Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Hybridné automobily
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  

Kúpili by ste si hybridný automobil?
Áno kúpil (vidím v tom prínos - spotreba, emisie etc.)
46%
 46%  [ 31 ]
Áno kúpil (vidím prínos čisto vo veci image)
4%
 4%  [ 3 ]
Neviem / počkám na ďalšie smerovanie technológie
33%
 33%  [ 22 ]
Nekúpil (benzín/diesel je benzín/diesel)
7%
 7%  [ 5 ]
Nekúpil hybridy nemajú budúcnosť
7%
 7%  [ 5 ]
Celkom hlasov : 66

Autor Správa
Mateq
Medium Star
Medium Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 21.08.2007

PríspevokZaslal: 31 Máj 2008, 9:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

Máme tu už tému benzín vs. diesel ale o hybridoch som nič nenašiel.

Kúpili by ste si hybridné auto?
Alebo ho už máte? Ako vidíte budúcnosť tejto technológie? V súčasnosti hlavne prémiové značky (Lexus už v sériovej výrobe) ponúkajú možnosť kúpiť si hybrid. Hlavnou výhodou má byť výkon porovnateľný s veľkým motorom (VCool pri spotrebe normálneobjemového diesela. Technológiu chcú zaviesť aj Mercedes, no aj bežné značky ako Peugeot, Citroen do normálnych (teda menších áut). Oproti Lexusu sú však dosť pozadu.

Len pre zaujímavosť Toyota (Prius) sa stala ikonou, ktorú si kupujú napr. "filmové hviezdy" atď. na zvýšenie svojho image ("Hej, mám ekologické auto"). Honda už teraz ponúka hybridný Civic. Obe tieto autá sú relatívne cenovo dostupné pre širšiu verejnosť (cene zľahka nad 800tis.) Hej aj keď väčšina SVK kupuje autá za 350tis, skúste to zobrať z pohľadu, že je to dostupnejšie (než napr. prémiový Lexus) a neflamovať tu.. Niekomu sa to totiž môže oplatiť z pohľadu najazdených km.

//autoeditácia príspevku ( 31 May 2008, 10:30 )
Ja by som si hybrid asi kúpil, čisto teoreticky ak by som mal finančné možnosti na kúpu auta porovnateľnej kategórie ako je Lexus. Civic alebo Prius by som nekupoval, pri menších autách tam nevidím takú úsporu paliva a teda ani nejakú rentabilnosť. Do áut tejto kategórie už skôr diesel.

Na druhej strane ale celkom nechápem, prečo automobilky investujú také ťažké money na vývoj hybridnej technológie (jedine v tom, že už s tým prišli japonci, a musíme to mať aj my, aby sme nestrácali zisky a popularitu značky, ktorá drží krok z najmodernejšími trendami.) Hybrid stále potrebuje papať benzín, a ten aj tak raz dôjde. Z tohto pohľadu by sa mi teda zdalo rozumnejšie zamerať sa na iné technológie - vodík, či dostupnejšie biopalivá, ktoré už sériovo vyrábajú Volvo či Ford v severských krajinách, a jazdí na to takmer celá Južná Amerika.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
den333
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 16.08.2006

PríspevokZaslal: 31 Máj 2008, 9:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

no sedel som v hybridnom lexuse LS460h(aspon myslim) a poviem vam je to krasa a hlavne ked som stal vedla neho a hluk skoro ziadny& je to proste prekrasne do 30km/h sa ani nezapne dieslovy motor.....keby boli cerpacie stanice rozsirene a kupoval by som is auto a mal by som dost penazi urcite by som si kupil hybrid aj koli ziv.prostrediu pretoze ked vidim vsetky tie dokumenty ze asko si znicime zem za niekolko rokov tak stym treba fakt nieco robit...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Mateq
Medium Star
Medium Star

Založený: 21.08.2007

PríspevokZaslal: 31 Máj 2008, 9:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

den333 napísal:
no sedel som v hybridnom lexuse LS460h(aspon myslim) a poviem vam je to krasa a hlavne ked som stal vedla neho a hluk skoro ziadny& je to proste prekrasne do 30km/h sa ani nezapne dieslovy motor.....keby boli cerpacie stanice rozsirene a kupoval by som is auto a mal by som dost penazi urcite by som si kupil hybrid aj koli ziv.prostrediu pretoze ked vidim vsetky tie dokumenty ze asko si znicime zem za niekolko rokov tak stym treba fakt nieco robit...
Ako rozšírené čerpacie stanice? Veď do toho tankuješ normálny benzín z každej pumpy. Very Happy BTW: benzín, nie diesel! (v prípade Lexusu)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
SchYzo
Professional
Professional

Založený: 08.06.2007

PríspevokZaslal: 31 Máj 2008, 11:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

hybridne auto by som si asi nekupil...a buducnost maju rovnaku ako cisto benzinove a cisto dieslove motory => ked dojde ropa budu nam nanic.... buducnost vidim vo vodikovych motoroch, teda dufam ze sa daju na tuto cestu a nie na cestu elektromobilov Confused mne totiz k autu pasuje aj nejaky ten poriadny zvuk motora a nie len take bzucanie
Návrat hore
den333
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 31 Máj 2008, 17:03    Predmet: Odpovedať s citátom  

