|
|
|
| Autor |
Správa |
xivo Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.06.2005 Príspevky: 678 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 06 Apr 2008, 22:04 Predmet: Instalacie Eclipse na Ubuntu 7.10 (Error) |
|
|
Nakoľko som v Ubuntu (a celkovo v Unix like systemoch) zaciatocnik mam problem s rozbehanim Eclipse.
nejde ani cez Applications/add-remove
ani cez sudo apt-get install eclipse
tak som skoncil sposobom ktorym riesim taketo problemy t.j
dam vyhladat eclipse a dam ho "Oznacit" pricom mi vyhodi
Závisí na: eclipse-jdt but it is not going to be installed
Závisí na: eclipse-pde but it is not going to be installed
Závisí na: eclipse-source but it is not going to be installed
tak som si zobral eclipse-jdt a tam vyhodi zase co potrebuje .. a takto stromovou struktourou sa dostavam ku zakladným balikom ktore nainstalujem rovno z repozitov alebo ich musim stiahnut ako ********.deb a nainstalovat.
Problem je vtom ze to chce odomna nainstalovat ant-optional, ktory sa mi podarilo najst iba ako deb a pri instalacii mi vyhodilo error (co sa mi este nestalo)
Error, dependency is not satisfiable : ant
Java based build tool like make - optional libraries
A system independent (i.e. not shell based) build tool that uses XML files as "Makefiles". This package contains the optional tasks libraries.
Homepage: http://ant.apache.org/
tak teda newiem co dalej ...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
pato83 Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.11.2005 Príspevky: 2610
Zaslal: 06 Apr 2008, 22:23 Predmet: |
|
|
| Spusti si synaptic a do okna, do okkna, kde su nazvy balickov zadaj eclipse a daj na instalaciu. Vyhodi ti aj zoznam vsetkych potrebnych balickov, ktore potrebujes pre fungovanie eclipse. Potvrdis a das pouzit.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
xivo Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.06.2005 Príspevky: 678 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
filippo Light Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.08.2007 Príspevky: 75
Zaslal: 06 Apr 2008, 23:28 Predmet: |
|
|
| xivo napísal: |
| Vsak tak to robim a vyhodi mi toto |
odkomentoval si sources.list alebo používaš defaultný? Ak nie, tak ho uprav /etc/apt/sources.list ,prípadne ho sem pastni. Keď ho odkomentuješ, tak do konzoly napíš:
a skús
| Kód: |
| sudo apt-get install eclipse |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
xivo Star

|
Zaslal: 07 Apr 2008, 1:16 Predmet: |
|
|
Ty jo dik uz mi to ide ...
Stacilo odkomentovat dalsie linky na repozity ... thanx ...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|