Gaming Equipment

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
moosha
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Gaming Equipment

Príspevok od používateľa moosha »

Tak nazov temy hovori za vsetko. Mate doma nejake tie mnoho-cpi mysky, nadupane klvasnice, peckove sluchadla a maaastne podlozky? Ake by ste poradili? Mna zaujala Steelseries, Ikari Laser je vraj vyborna mys. 80€, cize nejak 2400 SKK, 3200 CPI je asi najviac co mozte chciet. Klaveska 7G, pozlatene USB pre co najmensi ping (:-O), len ma nejak prekvapili tie vysoke tlacidla :? ...
lakai
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa lakai »

Začínaš teda len hrávať, alebo skrátka začínaš si kupovať ten pg eq?Proste equip nerobí z hráča automaticky nejakého progamera :),nemyslím to ale určite nijako v zlom, len si myslím že tie veci čo si si kúpil boli asi zbytočné drahé ak len začínaš.Ja mám už 2 roky doma A4Tech X750BF s 2500dpi a vyšla ma na cca 700SKK.Nemám sňou žiadne problémy a si myslím že predstihuje ešte stále niektoré niekoľko násobné drahšie myšku ako je práve táto A4Techa.Však kde sa dneska neplatí za značku všakže?Najviac sa ale určite oplatí investovať do sluchatiek,v mojom prípade obyčajné Kossy Porta Pro,potom do podložky a nakoniec teda aj tej myšky..Mal by si si skúsiť hranie ako na plaste tak aj látke.Osobne najprv mi vyhovoval plast konkrétne fUnC F-Series Rough Large ale ako náhle som mal pod myškou Steelpad QCK nechcel som nič iné.Pred pol rokom mi došla domov Razer Mantis Control a maximálna spokojnosť za lacný peňáz.Čo sa týka ale klávesnice no neviem ako tebe ale mne je jedno aké WASD klávesy stláčam,či má moja klávesnica displej alebo nie.Jedine čo si ale všímam je teda tá hrúbka jednotlivých kláves a potrebná sila a stlačenie na zareagovanie.Ak máš ale skrátka možnosti vyskúšaj si čo najviac toho equipu, jedine tak zistíš čo Ti sedí.100 ľudí 100 chutí predsa
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja doplnim len tolko, ze pozlatene usb je uplne zbytocne. Pozlatene konektory su uzitocne pri prenose analogoveho signalu, kde znizuju sum a tym zlepsuju kvalitu signalu. Pri digitalnej technike a zvlast pri takych kratkych vzdialenostiach na ake funguje usb je to zbytocnost a iba obycajny marketingovy tah.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Tak ako si pisal high cpi mysky. Nemyslim, ze to je dobre. Ked sa pozries na tych progamerov co hraju CS na top urovni oni maju mysky od 400-1200cpi, teda myslim, ze drviva vacsina ma 800cpi a hraju to na sensitivite od 1,5 po 5,0. Ak si hral CS tak urcite vies, ze 1,5 je dost malo. Cize ako som uz pisal, nemyslim, ze taka 3200cpi je super vec. Ja mam doma Ikari ale Optical, pre FPS hry. To este z cias ked som hraval CSko. Cca. pred pol rokom som s CSkom sekol, hry hravam len prilezitostne (snazim sa rozbehat WoW na linuxe a zacat hrat na ofiku). Ale mysku som si nechal, pretoze ma skvely dizajn a sedi mi do ruky. Takisto mam aj SteelPad QcK, takisto maximalna spokojnost. Niekedy ma len irituje, ze mam ten gamersky "equipment" (neviem ci sa teda podlozka da za to povazovat, ale skor nie) a nehravam hry takmer vobec. A ako pisal vyssie (uz neviem kto presne tak sorry) tak myska ani ine prislusenstvo zamerane na progaming z teba neurobi hraca. Je sice pravda, ze sa ti zlepsi hratelnost, ale vsetko je to v tej osobe. Ked je niekto dobry tak to da aj z optickou Geniuskou za 300sk. :D
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja tu mysku ani klavesku nemam :D , ja sa len pytam ci su dobre. Ja viem ze lepsieho gamera to zomna nespravi, ale asi sa mi s tym bude lepsie hrat.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Za tu klavesnicu by som take prachy nedal asi. Ja mam klavesnicu za 500sk? Ani sam neviem kolko stala. Mam tu nizke rozlozenie tlacidiel, je to praktickejsie ako tie vysoke. Nie je vzdy steelseries ako steelseries. Niekedy je podla mna lepsie dat aj na inu znacku. Ale klavesnicu treba podla mna vyskusat, cize ja by som isiel do nejakeho lokalneho elektra.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Steelky predavaju aj u nas, no nie priamo v KE. V BB. No mame uricte aj tu nejake gayming obchody. Pozriem sa. Logitech stoji za to?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Logitech mam klavesnicu, heh. Som s nou maximalne spokojny. Kamarat ma mysku MX518 takisto od Logitechu, tiez sa na nu nestazuje. Cize mozno by som isiel do Logitechu. :wink:
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Myš: Razer Diamondback Acid Green
Podložka: Razer eXactMat
do drahej klavesnice sa mi veĺmi investovať nechce lebo mi jej bude veľmi ľúto keď si budem vylievať nervy :)

