Google, práca pre google, život v google...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nechapem preco si vsetci myslite, ze to tak nieje. Sam so0m ten clanok cital, a nieje na to nic neuveritelneho. Je to len taktika- ty ak opracovnik dostanes siroke moznosti a volnost, a prave koli tomu do tej prave chodis rad a cakajuy od teba tvrdu pracu, a to, ze si tam mozes ist zaplavat, alebo zahrat squash pocas obeda je malickost. A dalsi detail je ten, ze denne im tam pride 1300 poziadaviek o pracu, a myslim si, ze s tych 1300 zoberu len jedneho, nejakeho typka co ma niekolko titulov a zopar vysokych skol.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

No vidiet, ze vies o tom velke gulove. Naco bude niekomu typek s niekolkymi vysokymi skolami, ktoreho prakticke schopnosti su pravdepodobne velmi nizke? Takisto k prvej casti - ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju. Nevravim, ze vsetko je to vymysel, ale rovnako ako ludia v CV aj firmy radi prehanaju.
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Oni z tých 1300 ludí môžu zobrať aj viac ludí ako jednoho, ale nemusia si vybrať žiadneho. Robia to tak že si napríklad z tých 1300 ludí vytipujú dajme tomu 10 ludí, a tí potom idu na pohovory. A verte že tie pohovory nerobia nejaké lamy ktoré vyučujú na základných školách. Tých pohovorov ti urobia aj 5 aj 8, záleži to od nich. A hlavne im ide o to, aby zistili či dokážeš pracovať v teame ľudí a ako dokážeš komunikovať s ostatnými.
Dont be Evil :wink:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

t0m4s3 napísal:No vidiet, ze vies o tom velke gulove. Naco bude niekomu typek s niekolkymi vysokymi skolami, ktoreho prakticke schopnosti su pravdepodobne velmi nizke? Takisto k prvej casti - ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju. Nevravim, ze vsetko je to vymysel, ale rovnako ako ludia v CV aj firmy radi prehanaju.
No asi neukoncis 2-3 vysoke skoly ked sa do toho vobec nerozumies nie :idea: :idea: :roll: A este k tomu ked ako ta Petra robila skolu v USA, cize po AJ, a to je tiez jeden z faktorov a muselo to byt narocne. A nemusia prehanat, preco, nieje to potrebne, uz len tych 1300 prihlasok o pracu denne hovori za vsetko. Nehrnuli by sa tam ty ludia za zlych podmienok :idea: .
Urcite je tam aj zopar negativnych faktorov, a mas jasne, ze tie ti nenapisu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kolko ze mas rokov? Je velmi dobre vidiet dnesny trend a to taky, ze ludia co vychadzaju z vysokych skol vedia o problematike doslova hovno. Cest vynimkam. Teoria a prax su dve velmi rozdielne veci a to, ze nieco ovladas dokonale teoreticky neznamena, ze to automatick dokazes uplatnit v praxi. S vetou "No asi neukoncis 2-3 vysoke skoly ked sa do toho vobec nerozumies nie" jednoducho nemozem suhlasit.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Mozno tam hra svoju rolu aj stres, mozes vediet HTML, PHP, Delphi, AJAX etc. ale ked proste ti treba nieco naprogramovat za zlych csaovych podmienok tak sa ti pred tymi dvoma monitormi zacnu triast ruky a zabudnes kde je F na klavesnici...

Mozno trepem hluposti, tak si to ale predstavujem. Inak vsetky tie bazeny, jacuzzi etc. maju aj v Prahe ci len v Redmonte alebo kde?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

to maju v tom Google-plex centre v USA myslim tie vsetky veci jako bazen etc...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

t0m4s3 napísal:Kolko ze mas rokov? Je velmi dobre vidiet dnesny trend a to taky, ze ludia co vychadzaju z vysokych skol vedia o problematike doslova hovno. Cest vynimkam. Teoria a prax su dve velmi rozdielne veci a to, ze nieco ovladas dokonale teoreticky neznamena, ze to automatick dokazes uplatnit v praxi. S vetou "No asi neukoncis 2-3 vysoke skoly ked sa do toho vobec nerozumies nie" jednoducho nemozem suhlasit.
Nechapem preco teraz hadzes vsetkych ludi do jedneho vreca.
Myslim si, ze ty co sa tam dostanu tak tu teoriu vedia aj v praxi nie :roll: :idea:
A verim, ze kym prejdes cez tych 5/6 pohovorov, kde ta pravdepodobne caka zopar praktickych aj teoretickych uloh, tak sa tvoje schopnosti riadne preveria.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

