Idem si kupit novy PC
-
Cyrus666
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Idem si kupit novy PC
ja byt ne jeho mieste tak nesetrim tych par chechtakov
takze, mam takuto ponuku:
skrinka ATX
zdroj 400 W Fortron 12 cm
procesor Intel Pentium Dual Core E6500 BOX (2,93 GHz)
zakladna doska Gigabyte G41
pamat 4 GB DDR2 800 MHz Patriot
disk HDD 500 GB Samsung SpinPoint F3 16 MB SATAII
napalovacka CD/DVD
graficka Gigabyte 250 GTS 1GB aktiv 1xDVI HDMI DD3
monitor 22´´ LCD Asus
tlaciaren Canon MP190
OS Windows 7 HP
cena 770 €
moze byt?
len zopakujem ze nepotrebujem nadupany PC k najnovsim hram, takze snad toto postaci, nie je 2-jadrovy procesor malo? a ake mate skusenosti s grafickou znacky Gigabyte?
thx
skrinka ATX
napalovacka CD/DVD
monitor 22´´ LCD Asus
tlaciaren Canon MP190
OS Windows 7 HP
cena 770 €
moze byt?
len zopakujem ze nepotrebujem nadupany PC k najnovsim hram, takze snad toto postaci, nie je 2-jadrovy procesor malo? a ake mate skusenosti s grafickou znacky Gigabyte?
thx
Procesor by som určite vymenil. Dual Core sú už staré modely, takže minimum by som tam dal Core2Duo.
-
Suffel
Guru
zostava ma hodnotu cca 550€ nova! ak je pouzita tak tych 400€skrinka ATX
napalovacka CD/DVD
cca 140€ novy pouzity okolo 100€monitor 22´´ LCD Asus
40€ pouzita 25€tlaciaren Canon MP190
neviem ci je to 32 alebo 64bitov a ci SK alebo CZ ale cca 120€..OS Windows 7 HP
takze ak novy vychadza to na 745€, ak je pouzity vychadza to na 640€ cca.. takze podla mna sa to neoplati a za tie peniaze by si si poskladal aj nieco lepsie.. moj nazor..
-
uplink
VIP
To čo si tu napísal je výobrná zostava...na míny a karty. Ak chceš nové hry, tak vymeň dosku a narvi tam aspoň Core 2 Quad [6600, alebo 9550, poprípade 9650], alebo choď do Core i7, alebo i5. Ak nemáš lova tak do AMD Phenom II 965 BE. VGAčku 4890, alebo 5850, ak chceš silou mocou nvidiu počkaj na fermi, alebo si zožeň 285 GTX. To je všetko...bystrik napísal:takze, mam takuto ponuku:
skrinka ATX
napalovacka CD/DVD
monitor 22´´ LCD Asus
tlaciaren Canon MP190
OS Windows 7 HP
cena 770 €
moze byt?
thx
-
Pigesko
King
ja sa priklaniam k tej Filipitovej zostave, az na ten Win, viem ze ma svoje vyhody ale myslim ze to bude to jedine legalne co na HDD bude mat
rozhodne by som tych 100eur zainvestoval do lepsieho CPU ako to uz niekto spomenul...keby mal vacsi rozpocet tak nic nepoviem ale kupovat original Win na ukor vykonu HW je z mojho pohladu hlupost. ale to uz je vec nazoru
ak ho kupi, chybu neurobi, avsak...... 
no, opat sa idem opakovat, nepotrebujem hravat najnovsie hry na najvyssich detailoch, takze preto nepotrebujem (podla mna) najnovsi a extra silny hardware, ako napr VGA, dokonca este rozmyslam ze ci by mi nestacila aj 512 MB nejaka
o kupovani Windowsu som sa uz vyjadril v predchadzajucich postoch, treba si precitat
a neviem do akej miery sa metafora "tato zostava je vyborna na karty a miny" priblizuje k realite? to akoze sa na tamtom nebude dat hrat bezna hra na strednych detailoch napr ?
a taktiez neplanujem investovat uz do dalsich vylepseni hardwaru, tu sumu cca 770 € by som uz nechcel prekrocit, este raz opakujem, nepotrebujem nadupane delo
takze staci to?
o kupovani Windowsu som sa uz vyjadril v predchadzajucich postoch, treba si precitat
a neviem do akej miery sa metafora "tato zostava je vyborna na karty a miny" priblizuje k realite? to akoze sa na tamtom nebude dat hrat bezna hra na strednych detailoch napr ?
a taktiez neplanujem investovat uz do dalsich vylepseni hardwaru, tu sumu cca 770 € by som uz nechcel prekrocit, este raz opakujem, nepotrebujem nadupane delo
takze staci to?