Keby že si mám kupiť novú myš / podložku tak by som zasa šiel do Razer produktov, v prípade tej myšky by som možno aj nad Logitechom uvažoval, ale podložku iba Razer a žiadnu látkovú, ale iba poctivú hliníkovu :)

PS: je úplne jedno na čom hráš, ale "Gaming Equipment" s teba skillera neurobí :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak neviem istom zmysle nechápem preco ked hovoris o hernych zariadeniach spominas klavesnicu, mys a podlozku.

*v istom zmysle joke :lol:

Ja keď sa chcem poriadne vybláznit :oops: beriem do ruk moj wireless Logitech Rumblepad II a ti poviem ze od GTA:SA cez Oblivion az po NHL a FIFU budes tažko hladat lepsi kus HW na ovladanie postav(y)..

PS: FRETS ON FIRE mi na tom ide tiez lepsie ako na klavesoch :D
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

ja mam mysku A4tech X-718 uz zopar rokov. Maximalna spokojnost. Je az do 2000 dpi, ale mam ju v rezime na 1600..., uz s tymto hravam FPS na najnizsom moznom nastaveni senzitivity (pri UT2k4 to odpoveda cca 28cm/otoca, zalezi aj na softe)
Stala ma 400 kc a v megateste mysi (najdete ho aj tu - http://b.hukus.net/node/22 ) obstala taktiez velmi dobre, takze asi na nej nieco bude ;-)
Predtym som mal 800dpi A4 mysku, taktiez spokojnost. Jedina chybka je, ze po tolkom kazdodennom pouzivani, mi obcas preklzuje koliecko v smere dole...ale aj napriek tomu maximalna spokojnost :)

Podlozka - staci aj latkova za 20korun. Avsak tie rychlo odchadzaju ;) a teda doporucujem Steelpad QCK. Kvalitna podlozka za lacny peniaz.

No a klavesnica? :) Kazdych 6 mesiacov som zvykol kupovat novu, az doteraz... Mam nejaku lacnu (130 Kc) A4tech do USBcka. Standartne som ju oslobodil od prebytocneho win tlactika a zatial funguje skvelo ;) Uz viac ako 6 mesiacov... Teda A4ky zrejme vydrzia vela :)

K myskam - zo skusenosti vela svojich znamych, ti NEDOPORUCUJEM Razery. Su to pekne mysky, vyborne senzory, perfektne padnu do ruky.. Ale..., ak nemas chut a peniaze kazdu chvilu kupovat novu, tak radsej ruku prec od nich. Nepoznam nikoho, kto by svojho milacik kvoli niecomu nereklamoval. Najcastejsie kabliky, koncovky, pripadne tlacitka..., vsetko to casto odchadza. Ak ale dostanes dobry kus (ak taky existuje), potom by si asi bol velmi spokojny.
Na druhu stranu ale, su tu Logitechy, taktiez skvele mysky (mne sedia v ruke este o lepsie ako Razery), ktore toho zvyknu aj vela vydrzat.
MX510 je stale povazovana za mysku s najlepsim senzorom vobec.