S tymi skolami to je tym nasim miestnym boomom, dneska kto neni aspon Bc. tak je na tom pomaly horise jak s vyucnym listom z SOU... Jak mi pisal jeden kamarat co zije uz par rokov v Britanii a aj tam pracuje, Cesi a Slovaci su asi jeine narody na svete, ktore do polozky Title nepisu spravne Mr/Mrs/Ms ale nespravne Bc/Mgr/Ing... :roll:
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

moosha napísal:Mozno tam hra svoju rolu aj stres, mozes vediet HTML, PHP, Delphi, AJAX etc. ale ked proste ti treba nieco naprogramovat za zlych csaovych podmienok tak sa ti pred tymi dvoma monitormi zacnu triast ruky a zabudnes kde je F na klavesnici...

Mozno trepem hluposti, tak si to ale predstavujem. Inak vsetky tie bazeny, jacuzzi etc. maju aj v Prahe ci len v Redmonte alebo kde?
Práve na toto sú tie pohovory, kde si preveria tvoje schopnosti pracovať v týme, tvoju nervozitu a ako dokážeš pracovať vo vypätých situáciach. Niekedy su napríklad v google také dni že sa nič podstatného nerobí, a ludia možu skôr odísť domov, ale niekedy je tam roboty na boha a ludia robia o niekolko hodin dlhšie a hlavne rýchlejšie. Zasa si nemyslím že nad nimi behá maskot linuxu s bičom a huka do nich, ale pracovníci sami vedia čo majú na robote a ako to majú spraviť v tom najrýchlejšom čase.

BTW: Áno, v tomto google plexe sa majú najlepšie, nachádza sa v sillicon valley, ale dobré podmienky ma google aj v Dubline kde pracuje celkom dosť slovenských pracovníkov.
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

ou je, tak ideme vsetci robit do googlu! v jednom clanku v sme bol rozhovor s jednym slovakom co robi v googlei, pracovne pohovory trvali pol roka. takze asi neberu kazdeho, co drzi mysku v pravej ruke ;-)

okrem toho podobne podmienky ma aj campus Microsoftu neviem kde (ceknite posledne alebo predposledne cislo .tyzdna, tam o tom pisu)

a myslim, ze sa najdu aj ine velke firmy, ktore potrebuju mat sustredenu pracovnu silu stale "po ruke", ktore maju taketo podmienky pre svojich zamestnancov...Ale ide o to, ze taketo firmy maju inu politiku, ktora na slovensku nikdy nebude. Aspon nie v takom rozsahu...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

V Google mi pracuje kamarat (z internetu, Australcan) a to, co je napisane hore je v podstate pravda. Vsetko to sa tam deje (zalezi aj od destinacie), ale podla jeho slov sa riadia jednoducho: "Sprav, co je potrebne. Zbytok casu si rob, co chces." Je tam celosvetovo najuvolnenejsia pracovna atmosfera. Myslim, ze to bolo vo viacerych clankoch uz popisane na webe.
sulo34
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sulo34 »

aj ja by som bral tie tricka zadara :lol: .. a vseobecne pocul som ze google je znamy tym ze bezi na viacerych serveroch + z vasej bebaty mat vysku a vediet nieje to iste t0m4s3 davam ti v tomto zapravdu
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

blboviny... predpokladam ze vsetky tie bazeny a lakadla su otvorene aj pre verejnost a je to dalsi mini zdroj prijmov pre google... zamestananci tam mozu ist zadara, ovsem ak im ostane nejaky cas na zabavu :-D
pocas obedovej pauzi su podla mna radi ak si mozu dat nieco chutne pod zub a ist sa v klude na chvilku do parku poprechadzat...podla mna ich nema vela chut si ist zaplavat, troska sa znicit a ist spat do roboty...vecer sa tesia na domov a asi nemaju velku chut zostavat v robote aj ked tam maju bazen a rano su radi ked si mozu dlhsie pospat. Zo vsetkeho tohto vratane kolobeziek budes mat radost tak 2 mesiace :P
a tricka a podobne blbosti zadarmo... v ktorej firme nemaju zamestnanci reklamne predmety zadarmo?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

K tym vasim "niekolkym" serverom u nich, aby ste tu uz nesplietali.

