|
| Autor |
Správa |
hezo King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.10.2004 Príspevky: 1605 Bydlisko: ‡SVK‡ Karma: 
|
Zaslal: 06 Okt 2006, 19:59 Predmet: Fotografovanie svadby v kostole...Ako nato? |
|
|
Potrebujem poradit, nejaké základne rady ako mam mat nastaveny fotak (Panasonic FZ20), mam aj stativ, tak neviem ci ho pouzit. Dakujem za rady  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Klo_b_asa Light Star

Stav:  Založený: 31.01.2006 Príspevky: 257
Zaslal: 06 Okt 2006, 23:49 Predmet: |
|
|
Zalezi od toho ako chces aby tie fotky vyzerali,
ak chces aby to boli obycajne fotky, tak si nastav fotak na automatiku a iba cvakaj, a pri tom nemusis pouzivat ani stativ.
Ak chces aby si mal fotky kvalitne, tak pre to potrebujes aj nieco spravit, a to v prvom rade si prepnut fotak na "M" (manualne) a to znamena hrat sa s clonou a expozicnym casom, a keby si mal este aj nejaky filter, dajme tomu polarizacny tak to by bola uplna parada. a ked budes pouzivat fotak na manualnom foteni, tak odporucam pouzit aj ten stativ.
A teraz malu radu pri pouzivani fotaku v rezime "M"
na dislapy sa ti zobrazia 2 cisla, jedno je expozicny cas, to znamena ze cim tmavsie prostredie tym musi byt cas expozicie (uzavierky) dlhsi, a zase naopak, a dalej clona to je zase svetlost fotky (alebo da sa povedat aj ostrost) cim nizsie cislo clony tym bude fotka svetlejsia.
A este k tomu stativu urcite ho pouzi, v kostole bude tmave prostredie, a to znamena ze musis nastavit dlhsiu uzavierku, a keby si nepouzil stativ tak sa stane ze fotky budu rozmazane |
|
| Návrat hore |
|
 |
hezo King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.10.2004 Príspevky: 1605 Bydlisko: ‡SVK‡ Karma: 
|
Zaslal: 07 Okt 2006, 8:23 Predmet: |
|
|
dik moc, mas tu umna  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.11.2005 Príspevky: 2138 Bydlisko: Planet of Hatred Karma: 
|
Zaslal: 07 Okt 2006, 12:41 Predmet: |
|
|
| s tou clonou to osobne mne bolo vysvetlene tak,ze cim je cislo pri clone vyssie tym ostrejsie su blizsie objekty a tie co su dalej sa rozmazavaju - a myslim,ze ked som mal minule kamosov fotak tak to tak aj bolo - ak sa mylim tak ma opravte pls |
|
| Návrat hore |
|
 |
Klo_b_asa Light Star

Zaslal: 07 Okt 2006, 12:48 Predmet: |
|
|
| Maki napísal: |
| s tou clonou to osobne mne bolo vysvetlene tak,ze cim je cislo pri clone vyssie tym ostrejsie su blizsie objekty a tie co su dalej sa rozmazavaju - a myslim,ze ked som mal minule kamosov fotak tak to tak aj bolo - ak sa mylim tak ma opravte pls |
Ved som to tam aj tak napisal
"clona to je zase svetlost fotky (alebo da sa povedat aj ostrost)" |
|
| Návrat hore |
|
 |
Runes Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.08.2006 Príspevky: 1265 Bydlisko: Tatoine Karma: 
|
Zaslal: 07 Okt 2006, 13:47 Predmet: |
|
|
| jj jednoznacne stativ v kostole tam fakt treba dlhsiu uzavierku minimalizujes rozmazane objekty teda rozmazane bude iba to co sa prudsie pohne a poradim ti sprav fotku a cekni ju pozri ci je ostra a dobre farby ma bo ja som siel na sesterkinu svadbu dal som manual a fotil jak blazon a polovica fotek zlych bud moc svetle abo tmave abo rozmazane bo ja furt vonka fotim a tam mam manual permanentne nastaveny v bude ked sa pohnes o 2m uz musis prestavovat a dost zalezi aj od druhu svetla ked tam budu neonky tie blikaju jak fras a fotak sa obcas divne sprava |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.11.2005 Príspevky: 2138 Bydlisko: Planet of Hatred Karma: 
|
Zaslal: 07 Okt 2006, 16:41 Predmet: |
|
|
| Klo_b_asa napísal: |
Ved som to tam aj tak napisal
"clona to je zase svetlost fotky (alebo da sa povedat aj ostrost)" |
ved ano - ja len pisem ako to s tou clonou zaostruje..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
killa_bee Medium Star

