|
|
|
| Autor |
Správa |
ivank Light Star

Stav:  Založený: 01.02.2005 Príspevky: 233
Zaslal: 26 Júl 2005, 12:02 Predmet: harry potter |
|
|
| mate nieco? fotky? informacie? nebodaj preklad?? alebo hocico ine???? dajte to sem |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.02.2005 Príspevky: 3552 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 26 Júl 2005, 12:13 Predmet: Re: harry potter |
|
|
| ivank napísal: |
| mate nieco? fotky? informacie? nebodaj preklad?? alebo hocico ine???? dajte to sem |
Harry potter trappaaZZZ . |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sajmon Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.06.2005 Príspevky: 2700 Bydlisko: Slovak Republic Karma: 
|
Zaslal: 26 Júl 2005, 12:19 Predmet: |
|
|
| Kód: |
Rokfortská stredná škola čarodejnícka, alebo tiež Rokfort, je jednou z najstarších a najznámejších čarodejníckych škôl na svete. Založená bola pred viac ako tisíc rokmi a to štyrmi najväčšími čarodejníkmi a čarodejnicami vtedajších čias. Ich mená sú - Richard Chrabromil, Brigita Bifľomorová, Brunhilda Bystrohlavová a Salazar Slizolin. Na ich počesť boli podľa nich pomenované aj štyri fakulty Rokfortu – Chrabromil, Bifľomor, Bystrohlav a Slizolin, do ktorých boli zadeľovaní žiaci prvých ročníkov na vstupnom večierku a to starým čarodejníckym rozprávajúcim klobúkom.
Rokfortský hrad, v ktorom sa nachádza škola, bol vybudovaný ďaleko od zvedavých očí muklov, nakoľko jeho stavba bola počatá v dobe strachu z nezvyčajných vecí, v dobe, keď čarodejníci a čarodejnice boli prenasledované a upaľované na hraniciach.
Od počiatkov škola vyhľadávala mladých ľudí, javiacich čarodejnícke schopnosti, rozvíjala ich talent a poskytovala im tak prepotrebné vzdelanie. Nie je tomu inak ani dnes. Je celkom možné, že ak žijete na území Veľkej Británie a dovŕšili ste jedenásty rok svojho veku, že dostanete poštou pozvánku do prvého ročníka. Tým bude zároveň potvrdený buď váš čarodejnícky pôvod alebo vám a vášmu okoliu dosiaľ skryté čarodejnícke schopnosti. Ak nie ste z Veľkej Británie, nie je ešte nič stratené, podobné školy sú totiž po celom svete, nielen v Rokforte, i keď Rokfort patrí jednoznačne medzi tie najlepšie.
Okrem Rokfortu sú teda v Európe ešte ďalšie čarodejnícke školy. Dve z nich spolu s Rokfortom však tvoria európsku elitu. Sú to Durmstrang, nachádzajúci sa niekde na severe a Beauxbatons, podľa názvu zrejme francúzska škola. Obe sú i pre svet čarodejníkov utajené, nie sú dokonca zaznačené na mapách, aby nik nemohol ukradnúť ich tajomstvá |
| http://www.niker.harrypotter.cz/QUIDDITCH.MP3-- Hudba z famfrpálového utkání... |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
ivank Light Star

Stav:  Založený: 01.02.2005 Príspevky: 233
Zaslal: 26 Júl 2005, 16:09 Predmet: |
|
|
celkom dobra stranka
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Retrieval Amateur

Stav:  Založený: 23.06.2005 Príspevky: 17 Bydlisko: DANTOOINE Karma: 
|
Zaslal: 27 Júl 2005, 3:09 Predmet: |
|
|
www.skola.harrypotter.cz
|
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
barlow Light Expert

Stav:  Založený: 28.05.2005 Príspevky: 43
Zaslal: 27 Júl 2005, 7:09 Predmet: Re: harry potter |
|
|
| drakeman napísal: |
| Sheep napísal: |
suhlasim |
Preco by to bol trapas ked sa to niekomu paci tak to je jeho vec NIE? |
|
| Návrat hore |
|
 |
chaos Novice

Stav:  Založený: 03.01.2005 Príspevky: 1
Zaslal: 27 Júl 2005, 7:20 Predmet: |
|
|
Cesky preklad je na
lq001.euweb.cz |
|
| Návrat hore |
|
 |
barlow Light Expert

