Idem si kupit novy PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Idem si kupit novy PC

Príspevok od používateľa KoCi »

Pridane sluzby? Objedna to tam, a pride si po poskladany nainstalovany comp = ziadne babracky s tym doma, ako skladanie, instalacia a pod. Pri skladani sa zisti ze je nejaky komponent vadny? Vo firme hned objednaju druhy a vymenia ho, takze zakaznik ani nevie o tom. Doma ked to posklada a nejde, tak moze len hutat ci nieco zle zapojil, ci je nieco vadne, ak ano tak co (doma predpokladam nema kazdy dielnu kde si co vie premerat, vyskusat iny komponent a pod.) a ak pride na to co, tak ist reklamovat komponent a zatial mu to doma rozostavane stoji a prd s tym. Rovnako ked k problemu dojde po par mesiacoch - nemusi on analyzovat kde sa co posralo, opat na to nemusi mat nahradny diel na odskusanie - vezme to cele do firmy kde si to nechal zlozit a oni mu to vyriesia k plnej spokojnosti. Poskladaj si comp a chod s nim do alzy ze ti nejde, co ti povedia "preberieme vam iba vadny komponent, v pripade, ze sa jedna o neopravnenu reklamaciu, uctujeme si bla bla". Nehovorim o tom, ze do mnozstva eshopov sa proste nedostanes, lebo maju sidlo daleko a musis to posielat (dalsie naklady navyse). A to ze mu to moze niekto poskladat - je kopec expertov "skladacov" ktori si myslia ako vsetko vedia ale zbastlia to takym stylom, ze niekedy clovek moze byt rad, ze neodpalili dosku (vynechanie distancnych srobikov pred montazou dosky nie je tak ojedinely ukaz). Ked nieco pri skladani poserie firma (mala pravdepodobnost), tak si to odnesie na svoje naklady. Ak on, ci jeho kamarat, tak?

Ano ten NB je tiez vhodna alternativa, ale v tejto cenovej kategorii ma stale slusnu zostavu, na ktorej si na slusnych detailoch aj nieco zahra (co sa o notebooku do 770EUR povedat velmi neda)

Napr v nemecku zakaznika zaujima servis, zaruka. Na slovensku kazdeho len najnizsia cena. A potom ze u nas sluzby nie su vyvinute - no a pre koho aj? Vsak v snahe usetrit kazdu korunu sa kopec ludi radsej aj samo doma ostriha!
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

ja som bol ochotny tieto rizika podstupit, poskladat a nainstalovat win uz potom nebol problem, pc ide do dnes bez akeho kolvek problemu...preto mam na tuto vec takyto nazor :)

//skladanie noveho PC je babracka ? :) ja som mal z toho celkom dobry pocit...

//aj ja sa doma striham sam :D a je to tiez dobry pocit...

je to proste vec cloveka...tiez som povedal ze zostava ktoru mu odporucili je pre jeho uceli dostacujuca, ale v mojom pripade by to za tie prachy nestalo...
bystrik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bystrik »

Uz len z principu, mat aktualizovany system, neondiet sa s nejakymi aktivatormi a crackmi a jak je nainstalovany, tak mam od neho pokoj. Ten system bude mozno pouzivat 3 roky = 9 centov na den. A stale bude pouzitelny az kym nekupi novy comp
velky suhlas, ostatnym dakujem za radu ze sa oplati mat aj stiahnuty, ale tuto cast o originalnosti Win uz nechajme tak
ale nechapem naco sa tu vobec pytas ked si uz davno rozhodnuty ??
kto povedal ze som rozhodnuty? vobec nie som rozhodnuty, iba som sem napisal ponuku za 770 € a chcel som len vediet vas nazor na nu, pripadne kde by sa dal ktory komponent vymenit za iny-lepsi, ale tak aby viac-menej zostala zachovana cena a nie navysenie na 1 komponent o 40 €
Objedna to tam, a pride si po poskladany nainstalovany comp = ziadne babracky s tym doma, ako skladanie, instalacia a pod. Pri skladani sa zisti ze je nejaky komponent vadny? Vo firme hned objednaju druhy a vymenia ho
tak tak, nie som expert na skladanie pc
KoCi
Darca
Darca

Pigesko - ze valkanie cesta na kolac robi tvojej mame radost, este neznamena, ze rovnaku radost by si z toho mal aj ty :) Nie kazdy je vystrihnuta postavicka z "urob si sam". Ci uz kvoli pohodliu, neistote, casu... Kedze v obore maloobchodu s vypoctovkou robim, viem aki ludia su, aky na to maju pohlad, takze sa na to viem pozerat aj z tohoto uhla. Nie vsetko, co je inak, je zaroven zle ;).

Ako priklad uvediem napriklad kupovanie hry - mohol by som zdvihnut rit, prejst sa a za par minut mat hru lacno z kamennej predajne. Ale je mi pohodlnejsie, objednat to aj s prepravou a donesu mi to az do zobaka. Mne tych par drobnych za ten komfort stalo. Jemu stoji za to priplatit si za to nieco navyse, co mu internetovy shop zase neposkytne.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

KoCi: ale ved aj v eshope si to moze nechat poskladat,nainstalovat win a prist si pre hotovu vec resp. hotovu vec mu prinesu domov :) viem ze to nie je to iste ale predsa to stoji za uvahu...myslim ze by aj usetril. mne ide o to aby nebol prekvapeny ked si nainstaluje nejaku novsiu hru a zisti ze mu ide ledva na low detailoch :)
KoCi
Darca
Darca

Neviem aku zostavu mas doma ty, ale E6500, 4GB RAM, GTS250 mne teda ako lowend nepripada :)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

nepovedal som ze je to lowend zostava :wink: len ze by nemusela zvladat to co od nej ocakava... ci mu tato zostava bude stacit zisti az ked ju kupi :) ale ako som si vsimol tak mu nejde moc o vykon/hry takze suhlasim ze bude dostacujuca...len by som na jeho mieste uz naozaj rozmyslal o NB ktory tiez splna jeho poziadavky a aj tam si zahra nejake tie novsie/menej narocne hry :) ved nech sa rozhodne sam, ja uz mu do toho kecat nebudem.

//este k tej zostave - suhlasim ze cena je v tomto pripade primerana vykonu a tomu ze mu ju poskladaju,nainstaluju win a bude mat zaruceny servis...ok ? :)
bystrik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bystrik »

KoCi napísal:Neviem aku zostavu mas doma ty, ale E6500, 4GB RAM, GTS250 mne teda ako lowend nepripada :)
presne toto som potreboval vediet, neplanujem hrat kazdu novu hru, ale obcas si nieco zahram, otazne teda je ze ci ten procesor nie je moc slaby a taktiez mam dilemu ci Win7 32-bit/64-bit, kedze som si chcel vyskusat nejake veci/hry ktore su napr z roku 2006, bude mi to na 64-bit fungovat?
Napísať odpoveď