Izrael je povodcom napätia v tejto oblasti už z toho dvôvodu, že mu dala vzniknúť OSN s podporou USA bez dohody s miestnymi krajinami. Ako by si zareagoval/a keby ti niekto uprostred tvojej záhrady povedal: tento meter štvorcový je môj, kedysi som tu býval a patrí mi. ?zapalka napísal:Takze ked Izrael utocil na cisto vojensky objekt je to nehorazne. Ale ked Irak utoci a striela rakety po Izraelskych civlistoch to je skvele.
Ak je zklikvidovanie teroristu Mossadom teroristicky utok, co je potom ked sa nejaky Palestincan ide odpalit na trhovisko plne nevinnych ludi???
"Izrael je nebezpecny agresor. Nebezpecnejsi ako bol Milosevic, Hussein alebo ako je Ahmadinejad..."
Robis si srandu, nejde ti matematika???
Izrael je agresor??? Izrael je neustale napadany Arabskymi statmi... Branenie je terorizmus??? Za 40 rocny Izraelske-Palestinsky konflikt zomrelo okolo 60 tisic ludi, vratane civilistov na oboch stranach, vojakov, moslimskych teroristov.
Za Iransko-Irackej vojne ,8 rokov, zomrelo 800 000 ludi. Husajn pozabijal statisice vlastnych obcanov.
Matika nepusti co???
Ked je Izrael agresor, preco sa stiahol s uzemia ktore vyhral vo vojnach, napr. Sinajsky poloostrov, Syria, Libanon, preco ma Palestina autonomiu??? Preco ich Izrael zivi... hm... ach ano agresor![]()
Ak chces vediet kto bol agresor hovori ty nieco vojna v Zalive???
To že sa Izrael musí brániť proti palestínskym útokom raketami plne pochopím, no nepochopím jeho agresivitu v obranných vojnách a lačnosť po územných ziskoch. Otázne je, kto tento nekonečný kruh odplaty začal... podľa mňa je to OSN + USA ale to je na dlhšie. Ďalej nepochopím tomu, prečo sem pletieš Iracku bábku Hussaina, ktorý mal donedávna super vzťahy s politikmi z USA, odkazy najdeš aj na tomto fóre. Zverstvá v podobe zabíjania vlastných obyvateľov sa dejú po celom svete a nikto nekričí po invázii do danej krajiny (stalinove gulagy, hitlerove koncentráky, kuba, čína...).
To, že kvôli izraelu je nestabilita a nepokoje v celom okolitom regióne je super, však? Prečo dal Boh najviac ropy práve tam...