Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 24 Apr 2014, 5:14



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 22 ]  1, 2  Ďalšia

Choď na stránku
Instalacia windows na notebook - nenajde disky (SATA)
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 5.2.2007
Príspevky: 111
Karma: Level +1
Príspevok Instalacia windows na notebook - nenajde disky (SATA)
taaaakze chlapi,odkazany som na vasu pomoc...
Myslim ze nebudem prvy,komu sa to stalo. Mam zbrusu novy notas, vybraty z krabice, facha vsetko,nabija,no problemo.
Komponenty sedia,dodane su v poriadku, mali by aj bezproblemovo fungovat. Je to bez OS, takze som chytil XPcko co mam doma,reku ze ho tam idem nainstalovat. Lenze problem je v tom, ze ten disk je neviemakeho formatu,alebo znacky, ale windows cd mi nacita pekne a ked ide instalacia, tak mi hned napise, ze nenasiel ziadne pevne disky, instalacia bude ukoncena. ked som tam len tak zo spasu dal linux instalacne cd, tak ten nasiel ten disk bez problemov. akurat ze ja linux nechcem,chcem tam klasicke XPcko.
Takze mi poradte co mam robit. Pomoze ak najdem nejake bootovacie servis cd a skusim ten disk sformatovat (za predpokladu, ze mi ho ten bootovaci soft najde)? Alebo zohnat externu disketovku a nejaky driver ku tomu HDD. fakt netusim,necakal som ze sa vyskytne takyto problem. Riesil to uz niekto? pls pomoze, kto viete..


05 Jún 2007, 20:36
Profil  
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.2006
Príspevky: 7128
Karma: Level +6
Príspevok 
Pravdepodobne tam máš SATA disk (a teda budeš pre Windows potrebovať ovládač).


05 Jún 2007, 21:06
Profil  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 5.2.2007
Príspevky: 111
Karma: Level +1
Príspevok 
jo,myslim ze take nieco spominal kamarat... a kde ten ovladac najdem a co potom? lebo disketovka tam neni...


05 Jún 2007, 21:08
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2006
Príspevky: 5443
Bydlisko: BA
Karma: Level +6
Príspevok 
U notebookov so sata diskami prave kvoli absencii FDD mechanik, sa v biose zvykne nachadzat cosi ako prepinac pre nativnu podporu SATA.. Takze skus sa tam niekde pomrvit v biose. Neviem ti bohuzial povedat presne ako sa tato polozka vola, musel by som to vidiet.. Dokonca co vyrobca to ine pomenovanie (iny bios). Pripadne ak si nebudes vediet rady, postaci ti jeden rychly telefonat do servisu pre danu znacku, kde by ti bez problemov mali vediet poradit ;)


05 Jún 2007, 22:59
Profil  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 5.2.2007
Príspevky: 111
Karma: Level +1
Príspevok 
hmm,zial nic take tam nemam. skusal som cokolvek a nic..
je to konkretne HP530.
Vidim to tak, ze niekde, netusim kde, zozeniem driver ku HDD, dam ho na disketu, zozeniem externu FDD a pripojim cez USB a pocas instalacie XP dam doinstalovat driver z diskety,malo by to ist... ine riesenie neviem


06 Jún 2007, 7:39
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.6.2005
Príspevky: 600
Bydlisko: Pandamonia
Karma: Level +2
Príspevok 
Skus toto mne toto pomohlo


15 Okt 2007, 16:29
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.6.2005
Príspevky: 1910
Karma: Level +3
Príspevok 
Je to tu rozoberane asi 10x !! Kazdy tyzden sem dakto fukne prispevok, ze mu nenajde disk pocas instalacie na notebooku HP. To uz fakt neviete pouzivat hladanie ???
Ti, co tvrdia, ze je to disketa by radsej tuto radu mohli prestat davat, vzdy sa dakto najde. Toto sa pouzivalo u starsich PC, ked zacinalo SATA. To uz je par rokov za nami, takze wake up.
Je to nastavenie v BIOSe, SATA Native Mode. Ak to tam nevies najst, doporucujem okuliare, slabikar, etc...


15 Okt 2007, 17:11
Profil  ICQ  WWW
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.11.2005
Príspevky: 1
Karma: Level +1
Príspevok sata
S tymto problemom som sa uz zoparkrat stretol aj ja, ale konkretne na svojom notebooku som mal skor opacny problem. XP mi v pohode naslo disk a Vista takisto ale ked som daval Linux tak ten mi disk nenasiel...
Moze to byt tym "SATA Native Mode" ?


30 Dec 2007, 4:09
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.12.2005
Príspevky: 997
Bydlisko: Košice
Karma: Level +1
Príspevok 
jj presne toto sa stalo aj mne v biose treba vypnut native sata potom opjde aj bez pridavnych ovladacov cez F6 pri instalacii...pojde normalne....otestovane...


