ja v poslednom case vydam stale menej hiphoperov a viac "normalnych".
vacsinou tomu zostali verne deti na zakladkach a romovia, co si myslia, ze su niggaz.
JJ clanok je fiktivny lebo je smerovany proti hip hopu.Som si isty ze keby tam namiesto "lebo som hiphoper" vravel "lebo som metalista" uz by nebol fiktivny.Ze?
"Hip-hop je životný štýl a hudba, ktorá sa nemusí páčiť každému. Problém väčšinou nespočíva v tomto samotnom štýle, ale v ľuďoch, ktorí ho prezentujú. Skúsim vyjadriť svoj názor na túto kultúru. Zrejme budem nadávať.
Čo nám hovoria rapové skladby?
Hip-Hop má ako subkultúra veľmi zaujímavý názov. Neviem kto ho vymyslel, ale znie to ako nejaká pieseň pri ktorej si deti v materskej škôlke poskakujú. Netajím sa tým, že som niekedy dávno hip-hopu (presnejšie rapu) fandil. Avšak vtedy ešte nebola každá druhá skladba o tom, že sme vlastne všetci chudáci, resp. č*ráci. Rap ako hudbu často vnímať nemôžeme a preto sa musíme zamerať len na text, ktorý je obvykle veľmi inteligentný. Ako ukážku si môžete prečítať úsek z jednej piesne:
"S kým asi tak je*ala Ivova mama, keď potom porodila špinavého narkomana? Asi vy*ebala nejakého ludoopa, lebo narodila sa jej iba velká hoven kopa."
Áno, týmto krásnym textom sa najväčší slovenský raper snaží opísať najtalentovanejšieho slovenského hudobníka. Jediná chyba je v tom, že niekedy neviem rozoznať, či to napísal najlepší raper, alebo 12 ročné arogantné decko. Pozdvihnime všetci ruky a zatlieskajme týmto umelcom!
O hip-hope vieme hovno!
Je to veľká škoda, že my obyčajní ľudia nevieme o tejto kultúre nič. Darmo máme IQ 140, máme hudobný sluch, vieme hrať na 10 hudobných nástrojov, dokonale ovládame internet, či hovoríme piatimi jazykmi. Hip-hop nemáme šancu pochopiť. Veď ten chápu len ľudia z ulice a z mesta. A to nám raperi patrične dávajú najavo a okoreňujú nás rôznymi nadávkami. Nadávajú na nás a pritom si neuvedomujú, aké trosky vlastne sú. Je mi ukradnutý ich štýl obliekania, či ich chromá chôdza, čím nám ukazujú ako chodí človek keď to nestihol na záchod. Ale prečo to správanie? Tvrdé pohľady, silné reči, namyslenosť a provokovanie? Niekedy sa čudujem, prečo sa tak správajú všetci správni hip-hoperi. Sú to potom naozaj oni? Alebo len tupé stroje na prezentovanie hip-hopu?
Hrdosť a pýcha nadovšetko.
Hip-hopéri tvrdia, že oni sú tí najlepší na slovenskej hudobnej scéne. Niektorí aj tvrdia že sú nekomerční, ale ktovie či vôbec význam tohoto slova chápu, keďže väčšinu ich skladieb letí do telky a spolu s Tokio Hotel nám otravujú život. Raperi hovoria, že majú svojich ľudí po slovensky fanúšikov. Avšak môžu byť hrdí na to, že väčšina ich fanúšikov nemá ani pätnásť, pochádzajú z najslabších sociálnych vrstiev, pričom nezažili ani poriadnu výchovu a pravdepodobne neprechovávajú ani zdravé myslenie s rozlíšením dobrého a zlého? Jediné čo prechovávajú je zrejme tráva.
Často sa na týchto deckách smejem, keď afektovane rapujú slávne hip-hopové texty bez toho, aby chápali ich význam. Mne osobne je fakt do smiechu, ak vidím niekoho ako sa tvári pyšne a pritom z jeho úst vychádza toto:
Cítiš ma na sto honov smrdzím jak pavián, za mojou predkožkou mám naj*baný encián."
for Aryan Angel : musim povedat ze s tym pripevkom mas pravdu , slovenky rap stoji fakt za velke H , ale musim aj povedat , ze nie vsetci rapperi su rovnaky Tupac mal napriklad krasne texty , tiez si myslim ze 90% rapperov rapuje o somarinach drogy , peniaze , sukanie zien ... , ale su aj svetle vynimky . Preto si myslim ze Tupac bol jediny skutocny rapper.
kriminalnik je relativny pojem, on urobil tolko dobrych veci za svoj kraky zivot ze je to az zarazajuce , ale nechcem uz o tom mne sa strasne paci toto prerobenie http://www.youtube.com/watch?v=mWHCam3cvYY
Tazka degeneracia hip-hopom - chudak moderatorka ma problem udrzat s nim rozumny rozhovor...on hovori ze rapuje o zivote na ulici a pritom byva s rodicimi. Chudak...
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre