Joga

O športe...
peace
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Joga

Príspevok od používateľa peace »

Venuje sa tu niekto Joge ? Ja sa jej chcem venovať už dlhšie, ale stále si nahováram, že nemám čas. Pritom ho mám tak veľa. :( Od zajtra to chcem zmeniť. Tak, budem sám, alebo tu ešte niekto praktikuje nejaké asány ?
Homer J Simpson
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Homer J Simpson »

Mna by zaujimalo k čomu je to dobré. :roll:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja som na tom podobne, stále si vravím, že nemám čas a pri tom ma to veľmi zaujíma. Ale cvičila som ju len raz, na dovolenke, ale určite to raz zmením. Vždy ma odradí, že nemám žiadnu sadu cvikov, takže budem musieť niečo nájsť na nete a konečne si prestať nahovárať, že nestíham :)
peace
Light Star
Light Star

4Homer J Simpson : Joga je jeden z najstarších systémov na svete zjednocujúci telo, dušu a myseľ. Slovo joga pochádza zo sanskritu a znamená spojenie/zjednotenie. Cvičenie jogy prehlbuje vnímanie človeka, vytvára jemnosť pohybov a ľahkosť celej existencie.

Tak Bolek, až nájdem nejakú fajn knihu, alebo e-book, tak dám o nej vedieť :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Cvicil som to 2 hodiny, ako sorry ale podla mna pipkovina na entu :) . Blbosti typu dychajte lytkami, spevnite svoju centrum, centrum je zaklad vasej mysle a podobne ach... nato velmi nie som.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

tak tak ..pracujte s energiami otvorte cakry ..to nieje pre mna :?
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

SRneC cakru neotvara nahodou aštar šeran? :lol:
peace
Light Star
Light Star

Bolek, našiel som výbornú knihu v Trenčíne. Dá sa aj objednať v kníhkupectve Martinus.sk . Sú tam super zobrazené cviky na fotkách, ktoré pochopí snáď každý. Ak by si mala záujem, tak tu to je, zatiaľ mi to hodne pomohlo. :)

Vimla Lalvani - Základy jogy

Kód: Vybrať všetko

http://www.martinus.sk/?uItem=33301
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

joga

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

Ja som začal jógu cvičiť asi tak pred rokom podľa tej knihy ktorá tu je spomenutá ale pre začiatočníkov ju moc neodporúčam i keď sú popisy cvikov celkom dobre napísané. Mne keď som začínal tak sa mi niektoré zdali fakt brutálne a nebol som schopný ich cvičiť. Tak som si namiesto toho našiel v istej knižnici (SNK) celkom starú knižku asi z roku 1984 (ešte komáčska) ale tie zostavy cvikov sú tam fakt usporiadané o čosi lepšie (od začiatočníckych fáz až do viac menej pokročilých cvikov).
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

peace napísal:4Homer J Simpson : Joga je jeden z najstarších systémov na svete zjednocujúci telo, dušu a myseľ. Slovo joga pochádza zo sanskritu a znamená spojenie/zjednotenie. Cvičenie jogy prehlbuje vnímanie človeka, vytvára jemnosť pohybov a ľahkosť celej existencie.

Tak Bolek, až nájdem nejakú fajn knihu, alebo e-book, tak dám o nej vedieť :)
mohla by si prosim aj mne? :)
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

moja segra sa kazdy den o 6 vycapi pred telku a zapne si Club , ide tam program ze Joga zone . Cvici sa tam power joga..ako, zda sa mi to hlupost. niektore veci na rovnovahu su tam dobre ale inac ma to nejak nezaujalo .. ale segra vzdy ked docvici tak je cely spotena a vzdycha jak keby zabehla dvanast minutovku :D taze mozno v tom predsa nieco je :P

ja si racej zasportujem:)

// Ludia ale vcera som videl dokument o nejakom dedkovi z nejakej riti ..zil v klastore, 4 hodiny denne meditoval a fkuse robil yogu ..jedol veci typu ryza a nejake vyhonky .Mal cez 110 rokov a pritom vyzeral na dobreho 70tnika. bol brutalne ohybny, nebolel ho chrbat , neopieral sa o vsetko mozne ked napriklad vstaval z kresla ..skratka wow :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

jogu vyuzivali (mozno este vyuzivaju :P ) sekty v azii na "ziskanie" si ludi :roll:
ja takymto technikam neholdujem, radsej si zabikujem :D (btw, mame doma knihu Joga, ale lezi niekde zapadnuta prachom :) )
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

no tak isto mi potom píšnite ked niečo nájdete.... rád by som sa na to dal... teraz som začal 5tibeťanov a už mám za sebou 2týždeň... no neviem... zatiaľ nejaké veľké účinky nepociťujem
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Ak by ste mali záujem tak môžem uploadnuť tú starú(1984) knihu (neviem ako sa volá nenascanoval som prvú stranu).
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

mám takú otázku .... Dokáže si niekto sadnúť do lotosovej pozície?
Napísať odpoveď