|
|
|
| Za co pokladate jehovistov ? |
| za krestanku cirkev |
|
2% |
[ 4 ] |
| za sektu |
|
42% |
[ 61 ] |
| neriesim, nestretol som sa s nimi cize ma nezujimaju |
|
8% |
[ 12 ] |
| za ludi ktori nasilu presviedcaju o svojej viere a obtazuju spolocnost |
|
46% |
[ 66 ] |
|
| Celkom hlasov : 143 |
|
| Autor |
Správa |
miki690 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.10.2005 Príspevky: 1001 Bydlisko: PPV Karma: 
|
Zaslal: 16 Máj 2007, 13:12 Predmet: |
|
|
| fikus-kukis napísal: |
Za sektu, tak ako všetky náboženské cirkvi.
Ľudia si voľakedy nevedeli vysvetliť mnoho prírodných a fyzikálnych javov, a tak začali tie veci pripisovať bohom, ktorí ich vykonávajú (Zeus hádže z neba blesk) a vládnu Zemi. Pochopiteľne sa ľudstvo začalo zoskupovať, tak ako to býva od nepamäti zvyklosťou medzi ľudmi s podobnými názormi a záujmami. Neskôr prišli misionári, ktorí hlásajú posolstvo a šíria ho ďalej (snažia sa ním ovplyvniť ďalších ľudí, aby konvertovali na tú "správnu" vieru). Následne sa veriaci hromadia, masy rastú; sú podniknúť rôzne skutky pre svoju vieru (viď Svätú vojnu Moslimov) proti ostatným vieram/neveriacim.
A či je človek veriaci, alebo nie - vždy bude človekom s jeho negatívnými vlastnosťami. Na čele cirkvi stojí a bude stáť stále a len človek.
O tých misionároch - nemyslím len jehovistov - neboli a nie sú jediní ...
Sorry ľuďom, ktorých sa to nejako dotklo - je to len jeden bezvýznamný názor; nedajte sa ovplyvniť, držte sa svojho vlastného presvedčenia. |
Akoze, toto co si napisal je z cassti pravda, ale nijako to neriesi to, ze pride jehovista a natlaci sa ti do dveri, snazi sa ti vnutis svoj nazor ... neiekdy to takto mozno fungovalo, ale teraz je to uz trochu mimo... a hlavne je to podla mna uplne trapne ... ked Boh dal ludom slobodnu volu , tak precio nutia do niecoho ludi ? chpes ? v tom je ten problem ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
pHysIQ King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.09.2005 Príspevky: 1618 Bydlisko: Tv Karma: 
|
Zaslal: 16 Máj 2007, 15:20 Predmet: |
|
|
Kamaratka co pozna niektorych osobne mi dnes vravela ze oni maju zakazane darovat krv a ich sekta im zakazuje prijat krv aj ked ide o otazku zivota. Ak by som bol lekarom urcite by som to neakceptoval. Ved v hypokratovej prisahe maju nieco pekvne zakotvene.
Tiez maju zakazane posobit ako profesionalni vojaci. Aspon tak mi to ona povedala. Ale preco, ani nahodou nechapem. |
|
| Návrat hore |
|
 |
bolek King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.03.2007 Príspevky: 1797 Bydlisko: my own off-world Karma: 
|
Zaslal: 16 Máj 2007, 16:25 Predmet: |
|
|
| pHysIQ napísal: |
| Tiez maju zakazane posobit ako profesionalni vojaci. Aspon tak mi to ona povedala. Ale preco, ani nahodou nechapem. |
To, ze nemozu posobit ako vojaci nesuvisi s tym, ze su pacifisti, vyhybaju sa zbraniam a odmietaju nasilie? Teda, to si myslim. Ma opravte, ak nie...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
SRneC Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.09.2005 Príspevky: 2811 Bydlisko: Chlapi nebudte křupani... Karma: 
|
Zaslal: 16 Máj 2007, 18:56 Predmet: |
|
|
| Ak by som bol lekarom urcite by som to neakceptoval. Ved v hypokratovej prisahe maju nieco pekvne zakotvene. |
ja by som im tiez ako sa povie "kaslal" na to a zachranil by som mu zivot, lenze ti ktori su schopni interupcie su schopni podla mna aj tu krv im nedat ...
a ozaj, jehovisti neoslavuju vianoce ale akysi den "D" ktory si sami urcia a davaju si darceky aj viac krat za rok...divni su no ...
//no co uz chybycka se vloudila  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kali520 Guru wannabe