Servers are commodity-class x86 PCs running customized versions of Linux.

Estimates of the power required for over 450,000 servers range upwards of 20 megawatts.

- upwards of 15,000 servers ranging from a 533 MHz Intel Celeron to a dual 1.4 GHz Intel Pentium III
- one or more 80GB hard disks per server
- 2–4 GB of memory per machine

The goal is to purchase CPU generations that offer the best performance per unit of power, not absolute performance.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

micpu napísal:blboviny... predpokladam ze vsetky tie bazeny a lakadla su otvorene aj pre verejnost a je to dalsi mini zdroj prijmov pre google... zamestananci tam mozu ist zadara, ovsem ak im ostane nejaky cas na zabavu :-D
pocas obedovej pauzi su podla mna radi ak si mozu dat nieco chutne pod zub a ist sa v klude na chvilku do parku poprechadzat...podla mna ich nema vela chut si ist zaplavat, troska sa znicit a ist spat do roboty...vecer sa tesia na domov a asi nemaju velku chut zostavat v robote aj ked tam maju bazen a rano su radi ked si mozu dlhsie pospat. Zo vsetkeho tohto vratane kolobeziek budes mat radost tak 2 mesiace :P
a tricka a podobne blbosti zadarmo... v ktorej firme nemaju zamestnanci reklamne predmety zadarmo?
Dell v BA ma tiez podobne centrum.
Ak si urobis svoju robotu kludne mozes nabehnut do posilky, do sauny, ak sa nemylim tak maju aj bazen. Vsetko je o motivacii. Racej budem dret 8h ako kon a potom skocim o poschodie nizsie na bazen ako keby som mal 10h robit na 75%.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja DELL, ako firmu moc nemusim - nemam nic osobne proti, skor nesympatickost nemciny alebo co, ale zavidim im to centrum. Je strasne pekne a maju to dobre vybavene.

Aj ja by som bol rad, keby tu v HP mame bazen a podobne. Ja som robim dvanastky, neviem si predstavit, ze ked je leto po dvanastke ostanem v praci a skocim si zaplavat. Popripade pocas obedovej prestavky v tom najvacsom lete.

Niektori by ste si najprv mali vobec pracovat skusit a potom sudit, ze su to sprostosti, ci lakadla take benefity, ake ma napr. Google, ci DELL vo svojich priestoroch.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Hmm nedavno sa zbehla v praci taka debata ohladne google translate..A celkovo googlu.
Jednalo sa o to, ze kolega firemne veci jednoducho skopcil do google translatoru a dal prelozit..Kolega mu vsak vravi aby to nerobil,lebo kedze sa jedna o firemne informacie tak to nieje moc dobre.
Vraj google odchytava podobne informacie ..Je nieco take mozne?
Lebo ked si zoberiete, tak vsetko ide cez google a taketo informacie teda odchytit mozu..a im to tipujem problem robit nebude..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Soviet: v zmluvnych podmienkach tusim maju nieco o tom, ze tieto udaje neukladaju, ale je samozrejme, ze to je v podstate ich dobra vola, no tak je to vzdy, ked nechavas niekoho druheho pracovat s citlivymi informaciami.
Co si pamatam, tak Google tieto informacie uchovava iba pri Google Maps a Friend View, tam si mozes zapnut, aby mali tvoji kamarati (ktorych si vyberies) vzdy pristup k tvojej okamzitej polohe.
Ale pri Translate by si to oficialne nedovolili, navyse tam vela ludi urcite kopiruje aj ine "profesionalne" texty, takze vytriedit cenny obsah by bolo velmi narocne.
Pokial to nie su najtajnejsie texty, tak by som sa nicoho neobaval.
supo
Novice
Novice

Re: Google, práca pre google, život v google...

Príspevok od používateľa supo »

Sorry ze zobudzam 100 rocnu temu, ale chcel som postnut aktualnejsiu diskusiu (s kopcom nazorov od ludi co tam priamo robia) na temu "praca v google" pretoze toto vlakno je dost vysoko vo vyhladavani.

http://news.ycombinator.com/item?id=4459412
Napísať odpoveď