Gentlemani&Bonton

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa test »

Pani, ja som myslel, ze podrzanie dveri je bezna vec a vy ked to spravite, tak sa citite ako gentlemani? No hanba vam!
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

test napísal:Pani, ja som myslel, ze podrzanie dveri je bezna vec a vy ked to spravite, tak sa citite ako gentlemani? No hanba vam!
asi sme sa nepoxopili ja som to myslel inak
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

test napísal:Pani, ja som myslel, ze podrzanie dveri je bezna vec a vy ked to spravite, tak sa citite ako gentlemani? No hanba vam!
Citaj poriadne ...
miki690 napísal:... a niekedy ozaj dobre zaposobi obycajne podrzanie dveri :)
Nie ked to urobim tak sa necitim ako gentleman, pre mna je to normalka ... ale urcite to nieje normalka pre kazdu zenu resp. dievca :)

//ikovan:No asi nas nepochopil oboch :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nenarazal som na teba, ale precitaj si aj ostatne prispevky v teme. Ludia sa citia uz ako gentlemani za podrzanie dveri, ale ja to povazujem za beznu vec, rovnako ako je nastupovanie do autobusu ci vchod/vychod do obchodu. Nemam sa kam tlacit.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

test napísal:Nenarazal som na teba, ale precitaj si aj ostatne prispevky v teme. Ludia sa citia uz ako gentlemani za podrzanie dveri, ale ja to povazujem za beznu vec, rovnako ako je nastupovanie do autobusu ci vchod/vychod do obchodu. Nemam sa kam tlacit.
jj tak okey... to je fakt, a najviac oblubujem ... ked niekto ked uz len pusti zenu prvu alebo nieco .. a hned krici . vidis takto sa to robi.. to je smiesne.. myslim ze sucastou slusnosti je i neupozornovat na svoju slusnost.. lebo to potom straca na urovni .. ak sa spravas slusne uctivo ba az gentlemansky.. vsimnu si to ludia a zeny urcite..
Inak mohla by sa tato diskusia uberat i smerom prvkov etikety.. teda piste ake gesta a spravanie v ramci etikety ovladate.. viete co myslim. Ale neopisujte z knih ani z netu.. to co viete co vas niekto naucil alebo ste si nastudovali. Teda napr. plati to skor v restauracii aj to na vyssej urovni.

Pokial zena vstava od stola, mali by sa postavit vsetci pani (gentlemani) tiez
GeeKoon
Expert
Expert

Príspevok od používateľa GeeKoon »

...napriklad podanie ruky:

ak podava ruku zena a muz sedi, mal by sa aspon naznakovo postavit...ak vsak sedi zena, je to jedno...

podavanie ruky co sa tyka postavenia...to je trosku komplikovanejsie...prvy musi podat ruku ten "vyssi" ale zase niekedy to moze byt zena, co to na nej zalezi...toto je dost komplikovana zalezitost

P.S.: ak chce byt chlap gentleman, mal by sa tak nielen spravat, ale tak aj vyzerat (oblecenie robi cloveka)

EQ
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

P3Bo napísal:Pretože sa často stáva že muž ktorý ženu najviac miluje sa pri nej nevie dostatocne uvolnit a sprava sa jak tela (jednoducho pri nej nehovori o nicom inom ako o tom ako ju velmi miluje )...viem posudit na vlastnej skusenosti lubil som jedno dievca tak ze by som za nu zapredal svoj zivot bola pre mna akoby dokonala a pri pohlade na nu sa mi rozbusilo srdce ako sialene a ani som nedychal ale ona ma jednoducho nelubila a pri tom som sa k nej spraval tak ako som najlepsie vedel . Po dlhej dobe som sa odlubil a az vtedy ked som zistil ze je to normalne dievca.. tak som sa k nej zacal spravat odmerane ..a jednoducho (ako s kamaratkou) si s nou z casu na cas vyrazit pobavit sa.. ale vzdy som sa snazil iba o jedno aby sa pri mne nenudila a zazila fajn vesely vecer ... noo a teraz to vyzera tak ze chce ona mna :lol:
nie nie myslel som to tak, že dosť veľa žien chodí s totálnym grázlom, ktorý ústa používa len na nadávky a ruky na bitie, každý víkend spitý,...
Danny_Vin
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Danny_Vin »

