Grécko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ades »

barcica napísal:...my sme boli bol tusim pred 6 ci 7 rokmi v chalkidiki teda uz neviem kde presne ale to som este bola mala a isli sme tam autobusom..2 dni v autobuse skoro mi odpadol zadok...a tento rok sme boli na rodose uz lietadlom :P ..a cojaviem bolo fajn...dost studene more ale dalo sa... :D :D
more bolo studene kvoli zemetraseniam v okoli ostrova.
ja som bol v grecku 3x:
1-chalkidiki, konkretne pefkohori, nic moc co sa ubytovania tyka a cistoty plaze, ale zase to bolo dost velke stredisko, takze celkom rusne, co mne vyhovuje
2-skopelos, bohuzial tento ostrov si uz greci uzavreli pre svojich a cudzich nepustaju, bolo to uplne genialne, co sa mora, plaze a mentality ostrovanov tyka
3-parga, tento rok, uplne najlepsie, lebo to bolo kludne, ale zase aj rusne, moderne a zaroven historicke, proste uplne fajnove. jedinu chybu to malo, ze to bolo kratko a ze tam boli nenormalne stupaky (mam lytka ako lance armstrong)
na grekoch sa mi paci, ze maju celu EU v pazi, ved v podstate keby nebolo ich, tak je cela europa v prdeli. tiez ta ich pohoda, to, ze vsetko ma svoj cas a nic netreba unahlit, paci sa mi ich zmysel pre dobre jedlo, vino a zeny. proste moji ludia :D
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja som sa pred pár dňami vrátila z úžasnej dovolenky na Rhodose. Je to malý pekný ostrov, veľmi rôznorodý. Mali sme požičané auto a pochodili celý ostrov krížom krážom.
Západná časť je veterná, vhodná na windsurfing, alebo riadne hádzanie sa do vĺn :) Východné pobrežie je kľudnejšie. Pláže sú piesočné, kamienkové, skalnaté.... Závisí od konkrétnej lokality. More je krásne čisté, svetlučko modré, bez medúz a iných otravných živočíchov, úplná idylka. Vnútrozemie je hornaté, všade olivovníky, kravy, kozy, ovce....
Ľudia sú strašne priateľskí, v taverničkách varia perfektné domáce jedlá. Nikde nemôžu chýbať olivy a tzatziki, v baroch výborné miešané drinky.
Naštíviť sa oplatí hlavné mesto Rhodos, či mestečko Lindos. Všade dýcha história a človek má miestami až pocit, že sa tam naozaj zastavil čas.... Všetko sa dá pochodiť na vlastnu päsť - len s požičaným autom či mopedom a bedekrom.
Navštívila som aj iné grécke miesta, ale Rhodos je jednoznačne TOP a vrelo ho odporúčam každému, kto zvažuje dovolenku v Grécku.
belo15
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa belo15 »

ozaj teraz v juli ked som bol na Kose tak tam bolo zemetrasenie,takze dovolenka zo vsetkym bola.......
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Bol som v Grecku 4x. Raz este davno autobusom na Kassandre(chalkidiky), potom este raz na Thassose, Minuly rok na Korfu a teraz nedavno som sa vratil z Krety. Co sa uz viac krat spomenuteho hmyzu tyka, velmi zalezi od toho, v akej oblasti budete a od vetra. Nam sa este na Thassose stalo, ze vietor prifukol mracno komarov a este len vtedy to bola sranda :) , no na druhej strane , teraz na Krete som za cely cas videl mozno 2 komarov, inak to tam bolo uplne bez hmyzu, az som tomu sam nemohol uverit....
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Grecko je moja oblubena destinacia. Bol som tu 3x, vsetko na Chalkidiki, ale kazde v inom meste. Prvy krat v Sarti. Bolo super, krasne plaze, prijemna atmosfera, rusne mesto. Druhy krat Polychrono trosku som bol sklamany ze to bolo tiche mesto, este vo vystavbe, ale plaze a more boli super. A minuly rok som bol vo Vrasnej. Mala dedinka, kludne mestecko, krasne more, super pohodovy domorodci. Grecko sa mi velmi paci, ked nasporim peniaze chcel by som ist pozret na niektory z ostrovov.
Momo46
Professional
Professional

Re: Grécko

Príspevok od používateľa Momo46 »

Neexie napísal:ked je tu aj tema chorvatsko tak by tu mohlo byt aj grecko takze je to na vas mozete priespievat kam chodite najradsej a tak

Tak teda ja najradsej chodim do Sarti to je v Chalkidiki myslim ze nejak 160km od thesalonik takze sa sem da dostat aj lietadlom teda tak som isiel iba raz a bola to supa :) Grecko je taka moja srdcovka lebo som tu bol este predtym ako som nebol na sveta ale u mamicky :)))) čize thx za prispevky :)
Veru sarti sarti bol som tam 2 krat ale krajsie miesto som uz nenasiel je tam nadherne a tie plaze :smt049
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

otázka pre tych, kto uz tento rok grécko navstivili -> mala kriza na vasu dovolenku nejaky vplyv?je tam `citit`?co spravila s cenami(potravin myslim, sluzieb ako pozicanie auta atd..) a ake vlastne aktualne su..+ hociake postrehy co by sa mohli hodit :)
Lick
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lick »

ja idem do nea vrasna .. uvidime coto bode :-) kazdopadne sa tesim na typa s ktorym hravam wowko na ofiku uz par rokov
Peter Sekov
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Peter Sekov »

ahojte! je teraz bezpečné ísť do Grécka na dovolenku???
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Bezpečné :?: Bojíš sa požiarov alebo čoho?
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Ak sa bojíš tých štrajkov a nepokojov, tak to je len centre Atén...slovenská rodina žijúca na okraji Atén hovorila, že sa o samotných nepokojoch dozvedela z televízie. :wink:
dragolis
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dragolis »

ja si myslim ze ziadny problem,na dovolenku pojdeme na thassos. autobusom ku moru apotom lodkou :D
mato951
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato951 »

Ahojte ja som došiel vo štvrtok s Grecka presnejšie s Kosu bol som tam robit čašnika v hoteli Princess v Mastichari a možem povedat že na dovolenku by som tam išiel.Je to maly pokojny ostrov sice dost drahy na potraviny ale ked mate All Inclusive tak sa nemusite ničoho bat.Nočny život je tam perfektny hlavne v hlavnom meste Kos tam je jedna dlha ulička čisto len bary a v piatok v každom bare diskoteka a ešte jeden Suite Klub v Mastichari. Ak by mal niekto nieake otazky ohlade ostrovu Kos tak my kludne napište poznam ho viac než dost
Napísať odpoveď