A, takisto sa nesmie zabudat aj na mysku MS IE.. Tu si sice ludia chvalia, ale nic pre mna :)

Na pocet dpi nehlad..., dolezitejsia je kvalita senzora a ake pretazenie zvlada este vpoho... Doporucujem precitat ten megatest. Autor je redaktorom PC Revue. http://b.hukus.net/node/22
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

moosha napísal:No mame uricte aj tu nejake gayming obchody. Pozriem sa.
:smt009 Mam... :smt043
:smt082 ...mam taky pocit ze som sa prave pochcal... :smt046
:hehe:
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

johny_sk napísal:ja mam mysku A4tech X-718 uz zopar rokov. Maximalna spokojnost. Je az do 2000 dpi, ale mam ju v rezime na 1600..., uz s tymto hravam FPS na najnizsom moznom nastaveni senzitivity (pri UT2k4 to odpoveda cca 28cm/otoca, zalezi aj na softe)
Stala ma 400 kc a v megateste mysi (najdete ho aj tu - http://b.hukus.net/node/22 ) obstala taktiez velmi dobre, takze asi na nej nieco bude ;-)
Predtym som mal 800dpi A4 mysku, taktiez spokojnost. Jedina chybka je, ze po tolkom kazdodennom pouzivani, mi obcas preklzuje koliecko v smere dole...ale aj napriek tomu maximalna spokojnost :)

Podlozka - staci aj latkova za 20korun. Avsak tie rychlo odchadzaju ;) a teda doporucujem Steelpad QCK. Kvalitna podlozka za lacny peniaz.

No a klavesnica? :) Kazdych 6 mesiacov som zvykol kupovat novu, az doteraz... Mam nejaku lacnu (130 Kc) A4tech do USBcka. Standartne som ju oslobodil od prebytocneho win tlactika a zatial funguje skvelo ;) Uz viac ako 6 mesiacov... Teda A4ky zrejme vydrzia vela :)

K myskam - zo skusenosti vela svojich znamych, ti NEDOPORUCUJEM Razery. Su to pekne mysky, vyborne senzory, perfektne padnu do ruky.. Ale..., ak nemas chut a peniaze kazdu chvilu kupovat novu, tak radsej ruku prec od nich. Nepoznam nikoho, kto by svojho milacik kvoli niecomu nereklamoval. Najcastejsie kabliky, koncovky, pripadne tlacitka..., vsetko to casto odchadza. Ak ale dostanes dobry kus (ak taky existuje), potom by si asi bol velmi spokojny.
Na druhu stranu ale, su tu Logitechy, taktiez skvele mysky (mne sedia v ruke este o lepsie ako Razery), ktore toho zvyknu aj vela vydrzat.
MX510 je stale povazovana za mysku s najlepsim senzorom vobec.

A, takisto sa nesmie zabudat aj na mysku MS IE.. Tu si sice ludia chvalia, ale nic pre mna :)

Na pocet dpi nehlad..., dolezitejsia je kvalita senzora a ake pretazenie zvlada este vpoho... Doporucujem precitat ten megatest. Autor je redaktorom PC Revue. http://b.hukus.net/node/22
taktiez mam mysku a4tech X-718F a aj podlozku QcK steel,maximalna spokojnost :D
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

myska: Razer Diamondback Blue
podlozka: Razer Pro|Pad™
8)
velmi happy
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal::smt009 Mam... :smt043
:smt082 ...mam taky pocit ze som sa prave pochcal... :smt046
:hehe:
Ja som to napisal naschval ty drbo, ved aj v nazve temy je to spravne. Po anglicky viem. Inak aj v tristvrtrocnom slohu z AJ som napisal gayms :D .

//autoeditácia príspevku ( 19 Jun 2008, 20:27 )
Tak som z PGS objednal Steelpad: http://www.progamingshop.sk/steelpad-qc ... -2107.html ... musi byt mini, vacsi na stol nevopcham kvoli tabletu etc. Mysku http://www.progamingshop.sk/razer-krait ... -2284.html ... je to najlacnejsia, ale pre mna asi najlepsia Razerka, je lahka a pre zaciatocnikov. Inak co znamena ten napis "rezervacia" pri myske?
8andrej8
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 8andrej8 »

pocuj mozes sem potom napisat kde ma tie 3 programovateljne tlacitka?
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Asi lave, prave, kolecko.. inak neviem.
Hulkm
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hulkm »

podlozka je skladom takze po obdrzani objednavky by mali poslat a myska je rezervovana a ked bude skladom tak ju poslu...ale to posielaju naraz a ked bude mys tak to poslu naraz
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Aha :-(... Tak to skocim do datacomu kde je vsetko o 15% drahsie ale mam to osobne...
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

No ja ti doporucujem mysky Logitech mx 518 k nej mam mysku steelpad QcK myslim si ze dobra kombinacia a sluchatka mam sb/45 ale nepacia sa mi chcem senheseri:)
Napísať odpoveď