Je pravda, ze gentlemanov je stale menej, nie az tak, ze by pre zeny hrozilo, ze sa k nim ziadny muz nebude spravat gentlemansky. Ale ako je menej gentlemanov, tak je aj menej dievcat, ktorym takyto muzi s velkym M imponuju. Myslim dievcata z novsej genracie. Vidi chalana ozrateho na mol a nadavat a kricat na celu ulicu, a hned je donho "buchnuta". Nnikdy som to nechapal. Ked som nemal dievca, isiel som po ulici a videl vsetky tie "hovada" a pomyslel si, preco to tak je... (definujem slovo "hovada"=chalani, ktori nevedia ako sa k dievcatam spravata myslia si, ze na ne zaposobi to, ze sa pred nimi ozeru alebo nadavaju, ze ich je pocut az za Tatrami a Poliaci sa len chytaju za hlavy) Bohuzial je dost takych dievcat, ktorym sa "pacia" prave takyto "chalani".
A rychlo som zistil, ze nic nie je stratene. Na svete je tolko krasnych, milych, uprimnych zien... A cakaju len na svojho vyvoleneho.
A tie ostane "zumpy" nech sa aj pod zem prepadnu aj so svojim "hovadami".
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

pinco napísal:nie nie myslel som to tak, že dosť veľa žien chodí s totálnym grázlom, ktorý ústa používa len na nadávky a ruky na bitie, každý víkend spitý,...
Ženy tiež nie sú dokonalé a zastávam názor že "vrana k vrane sadá a rovný rovného si hľadá" (vela krat som sa stretol s pripadmi ked mali obidvaja rovnaku slovnu zasobu a dievcatu jeho spravanie prinajlepsom nevychovane dokonca imponovalo) takže neľutujme ženy ktoré chodia s chlapcom ktorý je cistý dement...oni majú taktiež mozog a dokážu si vybrať čo od života vlastne chcú .... ak je doňho vášnivo zamilovaná myslím že ju to po nejakej dobe prejde...osobne mi je však ľúto tých žien ktoré sa vydali za muža ktorý spočiatku vyzeral ako gentleman a neskor sa ukázalo že je to riadna sviňa . To mi fakt trhá srdce vidiet ženy ktoré svojho muža milovali a spravili osudovú chybu v živote keď s ním vstúpili do manželstva. A začal ju týrať a chľastať :cry:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Budem hovorit za babeny v BA, ktorych je cez vikend plne mesto (cest vynimkam!). Zene imponuje, ked sa k nej muz sprava ako gentleman, mnohokrat sa na to nechaju zbalit, no rychlo si na to zvykaju a zacinaju to zneuzivat. Mlade babeny, ktore vyzeraju k svetu si to dobre uvedomuju a v drvivej vacsine si chcu uzivat, resp. "uzivat". Tie starsie su mnohokrat frustrovane z toho, kolko chlapov ju pretiahlo, a hladaju skor kolika na zabezpecenie. Preto treba byt "vychcanejsi" a zbytocne si nemalovat veci na ruzovo hned pri prvej babike, ktoru sa podari zbalit. V dnesnej dobe su babeny vacsinou mrchy, pretoze doba samotna je mrcha... preto si s nimi treba uzivat, resp. pri nich naberat skusenosti, pokym nepride ta, ktora bude hrat rolu tej pravej.

Tymto som sa nechcel dotknut ziadnej zeny, chlapi su mnohokrat hovada, no nie nadarmo sa hovori to co tu uz odznelo: "vrana k vrane sada", prip. "kto vysoko skace, nizko pada". Vzdy sa najdu svetle vynimky, ktore si zasluzia uctu a respekt, tych je zial stale menej, rovnako ako skutocnych- nezistnych- gentlemanov.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

podla mna netreba byt gentleman furt a za kazdu cenu babe to moze ist potom imho fest na nervy.. staci taky zdravy priemer napr. ze nenechas babu aby ti otvarala dvere a ine ... pekne milo a s uctou sa k nej spravat a vsetko bude fajn no ak je zumpa ako sa spominalo tak neviem ci sa na nu srat alebo predsa prejavit nejake gentlemanstvo... :(
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Mna by zaujimalo zopar situacii. Napr uz niekde spominane chodenie. Bukelo pisal, ze baba by mala byt po pravej strane chalana. Ale ako to je napr pri ceste ked su mlaky a hrozi, ze nejaky blbec v aute si to nevsimne. Alebo ako je to s vchadzanim do dveri. Viem, ze dama ma prednost, no myslim, ze ked sa ide do nejakeho podniku (krcmy), tak chalan by mal vojst prvy kvoli pripadnemu "nebezpecenstvu". Tiez ma zaujima, ako je to s predstavovanim priatelky nejakemu znamemu (v akom poradi)...a je toho viac, toto ma teraz napadlo.
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

GeeKoon napísal:...napriklad podanie ruky:

ak podava ruku zena a muz sedi, mal by sa aspon naznakovo postavit...ak vsak sedi zena, je to jedno...

podavanie ruky co sa tyka postavenia...to je trosku komplikovanejsie...prvy musi podat ruku ten "vyssi" ale zase niekedy to moze byt zena, co to na nej zalezi...toto je dost komplikovana zalezitost

P.S.: ak chce byt chlap gentleman, mal by sa tak nielen spravat, ale tak aj vyzerat (oblecenie robi cloveka)

EQ
no mám pocit, že v spoločnosti, je stále vyššie postavená žena. či už má vyššie postavenie (čo sa týka funkcie), alebo nie, muž by jej mal stále podať ruky ako prvý nie? či už je on šéf, alebo nie, a naopak. to je imho :?.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Heh ako je ako je to s tým pozdravením ?

Dajme tomu, ide oproti Tebe žena ( dajme tomu mladšia 5-10-X rokov )

Kto sa prvý pozdraví ? :) tak chlapec by sa mal zákonite holke , ale zas mladší staršiemu

Viem , že nakoniec asi ten chlapec ,keďže táto téma je o gentlemanoch , ale aj tak je zaujímavá táto situejšn
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Vzdy sa zdravi prvy chlapec na vekovom rozdiele nezalezi ;)
(popripade sa jej nepozdrav ked si nie si isty a si to vyriesil :lol: )

//nepytaj sa ak vieš odpovede :D ;)
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

P3Bo napísal:Vzdy sa zdravi prvy chlapec na vekovom rozdiele nezalezi ;)
no nie vždy , dajme tomu 40+ ročný ujčok a 18 ročná susedka :wink:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Casi sa sice menia ale to neznamena ze tetkoc nejsu gentlemani a tak to isto neznamena ze kedysi neboli burani ...lenze u nas sa o nicom negativnom vo velkom nehovorilo....

Skratka ak bolo kedysi domace nasilie tiez sa o tom vedelo ale nehovorilo sa o tom tolko.
No a to ze si zeny hladaju partnerov financne zabezpecenych tak to chapem lebo no peniaze dnes hybu svetom...kedysi mal kazdy pomaly rovnako ci bol stavbar a ci riaditel dunajplavby.Platy fakt boli velmi podobne no a cize moc si zeny nevyberali no teraz je to inak..aj ked zas treba zdravo uvazit ci ta dana zena ide vyslovene po peniazoch a ci nie...je to individualne.

A co sa tyka gentlemanov a dam ...tak je to asi tak ze ich uz tolko nie je ale stale sa najdu(ak myslis takych echt origos)
Ale clovek nemusi byt dokonaly staci ak sa sprava slusne a adekvatne k situaciam.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Gentelmani urcite este su. Len jedina smutna vec podla mna je, ze casto staci sa chovat normalne(ako ste tu hovorili, podrzat dvere a pod. ved to by malo byt hadam prirodzene) a ake ohromne mnozstvo chlapov tym bez problemov prekonate. A to sa nato ani nemusite nejako extra sustredit...a to je smutne.
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

schw33k napísal:Heh ako je ako je to s tým pozdravením ?

Dajme tomu, ide oproti Tebe žena ( dajme tomu mladšia 5-10-X rokov )

Kto sa prvý pozdraví ? :) tak chlapec by sa mal zákonite holke , ale zas mladší staršiemu

Viem , že nakoniec asi ten chlapec ,keďže táto téma je o gentlemanoch , ale aj tak je zaujímavá táto situejšn
hovori sa ze prvy pozdravi vzdy ten slusnejsi :)
Napísať odpoveď