Stav:  Založený: 25.08.2005 Príspevky: 452
Zaslal: 08 Okt 2006, 11:34 Predmet: |
|
|
| Zalezi aj cim budes fotit. Stativu sa da vyhnut este nastavenim vyssieho ISO, alebo co bude aj nutnost, pouzitim vykonneho blesku. Najlepsie nie integrovanym, ale ext. v kolajniciach + softbox na nom. Zaklad je, aby si si to isiel omrknut pred svadbou, nacvakal par fotiek v interiery a exteriery, nasiel si dopredu pozicie, lebo pocas obradu na to nebudes mat cas a proste tam nemozes poziadat o opakovanie situacie atd... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Klo_b_asa Light Star

Zaslal: 08 Okt 2006, 13:34 Predmet: |
|
|
Zhodou okolnosti som bol aj ja na svatbe (07. 10. 2006) fotil som v kostole, a poviem vam, na manuale som to neufotil nedalo sa to, stale nastavovat vhodne cisla, a tak, tak som sa vykaslal na to a fotil som na automatike. a bolo to celkom v pohode. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dudinko Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.08.2006 Príspevky: 854 Bydlisko: Bratislava, LZIB Karma: 
|
Zaslal: 10 Okt 2006, 13:09 Predmet: |
|
|
| Bolo by zbytocne zakladat novu temu tak sa pytam tu. Aky mam pouzit lbesk ked fotim v noci napr. podium t.j dobre nasvietene miesto a v okoli tma...? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

|
Zaslal: 10 Okt 2006, 16:04 Predmet: |
|
|
niesom profesional, ani poloprofeional - proste som laik, ale asi by som pouzil vynuteny blesk pre istotu - ked fotim a je co len trosku tma tak ho davam lebo inak fotky rozmazane - a ak je fotene misto dobre nasvietene tak podla mna zalezi len od vzdialenosti od daneho miesta - ved si daj fotak na M, zaostri a ak mas digital tak ti ukaze ze co to chce - trosku sa pohras s nastaveniami clony, casom uzavierky - pridas iso ak je to prilis tmave, prip. zapnes vynuteny blesk a nieje problem...
a ak som tvoju otazku zle pochopil tak potom sry za OT  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Klo_b_asa Light Star

Zaslal: 10 Okt 2006, 19:43 Predmet: |
|
|
| dudinko napísal: |
| Bolo by zbytocne zakladat novu temu tak sa pytam tu. Aky mam pouzit lbesk ked fotim v noci napr. podium t.j dobre nasvietene miesto a v okoli tma...? |
Ono zalezi aj z akej vzdialenosti to chces fotit, ale stativ je by som povedal viac ako nutny pri kazdom foteni v tme, to je moj nazor, |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 10 Okt 2006, 22:32 Predmet: |
|
|
| jj stativ a blesk aky integrovany ??? ten pomaha osvetlit tak cca okrum 2m tie lepsie mozno 5 musis sa pohrat z manualom asik ale podiuk by malo byt dobre osvetlene tak ten blesk mozes cisto pouzit na zrychlenie uzavierky na automate ja ma sony dscp-73 a som zmiereny s tym ze nedosiahnem velku kvalitu v takychto situaciach |
|
| Návrat hore |
|
 |
Klo_b_asa Light Star

Zaslal: 11 Okt 2006, 0:06 Predmet: |
|
|
| Runes napísal: |
| jj stativ a blesk aky integrovany ??? ten pomaha osvetlit tak cca okrum 2m tie lepsie mozno 5 musis sa pohrat z manualom asik ale podiuk by malo byt dobre osvetlene tak ten blesk mozes cisto pouzit na zrychlenie uzavierky na automate ja ma sony dscp-73 a som zmiereny s tym ze nedosiahnem velku kvalitu v takychto situaciach |
EE integrovany blesk je naprd...(viem posudit som vlastnikom zatial iba integrovaneho) a nie som spokojny, ale ked budu peniazky urcite si ho kupim, ja som vlastnikom konkretne tohoto modelu:
//obrázky pridávajte do príloh
A som maximalne spokojny zatial(ak neratam ze uz som ho mal v servise pre mechanicku zavadu) ale fotky robi vazne pekne, nie nadherne ale pre mna amatera pekne |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 11 Okt 2006, 16:42 Predmet: |
|
|
| Klo_b_asa napísal: |
EE integrovany blesk je naprd...(viem posudit som vlastnikom zatial iba integrovaneho) a nie som spokojny, ale ked budu peniazky urcite si ho kupim,
|
lol citaj riadne co pisem sak tam mas e integrovany blesk je narit ze ti pomoze len na blizku aj to len ludi abo tak alebo 2 varianta jeho pouzitia je ze pri aftomate skor uzavre
btw twn twoj fotak podporuje externy blesk ??? sa mi zda ze nie sak nema kolajnicky
ja si brusim zuby na tuto masinku http://www.alza.sk/digitalni-fotoaparat-panasonic-lumix-dmc-fz50eg-k-d65753.htm |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|