Hudobne nastroje v kapele a ich vyznam, postavenie...
-
Mrs_Chocolate
Light Expert
Vsetky su rovnako dolezite:
1. bez bicich je mohutny dojem v kely, a pravdepodobne aj celkovy vyraz skladby
2. bez basy to jednoducho nejde, hlbky su nutne ( ja osobne si vzdy pridavam basy )
3. bez gitary je melodicka linia a variacky mrtve
Mimochodom hovorite, ze skuste pocuvat spev len s bicimi. Skuste pocuvat spev len s gitarov alebo basov, je to suche. Jednoducho sa tie nastroje potrebuju
2. bez basy to jednoducho nejde, hlbky su nutne ( ja osobne si vzdy pridavam basy )
Mimochodom hovorite, ze skuste pocuvat spev len s bicimi. Skuste pocuvat spev len s gitarov alebo basov, je to suche. Jednoducho sa tie nastroje potrebuju
podla mna ide hlavne o styl ale aj o to kolko toho basak uhra a ci kopiruje gitaru alebo ide vlastnou cestou.....ved ako spolinali KoRnov alebo System of a Down(tych som ja spominal v tej teme Punk Rock made in SK) tam to proste sa neda ved basak zo systemu je ako druha gitara...to sa mi velmo lubi......a zasa v takej Metallice nejde nichdy Rob(basak) podla toho co hra James(rythm guitar+spev) ale vzdy daco vlastne hra....to je ako keby basa bola vlastne dalsia gitra ale tak ja mam basu rad a bez nej si kapelu VIEM predstavit ale urcite lepsie aspon 5krat je to ked je a ked ju pocut!!..tot moj nazor.... 
-
fikus-kukis
Guru wannabe
To je pravda, brutálnejšie metalové štýly si vyžadujú zvrtlík s názvom BASS na gitarovom zosíku mať naplno vytočený, dokonca používať reprobedne s reproduktormi väčších priemerov, aby sa podarilo dosiahnúť hlbší, temnejší, brutálnejší zvuk. Miestami sa nedá "vyloviť" basa z toho brutálneho temného zvuku podladených gitár.Vesper napísal:pridat si basy neznamena pridat si basu
K tej base: v niektorých štýloch priorita basy normálne dobieha gitaru (miestami aj prebieha). Napríklad taký Funk: či už od RHChP, alebo Kool & The Gang - tak to by s basou pri stiahnutej hlasitosti ďaleko nedošli.
-
Knjaz Varggoth
Medium Expert
Akoze spev s gitarou nie je nic vynimocne...Mrs_Chocolate napísal:Vsetky su rovnako dolezite:
spev a bicie si neviem dobre predstavit...
-
last_knight
Light Professional
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
tak to vytiahne druhy gitarista.miso03 napísal:imho nejde to bez dobrej gitary. Ked je "bicista" poslabsi dobry gitarista to dokaze utihanut ale ak je gitarista slaby bubennik to nevytiahne.
inac myslim ze tretina z dobreho gitaristu je jeho aparatura
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
fikus-kukis
Guru wannabe
určite najmenej dôležitá je BASA.
dá sa totiž bez nej zaobísť, nemusí hrať vôbec alebo basové noty môže hrať iný nástroj, napríklad klávesy ( The Doors to tak myslím robili ?)
Aj keď niektorým kapelám dodáva šmrnc, myslím tým njamä staré numetalové kapely ako KoRn (legendárna Fieldyho basa ktorú si aj odborníci mýlili s bubnami
)
Hudbu bez BICÍ si neviem dosť dobre predstaviť, to je základ ale na druhej strane GITARA dodáva melódiu a je to to skutočné zábavné na hudbe.
Tieto dve sú podla mna rovnocené.
Ale úplne najdôležitejším nástrojom je HARMONIKA, pretože bez nej krčmové odrhovačky proste niesú ono !
dá sa totiž bez nej zaobísť, nemusí hrať vôbec alebo basové noty môže hrať iný nástroj, napríklad klávesy ( The Doors to tak myslím robili ?)
Aj keď niektorým kapelám dodáva šmrnc, myslím tým njamä staré numetalové kapely ako KoRn (legendárna Fieldyho basa ktorú si aj odborníci mýlili s bubnami
Hudbu bez BICÍ si neviem dosť dobre predstaviť, to je základ ale na druhej strane GITARA dodáva melódiu a je to to skutočné zábavné na hudbe.
Tieto dve sú podla mna rovnocené.
Ale úplne najdôležitejším nástrojom je HARMONIKA, pretože bez nej krčmové odrhovačky proste niesú ono !
-
Chad Kroeger
Amateur
Tak podla mna zalezi od stylu aky skupina hra.
ale tak zkalda je aspon pre mna basa a bicie,v podstane udavaju rytmus a ktomu sa pridavaju ostatne ako gitara klavir a vselico mozne.
tak neviem si predstavit nahradzat bicie sak aj depeche mode nemaju bubenika a na kazdom koncerte je potrebny.takze jednoznacne bicie a basa
ale tak zkalda je aspon pre mna basa a bicie,v podstane udavaju rytmus a ktomu sa pridavaju ostatne ako gitara klavir a vselico mozne.
tak neviem si predstavit nahradzat bicie sak aj depeche mode nemaju bubenika a na kazdom koncerte je potrebny.takze jednoznacne bicie a basa
Ja hrám na bicie uz 9rokov
a na basu 5 rokov
Hral som v kapelach a viem ze tieto dva nastroje su nevyhnutne,basu nieje velmi pocut ale drzi toho gitaristu napriklad ked dava solo a chce sa trafit naspet do rytmu tak ten basak hraje dalej a bicie tiez ked maju solo basa ho napravi naspet cize tieto dva nastroje bicie a basa si velmi v kapele pomahaju lebo su rytmicke,gitara je melodicka
Vela ludi si basgitaristov ani nevsima a nepocuje ich ked maju vyhravku alebo nieco take co je smutne