Gentlemani&Bonton

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
GeeKoon
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Gentlemani&Bonton

Príspevok od používateľa GeeKoon »

nenasiel som temu, tak zakladam...

takze myslite si, ze v dnesnej dobe sa vobec da byt gentlemanom alebo su tie casy uz davno za nami?

mam taky pocit, ze v dnesnej dobe uz ani zeny nehladaju gentemanov...skor niekoho, kto ich bude zivit, potom sa k nim bude spravat ako k psovi a este si obcas aj na nich potrenuje pravy hak...

EQ
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Tak podla mna zenu viac potesi ked sa k nej spravas milo aspon som sa este nestretol s negativnou reakciou ... takze nemas sa za co hanbit ak sa k nej spravas gentlemansky :) (ale ked to spravis raz za cas ..napriklad ze si pojdes spravit romanticky vecer a cely den sa budes spravat uzasne tak si to podla mna viac vazi ako ked si taky jemny k nej kazdy den {ale nic tym nepokazis}) ;)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Gentlemani boli, budu a su. Ja tiez nepoznam babu ktora by kcela alebo aspon vedela znasat take spravanie jej partnera ake si opisal. Gentlemanov nieje vela ale vzdavam hold. :aasmile1:
puls
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa puls »

aj podla mna gentlemani vzdy boli a aj budu, ale geekoon ma pravdu vysvetlim napr. moj kamarat ked stale chodil za babou a spravil by pre nu asi hocico a ona ho mala doslova v pi*i tak som mu povedal nech sa on o nu tyzden nezaujima a po dvoch dnoch za nim chodila ako pes tak asi take su dnes baby
bukelo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bukelo »

Presne tak...Zeny si vazia slusne a mile spravanie ku nim. Ani ja som sa nestretol s takym niecim, ze by mi povedali, uz prestan byt taky dobry, mily...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

lekoklatik napísal:Ja tiez nepoznam babu ktora by kcela alebo aspon vedela znasat take spravanie jej partnera ake si opisal.
No z mojich skúseností žiaľ existuje kopec takých žien, ktoré sa bezhlavo zamilujú a pritom ten "ich jediný" ich podvádza, zneužíva, nedajbože bije.. a neviem čo ešte. A čo som zatiaľ také poznal, tak to boli väčšinou tie najkrajšie dievčatá, o ktoré by sa každý jeden "gentleman" pobil a urobil by pre ne úplne všetko!!!

Nechcem tým povedať, že všetky sú také, ale nájdu sa..

A ešte neviem či má niekto osobné skúsenosti s gentlmanstvom v USA, tam vraj už len podržanie dverí považujú za "harašment".. :D tak pozor! ;)
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Myslim ze zenam velmi imponuje ked vidia ze muz sa voci nim sprava sluzne uctivo gentlemansky ..

Ale skor tie vyzretejsie .. myslim 23 a vyssie
ale nevravim ze iba tie, zalezi od kazdej zeny individualne
Podla mna muz by sa mal vzdy spravat uctivo ci o tu zenu ma zaujem alebo nie .. je to obraz o jeho vychove urovni scasti i inteligencie.. ja sa snzaim dodrziavat aspon tie zakladne..
po schodoch smerom hore kracam schod pozadu .. po schodoch dolu kracam schod popredu, do restauracie ci pubu vstupujem prvy, podrzim dvere, cakam na podanie ruky od zeny a nepodavam sam, vyjadrujem sa slusne a podobne.. a suvisi to i s komunikaciu .. nie len "gesta"
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

asi tak ze vsetko s mierou, nemozes sa ku frajerke spravat ako plysovy medvedik lebo ta vymeni za ineho, vacsieho plysoveho medvedika. co sa tyka bontonu k zenam, tak to je ina kategoria(trochu) ale treba povedat ze nie vsetky zeny by to pochopili lebo najdu sa tak isto jak medzi chlopmi trosku ine.

k etikete: na ct chodila dakedy relacia o etikete a bolo to naozaj velmi zaujimave ale vacsinu tych klasickych veci si priemerne uvazujuci muz uvedomi aj sam.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

brm napísal:No z mojich skúseností žiaľ existuje kopec takých žien, ktoré sa bezhlavo zamilujú a pritom ten "ich jediný" ich podvádza, zneužíva, nedajbože bije.. a neviem čo ešte. A čo som zatiaľ také poznal, tak to boli väčšinou tie najkrajšie dievčatá, o ktoré by sa každý jeden "gentleman" pobil a urobil by pre ne úplne všetko!!!

Nechcem tým povedať, že všetky sú také, ale nájdu sa..

A ešte neviem či má niekto osobné skúsenosti s gentlmanstvom v USA, tam vraj už len podržanie dverí považujú za "harašment".. :D tak pozor! ;)
Laska je laska. Ja napr. som zamilovaný tak že by som pisal knihy mojich pocitov ktore by to aj tak nevijadrili tak, ako lasku vlastne citim. Spravil by som pre nu vsetko ale to je osobna vec. Tak to ma trosku zaskocilo. To ze zena podvadza a typek to znasa lebo ju miluje ma dnes ani neprekvapuje ale ze ho nebodaj bije a on jej to toleruje. Tak. To uz asi nieje laska s oboch stran. A k tym gentlemanom. No problemo podrzat dvere i keby povedal bohviekto bohvieco. Nezaujem o nazory druhych k mojmu gentlemanstvu. Jednuducho som podrzal dvere a podrzal by som ich znovu. :? Moj nazor :D
schw33k
Guru
Guru

Re: Gentlemani&Bonton

Príspevok od používateľa schw33k »

GeeKoon napísal:mam taky pocit, ze v dnesnej dobe uz ani zeny nehladaju gentemanov...skor niekoho, kto ich bude zivit, potom sa k nim bude spravat ako k psovi a este si obcas aj na nich potrenuje pravy hak...
hlúposť

džentlmeni sú , boli , aj budú pre normálnu ženu , teda nie žumpu , vysnívaný typ chlapa
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

prečo si ženská vždy vyberie toho najväčšieho vola a nie gentlemana, ktorý by jej zniesol aj modré z neba?! Pre mňa dosť veľká záhada...
Fall
Medium Star
Medium Star

Re: Gentlemani&Bonton

Príspevok od používateľa Fall »

schw33k napísal:hlúposť

džentlmeni sú , boli , aj budú pre normálnu ženu , teda nie žumpu , vysnívaný typ chlapa
Ano, pokial hovorime o normalnej zene a nie zumpe ano, druha strana mince je vsak ta, ze mnoho gentlemanov sa zalubi prave do tych povrchnych na pohlad krasnych a okuzlujucich zien(v pripade, ze sa smiem titulovat gentleman je to aj moj pripad), zniesli by im aj modre zneba no ony chcu nieco tak isto povrchne ako su ony samy teda svaly, znackove oblecenie, plna penazenka...ale to som uz odbocil od temy :D

Ja osobne sa vzdy spravam k zenam velmi slusne a uctivo a aj ked niekto tvrdi, ze gentlemani su ma sice pravdu, ale je ich furt menej a menej zakladna vec ako podrzat dvere dievcatu sa uz dnes len tak nevidi, lebo neviem sice cim to je, no mam pocit, ze je "v mode" byt vulgarny, nezdvorili arogantny a spravat sa ako primitiv, takze je furt viac a viac zien a dievcat ktore take su a aj mnoho gentlemanov sa koli nim zmeni aby na ne urobili "dojem" kedze ony su "burlive, divoke a rebelky". Takysto aj u neznejsieho pohlavia tych zien ktore si zakladaju na vnutornych hodnotach cloveka stale ubuda, takze nakoniec ostane len malo pravych gentlemanov ktori sa spravaju slusne nie preto, ze to kaze etiketa, ale s ucty ku neznejsiemu pohlaviu ako safranu.
No mozno sa len pohybujem v nespravnom prostredi alebo mam proste smolu...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

pinco napísal:prečo si ženská vždy vyberie toho najväčšieho vola a nie gentlemana, ktorý by jej zniesol aj modré z neba?! Pre mňa dosť veľká záhada...
Pretože sa často stáva že muž ktorý ženu najviac miluje sa pri nej nevie dostatocne uvolnit a sprava sa jak tela (jednoducho pri nej nehovori o nicom inom ako o tom ako ju velmi miluje )...viem posudit na vlastnej skusenosti lubil som jedno dievca tak ze by som za nu zapredal svoj zivot bola pre mna akoby dokonala a pri pohlade na nu sa mi rozbusilo srdce ako sialene a ani som nedychal ale ona ma jednoducho nelubila a pri tom som sa k nej spraval tak ako som najlepsie vedel . Po dlhej dobe som sa odlubil a az vtedy ked som zistil ze je to normalne dievca.. tak som sa k nej zacal spravat odmerane ..a jednoducho (ako s kamaratkou) si s nou z casu na cas vyrazit pobavit sa.. ale vzdy som sa snazil iba o jedno aby sa pri mne nenudila a zazila fajn vesely vecer ... noo a teraz to vyzera tak ze chce ona mna :lol:
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