S tým Windowsom je to blbosť, a to ti tu potvrdí každý. Nemusíš sa znova opakovať, je to tvoje rozhodnutie, ale naozaj radšej zainvestuj do výkonu, lebo ten win budeš za 1-2 roky oplakávať. Filipito má podla mňa zatial najlepší výber, až na spomínaný win.
-
Suffel
Guru
ale stale nechapem jednej veci ty si ten pc poskladas sam? alebo si ho das posklada? alebo chces komplet poskladanu zostavu?.. lebo ta zostava co je hore za tych 770€ (cikolko to je) vypada ako keby si chcel kupit uz poskladanu z nejakeho pc shopu.. tak preto sa pytam lebo potom tam su aj dost rozdiele v cene aj v vyokne medzi poskladanou a tou co si sam zlozis..
-
Pigesko
King
bystrik: ty si co ? mongol ?...
"nepotrebujem (podla mna) najnovsi a extra silny hardware"
"tu sumu cca 770 € by som uz nechcel prekrocit, este raz opakujem, nepotrebujem nadupane delo"
- vies ako ma zostava za 770eur daleko od "nadupaneho dela" ?? len za "najnovsi a extra silny" CPU by si dal 920eur...to co ti tu kolegovia poskladali je zrejme to najvykonejsie co v danom rozpocte zozenies, tak co sa ti preboha nepaci ? a ked chces nejaky znackovy shit za ktory sa neoplati vyhodit ani euro tak si vyber to najdrahsie na co mas a kup to...
//a k tomu winu si sa sice vyjadril ale ja som to nepochopil...
"nepotrebujem (podla mna) najnovsi a extra silny hardware"
"tu sumu cca 770 € by som uz nechcel prekrocit, este raz opakujem, nepotrebujem nadupane delo"
- vies ako ma zostava za 770eur daleko od "nadupaneho dela" ?? len za "najnovsi a extra silny" CPU by si dal 920eur...to co ti tu kolegovia poskladali je zrejme to najvykonejsie co v danom rozpocte zozenies, tak co sa ti preboha nepaci ? a ked chces nejaky znackovy shit za ktory sa neoplati vyhodit ani euro tak si vyber to najdrahsie na co mas a kup to...
//a k tomu winu si sa sice vyjadril ale ja som to nepochopil...
co ma obmedzeny net spolocne s kupou original winu ?? to akoze si ho nemozes stiahnut ? ty nemas kamaratov ? radsej zaplatis 100eur ?? a v com sa oplati mat v dnesnej dobe original win ?? hlavne ma zaujima ako sa to oplati tebe ?? som zvedavy...bystrik napísal:no ale ja si chcem naisto kupit W7 HP, net mam iba 3 GB dat mesacne a myslim ze v dnesnej dobe sa celkom oplati mat origos Windows
lenze on do 770EUR rata aj monitor, windows, multifunkciu, zrejme v standardnom maloobchode, kde ma na to servis zarucny/pozarucny (vyhody maloobchodnej kamennej predajne oproti internetovym tu rozoberat nejdem).
Podla mna je ta zostava slusne vyladena - CPU zdaleka nepatri do highendu, ale k danej grafickej postaci, doska intel je pre nenarocneho cloveka netaktovaca najlepsou volbou - mensia sanca na odpalenie, nez je tomu u asus/gigabyte.
Proste zase sa tu zisli vykonnostni guru, ktori hladia len na pomer cena:fps, nieco ako pridane sluzby, operacny system v cene (asi aj s instalaciou) je pre 90% z vas tabu. Nazory typu "co nema Quad Core, to je vhodne akurat do srotu" ponecham radsej bez komentara.