Mateq napísal:
Ako rozšírené čerpacie stanice? Veď do toho tankuješ normálny benzín z každej pumpy. Very Happy BTW: benzín, nie diesel! (v prípade Lexusu)
Ja som myslel cerpacie stanice na vodik....viem ze do lexusu nejde vodik ale ine auta jazdia na vodik vsak(nech nesom za uplne tela) a sry s tym lexusom som sa sekol.....
Návrat hore
miki690
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 07.10.2005

PríspevokZaslal: 01 Jún 2008, 2:44    Predmet: Odpovedať s citátom  

videl som niekde diskusiu o tom, ze hybridne motory su len poza. "Kupim si auto s hybridnym motorom a setrim prirodu". Pritom su clovek ovela viac setri prirodu ked si kupi auto s mensou spotrebou. cize z mojej strany urcite nie. Clovek plati velke peniaze za to co v skutocnosti nedostane ...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
Fabo
Professional
Professional

Založený: 16.11.2007

PríspevokZaslal: 01 Jún 2008, 10:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

miki: mas pravdu

A prave preto som dal moznost ze pockam co z toho Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Yahoo Messenger MSN Messenger
GothaR
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2005

PríspevokZaslal: 01 Jún 2008, 10:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

SchYzo napísal:
hybridne auto by som si asi nekupil...a buducnost maju rovnaku ako cisto benzinove a cisto dieslove motory => ked dojde ropa budu nam nanic.... buducnost vidim vo vodikovych motoroch, teda dufam ze sa daju na tuto cestu a nie na cestu elektromobilov Confused mne totiz k autu pasuje aj nejaky ten poriadny zvuk motora a nie len take bzucanie
Vodik by sa podla vsetkych predpokladov nemal presadit. Pretoze sice auta, ktore na neho jazdia neprodukuju exhalaty, ale na druhej strane na pripravu vodika ako paliva treba pouzit vela energie, cize prirodu zatazuje uz vyroba a nie samotne jazdenie.
Ja vidim potencial v elektromobiloch ale iba za predpokladu, ze budeme elektrinu vyrabat ekologickym sposobom.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
SchYzo
Professional
Professional

Založený: 08.06.2007

PríspevokZaslal: 01 Jún 2008, 10:51    Predmet: Odpovedať s citátom  

GothaR napísal:
Vodik by sa podla vsetkych predpokladov nemal presadit. Pretoze sice auta, ktore na neho jazdia neprodukuju exhalaty, ale na druhej strane na pripravu vodika ako paliva treba pouzit vela energie, cize prirodu zatazuje uz vyroba a nie samotne jazdenie.
Ja vidim potencial v elektromobiloch ale iba za predpokladu, ze budeme elektrinu vyrabat ekologickym sposobom.
co nebolo moze byt...mozno vymyslia nejaky nenarocny sposob...potencial je aj v elektromobiloch pravdaze ale ja by som radsej tie vodikove motory...uvidime s cim vsetkym "zrazu" pridu vyrobcovia ked dojde ropa
Návrat hore
vojtk
Medium Star
Medium Star

Založený: 21.07.2006

PríspevokZaslal: 01 Jún 2008, 11:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hybrida by som kupil, keby nebol drahsi od klasickeho pohonu, alebo aspon keby jeho cena bola dotovana z nejakeho fondu. Ale myslim, ze doba alternativnych pohonov este len pride.
Návrat hore
den333
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 01 Jún 2008, 12:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

vojtk napísal:
Hybrida by som kupil, keby nebol drahsi od klasickeho pohonu, alebo aspon keby jeho cena bola dotovana z nejakeho fondu. Ale myslim, ze doba alternativnych pohonov este len pride.
no v anglicku ak sa nemylim tak su tieto auta oslobodene od dani a od platenia za parkovanie...
Návrat hore
SRneC
Guru
Guru

Založený: 25.09.2005

PríspevokZaslal: 01 Jún 2008, 13:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

mne je to zatial jedno. ked ropa nebude hybridy pojdu na vystavu za sklo
Návrat hore
Stenky
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 11.02.2005

PríspevokZaslal: 01 Jún 2008, 13:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

ako hybridy niesu zle ale

1.) su drahe a vstupne naklady na hybrid prevysuju usporu paliva ktore je vraj devizou hybridu. jednoducho kupis normalne auto a rozdiel prejazdis...

2.) nie su pre vysoku cenu moc dostupne a ked uz ma dakto prachy na hybrida rozhodne nejde setrit na benzine/nafte

3.) rozbeh na elektromotory nieje to prave orechove motoristicke Smile

ja si radsej pockam co prinesie morotisticka evolucia (vodik mozno?)
Návrat hore
Rexxar
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 01.06.2008

PríspevokZaslal: 01 Jún 2008, 13:44    Predmet: Odpovedať s citátom  

zaial este nie ale neskor ked sa technologia lepsie rozvinie a bude to lacnejsie tak preco nie
Návrat hore
Lub0$
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 03.06.2007

PríspevokZaslal: 01 Jún 2008, 13:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

Stenky, tam ani tak nejde o to, ze bysi mal usetrit, ale skor o to, ze sa nespaluje az tak vela paliva, cize je to prakticky lepsie pre prirodu.
Ja osobne by som si kupil nejakeho hybrida.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 1 z 4

Prejdi na: