Írsko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
spanoo13
Light Expert
Light Expert

Írsko

Príspevok od používateľa spanoo13 »

V polovici Júna 2007 ciže za 3 mesice idem do Írska. Najprv pracovat a po asi pol roku by som chcel zacat studovat na Univerzite.
Prave koncim Gymnazium.
Ak mi moze niekto nejako pomoct, napr nejake info alebo známi v Írsku..Budem velmi vdacny :)
ETieNne
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ETieNne »

A kde ideš vlastne?

A aké informácie presne potrebuješ?

skonkretizuj a potom môžeme pokecať, aj keď ja som tam nebol ale mám tam známu....
spanoo13
Light Expert
Light Expert

Moj plan je ze takyto:
Prave som v 4. rocnku Gymnazia v Martine, cize v poslednom a mal som si dat nejake prihlasky na Vysoke skoly..lenze nedal..hmm mozno si az moc verim, ale nasa rodna vlast Ceskoslovensko pre mna v ziadnom pripade nepripada do uvahy(na otazky preco-neodpovedam)
Hned po maturie odchadzam do Írska konkrétne do Galway, kde by som chcel pracovat v oblasti Informatiky a Informacnych tecnologii, mam uz referencie z tohto oboru aj so slovenska kedze robim pre jednu pocitacovu firmicku..ktoru nejdem radsej menovat koli pravidlam fora. Hned ako vylepsim moju uroven anglictiny na potrebnu-nieze by som nevedel AJ ale potrebuje TEOFL minimalne na 550 bodov
V januari by som sa chcel prihlasit na skolu National University of Ireland in Galway - Information Technologies
Takze vitana je pomoc..v oblasti zhanania prace, a ubytovania
Dakujem za ochotu
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

snad to nebude prilis OT... len chcem poznamenat, ze v irsku si moc neuzijes... je to krajina prudkych katolikov, viem ze tam napriklad nedostat kondomy a podobne :D
spanoo13
Light Expert
Light Expert

Mne nejde o zabavu....Ide mi hlavne o vzdelanie a skusenosti 8)
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

tak to je hlupost Iri chlascu ako duhy moj oco tam zije a aj ja som tam bol cez leto a najvecsie prijmy ma irsko z barov :) A no ked chces tam pracu na dlsie staci ist hned jak si vybavis PPS number ci jak sa to pise lebo inac ti bude stat brat asi 30% vyplaty na FAS (urad prace) a tam je ponuk habadej nejaku si najdes urcite

a este sa priprav ze ked nebudes v dubline ale nejakom velkom meste tak s ich anglictinou budes mat dost velky problem asi taky ako ked bratislavcan hovori s humencanom :)
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

spanoo13 mas uz vybavene viza? Lebo som pocul ze je dost velky problem ich zohnat ked mas skoncene len gymko a neides na vysku ale rovno do zahranicia.
spanoo13
Light Expert
Light Expert

1-Sme v EU...aj Írsko je v EU...ziadne viza
2-odbacate od temy..ja sa zaujimam o konkretne veci a inforamacie a nie o teoreticke znalosti..Potrebujem fakty a skusenosti..Nie nazory a myslienky...
Dakujem za pochopenie
Prosim..Kto mozte pomozte... :D
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

spanoo13 - tazko ti s niecim pomoct, ked vlastne neviem co potrebujes poradit. Nejake info je dost siroky pojem. Galway je fajn, aj ked na moj vkus male mesto, ale kazdemu vyhovuje nieco ine. Iri su plus minus, cize ako kazdy iny narod. Ak mas otazky ohladom konkretnych veci tak daj vediet.
k6 napísal:snad to nebude prilis OT... len chcem poznamenat, ze v irsku si moc neuzijes... je to krajina prudkych katolikov, viem ze tam napriklad nedostat kondomy a podobne :D
Haha, to je parada... "viem" ako viem. To ze sa tu nerobia potraty je pravda, ale zakazane kondomy, asi nie.
pHysIQ napísal:spanoo13 mas uz vybavene viza? Lebo som pocul ze je dost velky problem ich zohnat ked mas skoncene len gymko a neides na vysku ale rovno do zahranicia.
Asi by sa par ludom zislo trochu sledovat co sa naokolo deje. Viza do Irska??? Welcome to 2007.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

OT: Zorg si v Corku? Ja idem do Killarney coskoro, mozme spravit Ireland stretko :) :lol:
GeeKoon
Expert
Expert

Príspevok od používateľa GeeKoon »

pHysIQ napísal:spanoo13 mas uz vybavene viza? Lebo som pocul ze je dost velky problem ich zohnat ked mas skoncene len gymko a neides na vysku ale rovno do zahranicia.
ty si ma teraz zabil chlape...

k Irsku: Irov nema skoro nikto rad, ale to je iba otazka zvyku...podla mna sa normalny najst daju, len som takeho este nenasiel

jazdi sa na lavo s volantom napravo

hovori sa po anglicky

a ked chces vediet nieco viac, skoc do knihkupectva a kup si nejaku dobru knihu o Irsku (nehovorim, ze to ma byt obrazkova knizka :lol: nikdy som v Irsku nezil, takze ti ani nemozem povedat, ako sa tam zije...ale Iri su dost (kulturne) blizko Anglicanom, teda podoba medzi mojim zivotom v UK a zivotom v Irsku je velmi pravdepodobna...

len pozor na katolicko-protestantske problemy (lebo boli uz aj taki Poliaci, co sa zamiesali do nejakych tych bitiek v Belfaste) a hlavne sa tvar nenapadne

EQ
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

GeeKoon napísal: Irov nema skoro nikto rad, ale to je iba otazka zvyku...podla mna sa normalny najst daju, len som takeho este nenasiel
EQ
nato si jak prisiel? ja ked som tam bol tak som nenasiel jedneho zleho a to fakt vsetko su to velmi dobry ludia dobrosrdecny len si treba zvyknut na ten ich priserny prizvuk a ten irsky palec :smt023 ktorym sa zdravia a ktory ti v kuse ukazuju dokonca aj ked sa stretnu na ulici (maju to miesto pozdravu:) )
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

spanoo13
Light Expert
Light Expert

To sa hodi...

ALL: Neviete kolko stoji normalne ubytovanie na mesiac..tym myslim ziadny *****hotel ale ni ziadny prybytok pre bezdomovcov
Nieco ako Youth Hotel...cca cena by sa hodila..ako pozeram po nete, tak vsede su dajake ine ceny..a neviem teda co je dobra cena, lebo kazdy ponuka nieco insie...cize ak mate skusenost..prosim oznamte ju!
A este by ma zaujimalo ake su pre Irov priority v zamestnani??? kedze tam chcem aj pracovat..cim ich ohurim..chcem pracovat vo svete Pocitacov..cize nejaky obchod s pocitacmi..po pripade daco insie...
Dakujem
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

z vlastnej skusenosti vacsina Irov vie o pc velke h++++ :D ale to su normalni smrtelnici, ludia v IT firmach toho budu vediet asi trosku viac.. a cim ich ohuris? tym istym cim by si ohuril ludi vsade na svete, nie? :wink:
spanoo13
Light Expert
Light Expert

miki24686 napísal:z vlastnej skusenosti vacsina Irov vie o pc velke h++++ :D ale to su normalni smrtelnici, ludia v IT firmach toho budu vediet asi trosku viac.. a cim ich ohuris? tym istym cim by si ohuril ludi vsade na svete, nie? :wink:
takze myslis ze by som mal stavit na svoju PC inteligenciu???
o tom ze o PC vedia asi ako moj 3-rocyn bratranec som pocul..a preto tam chcem ist a ukazat co je vo mne!
Ale asi nikto nema nejaky tip na pracicku??? :D :D
spanoo13
Light Expert
Light Expert

A este by ma zaujimalo, ci nema niekto nejake skusenosti so studiom na Univerzite v Írsku
Dakujem za ochotu :oops:
Napísať odpoveď