BTW - voci filipitovej zostave nemam vyhrady tiez, len opat sa jedna o internetove ceny z eshopu, co tiez nie kazdemu musi zakonite vyhovovat. Ale inak s nim +/- suhlasim.
Podla mna je ta zostava slusne vyladena - CPU zdaleka nepatri do highendu, ale k danej grafickej postaci, doska intel je pre nenarocneho cloveka netaktovaca najlepsou volbou - mensia sanca na odpalenie, nez je tomu u asus/gigabyte.
Proste zase sa tu zisli vykonnostni guru, ktori hladia len na pomer cena:fps, nieco ako pridane sluzby, operacny system v cene (asi aj s instalaciou) je pre 90% z vas tabu. Nazory typu "co nema Quad Core, to je vhodne akurat do srotu" ponecham radsej bez komentara.
BTW - voci filipitovej zostave nemam vyhrady tiez, len opat sa jedna o internetove ceny z eshopu, co tiez nie kazdemu musi zakonite vyhovovat. Ale inak s nim +/- suhlasim.
boh ti zehnajKoCi napísal:lenze on do 770EUR rata aj monitor, windows, multifunkciu, zrejme v standardnom maloobchode, kde ma na to servis zarucny/pozarucny (vyhody maloobchodnej kamennej predajne oproti internetovym tu rozoberat nejdem).
konecne niekto kto ma aspon trochu chape
ano, nejdem si kupovat hardware z netu, ale vo firme ktora sklada pocitace, ta zostava nie je nimi predvolena z nejakeho letaku, je to ich odporucanie na moje poziadavky a financne moznosti, nie som "vykonnostny guru" (vdaka za vhodne slovo) a pocitac si sam poskladat nedokazem, preto som si pytal iba radu, z tej vasej odporucanej zostavy je prakticky kazda polozka drahsia, dokopy by to bolo aj cez 100 € naviac, ja viem ze vy ste odbornici a vo viacerych veciach by ste radsej investovali, ale mna tlaci financny strop
-
Suffel
Guru
konecne si napisal vsetky podstatne veci ktore nas (aspom mna) zaujimali.. keby si to napisal takto skor tak sme ti tu nemuseli vypisovat hluposti.. takze v tomto pripade moze byt takato zostava jedine co by som ti poradil ak si vies zohnat nejakeho kamosa ktory ma a vie nainstalovat windows tak nevahaj a windows nekupuj.. to co usetris na windowse daj do lepsieho procaku a lepsej grafik.. ak nie tak v poho si ten windows kup (myslim ze zbitocne vyhodene peniaze ale ok) a zostavu nechaj tak ako je.. take 2 roky ti urcite bude postacovat a urcite si tam zahras aj nove hry..
Suffel, teba doma tak vychovavali, ze ked mas hlad, tak si chod do obchodu nieco ukradnut? Uz len z principu, mat aktualizovany system, neondiet sa s nejakymi aktivatormi a crackmi a jak je nainstalovany, tak mam od neho pokoj. Ten system bude mozno pouzivat 3 roky = 9 centov na den. A stale bude pouzitelny az kym nekupi novy comp, co v konecnom dosledku jeho cenu na den este znizuje. Spocitaj si svoje naklady denne.
//zrovna som sa prostrednictvom karmy dozvedel, ze kazdy normalny clovek si win stiahne. Uplne rovnaky pripad, ako ked psychicky naruseny jedinec tvrdi, ze vsetci okolo su divni, on je predsa OK
Ze na to nemas, mozes davat najavo aj skromnejsim sposobom (tj "drzim hubu a som rad ze som rad").
//zrovna som sa prostrednictvom karmy dozvedel, ze kazdy normalny clovek si win stiahne. Uplne rovnaky pripad, ako ked psychicky naruseny jedinec tvrdi, ze vsetci okolo su divni, on je predsa OK
-
Pigesko
King
KoCi: on si nevie nainstalovat win ? jeden navod na youtube a je po probleme...to ze kupi phenomII BE a 5770 vaporx neznamena ze musi taktovat..."vykonnostni guru" ?? prepac ze sme na tolko inteligentni ze nezaplatime za menej vykonu viac penazi...a co su to pridane sluzby ?? to ze mu to poskladaju ?
