Akoze, toto co si napisal je z cassti pravda, ale nijako to neriesi to, ze pride jehovista a natlaci sa ti do dveri, snazi sa ti vnutis svoj nazor ... neiekdy to takto mozno fungovalo, ale teraz je to uz trochu mimo... a hlavne je to podla mna uplne trapne ... ked Boh dal ludom slobodnu volu , tak precio nutia do niecoho ludi ?fikus-kukis napísal:Za sektu, tak ako všetky náboženské cirkvi.
Ľudia si voľakedy nevedeli vysvetliť mnoho prírodných a fyzikálnych javov, a tak začali tie veci pripisovať bohom, ktorí ich vykonávajú (Zeus hádže z neba blesk) a vládnu Zemi. Pochopiteľne sa ľudstvo začalo zoskupovať, tak ako to býva od nepamäti zvyklosťou medzi ľudmi s podobnými názormi a záujmami. Neskôr prišli misionári, ktorí hlásajú posolstvo a šíria ho ďalej (snažia sa ním ovplyvniť ďalších ľudí, aby konvertovali na tú "správnu" vieru). Následne sa veriaci hromadia, masy rastú; sú podniknúť rôzne skutky pre svoju vieru (viď Svätú vojnu Moslimov) proti ostatným vieram/neveriacim.
A či je človek veriaci, alebo nie - vždy bude človekom s jeho negatívnými vlastnosťami. Na čele cirkvi stojí a bude stáť stále a len človek.
O tých misionároch - nemyslím len jehovistov - neboli a nie sú jediní ...
Sorry ľuďom, ktorých sa to nejako dotklo - je to len jeden bezvýznamný názor; nedajte sa ovplyvniť, držte sa svojho vlastného presvedčenia.
Jehovisti
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kamaratka co pozna niektorych osobne mi dnes vravela ze oni maju zakazane darovat krv a ich sekta im zakazuje prijat krv aj ked ide o otazku zivota. Ak by som bol lekarom urcite by som to neakceptoval. Ved v hypokratovej prisahe maju nieco pekvne zakotvene.
Tiez maju zakazane posobit ako profesionalni vojaci. Aspon tak mi to ona povedala. Ale preco, ani nahodou nechapem.
Tiez maju zakazane posobit ako profesionalni vojaci. Aspon tak mi to ona povedala. Ale preco, ani nahodou nechapem.
ja by som im tiez ako sa povie "kaslal" na to a zachranil by som mu zivot, lenze ti ktori su schopni interupcie su schopni podla mna aj tu krv im nedat ...pHysIQ napísal:Ak by som bol lekarom urcite by som to neakceptoval. Ved v hypokratovej prisahe maju nieco pekvne zakotvene.
a ozaj, jehovisti neoslavuju vianoce ale akysi den "D" ktory si sami urcia a davaju si darceky aj viac krat za rok...divni su no ...
//no co uz chybycka se vloudila
Jehovisti maju sviatky vzdy vtedy ked to najmenej cakas alebo ked je uplne obycajny pracovny den. A oni pridu vifinteny v nobl satach a idu sa modlit. Inac fakt by ma trapilo co oni robia na tych zdruzeniach.SRneC napísal:ja by som im tiez ako sa povie "kaslal" na to a zachranil by som mu zivot, lenze ti ktori su schopni interupcie su schopni podla mna aj tu krv im nedat ...esteze gynekologovia neoperuju![]()
a ozaj, jehovisti neoslavuju vianoce ale akysi den "D" ktory si sami urcia a davaju si darceky aj viac krat za rok...divni su no ...
inak vsimli ste si ze sice sa vtieraju ale uz nie az tak okato? nepovedia ze su jehovisti na plagatoch a prospektoch ani jedno slovo o jehovistoch ...
minule prisiel pajko ze blabla pridite si pozriet film do kulturaku zadara blabla a ja krestan reku nieco normalne mi odlahlo ze neni jehovista otocim papier a vzadu odkaz naa uz som vedel kolka bije 
minule prisiel pajko ze blabla pridite si pozriet film do kulturaku zadara blabla a ja krestan reku nieco normalne mi odlahlo ze neni jehovista otocim papier a vzadu odkaz na
Kód: Vybrať všetko
www.watchtower.org -
pinacolada
Guru wannabe
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Tá časť s misionármi -opakujem- neplatí len na jehovistov; funguje to vo všeobecnosti až do dnešných čias a stále (veď napríklad nebyť príchodu Konštantína a Metóda, tak celá Veľká Morava konvertuje podľa rečí misonárskych franských kňazom, čo boli vyslaní od západu ku nám).miki690 napísal:Akoze, toto co si napisal je z cassti pravda, ale nijako to neriesi to, ze pride jehovista a natlaci sa ti do dveri, snazi sa ti vnutis svoj nazor ... neiekdy to takto mozno fungovalo, ale teraz je to uz trochu mimo...
-
mirak2
Hardcore addict
raz ma zastavili dajake postarsie zenske a vopchali mi do ruky volajaky letak, pekne som podakoval, precital prve 2 vety a vyhodil...
nevravim ze (nie) som veriaci ale uz ked sa mam schadzat s mnichmi (sice jehovisti ani nie su mnisi, chamraď) tak jedine http://sk.wikipedia.org/wiki/Saleziáni
nevravim ze (nie) som veriaci ale uz ked sa mam schadzat s mnichmi (sice jehovisti ani nie su mnisi, chamraď) tak jedine http://sk.wikipedia.org/wiki/Saleziáni
-
JohnFrusciante
Star
-
rockonhustla
Light Star
von
Jehovisti su vymite hlavy, ktoré presviečajú psychicky labilných a chudobných ľudí o svojich výmysloch, tvária sa že sú podobní kresťanom, ale nie sú a počul som že používajú špinavé praktiky keď niekto vstúpi do ich sekty a chce z nej odísť-musí zaplatiť veľkú sumu alebo ho zabijú tak aby to nikto nezistil, to som počul, každopádne netreba sa s nimi ani baviť, treba ich poslať preč.
Jehovisti
Dajme tomu,ze ma nezaujima sposob , ako ich ludia odbijali pri ich presvedcovani do toho vstupit alebo nieco tomu podobne..
Ide mi skor o to: ci sa niekto stretol s niecim podobnym ,ako napr. kamos alebo kamoska do toho vstupi.... proste vieme,ze do urciteho casu musia tam nalakat isty pocet ludi...a co ak to nesplnia.. ?! viem,ze za ich vyznavanim sa skryva nieco nekale.. pocula som uz aj o nejakych tragickych udalostiach prave koli tejto dajme tomu ,,sekte"! nema niekto nieco zaujimavejsie???
Ide mi skor o to: ci sa niekto stretol s niecim podobnym ,ako napr. kamos alebo kamoska do toho vstupi.... proste vieme,ze do urciteho casu musia tam nalakat isty pocet ludi...a co ak to nesplnia.. ?! viem,ze za ich vyznavanim sa skryva nieco nekale.. pocula som uz aj o nejakych tragickych udalostiach prave koli tejto dajme tomu ,,sekte"! nema niekto nieco zaujimavejsie???
Mam, rovno celu knihu Skryta moc svedkov jehovovych alebo spoločnosť stražnej veže od Robina de Reutera ktory tam bol tusim clenom na najvyzsich postoch.
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
posielam ich kade lahsie ako kazdeho, kto sa mi snazi vnutit svoju vieru alebo svoje nazory. takych ludi nestrpim. dopocul som sa o zene, ktora bola v krize a tato sekta jej kupila dom (?!) a dala peniaze. casom prisla komplet o vsetko. neviem co je na tom pravdy. kazdopadne od fanatickych ludi sa drzim stranou ci uz su sfanatizovani akymkolvek sposobom. je to jedno. z fanatikov a kadejakych "ortodoxnych" nikdy nic dobre nevzide.
-
theBliZZard
Star
Ja mam dvoch spoluziakov jehovistov. Jeden je uplne "v pohode", normalka, trochu duty ale co uz
Vela krat sme sa ho pytali ze jak to u nich chodi, ze co a ako a nam vysvetloval tu ich vieru ze ako to oni vnimaju. Celkom zaujimave, ale podla mna uplna blbost verit v nieco take. Ale to ze by nas presvedcoval o tom aky su super a otravoval nas a snazil sa previest na ich vieru to v ziadnom pripade! A nema sa problem otvorene porozpravat o tychto veciach.
-
Robbie42
Light Professional
Mam kamaratov jehovistov, jeden z nich je jeden z mojich naj kamaratov, poznal som aj dievca jehovistku a vsetci boli uplne v poriadku... S dospelými jehovistami mám skôr neutrálne ako negatívne skúsenosti, bežne ma zastavujú a vysvetlujú mi ako velmi je nebo naho*no, podiskutujeme a koniec.
Včera ma táto téma zaujala a prečítal som si zopár vecí na nete, a veru žiadna sláva s nimi. Tie veci sú proste úplne absurdné čo majú v "zákonoch", je to niečo ako posledné útočisko pre zúfalcov...
Včera ma táto téma zaujala a prečítal som si zopár vecí na nete, a veru žiadna sláva s nimi. Tie veci sú proste úplne absurdné čo majú v "zákonoch", je to niečo ako posledné útočisko pre zúfalcov...