Gramaticke Okienko!
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Gramaticke Okienko!
Sorry, ale tak toto mi nedá...Napísať "halušky s brindzou", to už vyžaduje značnú dávku odvahy a vymeškaných hodín gramatiky. Prekristapána, veď bryndza je tak triviálne slovo, že ma jednoducho nik nepresvedčí, že "sa pomýlil" alebo že písal iba tak rýchlo a nekontroloval po sebe...GB2SCHOOL.
http://www.hojko.com/post1416097.html#p1416097
//a už keď som tu, tak názov témy "biele superstari" tiež pekne kole oči...
http://www.hojko.com/post1416097.html#p1416097
//a už keď som tu, tak názov témy "biele superstari" tiež pekne kole oči...
-
Fabo
Hardcore addict
A o par postov dalej ten isty...
"si slepi ci co?"
"si slepi ci co?"
-
Grim
Darca
čo je správne? ODPORUČENIE alebo DOPORUČENIE?
-
RATZINGER666
Darca
odporucenie, na 100% 
-
Iron-Eddie
Light Professional
Odporúčanie. 
-
RATZINGER666
Darca
nie, pretoze spravne je aj odporucit aj odporucat 
-
Grim
Darca
...ďakujem...
Iron-Eddie - určite nepoužijem to tvoje
...má to byť nádpis. Ide o to že potrebujem potvrdenie o tom že mi Doktor odporúča zakúpenie niečoho a nevedel som ako to nazvať aby to nevyznelo blbo...
Iron-Eddie - určite nepoužijem to tvoje
žasnem
a tak napr. cs 1.6 hp hack, tam sa to ževraj robý s tým
-
Fabo
Hardcore addict
A tento mi ide rozpravat o tom, ako je BT skutocnyhughito: a aky je podla teba seriozny a doveryhodny zdroj? Netvrdim ze discoveri nim je, Zone realiti ani nemam takze to mi je suma-fuk.
Co sa tyka zahadnych miest, podla teba su vsetky len vymysli, tak to od teba znie, tak sa pytam, co podla teba vymysel nie je? Alebo podla teba je uplne vsetko vymislene a vsetky tie zazraky, nadprirozene javy, schopnosti, prihody a ja neviem co este, su vymysli?
-
Thommas
Addict
Skriňa je dodávaná bez zdroja a je kompatibilný s doskami ATX a micro ATX.
Moderná počítačová skriňa v čiernom designu, určená pre základné dosky formátu ATX.Bočnice skrine je priehľadná a umožňuje vidieť všetky komponenty vo vnútri skrine.Použitím ventilátorov s LED diódami alebo pridaním fluorescenčných katódových lámp môžete značne vylepšiť vzhľad celého počítača.Na čelnej strane je pripravené 5 rozširujúcich 5,25 palcových slotov pre umiestnenie ďalších komponentov akú sú DVD mechaniky alebo rámčeky na pevný disk.Predný panel je ďalej vybavený dvoma USB a jedným firewire portom, mikrofónnym vstupom a výstupom na slúchadlá.Vnútri skrine nájdete jeden ventilátor umiestnený na čelnej strane.Má rozmery 120 x 120 x 25 milimetrov a ďalej obsahuje modrú diódu, ktorá presvitá cez predné čelo a zlepšuje vzhľad celej skrine.Sedem zadných rozširujúcich slotov umožňuje bezskrutkové uchytenie komponentov a zaručuje tak veľmi jednoduchú montáž aj demontáž.
preklad by Alza
Moderná počítačová skriňa v čiernom designu, určená pre základné dosky formátu ATX.Bočnice skrine je priehľadná a umožňuje vidieť všetky komponenty vo vnútri skrine.Použitím ventilátorov s LED diódami alebo pridaním fluorescenčných katódových lámp môžete značne vylepšiť vzhľad celého počítača.Na čelnej strane je pripravené 5 rozširujúcich 5,25 palcových slotov pre umiestnenie ďalších komponentov akú sú DVD mechaniky alebo rámčeky na pevný disk.Predný panel je ďalej vybavený dvoma USB a jedným firewire portom, mikrofónnym vstupom a výstupom na slúchadlá.Vnútri skrine nájdete jeden ventilátor umiestnený na čelnej strane.Má rozmery 120 x 120 x 25 milimetrov a ďalej obsahuje modrú diódu, ktorá presvitá cez predné čelo a zlepšuje vzhľad celej skrine.Sedem zadných rozširujúcich slotov umožňuje bezskrutkové uchytenie komponentov a zaručuje tak veľmi jednoduchú montáž aj demontáž.
preklad by Alza
Dodnes sa stretávam s tým, že približne 9 z 10 ľudí vyslovuje slovo smena (na rozdiel od spisovného zmena). U starších ročníkov je to ešte v poriadku (keďže k zmene došlo v roku 1991, ako som sa dočítal), ale keď mladé ročníky pochytajú tento "zlozvyk" od starších, tak je to dosť smutné. Je to maličkosť, ale niekedy to ozaj píli uši. Niektorí seriózni zamestnávatelia na to naozaj dávajú pozor a hlavne dôraz, aby zamestnanec vedel rozlišovať.
-
aughostino
Medium Professional
Nightmear: dost pri tomto slove robi aj spodobovanie, ked rychlo vyslovis slovo zmena tak je na zaciatku pocut "s" podla mna sa vacsi doraz na to kladie pri pisani
To je pravda, ale je to chyba ako chyba a ľudia, ktorí to vedia, tak dávajú dôraz na Z, aby to bolo dobre rozlíšiteľné.
D4nusKO napísal:P.S.Googlil som tento problem hladal na forach a stale bez uspechu preto sa obraciam na hojko som z toho uz zufali od nedela sa stym serem istalujem ovladace skusam nastavenia a stale nic.
D4nusKO napísal:tak som dal jednu a pomohlo to prestalo sekat len sa chcem spitat co tam vsetko mam mat zapnute a co vypnute ? Diky
D4nusKO napísal:3D mark cil nemam musim spravit ale uz to prestalo sekat len v hontom control panely to treba trocha upravit len neviem čo a ako čo ma bit zapnute a čo nie
D4nusKO napísal:Hey dal som diky Moc fachčito pohode len jedna chyba ked dam rozlisenie 1440x990 laguje aj ked dam tizsie napr 1024 na nw kolko aj tak to seka na spatu ked nechapem povodne ako ma ma hra ideto pohode
len tak v rámci gramatiky, existuje rozkazovací spôsob od slova "rásť"? (nemýliť si so slovom vyrásť!)
lebo ani so slovenčinárkou sme naň nedošli
-
RATZINGER666
Darca
rasť/rasti, rastime, rastite, atd... prednedavnom som o tom niekde cital, kukni do psp, je to aj tam 
//vypisok z PSP: rásť: rastie, rastú, rasť/rasti!, rástol, nedokonavý vid...
//vypisok z PSP: rásť: rastie, rastú, rasť/rasti!, rástol, nedokonavý vid...
-
Old Dirty Bastard
Guru
jediny rozkazovaci spôsob od slova rásť existuje na východe - rošni!Eruner napísal:len tak v rámci gramatiky, existuje rozkazovací spôsob od slova "rásť"? (nemýliť si so slovom vyrásť!)
-
Thommas
Addict
je jedno či napíšem haNba alebo haMba ?? trocha som zvedavý 
-
Old Dirty Bastard
Guru
nie, nie je to jedno, jedno je len koliesko na fúriku.
-
Thommas
Addict
potom ktoré je správne??