Stav:  Založený: 28.05.2005 Príspevky: 43
Zaslal: 27 Júl 2005, 7:23 Predmet: |
|
|
| chaos napísal: |
Cesky preklad je na
lq001.euweb.cz |
Slovensky nemas? |
|
| Návrat hore |
|
 |
xivo Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.06.2005 Príspevky: 680 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 27 Júl 2005, 9:18 Predmet: |
|
|
Ja to taktiež nečítam
Good question "Je tu niekto kto neprečítal ani jednu knihu ?"  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mek King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.03.2005 Príspevky: 1768 Bydlisko: Trenčín Aglomeration :)) Karma: 
|
Zaslal: 27 Júl 2005, 14:31 Predmet: |
|
|
xivo: JA (uz z principu nemam rad to, co obdivuje vacsina ludi)  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.02.2005 Príspevky: 3552 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 28 Júl 2005, 1:47 Predmet: Re: harry potter |
|
|
| barlow napísal: |
| drakeman napísal: |
| Sheep napísal: |
suhlasim |
Preco by to bol trapas ked sa to niekomu paci tak to je jeho vec NIE? |
Vies ono je to dost velka blbost.Ten pribeh je zajimavy ale nikdy som ho nepochopil.Ked uz som pri knihach tak citam nieco ine nie tieto futurisicke rozpravky.Problem je v tom ze vseci za tym saleju bol nato film,hra,reklama kadeco akoze poviem tak ze je to nieco ako pokemoni alebo pogy len kazdy si mysli ze je to dobre pretoze to je niekolkodielna hruba kniha.Akoze naozaj to je len trik ako vytiahnut od ludi love. Tot moj nazor.Bol by som rad ze precitas a dost a nie dookola sa stym obstastnovat ake kuzla vie harry potter tak to je uz dost silna kava.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
majosisk Light Star

Stav:  Založený: 20.03.2005 Príspevky: 236
Zaslal: 28 Júl 2005, 3:12 Predmet: |
|
|
tu mate moju sajtu je tam aj cz verzia
| http://www.harrypotterilegal.borec.net |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
MS FRANKY King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.01.2005 Príspevky: 1852 Bydlisko: Stromwind-druha budova vľ Karma: 
|
Zaslal: 28 Júl 2005, 5:12 Predmet: |
|
|
| Toto je pre všetkých odporcov HP. Skúste sa vy vypracovať na také miesto z nezávidenia hodnej situácie! Autorka totiž pred vydaním prvého dielu žila z podpory. Svoje posledné libry zainvestovala do teplého čaju aby sa vkaviarni mohla aspoň ohriať! To je žena ktorá je podľa mňa prinajmešom úspešná! Ale teraz k knihe. Akokoľvek som sa aj ja snažil zaprieť prečítal som si jednotku ktorá ma dostala! Fakt prvý krát som prečítal 200 strán bez toho aby som sa musel nútiť alebo hľadať si čas na knihu. Jednoducho som ju prečítal za 1 h. Podľa mňa majú jej knihy v sebe niečo jedinečné. Niečo čo spojuje realitu a svet vymysleních rozprávok. No ale späť k knihe. Jednotku som čítal asi ked som mal 11. Pamätám si na to ako keby to bolo dnes. Po zhltnutej jednotke som začal čítať dvojku. Dvojku som mimochodom čítal v škole kde ma za to poriadne vysmiali a dávali my blbé prezývky spojené s tou knihou. Akurát že prešiel rok - dva a čo nevidím? Môj spolužiak si číta pod lavicou HP. Sranda bola však v tom že to bol práve ten ktorý sa my vysmieval. TAkže myslím že tento môjkrátky príbeh svedčí o tom že HP sa oplatí prečítať! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Cassy Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.04.2005 Príspevky: 215
Zaslal: 28 Júl 2005, 7:24 Predmet: |
|
|
| xivo napísal: |
Ja to taktiež nečítam
Good question "Je tu niekto kto neprečítal ani jednu knihu ?"  |
Áno ja, pretože je to pre mňa totálne nezaujímavé. Videla som zatiaľ všetky tri filmy, z čoho posledný bol naozaj slabý a keby som si mala predstaviť, že by som to mala čítať... Pozerám jeden seriál, ktorý sa až priveľmi podobá na Harryho Pottera, lenže je niekoľko násobne lepší a hlavne to neupadá do stereotypu. To je môj názor. |
|
| Návrat hore |
|
 |
brainwirm Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.02.2005 Príspevky: 1200
Zaslal: 28 Júl 2005, 9:09 Predmet: |
|
|
| hary potter ako kniha je celkom v poho . ale ta mania okolo toho sak to mi leze totalne na nervy. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|