Stav:  Založený: 15.03.2006 Príspevky: 2408
Zaslal: 16 Máj 2007, 20:32 Predmet: |
|
|
| SRneC napísal: |
ja by som im tiez ako sa povie "kaslal" na to a zachranil by som mu zivot, lenze ti ktori su schopni interupcie su schopni podla mna aj tu krv im nedat ...esteze gynekologovia neoperuju
a ozaj, jehovisti neoslavuju vianoce ale akysi den "D" ktory si sami urcia a davaju si darceky aj viac krat za rok...divni su no ... |
Jehovisti maju sviatky vzdy vtedy ked to najmenej cakas alebo ked je uplne obycajny pracovny den. A oni pridu vifinteny v nobl satach a idu sa modlit. Inac fakt by ma trapilo co oni robia na tych zdruzeniach. |
|
| Návrat hore |
|
 |
SRneC Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.09.2005 Príspevky: 2811 Bydlisko: Chlapi nebudte křupani... Karma: 
|
Zaslal: 16 Máj 2007, 20:47 Predmet: |
|
|
inak vsimli ste si ze sice sa vtieraju ale uz nie az tak okato? nepovedia ze su jehovisti na plagatoch a prospektoch ani jedno slovo o jehovistoch ...
minule prisiel pajko ze blabla pridite si pozriet film do kulturaku zadara blabla a ja krestan reku nieco normalne mi odlahlo ze neni jehovista otocim papier a vzadu odkaz na
a uz som vedel kolka bije  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pinacolada Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.07.2006 Príspevky: 2384 Bydlisko: východoslovensko Karma: 
|
Zaslal: 16 Máj 2007, 20:47 Predmet: |
|
|
Nemaju nahodou jehovisti zakazane pit alkohol?  |
mne to nehovor.ja nie som jehovista ! |
|
| Návrat hore |
|
 |
ades King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.07.2006 Príspevky: 1642 Bydlisko: Galanta vs. LF MU Brno Karma: 
|
Zaslal: 16 Máj 2007, 21:17 Predmet: |
|
|
| SRneC napísal: |
esteze gynekologovia neoperuju a ozaj, jehovisti neoslavuju vianoce ale akysi den "D" ktory si sami urcia a davaju si darceky aj viac krat za rok...divni su no ... |
ale operuju, divil by si sa aka akcna operacia je vyberanie maternice ale to s tymi darcekmi by som bral  |
|
| Návrat hore |
|
 |
fikus-kukis Guru wannabe

Stav:  Založený: 21.06.2006 Príspevky: 2072 Bydlisko: na Slovensku v Pažravej p Karma: 
|
Zaslal: 16 Máj 2007, 23:39 Predmet: |
|
|
| miki690 napísal: |
| Akoze, toto co si napisal je z cassti pravda, ale nijako to neriesi to, ze pride jehovista a natlaci sa ti do dveri, snazi sa ti vnutis svoj nazor ... neiekdy to takto mozno fungovalo, ale teraz je to uz trochu mimo... |
Tá časť s misionármi -opakujem- neplatí len na jehovistov; funguje to vo všeobecnosti až do dnešných čias a stále (veď napríklad nebyť príchodu Konštantína a Metóda, tak celá Veľká Morava konvertuje podľa rečí misonárskych franských kňazom, čo boli vyslaní od západu ku nám). |
|
| Návrat hore |
|
 |
mirak2 King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.09.2005 Príspevky: 1858 Bydlisko: scoresheet xD Karma: 
|
Zaslal: 16 Máj 2007, 23:40 Predmet: |
|
|
raz ma zastavili dajake postarsie zenske a vopchali mi do ruky volajaky letak, pekne som podakoval, precital prve 2 vety a vyhodil...
nevravim ze (nie) som veriaci ale uz ked sa mam schadzat s mnichmi (sice jehovisti ani nie su mnisi, chamraď) tak jedine http://sk.wikipedia.org/wiki/Saleziáni |
|
| Návrat hore |
|
 |
JohnFrusciante Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.04.2006 Príspevky: 490 Bydlisko: teraz? Karma: 
|
Zaslal: 17 Máj 2007, 14:16 Predmet: |
|
|
joj neznasam jehovistov. ked nam zvonili ta oco furt na nich vreska a potom uz nam nezazvonili |
|
| Návrat hore |
|
 |
rockonhustla Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.07.2006 Príspevky: 129
Zaslal: 10 Jún 2007, 21:05 Predmet: von |
|
|
| Jehovisti su vymite hlavy, ktoré presviečajú psychicky labilných a chudobných ľudí o svojich výmysloch, tvária sa že sú podobní kresťanom, ale nie sú a počul som že používajú špinavé praktiky keď niekto vstúpi do ich sekty a chce z nej odísť-musí zaplatiť veľkú sumu alebo ho zabijú tak aby to nikto nezistil, to som počul, každopádne netreba sa s nimi ani baviť, treba ich poslať preč. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Petoo Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.05.2006 Príspevky: 498 Bydlisko: www.exchangeusa.sk Karma: 
|
Zaslal: 10 Jún 2007, 22:56 Predmet: |
|
|
s jehovistami mam iba jednu skusenost - ked sme boli na chalupe aj so starymi rodicmi prisli ku brane take dve fajne holky a dedko ich hned isiel palicou vyhanat, aj ked ja by som si s nimi rad pokecal  |
|
| Návrat hore |
|
 |
wrtulka33 Amateur

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.02.2008 Príspevky: 28 Bydlisko: poprad Karma: 
|
Zaslal: 03 Mar 2008, 23:16 Predmet: Jehovisti |
|
|
Dajme tomu,ze ma nezaujima sposob , ako ich ludia odbijali pri ich presvedcovani do toho vstupit alebo nieco tomu podobne..
Ide mi skor o to: ci sa niekto stretol s niecim podobnym ,ako napr. kamos alebo kamoska do toho vstupi.... proste vieme,ze do urciteho casu musia tam nalakat isty pocet ludi...a co ak to nesplnia.. ?! viem,ze za ich vyznavanim sa skryva nieco nekale.. pocula som uz aj o nejakych tragickych udalostiach prave koli tejto dajme tomu ,,sekte"! nema niekto nieco zaujimavejsie??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
kali520 Guru wannabe

Stav:  Založený: 15.03.2006 Príspevky: 2408
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|