Polo-X napísal:tu nejde o to ze je to 4 roky stare, to je info pre kazdeho kto foti! o to tam islo
chlapec 10 staci to aj tebe ked vies fotit, samozrejme zalezi aj co fotis
no, tak si pozri len par fotiek v tomto topicu co som dalaa zistis ze fotim, a teda
nie nestaci 
a mozme sa hadat aj cely den
http://www.kenrockwell.com/tech/mpmyth.htm
mytov o tych megacoch je vela dokonca som videl video kde vytlacili 5-7-10 megacove fotky a dali ludom porovnat na ze ktora je ta 10megacova a netrafil skoro nikto, dokonca vacsina ukazovala na tu 5ku

Prosim ta necituj K. Rockwella lebo uz len to o niecom svedci

a sice je je fajn ze ze medzi 7 a 12 mpx neni velky viditelny rozdiel(nehadam sa ze rozdiel neni), dava mi ale moznost fotku 2x viac orezat na pouzitie.
nehovorim o tom ze ides fotit makro alebo ze ides fotit nejaky sport alebo nieco kde potrebujes teleobjektiv alebo jednoducho co sa digitalkrabickou neda fotit... to uz je ale profesionalne fotenie
Vid moja prva reakcia
hovorim o klasickej fotke, a priestore ktory sa da pokryt aj malym digitalom, tam zisti dotycny ci ma nato a ma zmysel si kopovat profi fotaky a objektivy a cele vybavenie alebo by sa mal venovat niecomu inemu
mal, zistil, kupil, a venujem sa tomu natolko ze ma to zivi

Takze zopakujem, digikrabicka: nie nestaci
ja napriklad fotim rekonstrukcie 2 svetovej a tam maly digital uz nema zmysel, cize tiem pouzivam profi fotak, teda dnes uz ma tento pan nikon par rokov a je zastaraly ale na novy nemam a na fotky ktore potrebujem este staci... takie rozdiely poznam, ale zacinal som s fotakom na diakovy film a tam sa neda pozriet zaber a vymazat a ide sa dalej... to az na diakoch a tam uz chyba zostala navzdy...

ale planujem sa k tomu vratit lebo to fotenie bolo prave fotenie a malo svoje caro

to ze ma svoje caro sa nehadam. Ja ale bohuzial necarujem, a zatial som nenasiel sposob ako vycarovat fotku z filmu za 20 minut od odfotenia v terenne na lubovolne miesto na svete. Takze inu moznost nemam