IMO ak je niekto gentleman tak to urcite dobre posobi na zenu , len "zumpa" si o takom chlapovi povie ze je debil a prave takto gentleman zisti ze nema zmysel sa s nou dalej nejako bavit ;) Ja sa snazim stale spravat s uctou k zenam, ale niekedy je to dost problem, ked viem, ze co si o tom dana osoba mysli a co si mysli o sebe ... resp. neznasam povrchne ku*vy ony si podla mna uctu nezasluzia ani keby boli posledne na zemi, ale nijako im to nedavam na javo, nie urcite sa k nim nebudem spravat tak ako ony ku mne, tak hlboko sa nikdy neznizim, lebo ak by som to urobil bol by som este horsi ako ony... (teraz myslim konnkretne spoluziacky) A k etikete : stale sa snazim tie zakladne pravidla dodrziavat ... a niekedy ozaj dobre zaposobi obycajne podrzanie dveri :) Ale nemam rad ak sa niekto tvari, ze je gentleman, len preto aby nejaku "zbalil" :?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ja /teraz to vyznie blbo :P / som, resp. sa čo najviac snažím gentlemanom byť a preto to v mojom veku niekedy opačné pohlavie skôr desí, alebo im ot pripadá divné, ako by ich to priťahovalo. :?
Som na holky príliš dobrý - ako tu už aj bolo spomenuté. Musím s tým niečo robiť :smt056
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pani, ja som myslel, ze podrzanie dveri je bezna vec a vy ked to spravite, tak sa citite ako gentlemani? No hanba vam!
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

test napísal:Pani, ja som myslel, ze podrzanie dveri je bezna vec a vy ked to spravite, tak sa citite ako gentlemani? No hanba vam!
asi sme sa nepoxopili ja som to myslel inak
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

test napísal:Pani, ja som myslel, ze podrzanie dveri je bezna vec a vy ked to spravite, tak sa citite ako gentlemani? No hanba vam!
Citaj poriadne ...
miki690 napísal:... a niekedy ozaj dobre zaposobi obycajne podrzanie dveri :)
Nie ked to urobim tak sa necitim ako gentleman, pre mna je to normalka ... ale urcite to nieje normalka pre kazdu zenu resp. dievca :)

//ikovan:No asi nas nepochopil oboch :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nenarazal som na teba, ale precitaj si aj ostatne prispevky v teme. Ludia sa citia uz ako gentlemani za podrzanie dveri, ale ja to povazujem za beznu vec, rovnako ako je nastupovanie do autobusu ci vchod/vychod do obchodu. Nemam sa kam tlacit.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

test napísal:Nenarazal som na teba, ale precitaj si aj ostatne prispevky v teme. Ludia sa citia uz ako gentlemani za podrzanie dveri, ale ja to povazujem za beznu vec, rovnako ako je nastupovanie do autobusu ci vchod/vychod do obchodu. Nemam sa kam tlacit.
jj tak okey... to je fakt, a najviac oblubujem ... ked niekto ked uz len pusti zenu prvu alebo nieco .. a hned krici . vidis takto sa to robi.. to je smiesne.. myslim ze sucastou slusnosti je i neupozornovat na svoju slusnost.. lebo to potom straca na urovni .. ak sa spravas slusne uctivo ba az gentlemansky.. vsimnu si to ludia a zeny urcite..
Inak mohla by sa tato diskusia uberat i smerom prvkov etikety.. teda piste ake gesta a spravanie v ramci etikety ovladate.. viete co myslim. Ale neopisujte z knih ani z netu.. to co viete co vas niekto naucil alebo ste si nastudovali. Teda napr. plati to skor v restauracii aj to na vyssej urovni.

Pokial zena vstava od stola, mali by sa postavit vsetci pani (gentlemani) tiez
Napísať odpoveď