30 Dec 2007, 14:40
Profil  ICQ  YIM  WWW
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.6.2005
Príspevky: 686
Bydlisko: antiBENGORO
Karma: Level +2
Príspevok 
treba vypnut native sata a zapnut native IDE, alebo v niektorych notasoch sa to vola tusim IHCI alebo ako, proste musis vypnut emulaciu sata disku.. to je vsetko.


30 Dec 2007, 19:32
Profil  WWW
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.6.2005
Príspevky: 1910
Karma: Level +3
Príspevok 
AHCI


30 Dec 2007, 22:15
Profil  ICQ  WWW
Light Expert
Light Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.1.2008
Príspevky: 41
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Instalacia windows na notebook - nenajde disky (SATA)
Vypni sata radič v biose pokial nepomôže potrebuješ pre inštaláciu WIN xp upravené cd ktoré má radič v sebe integrovaný. :!:


25 Jan 2008, 14:21
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.6.2005
Príspevky: 1910
Karma: Level +3
Príspevok 
Nepotrebuje. Precitaj si prispevky vyssie.


25 Jan 2008, 17:10
Profil  ICQ  WWW
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.5.2008
Príspevky: 8
Karma: Neutrál
Príspevok 
HMMM na niektorych notebookoch sa to proste prepinat neda ... ja mam MSI ex600... a tiez to nemam kde prepnut a najhorsie je na tom to ze neviem najst na to ani drivre ze by som si to tam hodil cez nlite .... tak ak by ste vedeli ovladace na XP napiiiste pls


05 Jún 2008, 17:30
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.3.2007
Príspevky: 801
Bydlisko: Trencin
Karma: Level +2
Príspevok 
jj, mne sa toto stalo, ked som instaloval WIN XP na kamaratovom ACERi, riesenie: SATA Native mode.


05 Jún 2008, 19:07
Profil  ICQ  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.5.2008
Príspevky: 90
Bydlisko: Postielka
Karma: Level +1
Príspevok 
skus si stiahnut ovladace zo stranky vyrobcu tak si nainstaluj program tzv. ,,nLite" a tam si tie ovladace ktore si stiahol aplikuj tak si vypal klasicky ISO obraz a nabootuj a mala by to ist


06 Jún 2008, 0:07
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.12.2005
Príspevky: 997
Bydlisko: Košice
Karma: Level +1
Príspevok 
hej?tak si to skus ty a potom ta prosim pis sem take inteligentne prispevky...ok? native SATA sa da vypnut na kazdom notasi len treba hladat....alebo treba vediet po anglicky.....a nie hladat nieco v biose po prvy krat....


07 Jún 2008, 10:16
Profil  ICQ  YIM  WWW
Novice
Novice
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 5.9.2009
Príspevky: 2
Karma: Neutrál
Príspevok 
Marko5211 píše:
hej?tak si to skus ty a potom ta prosim pis sem take inteligentne prispevky...ok? native SATA sa da vypnut na kazdom notasi len treba hladat....alebo treba vediet po anglicky.....a nie hladat nieco v biose po prvy krat....
Boze tu je zasa mudrz clovek je to urcite na kazdom notebooku ked si taky mudry thaq mi to najdi na notase Asus X51R to som fakt zvedavy tu nieje ani K. K .T thaq som zvedavy lol

//audiotrack: príspevok upravený. Basa na jeden deň, to je dosť času na to aby si si prečítal pravidlá a naučil sa písať čiernym, klasickou veľkosťou, nepodčiarknutým a bez boldu, navyše skús aj obmedziť ten pokec slang. Slova ako thaq v slovenčine nepoznáme


05 Sep 2009, 18:53
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 4.12.2005
Príspevky: 997
Bydlisko: Košice
Karma: Level +1
Príspevok 
Pocuj ty budes asi dalsi z tych dementnych EMO deti co?poprosim ta ked uz nieco pises nevies to pisat ako normalny kultivovany clovek?to sa musis spravat ako totalny dement? Sry za OT btw kokinko ci co si to ak mas sata disk tak tam proste moznost na prepnutie ahci/ide modu mas a kludne cry more


06 Sep 2009, 12:33
Profil  ICQ  YIM  WWW
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.11.2008
Príspevky: 501
Karma: Level +1
Príspevok Re: Instalacia windows na notebook - nenajde disky (SATA)
čauko mam podobný problém lenže s PC chcel som nainštalovať Windows na Sata HDD ale v inštalačke mi ho neukáže skúšal som aj s XP aj s 7 čkou a nič ale Biose mi ho ukáže kde bude chyba ?? Ak dobre viem tak Windows 7 ma už v sebe Sata Raid driver


28 Sep 2012, 11:13
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 22 ]  1, 2  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2014
[ Time : 0.158s | 12 Queries | GZIP : On ]