|
| Autor |
Správa |
ma3ix Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.07.2006 Príspevky: 239 Bydlisko: GreenLand Karma: 
|
Zaslal: 19 Jan 2008, 0:45 Predmet: Hydroponicke pestovanie rastlin |
|
|
Ide o pestovanie rastlin bez pritomnosti zeminy, vo vode + ziviny.
Na youtube su aj nejake videa o tom, aj na googli je toho dost...
Ma s tym niekto nejake skusenosti?
Skusal tak niekto nieco pestovat?
Je tu nejaky zahradkar co by vedel jake latky by mali byt v tej vode?
celkom ma to zaujalo... |
|
| Návrat hore |
|
 |
brainwirm Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.02.2005 Príspevky: 1297
Zaslal: 19 Jan 2008, 0:49 Predmet: |
|
|
| moja mati tak pestovala dajaku buran .. ale uz nepametam co.. dajaka tahava rastlina to bola a sem to mali rozcahane po celej kuchyni |
|
| Návrat hore |
|
 |
P3Bo King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.08.2006 Príspevky: 1636 Bydlisko: Svidník Ghetto Karma: 
|
Zaslal: 19 Jan 2008, 0:50 Predmet: |
|
|
| Mal som kaktus vo vode pestovany a celkom sa mu darilo aj ked nemal velke poziadavky takze ti naozaj neviem povedat co by sa hodilo : ) |
|
| Návrat hore |
|
 |
vendo Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 06.10.2005 Príspevky: 795 Bydlisko: www.h@vno.com Karma: 
|
Zaslal: 19 Jan 2008, 1:10 Predmet: |
|
|
| P3Bo napísal: |
| Mal som kaktus vo vode pestovany a celkom sa mu darilo aj ked nemal velke poziadavky takze ti naozaj neviem povedat co by sa hodilo : ) |
mam kaktusy este stale ale na hento som sa nikdy nedal neviem preco ale verim hline
v zahradkarstvach na to najdes aj special nadobky je to take jednoduchsie staci sledovat fakt ziviny v pode(vode), mozes jednoducho obstaravat korene etc etc |
|
| Návrat hore |
|
 |
ma3ix Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.07.2006 Príspevky: 239 Bydlisko: GreenLand Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
celaskon5 Amateur

Stav:  Založený: 16.01.2008 Príspevky: 21
Zaslal: 19 Jan 2008, 1:58 Predmet: |
|
|
| no poprve nie daky zahradkar na to sme my zahradnici studovany haklivy to len na okraj a co by si rad pestoval hydroponicky ake druhy rastlin a myslis si ze mas na to dost prostriedkov a miesta myslim si ze nie tak ale za pokus nic nedas a najprv odporucam citat dobre knihy ale sam zistis ze je to strasna drina a su strasne vysoke naroky financne tak asi tako moj nazor a nehnevaj sa ze som agresivny ale zahradkar vies kolko rokov sme my zahradnici museli studovat - dlho lebo studujes cely zivot |
|
| Návrat hore |
|
 |
ma3ix Light Star

|
Zaslal: 19 Jan 2008, 10:44 Predmet: |
|
|
| celaskon5 napísal: |
| no poprve nie daky zahradkar na to sme my zahradnici studovany haklivy to len na okraj a co by si rad pestoval hydroponicky ake druhy rastlin a myslis si ze mas na to dost prostriedkov a miesta myslim si ze nie tak ale za pokus nic nedas a najprv odporucam citat dobre knihy ale sam zistis ze je to strasna drina a su strasne vysoke naroky financne tak asi tako moj nazor a nehnevaj sa ze som agresivny ale zahradkar vies kolko rokov sme my zahradnici museli studovat - dlho lebo studujes cely zivot |
tak za prve: urcite som nechcel urazit ziadneho zahradkara, ved aj ja mam kamosa studovaneho zahradkara
za druhe: len tak nieco skusit, nejaku zeleninu (mrkvu,salat) |
|
| Návrat hore |
|
 |
yoplin Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.10.2005 Príspevky: 562 Bydlisko: izba Karma: 
|
Zaslal: 19 Jan 2008, 11:02 Predmet: |
|
|
| ma3ix napísal: |
| ...za druhe: len tak nieco skusit, nejaku zeleninu (mrkvu,salat) |
mrkva a salat sa nedaju fajcit  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ma3ix Light Star

|
|
| Návrat hore |
|
 |
celaskon5 Amateur

Stav:  Založený: 16.01.2008 Príspevky: 21
Zaslal: 19 Jan 2008, 12:44 Predmet: |
|
|
| ma3ix napísal: |
tak za prve: urcite som nechcel urazit ziadneho zahradkara, ved aj ja mam kamosa studovaneho zahradkara
za druhe: len tak nieco skusit, nejaku zeleninu (mrkvu,salat) |
no neviem ci to rois naschval alebo neumyselne zahradkari su vsetci (napr. aj ty a je jedno co pestujes) a ZAHRADNCI je preesne to iste len maju vzdelanie na to |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frikso Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 2785 Bydlisko: Cífer [19] Karma: 
|
Zaslal: 19 Jan 2008, 13:01 Predmet: |
|
|
| skenner napísal: |
| moja mati tak pestovala dajaku buran .. ale uz nepametam co.. dajaka tahava rastlina to bola a sem to mali rozcahane po celej kuchyni |
Divý janko. Mali sme to tiež iba vo vode a nič si to nepýtalo..
Keď začínať, tak s divým jankom. Jenoducho si niekde u kamarata/znameho odstrihni koniec aj so stonkou (cca 5 párov lístkov, pričom posledny par utrhneš tak, aby ti ostala iba hola stonka), strč to do vody a čakaj. Táto rastlina je vďačná naozaj za všetko.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
micpu Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.08.2006 Príspevky: 402 Bydlisko: WC Karma: 
|
Zaslal: 19 Jan 2008, 20:53 Predmet: |
|
|
ja jedien co poestujem vo vode je bambus.... som si spomenul ze este za cias ked som bol vasnivy chovatel akvariovych rybiciek , tak vodnym rastlinkam som kupoval v akvaristickych potrebach hnojivo do vody.... vyskusam ho aj teraz...mozno pomoze  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mi-chau Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.01.2007 Príspevky: 2792 Bydlisko: Omicron Persei Eight Karma: 
|
Zaslal: 19 Jan 2008, 21:33 Predmet: |
|
|
Takze co vsetko na to clovek potrebuje ak chce nieco vypestovat vo vode a hlavne aky vyber rastlin ma?
//silent! to nik netvrdi, ale ani nevyvracia |
|
| Návrat hore |
|
 |
SRneC Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.09.2005 Príspevky: 2927 Bydlisko: -) Karma: 
|
Zaslal: 19 Jan 2008, 21:36 Predmet: |
|
|
kamo ty to na mrkvu nechcez ze jo ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
ma3ix Light Star

|
Zaslal: 20 Jan 2008, 13:02 Predmet: |
|
|
| SRneC napísal: |
kamo ty to na mrkvu nechcez ze jo ? |
a ze ne , ja take rastilnky jak ty myslis nepestujem ani nekostujem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|