|
|
|
| Autor |
Správa |
.:M4jco:. Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.05.2007 Príspevky: 178 Bydlisko: Krakenfniare Karma: 
|
Zaslal: 13 Máj 2008, 20:26 Predmet: Google, práca pre google, život v google... |
|
|
Pri čítani časopisov v posteli som našiel v jednom tému 6ivot v Sillicon Valley. Nevenoval som tomu nejaku velikú pozornosť, až napokon som nemal čo robiť tak som si článok prečítal. Po prečítani som zostal v nemom úžase. Hovorili tam aj o firme Google ktorá ponúka svojím zamestnancom neskutočné podmienky ako napríklad vodenie svojích zvierat do práce, pozvanie kamaráta na obed, pri zakúpeni vlastného hybridného auta vám zvýšia plat o 5 000...
Po Googleplexe sa zamestnanci a návštevníci pohybuju na bycykloch alebo na kolobežkách
V areáli si možu zamestannci kupovať jedlo zadarmo, chodiť ku kaderníkovi zadarmo, ku doktorovi zadarmo, k zubarovi zadarmo, masáže zadarmo, trička zadarmo a vlastne, 99% veci čo google poskytuje svojím zákazníkom je zadarmo. Dookonca google ma aj bazén s protiprúdom ktorý môžu zamestnanci vbyužívať zadarmo
Prvých par týždnov som tomu nedokázal veriť a dalo sa povedať že by to bola moja vytúžená práca (treba vedomosti ale).
Ako niektorí viete, pre google pracuje aj slovenská pracovníčka Petra Popluhárova. Ihneď ako som zistil jej mone, tak som si pohladal informácie ako sa dostala k takej práci, ako tušíte, dostal som sa na pár slovenských a českých diskusií a boli tam odpovede typu "do googlu sa dá ako vydím aj pretr*kať" a podobne. Budem rád keby ste sa vyjadrili aj k tomuto tématu
A myslíte si že nastolenie takýchto podmienok aké ponúka google svojím zamestnancom je možné aj napríklad v nejakej firme na slovensku? alebo v Česku? Alebo to skôr zostáva Utopia?
Ďakujem
| Popis: |
|
| Veľkosť prílohy: |
68.68 kB |
| Prezretá: |
154 krát |

|
|
12.59 kB |
27 krát |

|
|
25.68 kB |
72 krát |

|
|
35.47 kB |
78 krát |

|
|
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 6743 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 13 Máj 2008, 20:31 Predmet: |
|
|
áno, google a jeho vlastný svet neobmedzených možností (bodajby nie s tým kapitálom) si môže zaplatiť aj takéto reklamy. A ludia ako ty im zožerú že je tam všetko zadarmo (ešte aj doktor? wtf? ) a vozia sa na kolobežkách. Juchúúú, dúfam že raz budem robiť pre google a dostanem tiež takú šálku a tričko ako má petra
|
|
| Návrat hore |
|
 |
GothaR Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2005 Príspevky: 5411 Bydlisko: failblog.org :-D Karma: 
|
Zaslal: 13 Máj 2008, 20:37 Predmet: |
|
|
Vyhody maju, ale praca to urcite nie je jednoducha, je to rychlo sa rozvijajuca firma a samorejme su dolezite aj vedomosti.
A ci je nieco take mozne u nas? Myslim si, ze velmi nie, pretoze miestne firmy nerastu tak rychlo a hlavne neposobia na takom velkom trhu, cize aj ked v miestnych rebrickoch stupaju rychlo, stale nemaju dostatocny kapital na vybudovanie podobnych priestorov alebo poskytovanie takychto vyhod.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Plexxak Expert

Stav:  Založený: 23.05.2007 Príspevky: 199
Zaslal: 13 Máj 2008, 20:57 Predmet: |
|
|
Neviem, osobne ma praca v takychto velkych spolocnostiach nelaka... Nelaka ma byt v ulohe obycajneho mravca-pracovnika... Radsej vlastnu malu firmicku, kde som si do vacsej miery svojim panom sam...
A aj ked vam taketo vyhody daju, podla mna vas ale buzeruju z kazdej strany a z toho vypliva aj to ze tam je velka fluktuacia zamestnancov, teda ze mozte o miesto rychlo prijst...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
dzizs Light Expert

