("Nezadali ste e-mail");document.formular.email_1.focus();return false;}

ale dinamicky v javascripte vytvaram dalsie polozky kde sa v ich mene pripocitava cislo tymto sposobom:
Kód:
email_1
email_2
email_3
...
..
.

ako zabezpecim aby sa kontrolovali aj tieto novo vytvorene polozky?
thx
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
chrono
VIP
VIP

Založený: 25.12.2006

PríspevokZaslal: 06 Máj 2008, 23:13    Predmet: Odpovedať s citátom  

Nastav tam aj atribút id a potom použi funkciu getElementById(). Môžeš to dať do nejakého cyklu a ak sa taký element nenájde, tak ten cyklus ukončíš.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
audiotrack
Moderátor
Moderátor

Založený: 09.09.2005

PríspevokZaslal: 06 Máj 2008, 23:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

prečo im dávaš rôzne mená? iba si to tým komplikuješ. Ak by mali rovnaké meno (najlepšie email[] ) tak máš jednoduché spracovanie v php lebo to budeš mať pekne v poli, a ošetrenie cez js bude tiež jednoduché. Iba si ich všetky dáš do pola ( getElementsByName('email[]') ). Prejdeš takto každý prvok takéhoto pola a ak je chybný tak aj focus naň lahko dáš, lebo naň budeš mať smerník.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
jorg22
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 07 Máj 2008, 14:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

nechapem, ked dam nazov email[], tak sa mi to automaticky v PHP nacita do pola?A do zatvorok [] mam dat cislo?Hodil by sa nejaky priklad.

//edit:
asi to uz chapem, ale neviem ako v javascripte dostat hodnotu value, skusal som taketo nieco ale to mi nefunguje:
Kód:
  var vyska=document.getElementsByName('vyska[1]');
  alert(vyska.value);

Alebo som skusal dat do cyklu
Kód:
document.formular.email[i].value

kde i sa pricitavalo ale to tiez neslo.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
audiotrack
Moderátor
Moderátor

Založený: 09.09.2005

PríspevokZaslal: 07 Máj 2008, 17:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

v tých hranatých zátvorkach nebude žiaden index. V php to budeš mať v poli email a iba si cez cyklus spracuješ kažú hodnotu. Použiješ napríklad foreach

v js si to načítaš všetky elementy s tým menom do pola a potom ich postupne všetky spracuješ (to isté ako php, len js asi nemá foreach)

Kód:
  var vyska=document.getElementsByName('vyska[]');  //teraz mam všetky potrebné edity v poli vyska
  alert(vyska[1].value);  //vypíšem ktorý potrebujem
alert(vyska[3].value);
alert(vyska[2].value);

//edit: ehm, teraz vidím že kombinuješ výška aj email.. neviem ktoré konkrétne ti nejde, ale postup je taký ako som písal
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
jorg22
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 08 Máj 2008, 12:23    Predmet: Odpovedať s citátom  

thx javascript mi uz ide Smile , ale v PHP neviem ako mam nacitat do pola tie hodnoty, mam napisat normalne
Kód:
$email = $_POST['email[]'];

?

//edit: Aha uz mi to ide Very Happy takto:
Kód:
$email = $_POST['email'];

dik moc fakt si mi pomohol.
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie
Strana 1 z 1

Prejdi na: