|
|
|
| Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode? |
| Ano, zacina to byt vazne |
|
51% |
[ 58 ] |
| Nie, melu sa tam uz roky |
|
41% |
[ 46 ] |
| Neviem/Nezaujima ma to |
|
7% |
[ 8 ] |
|
| Celkom hlasov : 112 |
|
| Autor |
Správa |
Xantyp Expert

Stav:  Založený: 15.09.2005 Príspevky: 187
Zaslal: 07 Jan 2007, 18:43 Predmet: |
|
|
zaujmave:
| Citácia: |
LONDÝN - Izrael vypracoval tajné plány na zničenie iránskych zariadení na obohacovanie uránu taktickými jadrovými zbraňami, píše dnešné vydanie britských novín Sunday Times.
S odvolaním sa na niekoľko izraelských vojenských zdrojov týždenník napísal, že dve letky izraelských vzdušných síl sa zacvičujú na vyhodenie do vzduchu zariadenia na obohacovanie uránu v Natanzi s použitím tzv. "nízkovýkonných ničiteľov bunkrov". Dve ďalšie lokality, zariadenie na výrobu ťažkej vody v Araku a závod na úpravu uránu v Isfaháne, by mali byť zasiahnuté konvenčnými bombami, tvrdia Sunday Times.
Bezpečnostná rada OSN minulý mesiac jednomyseľne schválila rezolúciu uvaľujúcu sankcie na Irán. Rezolúcia nariaďuje všetkým krajinám zákaz dodávok materiálov a technológií použiteľných v iránskom jadrovom a raketovom programe. Izrael nevylučuje preventívnu vojenskú akciu proti Iránu, podobne ako bol jeho vzdušný útok na iracký jadrový reaktor Osirak v roku 1981. Mnohí pozorovatelia sa však domnievajú, že iránske jadrové zariadenia sú pre Izrael príliš veľkým sústom na to, aby sa do takejto akcie pustil sám.
Hovorkyňa izraelskej vlády Miri Elsinová odmietla správu Sunday Times komentovať. "Nekomentujeme také články, ako je tento v Sunday Times," povedala. Na tlačovej konferencii v Teheráne hovorca iránskeho ministerstva zahraničných vecí Muhammad Alí Husajní uviedol, že správa v novinách "objasní svetovej verejnosti, že sionistický režim (Izrael) predstavuje najväčšiu hrozbu pre celosvetový mier a pre región". Husajní dodal, že "akýkoľvek krok voči Iránu nezostane bez odpovede a útočník svoj čin ihneď oľutuje".
Iránsky prezident Mahmúd Amadínežád v minulosti vyslovil výzvu, aby bol Izrael "vymazaný z mapy", zatiaľ čo Izrael tvrdí, že nedovolí Iránu vyvinúť jadrovú bombu. Sunday Times citovali zdroje, podľa ktorých sa jadrový útok použije len ak sa neuskutoční útok konvenčný a ak odmietnu zakročiť Spojené štáty. Odkrytie izraelských plánov by mohlo byť zamerané na vyvíjanie nátlaku na Teherán, aby zastavil obohacovanie uránu.
Britský týždenník spresnil, že podľa izraelského plánu majú laserom ovládané bomby otvoriť v cieľoch akési "tunely". V nich - v nukleárnom zariadení v Natanzi - majú potom vybuchnúť jadrové hlavice, a to hlboko pod zemou, aby sa znížilo riziko jadrového spadu. Izraelskí piloti v uplynulých týždňoch leteli do Gibraltáru, aby si natrénovali 3200-kilometrovú
spiatočnú cestu k iránskym cieľom, uviedli Sunday Times
s tým, že boli načrtnuté tri možné cesty do Iránu - vrátane letu cez Turecko. Zdroj izraelskej armády, ktorý nechcel byť menovaný, označil článok v Sunday Times za psychologickú vojnu.
"Keby sme mali také kapacity, považujem za vysoko nepravdepodobné, že by sme ich použili na taktický úder. Izraelská jadrová alternatíva, ak existuje, je výlučne súčasťou doktríny druhého úderu," uviedol zdroj v narážke na odstrašujúcu stratégiu, pomocou ktorej sa krajina zabezpečuje, že dokáže masívne odpovedať na katastrofický útok na jej územie. Washington tvrdí, že použitie vojenskej sily síce zostáva možnosťou, avšak trvá na tom, že prioritou je nájsť diplomatické riešenie.
Zdroj: TASR |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 5010 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 09 Jan 2007, 18:04 Predmet: |
|
|
Zlý vplyv Izraela
Bývalý zbrojný inšpektor OSN v Iraku Scott Ritter napísal knihu pod názvom "Terčom Irán", kde obviňuje izraelskú vládu a jej americkú loby z vyvíjania nátlaku na Spojené štáty zaútočiť na Irán.
//obrázky pridávajte do príloh
Ritter píše:
"O tom niet pochýb: ak bude Amerika viesť vojnu proti Iránu, bude za ňu zodpovedný Izrael."
Obviňuje členov loby z dvojitej vernosti a vyzýva, aby AIPAC (americkú izraelskú loby) registrovali ako zahraničného agenta. Takisto ju kritizuje za to, že vyťahuje holokaust a obvinenia z antisemitizmu zakaždým, keď niekto kritizuje Izrael. "Toto je chorý trend, s ktorým treba skoncovať", píše.
Zhodou okolností to bol práve izraelský generál, ktorý potvrdil všetko, čo hovorí Ritter. Izraelský brigádny generál Oded Tira v článku uverejnenom v Today z 2. januára, vyzýva Izrael a jeho loby, aby vyvinuli maximálne úsilie presvedčiť Spojené štáty zaútočiť na Irán.
V článku píše: "Prezident Bush nemá politickú moc, aby mohol napadnúť Irán. Keďže americký útok na Irán je podstatný pre našu existenciu, musíme mu pomôcť vydláždiť cestu prostredníctvom lobovania u Demokratickej strany (ktorá sa veľmi hlúpo správa) a u redaktorov amerických novín. Toto musíme robiť, aby sa iránska záležitosť stala záujmom oboch politických strán a nespájala sa so zlyhaním v Iraku."
Generál vyzýva izraelskú loby obrátiť sa na Hillary Clintonovú a iných potenciálnych prezidentských kandidátov v Demokratickej strane, aby podporovali okamžitú Bushovu akciu proti Iránu. Ďalej dodáva, že loby sa musí takisto obracať na Európanov, aby sa Bush neocitol v izolácii a vyzýva Izrael, aby v tajnosti kooperoval so Saúdskou Arábiou, aby aj tá vyvíjala nátlak na Spojené štáty napadnúť Irán.
Ako hovorí Ritter, vojnu Spojených štátov proti Iránu ukuchtia v Izraeli.
Samozrejme, americkí stúpenci Izraela - z ktorých väčšina nevie nič o jadrovej energii, nepozná dejiny Izraela, ani obyvateľstvo Blízkeho východu - vytiahnu svoje zvyčajné, pre nich tak typické, argumenty.
Ale pozrime sa na nepopierateľné fakty. Izrael považuje Irán za najväčšiu hrozbu. Izrael si želá, aby Spojené štáty napadli Irán. Izraelská loby robí to, o čo ju Izrael žiada. Ak niekto tvrdí, že izraelská loby je ako každá iná, tak je to buď nevedomec alebo luhár. Izraelská loby je druhá najmocnejšia - ak nie najmocnejšia - loby v Amerike.
A tak teraz sledujte, ako izraelský kút ámen začne s propagandou, aby Ameriku vohnal do vojny s Iránom - presne tak, ako to robili v prípade Iraku. Budú sa vás snažiť presvedčiť, že Irán dokáže vyrobiť jadrové zbrane tak ľahko, ako piecť torty. Ale pravdou je, že aj keby sa Iránčania rozhodli vyrobiť jadrové zbrane, nedokážu to skôr,než o desať rokov. A pravdou je i to, že Irán aj s jadrovými zbraňami nepredstavuje pre Spojené štáty žiadnu hrozbu.
Všetko toto mi pripomína nediplomatický výrok istého diplomata. Prednedávnom na súkromnom večierku v Londýne povedal francúzsky veľvyslanec o Izraeli toto: "Prečo svet dovoľuje, aby taká malá posratá krajina spôsobovala toľké problémy?" Rozhorčení britskí sionisti sa dožadovali, aby ho odvolali, ale francúzska vláda ich ignorovala.
Američania sa skôr či neskôr zobudia a uvedomia si, že vplyv Izraela na americkú vládu je veľmi škodlivý. Keď chce mať Izrael vojnu s Iránom, nech ju vybojujú Izraelčania. Samozrejme, keď sme videli, ako úboho si počínali v prípade vojny s hnutím Hizbolláh, mám podozrenie, že Izraelčania - napriek verejným hrozbám - by proti Iráncom radšej nebojovali.
Podľa môjho názoru, Američania, ktorí chcú, aby americká mládež zomierala v prospech cudzej krajiny, sú vinní z oveľa horších vecí, než len z dvojitej vernosti.
Charley Reese, Anti-War
http://www.antiwar.com/reese/?articleid=10276 |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

Stav:  Založený: 05.08.2004 Príspevky: 3584 Bydlisko: Not Kosher Karma: 
|
Zaslal: 22 Apr 2007, 16:50 Predmet: |
|
|
Dobry posledny clanok.
Neviem ci to bolo spomenute, dalsia zaujimavost o Izraeli je, ze je to utocisko pre zlocincov, citujem Zundela “Israel is a place of refuge for world gangsterism!”
Ako miliardarov, ktori okradli rusky narod ako Leonid Nevzlin, Mikhail Khodorkovsky, Mikhail Brudno, Vladimir Dubov, Boris Berezovsky, Vladimir Gusinsky alebo masovy vrah Solomon Morel,...
Na otazku preco ich nevydaju do Ruska kde su stihani Ariel Sharon (sam kriminalnik) odpovedal “I do not intend to turn anyone over.” “Since the days of my youth, I have been opposed to turning over Jews. I am saying this in the clearest manner possible.”
|
|
| Návrat hore |
|
 |
berynatorko Light Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.01.2007 Príspevky: 75
Zaslal: 22 Apr 2007, 22:01 Predmet: |
|
|
| Tomasito napísal: |
Izraelský minister priznáva, že Izrael použil počas libanonskej vojny fosforové bomby
Izraelský minister Jakov Edri v nedeľu priznal, že počas poslednej vojny v Libanone v lete t.r. Izrael použil delostrelecké fosforové náboje aj proti civilným terčom, čím potvrdil obvinenia Libanóncov, ktorí to tvrdili už od začiatku.
(kratene)
Zdroj: http://www.espace.ch/artikel_272469.html |
Myslite, ze za to Izrael ponesie patricnu zodpovednost a sankcie vyplyvajuce z Medzinarodneho prava? IMHO, ani omylom. |
preco to rovno nenazvu napalmom? ci to znie strasidelne? to by si "demokraticka" krajina nemohla dovolit? takze len fosforove bomby... a inak nehladali nahodou nieco take v iraku?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.10.2005 Príspevky: 2582
Zaslal: 23 Apr 2007, 7:26 Predmet: |
|
|
| berynatorko napísal: |
| preco to rovno nenazvu napalmom? ci to znie strasidelne? to by si "demokraticka" krajina nemohla dovolit? takze len fosforove bomby... a inak nehladali nahodou nieco take v iraku? |
biely fosfor nieje napalm ale nieco este horsie.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
kali520 Guru wannabe

Stav:  Založený: 15.03.2006 Príspevky: 2408
Zaslal: 02 Máj 2007, 9:30 Predmet: |
|
|
Nárok na hrob vo svojej krajine
Nemám rád skoré ranné telefonáty. Vždy, keď v skorých ranných hodinách zazvoní telefón, mám zlé tušenie. Také telefonáty zvyčajne znamenajú nepríjemnú správu, hlavne z domova. A práve taký telefonát som mal koncom minulého roku. Keď zazvonil, zdvihol som slúchadlo s trasujúcimi rukami a s búchajúcim srdcom som počúval hlas svojho brata. „ Naša mamička mala mozgovú porážku a je v kóme, príď čo najrýchlejšie!
Nasadol som na lietadlo jordánskej spoločnosti, ktoré letelo z viedenského letiska do Ammánu. Počas štvorhodinového letu, mi myšlienky chodili po rozume ako spomalený film a modlil som k bohu, aby som zastihol mamičku ešte živú. Moja mamička mala 86 rokov a bola len o necelých šestnásť rokov staršia ako ja. Medzi nami bolo zvláštne puto. Náš vzťah bol priateľskejší ako klasický vzťah medzi synom a matkou. No život k nám nebol milosrdný a oddelil nás od seba.
Bol som za mlada rebelom a odporcom útlaku a bezprávia. A tým som mamičke spôsobil nepokoj a obavy. Viackrát sa na mňa musela smutne a so slzami v očiach pozerať cez väzenské mreže. Neskôr som sa stal, vďaka izraelskej okupácii, večným utečencom a tulákom v cudzích krajinách. Ako palestínska mamička na vlastnej koži prežívala utrpenie svojho ľudu a bola jednou z obetí palestínskej tragédie. Boli časy, keď dvaja jej synovia a jedna dcéra boli v izraelskom väzení. Mnoho členov jej rodiny bolo Izraelčanmi zavraždených. Najmladší syn bol zadržaný a mučený v izraelskom väzení viac než päť rokov. Jej utrpenie vyvrcholilo zavraždením najstaršej dcéry izraelskými vojakmi, čo ju naozaj zlomilo.
Keď lietadlo pristalo na letisku v Ammáne, bolo už neskoro večer. Prišli mi naproti dvaja bratia a švagor. Po tradičnom privítaní, sme nasadli do auta a išli sme rovno do nemocnice. Sestrička mi nasadila sterilnú masku a pustila ma na oddelenie intenzívnej starostlivosti, kde mamička ležala. Maminku som takmer nespoznal, vidiel som len samé prístroje, hadice a trubičky. Nemohol som sa zdržať plaču, a tak som len tak stál a potichu plakal. Cítil som ťažobu strateného detstva, zničenej mladosti a ukradnutého domova. Bolo mi ľúto mamičky, seba a celý svoj ľud. Doľahla na mňa únava z večného putovania po nekonečných cestách.
Ten prudký plač som v sebe zdržiaval už mnoho dlhých rokov. Maminka, som stále tvoje decko. Chcel by som ti prinášať všetky svoje smútky, utiekať sa s nimi k tebe a zložiť ti ich do lona. Ďaleko, ďaleko by som sa ti bežal vyplakať do tvojho náručia.
Odišiel som späť k bratovi a nemohol som celú noc zaspať, trápili ma myšlienky a obraz maminky pripútanej na posteli s hadicami a trubkami. Ráno volali z nemocnice, že mamička sa prebrala a pýta sa na mňa, že sa jej zdalo, že som bol pri nej. Utekali sme do nemocnice a keď som sa k mamičke priblížil, otvorila oči a smiala sa. So slzami v očiach som ju chytil za ruku, pobozkal som ju a začal som jej rozprávať o všetkom a o všetkých a ona sa na mňa usmiala a stisla ruku. Občas slabým hlasom a cez kyslíkovú masku niečo povedala a na niekoho sa opýtala. Rozprával som jej o vnukoch a pravnukoch, o Bratislave a o Slovensku. Mamička mala Slovensko aj Bratislavu rada. Navštívila Slovensko mnohokrát a po každej návšteve hovorila, že sa cítila ako doma. Keď išla cez našu dedinu na prechádzku, ľudia ju pozývali na kávu a nepotrebovala žiadnu reč aby im porozumela. Hovorila: „sú ako naši, majú tie isté problémy a tešia sa z tých istých radostí“.
Neviem ako dlho som tam u mamičky sedel a rozprával, sestrička mi hovorila, že som tam strávil niekoľko hodín. Neviem ani, či mamička ešte počula moje rozprávanie, lebo zavrela oči a znovu odišla do hlbokého spánku, z ktorého sa nepreprala. Ale viem, že spala a na perách mala šťastný úsmev. Než zavrela oči, musel som ju sľubovať, že až umrie, pochováme ju doma, v Palestíne vedľa môjho otca. „Sľúb mi to“, povedala a musel som sľub niekoľkokrát opakovať.
Mamička ležala v súkromnej nemocnici, kde sme platili za denný pobyt dvetisíc dolárov, čo bola veľká suma pre našu rodinu. Privátna nemocnica v Jordánsku takisto, ako v mnohých kapitalistických štátoch je biznis a keď nemáte peniaze, nemáte tam čo robiť. Štátnych nemocníc je málo a sú preplnené tak, že pacienti ležia na chodbách. Privátna nemocnica účtuje nemocničný pobyt týždenne a keď účet nie je promptne uhradený, pacient sa ocitne na ulici.
Naša mamička, ako vdova po ministrovi obrany jordánskej vlády, mala nárok na bezplatné liečenie vo vojenskej nemocnici. Keď som sa na to pýtal svojich bratov, dozvedel som sa, že mamička kartu poistenca z vojenskej nemocnice stratila. Totiž, po vražde mojej sestry izraelskou armádou, zostala mamička v našom dome v Nabluse bez dozoru a opatery, tak sme ju presťahovali k bratovi do Ammánu. Zrejme sa karta, takisto ako aj iné dokumenty, pri sťahovaní stratili.
Keď som sa pýtal svojich bratov, prečo nepožiadajú kópiu karty a ostatných stratených dokumentov, zistil som, že izraelská armáda skonfiškovala všetky dokumenty z matriky nášho mesta a spálila ich do tla. Izraelská armáda spálila všetky dokumenty s osobnými údajmi od obdobia osmanskej ríše až do dnešných čias. A aby bola deštrukcie kompletná, armáda zdemolovala celú obrovskú budovu, postavenú Turkami a dostavanú Angličanmi a neskôr jordánskou vládou, a zmenila ju na prach. Týmto zločinom Palestínci v našom meste Nablusu, stratili všetky osobné údaje vrátane údajov v rodných listoch, úmrtných, dedičných, sobášnych a mnoho iných dôležitých dokumentov.
Zrejme izraelskej armáde nestačilo, že sústavne ničia infraštruktúru Palestínčanov, že systematicky ničia elektrické a vodné zdroje, školy a univerzity, nemocnice a lekárske strediská, mešity a kostoly, cesty a prístavy a v spolupráci s židovskými osadníkmi systematicky vytrhávajú olivovníky aj s koreňmi, ničia úrodu a konfiškujú úrodnú zem. Zrejme táto likvidácia vládcov v Tel Avive neuspokojila a chcú k tomu všetkému Palestínčanom vymazať ich ľudskú pamäť.
Moju mamička nemoc nevládla a vrátila svoju dušu nášmu stvoriteľovi. Ako verní a správni synovia, chceli sme maminkinu túžbu, splniť. Pripravili sme potrebné dokumentácie k prevozu maminkine pozostatky do nášho mesta Nablusu, kde bol už prepravený hrob vedľa môjho otca. Lenže na naše prekvapenie sme zistili, že sa to nedá. Podľa izraelských okupačných úradov totiž mamička stratila nárok na návrat do Palestíny. Vraj prekročila povolenú lehotu k pobytu mimo okupovaných územia a tým sa stratila povolenie k pobytu v svojej krajine. Každý Arab, ktorý odišiel z okupovaných území a potom sa znovu preplahočil späť po vypršaní povolenej lehoty, stratil právo na návrat. Dĺžka povolenej lehoty sa mení podľa nálady izraelských úradov.
Moje mamička neprišla z Ruska ani z Poľska ani z Chazarska. Narodila sa a žila v Palestíne, dávno predtým, než vznikol štát Izrael, ktorý ju obral o nárok na hrob vo svoje domovine.
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

|
Zaslal: 24 Máj 2007, 16:19 Predmet: |
|
|
Správa Amnesty International konštatuje, že Izrael pácha vojnové zločiny
Organizácia na ochranu ľudských práv Amnesty International vydala výročnú správu o stave ľudských práv na svete za rok 2006, ktorá pokrýva aj činy Izraela a poskytuje informácie, ktoré nie sú západným politikom veľmi po vôli.
Ohľadom izraelskej agresie voči Libanonu AI konštatuje, že „v priebehu konfliktu izraelské sily spáchali závažné porušenia medzinárodných ľudských práv a humanity, vrátane vojnových zločinov“ a ukazuje tiež na nepomer obetí, najmä civilných (43 Izraelčanov k vyše 1 000 Libanončanom). Správa sa zároveň venuje málo známej skutočnosti, že ešte v posledných dňoch vojny a po dohodnutí prímeria izraelské lietadlá na libanonské územie zhodili státisíce tzv. cluster bombs (ide o bomby, ktoré sa po zhodení rozpadnú na menšie časti, ktoré následne často ostanú nevybuchnuté v zemi, teda ich masové používanie má následky podobné ako zamínovanie územia). Tieto sa rozpadli na milióny menších bômb, z ktorých asi milión ostal nevybuchnutý. Na toto doplatilo už 200 ľudí. Napriek viacerým prosbám Izrael odmietol dodať podrobné mapy, kam boli tieto bomby zhodené.
Čo sa týka Palestíny, „izraelské jednotky uskutočňovali časté vzdušné a delostrelecké bombardovania pásma Gazy, často smerujúce do husto obývaných utečeneckých táborov a obytných štvrtí“.
Správa uvádza napríklad prípad, kedy izraelská stíhačka F16 bombardovala dom rodiny Abu Salmiya, kde sa podľa izraelskej armády mal nachádzať významný vodca Hamasu, ktorého nájazd ale nezasiahol (je pravdepodobné, že tam v skutočnosti vôbec nebol). Útok však vyhladil celú rodinu, vrátane siedmich malých detí.
Počet Palestínčanov zabitých izraelskou armádou stúpol oproti predchádzajúcemu roku trojnásobne, no naopak, počet Izraelčanov zabitých palestínskymi ozbrojenými skupinami klesol o 50 %. Pomer mŕtvych Palestínčanov k Izraelčanom je viac ako 30 : 1.
Správa tiež uvádza, že bombardovanie Izraela nepresnými palestínskymi raketami, ktoré napríklad v slovenskom magazíne .týždeň tak radi vyhlasujú pomaly za druhý holokaust, nespôsobuje takmer žiadne straty a v priebehu roka zabili dvoch ľudí.
Denník SME z 23. 5. 2007 zase uviedol, že „postoje organizácie k blízkovýchodnému konfliktu sú tradične skôr propalestínske“.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
J.O.S.E Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.05.2007 Príspevky: 884 Bydlisko: pivnica 11:DD Karma: 
|
Zaslal: 25 Máj 2007, 11:09 Predmet: správa |
|
|
| Situácia na blízkom východe je dosť závažná a neustále sa vyhrocuje. Treba si uvedomiť jedno. táto situácia sa neupokoji kým USA chránia IZrael. Ved nakoniec každý z nás je frajerom ked sa za neho postaví jeden z najsilnejších gigantov sveta a to práve využíva IZRAEL.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 5010 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Shark NX King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.01.2007 Príspevky: 1945 Bydlisko: PL-WAW<-->SK-BTS Karma: 
|
Zaslal: 27 Máj 2007, 20:42 Predmet: |
|
|
| Ospravedlnujem sa za OT ale ako ucinkuju Fosforove Bomby ??...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.10.2005 Príspevky: 2582
Zaslal: 27 Máj 2007, 23:11 Predmet: |
|
|
| Shark NX napísal: |
| Ospravedlnujem sa za OT ale ako ucinkuju Fosforove Bomby ??... |
ako zieravina. ked to buchne a dostane sa na kozu tak sa to prepali az na maso a neuhasis to. ani vodou, ani do piesku, proste ta to ugriluje. jedna z najzakernejsich veci
|
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 13837 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 31 Máj 2007, 2:42 Predmet: |
|
|
| Shark NX: Ako zieravina na tele, ktora ti prepaluje kozu, navyse napada aj pluca po vdychnuti. Neskor je mozne ludi lepsie zamerat, pretoze fosfor zlahka svieti. Podobne zakerna latka je aj napalm, ktory sa tiez pouzival vo vojne, ten posobi tiez ako zieravina a nie je ho mozne uhasit vodov. Po pridani vody sa znizuje hustota a tak sa napalm dostava aj tam, kam by sa v hustom stave nedostal. Dokaze dokonca vypalit miernu vrstvu do kovu a plechu, takze mu nie je prekazkou skoro nic. Da sa vyrobit aj doma pomocou mydla a benzinu.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
kali520 Guru wannabe

Stav:  Založený: 15.03.2006 Príspevky: 2408
Zaslal: 01 Júl 2007, 9:56 Predmet: |
|
|
Na co to mírotvůrci potřebují?
Podle informací izraelského deníku Yedioth Ahronoth připravuje jedna izraelská státem vlastněná společnost pro potřeby izraelské armády největší bezpilotní bojový letoun na světě. Letoun se má jmenovat Eitan, rozpětí křídel má mít 26 až 35 metrů a je určen pro lety na velké vzdálenosti a ve velkých výškách. Na palubě má mít několik výzvědných kamer a mnoho raket.
Jistě se, stejně jako já, ptáte, na co potřebuje země, která je prý tak mírumilovná a která má údajně armádu jen pro svoji obranu, něco takového jako špionážní a zároveň bojový letoun s ohromným doletem. Pochopitelné by bylo, kdyby Izrael například vylepšoval své dělostřelectvo, aby mohl lépe likvidovat odpalovací rampy raket, to byl jistě ryze obranná aktivita. Ale výše uvedené parametry chystaného letadla svědčí o tom, že nejde o prvek obranný, ale útočný. I přes neustále omílané řeči o mírumilovnosti Izraele se při pohledu na fakta musíme ptát: proti komu ve skutečnosti bude tento útočný letoun použit? Potřebuje stát, který chce pouze chránit své hranice, špionážní a bojová letadla na velké vzdálenosti?
|
|
|
| Návrat hore |
|
 |
El Bastardo Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.06.2007 Príspevky: 226 Bydlisko: City of God Karma: 
|
Zaslal: 01 Júl 2007, 11:55 Predmet: |
|
|
| zelovoc napísal: |
| ako zieravina. ked to buchne a dostane sa na kozu tak sa to prepali az na maso a neuhasis to. ani vodou, ani do piesku, proste ta to ugriluje. jedna z najzakernejsich veci |
vaaazne by som nestel zazit
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

|
Zaslal: 17 Sep 2007, 19:14 Predmet: |
|
|
Iraq War launched to protect Israel - Bush Advisor
WASHINGTON, Mar 29 (IPS) - IPS uncovered the remarks by Philip Zelikow, who is now the executive director of the body set up to investigate the terrorist attacks on the United States in September 2001 -- the 9/11 commission -- in which he suggests a prime motive for the invasion just over one year ago was to eliminate a threat to Israel, a staunch U.S. ally in the Middle East.
”Why would Iraq attack America or use nuclear weapons against us? I'll tell you what I think the real threat (is) and actually has been since 1990 -- it's the threat against Israel,” Zelikow told a crowd at the University of Virginia on Sep. 10, 2002, speaking on a panel of foreign policy experts assessing the impact of 9/11 and the future of the war on the al-Qaeda terrorist organisation.
”And this is the threat that dare not speak its name, because the Europeans don't care deeply about that threat, I will tell you frankly. And the American government doesn't want to lean too hard on it rhetorically, because it is not a popular sell,” said Zelikow.
Zdroj: http://ipsnews.net/interna.asp?idnews=23083 |
sry za eng...
| Popis: |
|
| Veľkosť prílohy: |
70.67 kB |
| Prezretá: |
22 krát |

|
|
|
| Návrat hore |