Google, práca pre google, život v google...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

micpu napísal:blboviny... predpokladam ze vsetky tie bazeny a lakadla su otvorene aj pre verejnost a je to dalsi mini zdroj prijmov pre google... zamestananci tam mozu ist zadara, ovsem ak im ostane nejaky cas na zabavu :-D
pocas obedovej pauzi su podla mna radi ak si mozu dat nieco chutne pod zub a ist sa v klude na chvilku do parku poprechadzat...podla mna ich nema vela chut si ist zaplavat, troska sa znicit a ist spat do roboty...vecer sa tesia na domov a asi nemaju velku chut zostavat v robote aj ked tam maju bazen a rano su radi ked si mozu dlhsie pospat. Zo vsetkeho tohto vratane kolobeziek budes mat radost tak 2 mesiace :P
a tricka a podobne blbosti zadarmo... v ktorej firme nemaju zamestnanci reklamne predmety zadarmo?
Dell v BA ma tiez podobne centrum.
Ak si urobis svoju robotu kludne mozes nabehnut do posilky, do sauny, ak sa nemylim tak maju aj bazen. Vsetko je o motivacii. Racej budem dret 8h ako kon a potom skocim o poschodie nizsie na bazen ako keby som mal 10h robit na 75%.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja DELL, ako firmu moc nemusim - nemam nic osobne proti, skor nesympatickost nemciny alebo co, ale zavidim im to centrum. Je strasne pekne a maju to dobre vybavene.

Aj ja by som bol rad, keby tu v HP mame bazen a podobne. Ja som robim dvanastky, neviem si predstavit, ze ked je leto po dvanastke ostanem v praci a skocim si zaplavat. Popripade pocas obedovej prestavky v tom najvacsom lete.

Niektori by ste si najprv mali vobec pracovat skusit a potom sudit, ze su to sprostosti, ci lakadla take benefity, ake ma napr. Google, ci DELL vo svojich priestoroch.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Hmm nedavno sa zbehla v praci taka debata ohladne google translate..A celkovo googlu.
Jednalo sa o to, ze kolega firemne veci jednoducho skopcil do google translatoru a dal prelozit..Kolega mu vsak vravi aby to nerobil,lebo kedze sa jedna o firemne informacie tak to nieje moc dobre.
Vraj google odchytava podobne informacie ..Je nieco take mozne?
Lebo ked si zoberiete, tak vsetko ide cez google a taketo informacie teda odchytit mozu..a im to tipujem problem robit nebude..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Soviet: v zmluvnych podmienkach tusim maju nieco o tom, ze tieto udaje neukladaju, ale je samozrejme, ze to je v podstate ich dobra vola, no tak je to vzdy, ked nechavas niekoho druheho pracovat s citlivymi informaciami.
Co si pamatam, tak Google tieto informacie uchovava iba pri Google Maps a Friend View, tam si mozes zapnut, aby mali tvoji kamarati (ktorych si vyberies) vzdy pristup k tvojej okamzitej polohe.
Ale pri Translate by si to oficialne nedovolili, navyse tam vela ludi urcite kopiruje aj ine "profesionalne" texty, takze vytriedit cenny obsah by bolo velmi narocne.
Pokial to nie su najtajnejsie texty, tak by som sa nicoho neobaval.
supo
Novice
Novice

Re: Google, práca pre google, život v google...

Príspevok od používateľa supo »

Sorry ze zobudzam 100 rocnu temu, ale chcel som postnut aktualnejsiu diskusiu (s kopcom nazorov od ludi co tam priamo robia) na temu "praca v google" pretoze toto vlakno je dost vysoko vo vyhladavani.

http://news.ycombinator.com/item?id=4459412
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

tomase: Túto vetu - porovnávanie VŠ vzhľadom na teóriu a prax - neznášam. Platilo by to, ak by si študoval za stolára, murára, elektrikára, alebo iného odborníka z jednej z týchto robôt. Väčšina druhom VŠ sú ale odbory, ktoré sú na teórií založené, a tá teória sa vlastne rovná prax. Respektíve, teóriu dokážeš uplatniť v praxi hneď zo začiatku. Dúfam, že chápeš ako som to myslel.