myslim ze to zvladne aj clovek ktory nikdy bednu z vnutra nevidel, staci ak vie citat...a ak by bol problem, moze napisat sem a urcite mu tu ludia radi poradia...v niektorych veciach s tebou suhlasim ale v tomto pripade nie, mozno by mohol radsej zobrat NB, ved vsetko co on potrebuje zvladne aj lacny nb za 500eur...
bystrik: urob ako myslis...ale nechapem naco sa tu vobec pytas ked si uz davno rozhodnuty ?? ved s nicim co ti tu bolo napisane nesuhlasis tak naco potom cakas ? ze ti niekto napise ano, super zostava za super cenu ?? ANO, vykon tej tvojej zostavy je pre teba dostacujuci, ANO poskladaju ti to a nainstaluju ti win, ale NIE za dane peniaze sa to v ziadnom pripade neoplati...ved ked si zavolas skusenejsieho kamarata ktory ti to posklada a nainstaluje win tak usetris nemale peniaze...
//edit...mna proste len zaujima co tu od ludi chces ?? ved uz mas zostavu ktoru v ziadnom pripade nechces/nemienis zmenit tak o co ti vlastne ide ?
bystrik: urob ako myslis...ale nechapem naco sa tu vobec pytas ked si uz davno rozhodnuty ?? ved s nicim co ti tu bolo napisane nesuhlasis tak naco potom cakas ? ze ti niekto napise ano, super zostava za super cenu ?? ANO, vykon tej tvojej zostavy je pre teba dostacujuci, ANO poskladaju ti to a nainstaluju ti win, ale NIE za dane peniaze sa to v ziadnom pripade neoplati...ved ked si zavolas skusenejsieho kamarata ktory ti to posklada a nainstaluje win tak usetris nemale peniaze...
//edit...mna proste len zaujima co tu od ludi chces ?? ved uz mas zostavu ktoru v ziadnom pripade nechces/nemienis zmenit tak o co ti vlastne ide ?
Pridane sluzby? Objedna to tam, a pride si po poskladany nainstalovany comp = ziadne babracky s tym doma, ako skladanie, instalacia a pod. Pri skladani sa zisti ze je nejaky komponent vadny? Vo firme hned objednaju druhy a vymenia ho, takze zakaznik ani nevie o tom. Doma ked to posklada a nejde, tak moze len hutat ci nieco zle zapojil, ci je nieco vadne, ak ano tak co (doma predpokladam nema kazdy dielnu kde si co vie premerat, vyskusat iny komponent a pod.) a ak pride na to co, tak ist reklamovat komponent a zatial mu to doma rozostavane stoji a prd s tym. Rovnako ked k problemu dojde po par mesiacoch - nemusi on analyzovat kde sa co posralo, opat na to nemusi mat nahradny diel na odskusanie - vezme to cele do firmy kde si to nechal zlozit a oni mu to vyriesia k plnej spokojnosti. Poskladaj si comp a chod s nim do alzy ze ti nejde, co ti povedia "preberieme vam iba vadny komponent, v pripade, ze sa jedna o neopravnenu reklamaciu, uctujeme si bla bla". Nehovorim o tom, ze do mnozstva eshopov sa proste nedostanes, lebo maju sidlo daleko a musis to posielat (dalsie naklady navyse). A to ze mu to moze niekto poskladat - je kopec expertov "skladacov" ktori si myslia ako vsetko vedia ale zbastlia to takym stylom, ze niekedy clovek moze byt rad, ze neodpalili dosku (vynechanie distancnych srobikov pred montazou dosky nie je tak ojedinely ukaz). Ked nieco pri skladani poserie firma (mala pravdepodobnost), tak si to odnesie na svoje naklady. Ak on, ci jeho kamarat, tak?
Ano ten NB je tiez vhodna alternativa, ale v tejto cenovej kategorii ma stale slusnu zostavu, na ktorej si na slusnych detailoch aj nieco zahra (co sa o notebooku do 770EUR povedat velmi neda)
Napr v nemecku zakaznika zaujima servis, zaruka. Na slovensku kazdeho len najnizsia cena. A potom ze u nas sluzby nie su vyvinute - no a pre koho aj? Vsak v snahe usetrit kazdu korunu sa kopec ludi radsej aj samo doma ostriha!