Stav:  Založený: 06.11.2006 Príspevky: 42
|
| Návrat hore |
|
 |
turtlak69 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.05.2007 Príspevky: 2398 Bydlisko: /dev/null Karma: 
|
Zaslal: 13 Máj 2008, 22:40 Predmet: |
|
|
| vyhody uvedene su, ale to, co tam oni robia a musia robit, napisane nikde nie je. poziadavky si uz nechavaju pre seba. a verim, ze nie su nizke.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.02.2005 Príspevky: 4315 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 13 Máj 2008, 22:50 Predmet: |
|
|
podmienky tam su ale tam treba robit, na slovensku nie je take velke pracovne nasadenie, ovsem podla mna robit v googli je riadna zodpovednost, keby koli vasej chybe spadol nejaky server a firme by vznikli milionove skody? to by ste asi nerozdychali
|
|
| Návrat hore |
|
 |
olololwtfomg Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 06.03.2008 Príspevky: 110
Zaslal: 14 Máj 2008, 0:08 Predmet: |
|
|
| píšu že tam majú prinášať psov a čo ľudia čo chovajú hlodavce xD... ale ni vážne mne by sa tam nechcelo nosiť 10 kilovú klietku a keby sa mi náhodou tý hajzlíci rozutekali ešte aj chytať
|
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 13837 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 14 Máj 2008, 1:24 Predmet: |
|
|
| .:M4jco:.: Ako sa ta Slovenka tam dostala netusim, ale co som cital asi pred rokom, mozno rokom a pol clanok na nete, tak ponuku mal aj Martin Kovac z eTargetu (pise alebo pisal aj pre zive.sk clanky), ale odmietol ju. Jedna z podmienok kde sa nedalo ustupit bolo, ze by sa musel prestahovat do Irska.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 13944 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 14 Máj 2008, 17:30 Predmet: |
|
|
| Sheep napísal: |
podmienky tam su ale tam treba robit, na slovensku nie je take velke pracovne nasadenie, ovsem podla mna robit v googli je riadna zodpovednost, keby koli vasej chybe spadol nejaky server a firme by vznikli milionove skody? to by ste asi nerozdychali  |
Ach boha zase mudrosti od Sheepa, zachvilu ma odvezu. Cely google chudak stoji na dvoch servroch a ked jeden z nich spadne kvoli tomu, ze prestanes slapat na bicykli tak ta rovno postavia k stene a zasrelia. Naozaj rozmyslas nad tym co pises, alebo sa len snazis tvarit, ze tomu rozumies?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Retne King

Stav:  Založený: 01.08.2004 Príspevky: 1765 Bydlisko: Fr:Toulouse, Sk:Cassovia Karma: 
|
Zaslal: 14 Máj 2008, 17:45 Predmet: |
|
|
Ked som davnejsie, videl rozhovor s Marcelom Zavackym, tak som mu zavidel, ak to je pravda, ze vsetko je take super ako to opsoval, tak by som sa s nim menil hned, dasa povedat ked niekto pracuje v googli tak je za vodou na cely zivot. Aj ked je ukrateny u pocit byt sefom
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.02.2005 Príspevky: 4315 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 14 Máj 2008, 18:03 Predmet: |
|
|
| t0m4s3 napísal: |
| Ach boha zase mudrosti od Sheepa, zachvilu ma odvezu. Cely google chudak stoji na dvoch servroch a ked jeden z nich spadne kvoli tomu, ze prestanes slapat na bicykli tak ta rovno postavia k stene a zasrelia. Naozaj rozmyslas nad tym co pises, alebo sa len snazis tvarit, ze tomu rozumies? |
ja som nikde netvrdil ze google ma 2 servery ty inteligent
|
|
| Návrat hore |
|
 |
.:M4jco:. Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.05.2007 Príspevky: 178 Bydlisko: Krakenfniare Karma: 
|
Zaslal: 14 Máj 2008, 18:06 Predmet: |
|
|
podmienky tam su ale tam treba robit, na slovensku nie je take velke pracovne nasadenie, ovsem podla mna robit v googli je riadna zodpovednost, keby koli vasej chybe spadol nejaky server a firme by vznikli milionove skody? to by ste asi nerozdychali  |
Google každého pol roka vyčlenuje peniaze na 100 000 nových serverov, takže nejaký jeden alebo dva ich nezabiju
+ K tým serverom sa dostanu len ludia ktorý s tým majú skúsenosti. Nemože tam nastúpiť nejaký programátor ktorý pozná len stoličku na sedenie, shell a programovacie jazyky.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 13944 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 14 Máj 2008, 18:56 Predmet: |
|
|
ja som nikde netvrdil ze google ma 2 servery ty inteligent  |
Hovori ti nieco zamerne zvelicovanie? Zrejme nie ...
k teme: Videli ste uz niekto napisany PR clanok kde by nejaka firma hanila sama seba? Aj ked tam bude totalny bordel tak navonok bude firma posobit ako Raj na Zemi.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

|
Zaslal: 14 Máj 2008, 22:26 Predmet: |
|
|
| t0m4s3 napísal: |
Hovori ti nieco zamerne zvelicovanie? Zrejme nie ...
k teme: Videli ste uz niekto napisany PR clanok kde by nejaka firma hanila sama seba? Aj ked tam bude totalny bordel tak navonok bude firma posobit ako Raj na Zemi. |
hmm to je asi logicke nie? kazda firma tak chce posobit a aj navonok posobi
| .:M4jco:. napísal: |
Google každého pol roka vyčlenuje peniaze na 100 000 nových serverov, takže nejaký jeden alebo dva ich nezabiju
+ K tým serverom sa dostanu len ludia ktorý s tým majú skúsenosti. Nemože tam nastúpiť nejaký programátor ktorý pozná len stoličku na sedenie, shell a programovacie jazyky.  |
uff 100 000 mi pride ako dost velke cislo ale aj to je mozne...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|