|
| Autor |
Správa |
Sheep Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.02.2005 Príspevky: 4548
Zaslal: 22 Máj 2008, 20:30 Predmet: Internetovy Protokol IPv6 |
|
|
Dnes som zapol pocitac a pozeram ze mam pridelenu IPv6 adresu , toto cislo je unikatne na svete takze sa to chova ako externa adresa teraz? Kto o tom nieco viac vie nech napise. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mek King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.03.2005 Príspevky: 1950 Bydlisko: Trenčín Aglomeration :)) Karma: 
|
Zaslal: 22 Máj 2008, 20:43 Predmet: |
|
|
nebude ti to na moc veci dobre, lebo stale to nepodporuju vsetky zariadenia... hoci narazil som na par serverov, ktore mali aj ipv6 adresu.
k tomu ipv6 si myslim ze je to dobry napad, ale nie je to dobre na zapamatanie, predsa len sa lepsie pamataju 4 oktety ako 128bitov dlha adresa  |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 6898 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 22 Máj 2008, 20:50 Predmet: |
|
|
povedz mi koľko IP adries si musíš pamätať. V privátnych sieťach si môžeš naďalej adresovať cez IPv4 aby si si to lahko pamätal, localhost taktiež nemusíš mať na IPv6, v nete sa o preklad postará DNS..
Podla mňa sa pre teba ako používatela a ani pre vela ludí čo s PC pracujú aktívne a na vyššej úrovni zmena nijak nedotkne |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6636
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Zaslal: 22 Máj 2008, 22:48 Predmet: |
|
|
no rad by som overil ci sa to opravdu sprava ako externa adresa, len to dlhe cislo si zapamatat aby som sa odnekial skusil pripojit je dost problem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
turtlak69 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.05.2007 Príspevky: 2412 Bydlisko: /dev/null Karma: 
|
Zaslal: 23 Máj 2008, 11:15 Predmet: |
|
|
| Mek napísal: |
| nebude ti to na moc veci dobre, lebo stale to nepodporuju vsetky zariadenia... |
zariadenia by to aj podporovali. stoji na provideroch. ale zmena u beznych ludi sa nijako neprejavi. ale provideri budu mat plne ruky prace. btw IPv6 podporuju aj zariadenia a aj mnoho softov (uz dlhsi cas). a ano bude sa to spravat ako externa staticka IP adresa. pri IPv6 sa rata s ovela vacsim poctom PC ako pri IPv4. takze NAT, podsietovanie uz nie su potrebne. ale ak si chces spravit nejaky web server, tak hold smola, lebo prehliadace ti IPv6 este nepochrumu. aspon co som skusal ist cez IPv6 adresu na google s FX 2.0.X. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Zaslal: 23 Máj 2008, 17:18 Predmet: |
|
|
| turtlak69 napísal: |
| zariadenia by to aj podporovali. stoji na provideroch. ale zmena u beznych ludi sa nijako neprejavi. ale provideri budu mat plne ruky prace. btw IPv6 podporuju aj zariadenia a aj mnoho softov (uz dlhsi cas). a ano bude sa to spravat ako externa staticka IP adresa. pri IPv6 sa rata s ovela vacsim poctom PC ako pri IPv4. takze NAT, podsietovanie uz nie su potrebne. ale ak si chces spravit nejaky web server, tak hold smola, lebo prehliadace ti IPv6 este nepochrumu. aspon co som skusal ist cez IPv6 adresu na google s FX 2.0.X. |
na indentifikaciu sa budu pouzivat domenove nazvy, sak si neviem predstavit zeby som sa chcel pripojit na vzdialeny server tak pisat na neho IPv6 adresu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mek King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.03.2005 Príspevky: 1950 Bydlisko: Trenčín Aglomeration :)) Karma: 
|
Zaslal: 27 Máj 2008, 22:08 Predmet: |
|
|
| audiotrack napísal: |
| povedz mi koľko IP adries si musíš pamätať. |
no nemusim, ale nejako si pamatam... a je to aj vhodne si pamatat napr. par proxy serverov, IPcky zopar serverov, s ktorymi pracujem, potom este DNS server, ktory sa hodi na testovanie pripojenia, ak je podozrenie na nefungujuce DNS... a tak sa to nazbiera  |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny3212 Light Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.02.2008 Príspevky: 49 Bydlisko: Terchova Karma: 
|
Zaslal: 28 Máj 2008, 9:48 Predmet: |
|
|
| urcite sa do dotkne aj uzivateloov, aspon teraz (zatial), ked v systeme povolite ipv6, tak prehladavanie internetu cez prehliadac sa stane zdlhavejsie a je to vidiet aj volnym okom :. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Zaslal: 28 Máj 2008, 10:41 Predmet: |
|
|
| johny3212 napísal: |
| urcite sa do dotkne aj uzivateloov, aspon teraz (zatial), ked v systeme povolite ipv6, tak prehladavanie internetu cez prehliadac sa stane zdlhavejsie a je to vidiet aj volnym okom :. |
mne sa nic nestalo zdlhavejsim, dokonca som za routrom a aj ten mi dava IPv6  |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny3212 Light Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.02.2008 Príspevky: 49 Bydlisko: Terchova Karma: 
|
Zaslal: 28 Máj 2008, 11:22 Predmet: |
|
|
| no ja a mas ipv6 povelenu aj v systeme? Mno ja windows nepouzivam, ale v linuxe to moze spomalit nacitavanie. A to linux je v tom daleko dokonalejsi ako win, mno mozno to nepostrehnes, ale je to tam. heh. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Zaslal: 28 Máj 2008, 12:12 Predmet: |
|
|
| johny3212 napísal: |
| no ja a mas ipv6 povelenu aj v systeme? Mno ja windows nepouzivam, ale v linuxe to moze spomalit nacitavanie. A to linux je v tom daleko dokonalejsi ako win, mno mozno to nepostrehnes, ale je to tam. heh. |
mam Windows Vistu a ide vsetko ok |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|