Ano ten NB je tiez vhodna alternativa, ale v tejto cenovej kategorii ma stale slusnu zostavu, na ktorej si na slusnych detailoch aj nieco zahra (co sa o notebooku do 770EUR povedat velmi neda)
Napr v nemecku zakaznika zaujima servis, zaruka. Na slovensku kazdeho len najnizsia cena. A potom ze u nas sluzby nie su vyvinute - no a pre koho aj? Vsak v snahe usetrit kazdu korunu sa kopec ludi radsej aj samo doma ostriha!
-
Pigesko
King
ja som bol ochotny tieto rizika podstupit, poskladat a nainstalovat win uz potom nebol problem, pc ide do dnes bez akeho kolvek problemu...preto mam na tuto vec takyto nazor
//skladanie noveho PC je babracka ?
ja som mal z toho celkom dobry pocit...
//aj ja sa doma striham sam
a je to tiez dobry pocit...
je to proste vec cloveka...tiez som povedal ze zostava ktoru mu odporucili je pre jeho uceli dostacujuca, ale v mojom pripade by to za tie prachy nestalo...
//skladanie noveho PC je babracka ?
//aj ja sa doma striham sam
je to proste vec cloveka...tiez som povedal ze zostava ktoru mu odporucili je pre jeho uceli dostacujuca, ale v mojom pripade by to za tie prachy nestalo...
velky suhlas, ostatnym dakujem za radu ze sa oplati mat aj stiahnuty, ale tuto cast o originalnosti Win uz nechajme takUz len z principu, mat aktualizovany system, neondiet sa s nejakymi aktivatormi a crackmi a jak je nainstalovany, tak mam od neho pokoj. Ten system bude mozno pouzivat 3 roky = 9 centov na den. A stale bude pouzitelny az kym nekupi novy comp
kto povedal ze som rozhodnuty? vobec nie som rozhodnuty, iba som sem napisal ponuku za 770 € a chcel som len vediet vas nazor na nu, pripadne kde by sa dal ktory komponent vymenit za iny-lepsi, ale tak aby viac-menej zostala zachovana cena a nie navysenie na 1 komponent o 40 €ale nechapem naco sa tu vobec pytas ked si uz davno rozhodnuty ??
tak tak, nie som expert na skladanie pcObjedna to tam, a pride si po poskladany nainstalovany comp = ziadne babracky s tym doma, ako skladanie, instalacia a pod. Pri skladani sa zisti ze je nejaky komponent vadny? Vo firme hned objednaju druhy a vymenia ho
Pigesko - ze valkanie cesta na kolac robi tvojej mame radost, este neznamena, ze rovnaku radost by si z toho mal aj ty
Nie kazdy je vystrihnuta postavicka z "urob si sam". Ci uz kvoli pohodliu, neistote, casu... Kedze v obore maloobchodu s vypoctovkou robim, viem aki ludia su, aky na to maju pohlad, takze sa na to viem pozerat aj z tohoto uhla. Nie vsetko, co je inak, je zaroven zle
.
Ako priklad uvediem napriklad kupovanie hry - mohol by som zdvihnut rit, prejst sa a za par minut mat hru lacno z kamennej predajne. Ale je mi pohodlnejsie, objednat to aj s prepravou a donesu mi to az do zobaka. Mne tych par drobnych za ten komfort stalo. Jemu stoji za to priplatit si za to nieco navyse, co mu internetovy shop zase neposkytne.
Ako priklad uvediem napriklad kupovanie hry - mohol by som zdvihnut rit, prejst sa a za par minut mat hru lacno z kamennej predajne. Ale je mi pohodlnejsie, objednat to aj s prepravou a donesu mi to az do zobaka. Mne tych par drobnych za ten komfort stalo. Jemu stoji za to priplatit si za to nieco navyse, co mu internetovy shop zase neposkytne.
-
Pigesko
King
KoCi: ale ved aj v eshope si to moze nechat poskladat,nainstalovat win a prist si pre hotovu vec resp. hotovu vec mu prinesu domov
viem ze to nie je to iste ale predsa to stoji za uvahu...myslim ze by aj usetril. mne ide o to aby nebol prekvapeny ked si nainstaluje nejaku novsiu hru a zisti ze mu ide ledva na low detailoch