//odpovedám na 4 ročný príspevok, a ešte k tomu z prvej strany. Sorry. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Hensym napísal:Väčšina druhom VŠ sú ale odbory, ktoré sú na teórií založené, a tá teória sa vlastne rovná prax.
rovnica teoria = prax plati iba ciastocne, casto sa na skolach ucia veci, ktore sa v praxi uz x rokov nepouzivaju a boli nahradene novsimi, lepsimi postupmi

samozrejme, zakladna matika to nie je, skor podrobne odborne veci
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Keď som bol pred 2 týždňami na návšteve v Zurrichu u kamoša, ktorý pracuje v tamojšej Google pobočke, tak som mal možnosť si prehliadnuť aj ich kancle.

Samozrejme priestory majú veľmi pekné s kopou možností na relax (oddychovacie miestnosti, stolné futbálky, biliard, Lego, Pinball, atď.), ale v podstate väčšinou sa tieto benefity využívajú až po pracovnej dobe, lebo na prekvapenie aj zamestnanci Googlu musia pracovať ( :shock: ), takže nemajú čas sa počas pracovnej doby zajebávať týmito vecami. Väčšiu výhodu by som videl v benefitoch, ktoré tam majú ako jedlo (raňajky, obedy) a občerstvenie zadarmo, rôzne príspevky na dôchodok, zdravotné poistenie, nemalé bonusy, vianočné darčeky, atď. Kamoš sa priznal, že v podstate jediná vec, za ktorú bezpodmienečne nutne musí platiť, je nájom za byt, ktorý mu tiež pomohol zohnať Google zaplatením realitky, keďže v Zurrichu je s nájdením samostatného bytu obrovský problém (30-40 uchádzačov na 1 byt).

Každopádne to samozrejme nie je také jednoduché, ako to vyzerá. Do googlu naozaj neprijímajú amatérov. Sám kamoš sa vyjadril, že ak sú mi známe prípady, kedy si o niektorých ľuďoch v IT firme hovoríte, čo tam vlastne robia, tak podobný pocit v Googli nezažijete. Je to banda profesionálov a odborníkov na svoju oblasť. Ten kamoš je jeden z najšikovnejších ľudí z VŠ, ktorú som študoval, a ani jeho tam na prvý raz nezobrali. Dostal sa tam až na druhý pokus, čo v Googli nie je nič nezvyčajné.

Takže ten, kto sníva o práci v Googli, musí na sebe poriadne makať :wink:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

no tieto fantasticke pracovne podmienky ma vobec nelakaju, pretoze malokedy je cas ich vyuzit v pracovnej dobe. vsetky tie veci google ponuka, pretoze tam ludia nepracuju 7,5 hodiny denne ale skor 12+ a teda tieto sluzby sa ludom zidu. Nic nieje zadarmo, ani benefity.
do Google sa asi da dostat aj po VS, kolegov syn vystudoval v US a aj dostal ponuku od Google, kedze je to obrovska firma, urcite maju aj junior pozicie.

pre mna by bol obrovskym benefitom kancel pre tak 3-5 ludi a ziaden open space, ostatne kolobezky a pi*ov*** ma nezaujimaju, ale s tymto zatial neprisiel nikto.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

V tom prípade by asi Google pre teba nebol vysnívaným jobom, zelovoc. Oni majú totiž open space po cca. 20-25 ľudí :) Aspoň teda v tom Zurrichu.

Open space oproti menšiemu kanclu nepreferujem ani ja.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Az mi prislo divne, ked som cital tuto temu, kolko ludi si mysli, ze tieto benefity su len sucastou dobrej reklamy Googlu a zamestnanci v skutocnosti z toho uvidia mizive percento. :| Pracoval som v Brnenskom Red Hate a momentalne pracujem v Brnenskom AVG a sice nie su tie benefity na takej urovni ako Google, ale masaze, posilnovna, relax zony, obcerstvenie a vela inych najdete aj v tychto firmach a to ani nemusite chodit tak daleko.
Napísať odpoveď